Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dodger έγραψε:
Isambard έγραψε:
Εμείς συνήθως επιλέγουμε Ψάθα ή Πόρτο Γερμενό, παλιότερα πηγαίναμε περισσότερο προς Σχοινιά, .

Εγώ λέω να ξαναρχίσετε να πηγαίνετε προς Σχοινιά, μπας και γίνει πιο ανθρώπινη πάλι η Ψάθα και το Πόρτο Γερμενό, Αθηνέζοι :)

Μην είστε εγωιστής αγαπητέ, κι οι Αθηνεζοι άνθρωποι είναι :lol: :lol:

Απορώ όμως για τα μαξ 40 λεπτά προς την θάλασσα.
Αν μένεις πέριξ του κέντρου, τί ώρα φεύγεις το πρωί της Κυριακής;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894886 Αν ρωτάς εμένα, δεν έγραψα πως μένω κέντρο, ούτε έγραψα πως κάνω 40 λεπτά για τη θάλασσα! Κάποιος που μένει κέντρο πάντως, πιάνει κοντινές παραλίες μέχρι Βουλιαγμένη σε περίπου 40 λεπτά. Θα φάει κίνηση βέβαια, και θα στριμωχτεί εκεί που θα πάει, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Από εμένα, η Ψάθα και το Πόρτο Γερμενό είναι πάνω από 1 ώρα, και πληρώνεις και διόδια στην ΑΟ και κάνεις και 70+ χλμ. Δεν είναι για να το κάνεις συχνά δηλαδή. Ο Σχοινιάς που είναι πιο κοντά, πλέον είναι πρόβλημα όμως να φτάσεις στην παραλία.
Μετά άλλη λύση είναι να πας πιο έξω, προς Εύβοια και Αλυκές, αλλά πάλι παρόμοιο χρόνο θα κάνεις, δηλαδή απλά το παίρνεις απόφαση πως θα είσαι 1 ώρα στο αμάξι και στην κίνηση για να κάνεις μια βουτιά.
Αυτά τα προβλήματα, δεν τα έχει η επαρχία, συνήθως ακόμη και από πόλεις που δεν είναι παραλιακές όπως το Αγρίνιο ή η Άρτα, σε μισή ώρα βρίσκεις μια χαρά παραλία για μπάνιο. Στην Αθήνα, μόνον για τους νότιους παίζουν τέτοιοι χρόνοι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#894890 Όταν λέω πέριξ του κέντρου εννοώ όχι Παγκράτι ή Πατήσια αλλά Βύρωνα, Νέα Ιωνία, Περιστέρι.
Από εκεί σε 40 λεπτά δεν είσαι πουθενά.
Ούτε Πόρτο Γερμενό, ούτε Σχοινιά, ούτε Βουλιαγμένη.

Εκτός αν μιλάμε για Κυριακή 8 το πρωί. Το οποίο είναι βάρβαρο γιατί ειδικά αν υπάρχουν παιδιά σημαίνει ότι ξυπνάς πριν τις 7.
Να πιεις καφέ, να πιουν το γάλα τους, να πάνε τουαλέτα, να ετοιμαστούν παιδιά - κολατσιό - νερά - χυμοί - φρούτα, κλπ

Τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν κατάφερα μικρότερο χρόνο προετοιμασίας όσο ο γιος ήταν μικρός.

Καλά τώρα στα 17 πολύ απλά δεν πάμε όλοι μαζί:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#894895 Για Σχοινιά θες 1 ώρα από Γέρακα, ποιο κέντρο; Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν παραβιάζεις τα 100.000 φανάρια της Μαραθώνος και τηρείς τον ΚΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
PaNick67 έγραψε:Όταν λέω πέριξ του κέντρου εννοώ όχι Παγκράτι ή Πατήσια αλλά Βύρωνα, Νέα Ιωνία, Περιστέρι.
Από εκεί σε 40 λεπτά δεν είσαι πουθενά.
Ούτε Πόρτο Γερμενό, ούτε Σχοινιά, ούτε Βουλιαγμένη.

Εκτός αν μιλάμε για Κυριακή 8 το πρωί. Το οποίο είναι βάρβαρο γιατί ειδικά αν υπάρχουν παιδιά σημαίνει ότι ξυπνάς πριν τις 7.
Να πιεις καφέ, να πιουν το γάλα τους, να πάνε τουαλέτα, να ετοιμαστούν παιδιά - κολατσιό - νερά - χυμοί - φρούτα, κλπ

Τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν κατάφερα μικρότερο χρόνο προετοιμασίας όσο ο γιος ήταν μικρός.

