corsair έγραψε:Το αποσυρει βρε κουτο για να το δεσμευσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ.... παιρνει φορα που λεμε...
Inside Info:
Απιελήθηκε χρήση αεροεκτοξευομενου Bevatron...
Εξ ου κι ο φαντομάς το πρωί. Το μόνο πουλί που μπορεί να το σηκώσει.
corsair έγραψε:Το αποσυρει βρε κουτο για να το δεσμευσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ.... παιρνει φορα που λεμε...
Εξ ου κι ο φαντομάς το πρωί. Το μόνο πουλί που μπορεί να το σηκώσει.
famas έγραψε:Απόφαση για ανάθεση του εκσυγχρονισμού των α/φ ναυτικής συνεργασίας στην Lockheed-Martin. To ποσό είναι 450.000.000,00€ και μιλάμε για 4 αεροσκάφη όλα κι όλα.
Ελπίζω σε περισσότερα, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να εκσυγχρονίσουμε όλα τα F16 μας...
Οξύμωρο πάντως να λαμβάνονται τέτοιες απόφάσεις σε τέτοιες συγκυρίες.
http://www.olathessaloniki.com/2015/03/ ... t_811.html

famas έγραψε:Η είδηση είχε δημοσιευτεί στο Βήμα. Τα επιτελεία θέτουν τις προτεραιότητες, οι οποίες αποφασίζονται από τα ΚΥΣΕΑ ή τα ΚΥΣΥΜ παλαιότερα. Προφανώς για να τεθεί ο εκσυγχρονισμός κάτι παραπάνω θα ήξεραν. Ο ΥΕΘΑ έχει δείξει ότι μπορεί να ακυρώσει ήδη υπογεγραμένες συμβάσεις που βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο. Θα μπορούσε να μην προχωρήσει τη συγκεκριμένη για πολλούς λόγους. Από την άλλη μας συμφέρει να λέμε ότι (και για αυτό) φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.

corsair έγραψε:Dimik, η αποψη που εχω διαμορφώσει απο τα οσα εχω διαβάσει εδω και πολλά χρόνια σχετικα με το ζητημα ειναι πως πρόκειται για περιπολικα καιρου ειρηνης... επιτηρησης ΑΟΖ. Το σενάριο χρήσης Harpoon δεν παίζει καθολου (εμεις το εχουμε αποκλεισει) και το ανθυποβρυχιακου πολέμου επισης θεωρειται δύσκολο σενάριο στο περιβάλλον απειλών Αιγαίου. Οποτε?
Γνώμη μου ειναι πως αν εχουν ετσι τα πράγματα, κακως επιμένουμε στο σενάριο υπαρξης ενος τετοιου αεροσκάφους. Θεωρω πως η οποια κίνηση εχει να κανει με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και οτι σημαίνει για τον ρόλο μας εκει μέσα.
Δεν ειμαι πεπεισμένος, αλλα οπως και να χει το θέμα το κλείσανε κατα πως φαίνεται... Θα φανει και στο μέλλον αναλυτικότερα τι κερδισαμε ακριβως επιχειρησιακα.
famas έγραψε:Οι γείτονες με πολύ μικρότερο τομέα επιτήρησης, αλλά με σαφώς μεγαλύτερα συμφέροντα + επιβουλευτικές τάσεις, αντιπαραθέτουν 6 CN-235D/K και αναμένουν σε δύο χρόνια άλλα τόσα ATR 72-600T MP, δηλαδή το 2018 θα έχουν 12 ικανότατα με αξιόλογο εξοπλισμό α/φη ναυτικής συνεργασίας έναντι στα μηδέν(0) δικά μας σήμερα....

Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]