Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895078 Μπήκαν λεφτά στο λογαριασμό μου χθες χωρίς να με ενημερώσουνε από κάτι που λέγεται Β/Ο ΚΕ.Β.ΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ)). Δεν παραπονιέμαι απλά ρωτάεω, τι είναι αυτό, έδωσαν και στην σύζυγο. Κάποιου είδους επιστροφής φόρου; Μπορώ κάπου να δω από πού προέκυψε;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895079 Λογιστή δεν έχεις;

Τί αρρώστια είναι αυτή με τα φόρα ρε.

Και δεν έχεις καν την στοιχειώδη ευθιξία να αναφέρεις το ποσό που καταβλήθηκε!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:Μπήκαν λεφτά στο λογαριασμό μου χθες χωρίς να με ενημερώσουνε από κάτι που λέγεται Β/Ο ΚΕ.Β.ΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ)). Δεν παραπονιέμαι απλά ρωτάεω, τι είναι αυτό, έδωσαν και στην σύζυγο. Κάποιου είδους επιστροφής φόρου; Μπορώ κάπου να δω από πού προέκυψε;

Επιστροφή είναι. Δες μήπως είναι από ΕΝΦΙΑ από πληγείσα περιοχή
Άβαταρ μέλους
By otso
#895084 Eδω εμεις οι αγροτες ακομα περιμενουμε αποζημιωσεις απο τον ντανιελ και ο σκνιπερ πηρε αποζημιωση για ζημια που δεν ξερει οτι ειχε και χωρις να την εχει δηλωσει και μαλιστα εις διπλουν ΄
Α ρε μητσοτακ να μην πεθανς ποτε .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:
sknipper έγραψε:Μπήκαν λεφτά στο λογαριασμό μου χθες χωρίς να με ενημερώσουνε από κάτι που λέγεται Β/Ο ΚΕ.Β.ΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ)). Δεν παραπονιέμαι απλά ρωτάεω, τι είναι αυτό, έδωσαν και στην σύζυγο. Κάποιου είδους επιστροφής φόρου; Μπορώ κάπου να δω από πού προέκυψε;
Επιστροφή είναι. Δες μήπως είναι από ΕΝΦΙΑ από πληγείσα περιοχή
Ψάχνω να βρω από που είναι αλλά δεν βρίσκω κάτι. Πάω στο my AADE, στο λογαριασμό μου (οφειλές, πληρωμές και επιστροφές) δεν χρωστάω, βρίσκω ότι αναγνωρίζει ότι έχω πληρώσει και εξοφλήσει τον φόρο μου αλλά στις επιστροφές δεν λέει τίποτα.
Υπάρχει κάπου αλλού να κοιτάξω;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#897356 Σχετικά με το παρακάτω τι εννοεί ο ποιητής;;;

Αντικείμενο ελέγχου θα αποτελέσουν τα ακίνητα, τα οποία είναι ήδη εγγεγραμμένα
και θα εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής που τηρείται στην
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ).
Συγκεκριμένα τα ακίνητα αυτά οφείλουν:
α) να αποτελούν χώρους κύριας χρήσης... β) να διαθέτουν ασφάλιση ... γ) να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, πυροσβεστήρες και
ανιχνευτές καπνού, ρελέ διαρροής ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό και ενδείξεις σήμανσης διαφυγής, και δ) να διαθέτουν πιστοποιητικό μυοκτονίας και απεντόμωσης, φαρμακείο με είδη πρώτων βοηθειών, καθώς και οδηγό με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.

Εννοεί
- ότι ελέγχεσαι (και προφανώς θα ετοιμάζουν και τίποτα πρόστιμα) απλά και μόνο αν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ή
- ότι ελέγχεσαι εφόσον το εκμεταλλεύεσαι και δηλώνεις έσοδα κλπ.

Αν είναι το πρώτο όπως νομίζω καλό είναι να ξεδηλώσω μη βρεθώ μπλεγμένος και μου ζητάνε.... αφού έτσι κι αλλιώς δεν κάνω βραχυχρόνια μίσθωση. Έκανα δήλωση πέρσι γιατί μου είπαν αν δεν την κάνεις τώρα μετά δεν θα μπορείς, όποιος προλάβει τώρα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Σχετικά με το παρακάτω τι εννοεί ο ποιητής;;;

Αντικείμενο ελέγχου θα αποτελέσουν τα ακίνητα, τα οποία είναι ήδη εγγεγραμμένα
και θα εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής που τηρείται στην
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ).
Συγκεκριμένα τα ακίνητα αυτά οφείλουν:
α) να αποτελούν χώρους κύριας χρήσης... β) να διαθέτουν ασφάλιση ... γ) να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, πυροσβεστήρες και
ανιχνευτές καπνού, ρελέ διαρροής ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό και ενδείξεις σήμανσης διαφυγής, και δ) να διαθέτουν πιστοποιητικό μυοκτονίας και απεντόμωσης, φαρμακείο με είδη πρώτων βοηθειών, καθώς και οδηγό με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.

Εννοεί
- ότι ελέγχεσαι (και προφανώς θα ετοιμάζουν και τίποτα πρόστιμα) απλά και μόνο αν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ή
- ότι ελέγχεσαι εφόσον το εκμεταλλεύεσαι και δηλώνεις έσοδα κλπ.

Αν είναι το πρώτο όπως νομίζω καλό είναι να ξεδηλώσω μη βρεθώ μπλεγμένος και μου ζητάνε.... αφού έτσι κι αλλιώς δεν κάνω βραχυχρόνια μίσθωση. Έκανα δήλωση πέρσι γιατί μου είπαν αν δεν την κάνεις τώρα μετά δεν θα μπορείς, όποιος προλάβει τώρα κλπ.
Αυτό κανένας;;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#897586 Προφανώς και εννοεί τα Airbnb,αν το έχεις δηλωμένο και δεν πλήρεις τις προϋποθέσεις, θα σου έρθει μπουγιουρντι. Όπου προϋποθέσεις: χαρτί ηλεκτρολόγου (που πρέπει να έχουν όλα τα σπίτια - ειδικά όσα νοικιάζονται, ασφαλισμένο -πεφτει και ο ενφια λένε, κτλ κτλ). Δεν έχει σημασία αν είναι νοικιασμένο ή όχι, αρκεί να είναι δηλωμένο airbnb
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dodger έγραψε:Προφανώς και εννοεί τα Airbnb,αν το έχεις δηλωμένο και δεν πλήρεις τις προϋποθέσεις, θα σου έρθει μπουγιουρντι. Όπου προϋποθέσεις: χαρτί ηλεκτρολόγου (που πρέπει να έχουν όλα τα σπίτια - ειδικά όσα νοικιάζονται, ασφαλισμένο -πεφτει και ο ενφια λένε, κτλ κτλ). Δεν έχει σημασία αν είναι νοικιασμένο ή όχι, αρκεί να είναι δηλωμένο airbnb
Έτσι μου μοιάζει κι εμένα, ότι και μόνο που το έχεις δηλωμένο ελέγχεσαι, οπότε θα κάνω διακοπή. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902343 Πούλησα το ποσοστό μου σε οικόπεδο που είχα. Και το δήλωσα στο Ε9 για να διαγραφεί ότι το πούλησα. Και μου έρχεται το παρακάτω.

"Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε πως έχετε ήδη υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2027 που αφορά το συμβόλαιο με αριθμό ..... στο οποίο είστε συμβαλλόμενος/η. Το συμβόλαιο αναρτήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα myPROPERTY, μετά την υποβολή της με αριθμό .../2026 δήλωσης Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων.
Για το λόγο αυτό δεν δημιουργήθηκε αυτόματη ψηφιακή δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2027, σύμφωνα με το άρθρο 23 ν. 3427/2005, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 ν. 5036/2023."

Εϊμαι εντάξει και δεν πρέπει να κάνω κάτι; Και τι εννοεί, ότι αφού είχε γίνει δήλωση ΦΜΑ δεν χρειάζεται να το δηλώσω; Συμπληρώθηκε από τη συμβολαιογράφο στο ΦΜΑ ο αριθμός συμβολαίου κλπ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902516 Δεν σας βλέπω ακμαίους, δεν μου είπατε για το παραπάνω.

Νέα απορία. Μήνυμα για πρόστιμο 100€ για καθυστέρηση δήλωσης του 2020.... :dizzy: Κάνανε μόνο 4+ χρόνια. Αλλά που βλέπω την οφειλή, τον κωδικό για να το πληρώσω; Δεν είναι στις αρύθμιστες οφειλές. Απλά περιμένω 1-2 μέρες να εμφανιστεί ή πρέπει να κοιτάξω κάπου αλλού;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Κοίτα μην είναι κανά σπαμ. Μη πατήσεις σε κανα λινκ
Όχι, δεν είναι. Προέκυψε σαν μήνυμα από την εφαρμογή. Και κατέβασα και είδα το κείμενο απόφαση με πολλά χειρόγραφα τμήματα, υπογραφές κλπ. Εννοείται ότι δεν πατάω τυχόν λινκ. Πάω στις επίσημες σελίδες και ψάχνω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902525 Πήγα και ρώτησα στο my1521
Ερώτηση:
'Ελαβα μήνυμα μέσω της εφαρμογής για πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης δήλωσης Ε1 του 2020. Πού θα βρω την οφειλή για να την πληρώσω; Δεν την βλέπω στις οφειλές.

Απάντηση: μέσα σε λίγα λεπτά (και ενημέρωση με email ότι απαντήθηκε)
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,,ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΥΛΗ,

AADE,GR,TA ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΦΟΔΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΑΣ.

Σιγά μην τους κάνω και διάγραμμα της αυξανόμενης παπαριάς που τους δέρνει.... :rant: