Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893972 Το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας είναι πολύ σημαντικό για να στεγνώσουν χωρίς στίγματα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893973 Εναλλακτικά παίρνεις μοντέλο με PerfectDry τα οποία έχουν ζεόλιθο για στέγνωμα και δεν χρειάζεται άνοιγμα πόρτας κλπ.
Απ ότι βλέπω έχει στην σειρά 6 και 8.

https://www.bosch-home.gr/el/search?ter ... =marketing

Από εμπειρία είναι πολύ αποτελεσματικό
Άβαταρ μέλους
By drdino
#893974 Ισχύει, series 6 έχω κι εγώ: Smv6zcx01g και κάνει δουλειά ο ζεόλιθος.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#894032 Εσπασε το εξωτερικο τζαμι του φουρνου σε μια παλια κουζινα Πιτσος. Πως βρισκουμε ανταλλακτικο και το αλλαζουμε;

Δηλ θελει τεχνικο η ειναι ευκολο να το κανουμε μονοι μας;
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
GTS έγραψε:Εσπασε το εξωτερικο τζαμι του φουρνου σε μια παλια κουζινα Πιτσος. Πως βρισκουμε ανταλλακτικο και το αλλαζουμε;

Δηλ θελει τεχνικο η ειναι ευκολο να το κανουμε μονοι μας;

Μια απλη αναζητηση με το μοντελο σου θα σου βγαλει διαθεσιμα καταστηματα.
Μπορεις και μονος σου συρταρωτα με ελαχιστοτατη κλιση,με προσοχη ομως,εχει βιντεο στο ΥΤ να το δεις.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#894323 Η σύζυγος ψάχνει για ψυγειοκαταψύκτη για τους γονείς της (80 ετών). Μέγεθος 170εκ (ύψος) * 60εκ (πλάτος).

Για κάποιο λόγο κοιτάει Midea, Invertor, Eskimo και Omnys, και ζητάει γνώμες για αυτές τις μάρκες.

Γενικότερα τι προσέχουμε σε επίπεδο εγγύησης; Γενική εγγύηση; Εγγύηση μοτέρ;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#894326 Όταν λες ψυγειοκαταψύκτη, συμπεριλαμβάνεις και τα δίπορτα ψυγεία; Στα 170 εκ ύψος, ίσως το δίπορτο ψυγείο να είναι καλύτερη λύση (με την κατάψυξη επάνω δηλαδή).
Επίσης, οι διαστάσεις είναι λόγω διαθέσιμου χώρου; Ειδικά το ύψος είναι πρόβλημα. Πρακτικά, ψυγεία τέτοιου μεγέθους είναι πλέον λιγότερο αποδοτικά από τα μεγαλύτερα, γιατί τα τελευταία έρχονται με inverter και καλύτερα ηλεκτρονικά και κάνουν μεγαλύτερη οικονομία.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#894358 Ναι, κοιτάμε και με πάνω και με κάτω την κατάψυξη. Ιδανικά κάτω, προφανώς.

Ο περιορισμός είναι στο ύψος (170εκ). Στο πλάτος ο χώρος είναι για 90εκ, απλά η σύζυγος όσα βρήκε έχουν πλάτος 60εκ.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Serf έγραψε:Ναι, κοιτάμε και με πάνω και με κάτω την κατάψυξη. Ιδανικά κάτω, προφανώς.

Ο περιορισμός είναι στο ύψος (170εκ). Στο πλάτος ο χώρος είναι για 90εκ, απλά η σύζυγος όσα βρήκε έχουν πλάτος 60εκ.
Εμένα που έπαιρνε 170 ύψος έβγαλα το πάνω ράφι που με περιόριζε στο ύψος και πήρα ένα 203 εκ . Ένα ραφακι άχρηστο έτσι και αλλιώς

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894372 Θεωρώ ότι η ψύξη επάνω είναι πιο βολικό γιατί θέλει λιγότερο σκύψιμο, σημαντικό για γεροντότερους, όλα είναι μπροστά σου και μόνο σκύβεις για να φτάσεις λιγότερο συχνά πράματα στην κατάψυξη. Και επιπλέον λόγω συρταριών είναι πιο ταχτοποιημένα ενώ η επάνω κατάψυξη είναι πιο χύμα.
Αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής. Αν πχ φτιάχνεις πολλά έτοιμα γεύματα και τα καταψύχεις και θέλεις να τα βγάζεις 2 φορές τη μέρα ίσως το κατάψυξη επάνω να είναι πιο βολικό. Ή αν είσαι πολύ παγωτόφιλος κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
sknipper έγραψε:Θεωρώ ότι η ψύξη επάνω είναι πιο βολικό γιατί θέλει λιγότερο σκύψιμο, σημαντικό για γεροντότερους

Δυστυχως παλια στα χωρια αγοραζαν καταψυκτες (μπαουλο),μετα οταν περασαν τα χρονια αντε σκυψε να βρεις μεσα αυτο που θες.
Μεγαλο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
sknipper έγραψε:Θεωρώ ότι η ψύξη επάνω είναι πιο βολικό γιατί θέλει λιγότερο σκύψιμο, σημαντικό για γεροντότερους

Δυστυχως παλια στα χωρια αγοραζαν καταψυκτες (μπαουλο),μετα οταν περασαν τα χρονια αντε σκυψε να βρεις μεσα αυτο που θες.
Μεγαλο προβλημα.
Χαχα, θυμάμαι παιδάκι να προσπαθούμε να βρούμε το λαγό ή το ψάρι κάπου μέσα εκεί στο παγωμένο χάος. Πλέον με τα συρτάρια στις κάτω καταψύξεις είναι πολύ πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Δημ.Φυλακτος έγραψε:

Μεγαλο προβλημα.

Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, εγώ , έχουμε όλοι καταψύκτες. Ο,τι έχουμε είναι είτε σε σακούλες είτε σε πλαστικά μπολ και σημειωμένα με μαρκαδόρο. Δεν χάνεται τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dodger έγραψε:
Δημ.Φυλακτος έγραψε:

Μεγαλο προβλημα.

Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, εγώ , έχουμε όλοι καταψύκτες. Ο,τι έχουμε είναι είτε σε σακούλες είτε σε πλαστικά μπολ και σημειωμένα με μαρκαδόρο. Δεν χάνεται τίποτα.
Η βασική ταλαιπώρια είναι πως θέλει ξεθάψιμο για κάτι που είναι κάτω από την επιφάνεια. Όσο και να τα καλοργανώσεις εύκολο δεν γίνεται.
Είναι μεγάλη βελτίωση ο όρθιος καταψύχτης αν και ζητάει πολλά σε σχέση με τα μπαούλα.

< >