Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By g8777
#894706 Εδώ δεν έμεινε όρθιος ο Ναντο εκεί μέσα, ο Λούης θα γλυτωνε Μπουσσε; Μαχαιριά στην καρδιά ήταν η σημερινή πολ του Σαρλ ( δούλεψαν μάλλον οι αναρτήσεις, χρφτου χρφτου χρφτου).
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#894707 Η αύρα της ανανέωσης Βασέρ έσπρωξε το μονοθέσιο στην pole! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Giuseppe Busso έγραψε:https://x.com/fanaticsferrari/status/1951669447283847301?s=46&t=VZ9OZZgLdf6vp9K3hpprVQ

Πολύ σκληρά λόγια από τον Λούης :omg:

Μεγάλα λόγια, μεγάλου ηγέτη. Είναι τιμή μας που είναι στην ομάδα έστω και χωρίς αποτελέσματα. Μόνο θετικό είναι να έχεις οδηγό με τέτοια νοοτροπία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#894739 Το νέο πουλέν της Φεράρι έγραψε ιστορία. Πρώτος οδηγός στην ιστορία που κέρδισε πρωτάθλημα στην Φ3 με αγώνα ακόμα 5 πολ και 4 νίκες σε 8 αγώνες ως ρούκι. Ράφα Καμάρα. Σημειώστε το
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ripper έγραψε:Ενδιαφέρουσα η διαρκής προσπάθεια ποδοσφαιροποίησης της F1 αλλά (από ότι καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον) οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν είναι φαν της ποδοσφαιρικής (υπό)κουλτούρας.
Έχετε σκεφτεί να αποποδοσφαιροποιηθείτε;

Εν τω μεταξύ εγώ ως μπασκετικός (Άρης-Γκάλης γαρ) όταν βλέπω να γράφεται ότι ο Παναθηναϊκός δεν τα πηγαίνει καλά απορώ. Περσινός Πρωταθλητής Ελλάδας και Eurolegue είναι, σκέφτηκα μέσα μου... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894907 Το βάζω εδώ και όχι στα του αγώνα (Ουγγαρίας) γιατί αφορά την ομάδα γενικότερα.
Έτυχε και έπεσα σε κάτι βίντεο (δυστυχώς δεν θυμάμαι τίνος) και σερβίρουν ενδιαφέρουσες θεωρίες.
Όταν ο Λούης πρωτοδήγησε το αυτοκίνητο μέσα σε 3 στροφές τους είπε το τιμόνι σας το έχετε ρεγουλάρει χάλια, έβλεπαν μετά στα data στη οθόνη πόσο πιο ομαλή ήταν η οδήγηση με το σωστό τιμόνι.
Όπως λέει το πράμα ήταν σχεδιασμένο από επιτροπή για το τι τους φαινόταν πιο εύκολο για τους πολλούς. Με αυτά πολεμάει ο Λεκλέρκ τόσα χρόνια, για αυτό νομίζω ότι ο Βασέρ έφερε τον Λούη, σαν ισχυρό σύμμαχο για να πολεμήσει τον εσωτερικό εχθρό.

Μετά τα πράκτις ζήτησε κάποιες αλλαγές και αρνήθηκαν (ή τις έκαναν αλλά μετά τις ανέστρεψαν) ενώ αυτά που ζήτησε ο Λεκλέρκ τα έκαναν. Ποιος διατάσσει κάτι τέτοιο δεν το είπε, φυσικά μπορεί όλα αυτά να είναι θεωρίες συνωμοσίας. Τί γίνεται εκεί μέσα, τι κέντρα ελέγχου υπάρχουν και με τι σκοπούς και συμφέροντα; Όμως δεν έβγαλε μιλιά, άφησε να βγει η 12 θέση αλλά μετά τους είπε έναν οδηγό έχετε, ε; Μιλιά. Ο μηχανικός του ο Αντάμι όμως μάλλον άρχισε να τον στηρίζει, πχ λέει του έλεγε που χάνει που κερδίζει κλπ. Και μετά αρχίσαν να τους κάνουν χωριστό debrief τον Λεκλερ με την φούλ ομάδα και τον Λούη με λίγους.
Και ο Λούης έχει καταλάβει το πρόβλημα και αρχίζει να τους εκθέτει, με τον τρόπο του. Η αυτοκριτική του αποτελεί κωδικοποιημένη απειλή προς παν υπεύθυνο. Ναι, ναι, είμαι χάλια, διώξτε με να σας κάνω βούκινο και να σας ξεφτιλίσω ή ξεπεράστε τα κομπλεξάκια σας, μην μπλέκεσε εκεί που δεν κατέχετε και ακούστε με και φτιάξτε μου το αυτοκίνητο όπως σας ζητάω, κάτι ξέρω.
Για να δούμε αν κάποτε σκάσει καμιά βόμβα... για το καλό της Φεράρι ελπίζω σύντομα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#894920 Δεν ξερω σε τι βαθμο ισχυουν ολα αυτα, παντως ο ιδιος ο Λουης ειπε στα ισα οτι "a lot going on in the background"...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894951 Να μας πει ο Χάμιλτον και πόση πίεση πρέπει να έχει το τούρμπο... Χαλαρώστε, οδηγοί είναι. Το αυτοκίνητο το φτιάχνουν οι μηχανικοί.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:Να μας πει ο Χάμιλτον και πόση πίεση πρέπει να έχει το τούρμπο... Χαλαρώστε, οδηγοί είναι. Το αυτοκίνητο το φτιάχνουν οι μηχανικοί.
Ναι αλλά δεν το φτιάχνουν όπως τους έρθει. Θα πρέπει να δέχονται feedback από τους οδηγούς, αυτοί το οδηγάνε, αυτοί είναι οι δοκιμαστές του ό,τι φτιάξουν οι μηχανικοί, είναι αμφίδρομη επικοινωνία. Πχ σου έφτιαξα αυτό που δείχνει πολύ καλό στον υπολογιστή, ναι αλλά όταν αφήνω γκάζι στο τέλος της ευθείας πρίν την στροφή 44 νιώθω ένα ελάφρυμα πίσω που δεν μου αρέσει, οκ θα στο διορθώσουμε. Εν τέλει όσο καλό και να είναι στα χαρτιά και στους υπολογιστές αν στην πράξη δεν δίνει εμπιστοσύνη στο οδηγό να πιέσει και να το εκμεταλλευτεί (σε συνδυασμό με όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο) δεν θα είναι πιο γρήγορο.
Αν μάλιστα οι μηχανικοί δεν συνυπάρχουν και συνεργάζονται σε αρμονία και το όλο αποτέλεσμα είναι απόφαση επιτροπής όπως αφέθηκε να εννοηθεί τότε ακόμα χειρότερα και η όλη ευελιξία της επικοινωνίας πάει περίπατο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894968 Δεν θυμάμαι ποια ομάδα ήταν και ποιος αρχιμηχανικός τα έλεγε, αλλά το εξηγούσε όμορφα: Τα μονοθέσια σχεδιάζονται σύμφωνα με την σήραγγα και το CFD, στις κατευθύνσεις που δίνει το υψηλότερο δυναμικό απόδοσης. Από εκεί και πέρα υπάρχει εύρος ρυθμίσεων σε κάποια components (αναρτήσεις, φρένα, πτέρυγες κλπ) όπου ο κάθε οδηγός προσπαθεί να το φέρει πιο κοντά στα μέτρα του. Σιγά μην αφήσουμε όμως τα οδηγάκια να σχεδιάσουν τα μονοθέσια. :s_rofl Εκτός αν νομίζουμε ότι η McLaren είναι 329 βαθμούς μπροστά από την 2η Ferrari επειδή ρωτούσε τον Norris και τον Piastri (ποιοι είναι αυτοί οι νουμπάδες; :hmmm: ) για το πως θα φτιάξει το μονοθέσιο... :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By edmond
#894969 Νομίζω ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή έχεις κάποιες εμμονές.
Δεν είπε κανείς πως κάθονται οι οδηγοί μαζί με τους μηχανικούς και αεροδυναμιστές στα σχεδιαστήρια και briefing για να φτιάξουν το μονοθέσιο. Αυτό έλειπε.
Είναι δυνατόν όμως το τελικό προϊόν να μην δοκιμαστεί και αξιολογηθεί από τους πρώτους για το πως συμπεριφέρεται στην πίστα; Τις τελικές ρυθμίσεις ποιός θα τις ζητήσει; ο προσωμοιωτής ή ο λοκώς αυτουνού που κοπανιέται μέσα στο κόκπιτ;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894978 Οι οδηγοί αξιολογούν το αποτέλεσμα αλλά κοι οι ίδιοι οι οδηγοί αξιολογούνται από την ομάδα και από το χρονόμετρο. Αν ο ένας οδηγός βάζει το μονοθέσιο στην pole και ο άλλος δεν μπαίνει καν στην δεκάδα στα qualies (περίπτωση Ferrari στην Ουγγαρία), μάντεψε ποιος φταίει; :innocent: Προφανώς λοιπόν δεν θα ακούσεις τον οδηγό που δεν μπαίνει στην δεκάδα... Τώρα αν εσύ το λες αυτό εμμονή, so be it... :whistlink:

Τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται από ανθρώπους πολύ πιο έξυπνους από τους οδηγούς. Υποχρέωση των οδηγών είναι να τα οδηγήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Φυσικά θα ζητήσουν κάποια πράγματα (π.χ. θέλω πιο κοφτερό μπροστινό, ή πιο σταθερό πίσω μέρος), αλλά η συνεισφορά τους τελειώνει εκεί. Η McLaren δεν κέρδισε 11 αγώνες ως τώρα επειδή της είπαν οι οδηγοί της πως να φτιάξει το μονοθέσιο! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#894979 Που λες Έντμοντ προχθές χάσαμε τον Τζιμ τον Λοβελ

Εις μνήμην λοιπόν, ας αποκαλύψω τί μου είχε εκμυστηρευτεί στα 2002 μετά το 4-3 από τον γαύρο του Τακη Λεμονή :sorry: και από τότε πορεύομαι στην ζωή με τα λόγια του Βαγγέλιω.

Τζι, αν ακούγαμε τον Διάκο όχι στο φεγγάρι, ούτε αποξω από το Λιανοβέργι Ημαθίας δεν θα φτάναμε.

Όσο για το Βαγγέλιω.

DIAKOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :s_rofl :s_rofl :s_rofl

( Ad astra Jim Lovell :s_howdy )
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 10 Αύγ 2025, 16:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά