- 26 Ιούλ 2025, 06:26
markvag έγραψε:REALZEUS έγραψε:2) Και 1 εκ να σου πω εγώ να ήταν στο Κίεβο. Τα 10 εκ. Ανατολικά;
Λαϊκή επανάσταση ήταν στην Αγία Πετρούπολη, στην Κριμαία; Στο Βλαδιβοστόκ; Στην Σαμαρκάνδη;
REALZEUS έγραψε:3) Όταν οι Ε.Δ. του Κράτους από το οποίο θέλεις να αποσχισθείς σε βομβαρδίζούν, για μένα καλά κάνει και εισβάλλει το άλλο Κράτος για να σε σώσει. Έχεις μέινει σε εποχές Μέτερνιχ...
Άρα θα συμφωνούσες με αντίστοιχη κίνηση της Τουρκίας. Ή για παράδειγμα αν η Γεωργία (λέμε τώρα) εισέβαλε στη Ρωσία για να βοηθήσει τους Τσετσένους που τους είχε ισοπεδώσει τις πόλεις η Ρωσία.
REALZEUS έγραψε:4) Οι Τσετσένοι ένιωσας προδωμένπο από το Γέλτσιν. Ήταν κατά του και υπέρ της ΕΣΣΔ!
Ναι, ήθελαν να μείνουν σε μία χώρα που δεν υπήρχε και γι' αυτό έφυγαν από τη Ρωσία...
Εξάλλου, οι Τσετσένοι τόσο εύκολα ενσωματώθηκαν στη Ρωσική αυτοκρατορία και ποτέ δεν επαναστάτησαν και τους άρεσε πάντα να είναι υπό Ρωσική κατοχή!
REALZEUS έγραψε:Οι Ρώσοι/Σοβιετικοί κέρδισαν τον Β' ΠΠ. Στην ξηρά κερδήθηκε ο πόλεμος στην Ευρώπη και στο Ανατολικό Μέτωπο. 
Όχι μόνο. Προφανώς και δεν θέλω να παραγνωρίσω την καθοριστική συνεισφορά της ΕΣΣΔ στη νίκη κατά των ναζί, ωστόσο το ότι το ΗΒ έμεινε όρθιο και επιπλέον το ότι οι σύμμαχοι μπορούσαν να στέλνουν βοήθεια στην αρχή του πολέμου (όταν η ΕΣΣΔ αποσυναρμολογούσε εργοστάσια για να τα στείλει πίσω από τα Ουράλια και έβλεπε τους πόρους της να καταστρέφονται μαζικά) ήταν καθοριστικά (όπως έχει παραδεχτεί και η Σοβιετική ηγεσία).
Ναι, η ΕΣΣΔ κέρδισε τους ναζί κατά βάση, αλλά αν πολεμούσε μόνη της, πιθανώς το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
REALZEUS έγραψε: Δεν με πειράζει εμένα αν καεί από θερμοπυρηνικά όπλα η Γερμανία. Κάτι ξαδέρφια έχω στο Μόναχο απλά, να τους πω να φύγουν...
Πολύ χαλαρός είσαι για το ενδεχόμενο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
1) Οι επαναστάσεις ξεκινούν από τα κέντρα της εξουσίας. Η Ρωσική ξεκίνησε από το Πέτρογκραντ και την Μόσχα.
2) Αν οι Ε.Δ. της χώρας μας βομβάρδιζαν Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος, πρώτος εγώ θα είχα λιποτακτήσει, γιατί θα είχε παραβιαστεί το Σύνταγμα!

Για τον Γεωργιανούς δεν μπορώ να απαντήσω, δικό τους θέμα και δικοί τους Νόμοι και και πρόβλημά τους αν επιτεθούν σε μια υπερδύναμη - ο Sun Tzu μαζί τους... Πάντως οι Τσετσένοι δεν μιλάνε καν Γεωργιανά, Ρώσοι είναι.
3) Ξέρεις καν τι είναι η Τσετσενία;
4) Ο Άξονας είχε εμπλεγμένες 50 μεραρχίες στο Δυτικό Μέτωπο και 250 στο Ανατολικό!!! Είναι αστείο να λέμε ότι θα άλλαζε κάτι, όταν οι Σοβιετικοί είχαν πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις εμπλεγμένες. Το έχω ξαναπεί, μια μάχη στο Δυτικό Μέτωπο ήταν ένα χαλαρό απόγευμα σε μια από τις μάχες στο Ανατολικό!!!
5) Οι πιθανότητες να συμβεί πυρηνικό ολοκαύτωμα είναι μικρές, αλλά προσωπικά δεν σκάω κιόλας. Όλοι θα πεθάνουμε. Τι σήμερα, τι αύριο;
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 26 Ιούλ 2025, 07:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά