- 05 Αύγ 2025, 00:00
pik. έγραψε:Δεν επιρρίπτω ευθύνες στον Μονεγάσκο για την οδηγική του επίδοση
Είναι κορυφαία και εκτός από κάποιες στιγμες ανωριμότητας στο παρελθόν ,είναι σταθερός σαν οδηγός
Επιρρίπτω ευθύνες ότι είναι 7 χρόνια σε μια ομάδα και ενώ είναι δική του ,ο τύπος είναι μοντέλο για γυαλιά ηλίου και γυρίζει με συλλεκτικές Φερραρι ενώ δεν κάνει τίποτα για να εξελίξει την ομάδα και να αλλάξει τα κακώς κείμενα
Καλός οδηγός ,κάκιστος υπάλληλος της Φερραρι και η ομάδα είναι τόσο οικτρή που είναι κολλημένη πάνω του
Όσον αφορά για το αν η Φερραρι είναι ομάδα του Χλεχλερκ ,θα ξεχάσουμε ότι το 21 νομίζω είχε εγκαταλείψει αυτός και στα πιτ μάζευαν τα πράγματα όλα ήδη ενώ ο Φέτελ έτρεχε ακόμα και ζητούσε οδηγίες ;
Δεν μιλάω για χθες μιλάω γενικά ,καλός οδηγός είναι αυτός που εμπνέει και οδηγεί την ομάδα όχι μόνο αυτός που βγάζει το μεροκάματο του γρήγορου γύρου
Αν εσείς νομίζετε ότι φταίει μόνο η ομάδα , σεβαστό
Λοιπόν εγώ το ακούω το επιχείρημα και, προσπερνώντας τα ολίγον τι γραφικά περί Πουρναράκη και Χλεχλέρκ κλπ, να απαντήσω ότι και εγώ έχω ασκήσει κριτική στον Leclerc από παλιά για το ότι, όπως μου φαινόταν, δεν είχε βρει έναν "μόνιμο" τρόπο σε κάθε τριήμερο να μεγιστοποιεί την απόδοσή του και το μάξιμουμ των πόντων που μπορούσε να πάρει στον αγώνα. Όμως ειδικά από πέρσι -κι αν εξαιρέσεις κάποιες τραγικές αποφάσεις της ομάδας τύπου Καναδά- είναι πολύ πολύ βελτιωμένος σε αυτό. Υπενθυμίζω ότι άλλαξε και μηχανικό μεσούσης της σεζόν (πρωτοφανές νομίζω).
Επιπλέον, η απίστευτή του ικανότητα στον ένα γύρο τα Σάββατα, τον κάνει προφανώς να ξεκινάει συστηματικά πολύ πιο μπροστά με ένα μονοθέσιο που δεν είναι για τόσο μπροστά. Επομένως, μοιραία έχει συχνά περισσότερες πιθανότητες να τερματίζει πιο πίσω απ' ό,τι ξεκινά στους αγώνες.
Για τα υπόλοιπα που λες όμως τα "πέραν της οδήγησης", νομίζω ότι τελικά αυτό που ζητάς να κάνει είναι να γίνει... Schumacher. Ο οποίος όμως το '95 ήταν ήδη κάιζερ και τον ήθελαν όλοι. Επομένως, μπορούσε να πει "έρχομαι στη Ferrari με κάποιους όρους". Πήρε τους δικούς του, η Ferrari από σπαγγετοκουλτούρα έγινε σοβαρή ομάδα/οικογένεια και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.
ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος οδηγός δεν το έχει κάνει αυτό. Ούτε φυσικά ο Alonso όταν πήγε το 2010 (όχι και ο πιο ποθητός οδηγός του grid τότε), ούτε ο Essere Ferrari που τον αντικατέστησε αργότερα.
Οι Vettel και Verstappen στη Red Bull κυριάρχησαν ελέω Newey και Horner και λοιπόν αρπαχτικών. Οδήγησαν τέλεια; Ναι. Αρκούσε μόνο αυτό; Ναι, όταν έχεις μια ομάδα στημένη πάνω σου τύπου Red Bull 2010-2013 ή 2021-2024. Ο δε Lewis είχε μαμά Μερκ και μπαμπά Τότο (και νονό Lauda) μιλάμε για κολοσσούς από πίσω. Είχε μόνο να οδηγάει και να κάνει ό,τι του λέει ο Μπόνο. Κορυφαίος σε αυτό προφανώς, σάρωσε τα πάντα.
Ειλικρινά τώρα τι ζητάς; Ένα ορφανό από το Πριγκιπάτο να κάνει κουμάντο στο Μαρανέλο; Να πει τι; Απολύστε τον τάδε και πάρτε τον δείνα;
Αυτό ναι, θα μπορούσε να το κάνει ο Lewis ως εφτάκις. Να ζητήσει κάποια πράγματα για να έρθει στην ομάδα. ΑΝ όμως ερχόταν όταν είχε τη φόρμα του και μάλλον όχι τώρα που φαίνεται ότι δυσκολεύεται πια. Δεν τον είδα όμως πχ το 2015 να ξεβολεύεται και να έρχεται να φτιάξει ομάδα στο Μαρανέλο. Κι από ό,τι ακούγεται, πάντα του χτυπούσαν την πόρτα.
(Btw επικροτώ την άμυνα που έπαιξε ο Leclerc στον Russel και θεωρώ τραγικό το ότι τον "τιμώρησαν". Τώρα τους έπιασε ο πόνος με όλα, νομίζουν ξεχάσαμε τι έμενε ατιμώρητο τόσα χρόνια και χάριζε πρωταθλήματα.)
Επίσης δεν παρακολουθώ το τι συμβαίνει στην Ιταλία, φαντάζομαι την γραφικότητα, αλλά δε μου λέει και κάτι. Η Ferrari έχει σε όλο τον κόσμο φανατικούς οπαδούς που έχουν προσδοκίες. Ένα θετικό του Βασέρ νομίζω είναι ότι έχει έναν ψύχραιμο τρόπο να προστατεύει όλη την ομάδα από αυτήν την τοξικότητα.
Γιάννης Δ