Καλά τώρα στα 17 πολύ απλά δεν πάμε όλοι μαζί:lol: :lol:

Συμφωνώ, αλλά τα 40 λεπτά δεν τα είπα ποτέ!
Είπα για 1 ώρα, και αυτό αν δε βρεις τρελή κίνηση είναι εφικτό από το Περιστέρι ή και τη Νέα Ιωνία, αν μπεις Αττική Οδό ασφαλώς.
Δεν ξέρω πώς βγήκε το συμπέρασμα πως το μπάνιο για τους Αθηναίους είναι... εύκολη υπόθεση, πλην κάποιων τυχερών, οι υπόλοιποι θα χρειαστούν 1 ώρα το λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#894899 αν αλλάξει τιμή για παρκαρισμένα μόνο σε μια αγγελία στο car, ενημερώνονται αυτοί που το έχουν παρκάρει;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#894901 Τι εννοείς; αν έχεις κάτι παρκαρισμένο(οτιδήποτε, από αμάξι μέχρι ζάντα) θα φανεί σε εσένα οποιαδήποτε μεταβολή σε τιμή ή την διαγραφή του. Για αλλαγή στο περιεχόμενο της αγγελίας δεν είμαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#894903 1 ωρα και 5 λεπτά ξεκινώντας 18:15 απο Παλαιό Φάληρο σήμερα.

Τρίτη εβδομάδα (2-3 φορες ανα εβδομάδα) που πάμε για μπάνιο με άφιξη κατά τις 19:15 είτε Ζούμπερι είτε Σχοινιά ανάλογα, τον αέρα.

Η ηρεμία και η ησυχία (έλλειψη κόσμου) τέτοια ώρα είναι ανεκτίμητες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894916 Κι εμείς είμαστε υπέρ της αποφυγής κόσμου και μπιτσόμπαρου και ο σωστός χρονισμός (timing) αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Την τελευταία φορά που πήγα Μύκονο, πολλά χρόνια πριν είναι η αλήθεια, κοιμόμασταν στις 12, ξυπνάγαμε σχετικά νωρίς και είμασταν σε άδειες παραλίες όταν οι ξενύχτηδες ήταν ακόμα στα κρεβάτια τους. Τρώγαμε μεσημεριανό όταν οι άλλοι έτρωγαν πρωινό και πηγαίναν παραλία κλπ. Περάσαμε καλύτερα από ποτέ, εκτιμήσαμε τις ομορφιές του νησιού όσο ποτέ άλλοτε.
Τα θερινά μπάνια ήταν πάντα σημαντικά στην οικογένειά μου. Αλλά από τις θερινές διαμονές μας ήθελε περί τα 10-15 λεπτά για τη θάλασσα. Σαφώς και το κάνεις κάθε μέρα. Μισή ώρα θέλαμε για πιο σπέσιαλ παραλίες, το κανονίζαμε με φιλική οικογένεια σαν ημερήσια εκδρομή. Μία ώρα να πας δεν το κάνεις εύκολα.
Πλέον έχω την τύχη να διαθέτουμε μικρό εξοχικό μπροστά στη θάλασσα και είναι μεγάλη βολή. Ούτε φορτώματα, κουβαλήματα τίποτα, πετσέταα και παντόφλα και περνάω το δρόμο και είμαι παραλία. Πρωί πρωί μετά την ανατολή, πιο μετά, ύπνο το μεσημέρι, απογευματινό ή και βραδυνό μπανάκι. Μεγαλείο. Μόνο που αυτό το βόλεμα με κάνει όλο και πιο τεμπέλη, που να τρέχω σε μακρινές παραλίες, νησιά, εκδρομές όταν έχω τη θάλασσα μπροστά μου....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:δε μπαίνετε σε αεροπλάνα ;
Και γιατί να θέλω να πάω στα Δίκελλα;;; Θεωρείς εσύ ότι είναι τόσο καταπληκτικά που να αξίζει να διατηρεί κανείς εξοχικό 800χλμ μακριά από το σπίτι του; Τα Δίκελλα;;;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:αν αλλάξει τιμή για παρκαρισμένα μόνο σε μια αγγελία στο car, ενημερώνονται αυτοί που το έχουν παρκάρει;

Ναι, έρχεται email και για αλλαγή τιμής και για αλλαγή περιεχομένου.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#894945 Δε θα με πείραζε να έχω κληρονομήσει κάνα εξοχικό στη Bora - Bora , 8000km μακριά .
Anyway , πού να'ξερα που είναι το σπίτι σου ; .