Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Πάρε ένα Ταφ για το παμπρίζ τώρα που θα κόψεις το πρατήριο.

Έχω στο άλλο αυτοκίνητο για την υγρασία στα παράθυρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
glf έγραψε:Τα 32Α είναι από τη μεριά του AC. Πόσα Α θα είναι όμως από τη μεριά του DC; Φυσικά θα διαφέρει στα 7,4 και στα 22kW.
Ελπίζω να φανεί αυτό από το FB που το είχα ανεβάσει.
Εικόνα
Είναι εργαστηριακές μετρήσεις από έναν Ιταλό στο αντίστοιχο Zoe forum, είναι επάνω σε Zoe και μετράει την παροχή στη μεριά του wallbox και την ένδειξη του αυτοκινήτου από τη μεριά της μπαταρίας για να υπολογίζει την απόδοση.

Καταρχάς νομίζω η σύγκριση Α με Α δεν έχει κάποιο νόημα. Μας ενδιαφέρει η ισχύς σε κάθε περίπτωση και πόση από αυτή χάνεται σε θερμότητα. Βάσει αυτού, η μέγιστη ισχύς σε μονοφασικό, είναι αντίστοιχη με την προτελευταία περίπτωση περίπου, και η απόδοση είναι παρόμοια.

Τώρα γιατί προκύπτει ο παραπάνω πίνακας όπως προκύπτει, δεν το γνωρίζω. Πρακτικά πάντως, το τριφασικό ή το μονοφασικό, δε θα έπρεπε να έχουν κάποια διαφορά άλλη πλην της ισχύος που μπορούν να μεταφέρουν.

Η σωστή μέτρηση επίσης θα έπρεπε να γίνεται με το ίδιο όργανο, τόσο στο AC όσο και μετά στο DC. Προφανώς, αυτό δεν είναι εύκολο για έναν απλό χρήστη, δεν έχω απαιτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893521 Οι AI απαντήσεις συμβαδίζουν με αυτά που έχω διαβάσει για φόρτιση με μονοφασικο σε αυτοκίνητα του group ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893524 Είναι σαφές και από τον πίνακα πως η μονοφασική φόρτιση, για να φτάσει έστω στα 7.4kW χρειάζεται πολύ υψηλό ρεύμα. Αυτό λογικά θα σημαίνει και αυξημένες απώλειες στο καλώδιο, αν δεν έχει διαστασιολογηθεί σωστά η εγκατάσταση.
Αντίστοιχα όμως, αν φορτίσεις στα ίδια kW σε τριφασικό, θα χρειαστείς πολύ χαμηλότερο ρεύμα. Ενδεικτικά, στα 11kW έχεις το μισό ρεύμα (δες τον πίνακα του glf).
Από εκεί και μετά, αν το κύκλωμα φόρτισης δεν αντέχει το αυξημένο ρεύμα, είναι κακή υλοποίηση νομίζω, θα έπρεπε να μην έχει πρόβλημα.

Αυτό δεν αλλάζει πως το τριφασικό είναι προτιμότερο, ενώ το DC ακόμη προτιμότερο.
Άβαταρ μέλους
By glf
Isambard έγραψε:Αυτό δεν αλλάζει πως το τριφασικό είναι προτιμότερο, ενώ το DC ακόμη προτιμότερο.

+1
Άβαταρ μέλους
By dimik
gto250swb έγραψε:Καλοταξιδο ωραία επιλογή, πες μας και miles per kWh στον αυτοκινητόδρομο!
Διαδρομή ημιορεινο χωριό-σπίτι τα 40-45χλμ αυτοκινητοδρομο με 120χλμ\ω cruise control και ολα τα συστήματα lane, distance κλπ ενεργοποιημενα. Περίπου 450χλμ συνολικό range.

Εντυπωσιακό το πως ακολουθεί τον δρόμο στρίβοντας το τιμόνι μόνο του, πρώτη φορά οδηγώ αυτοκίνητο με τέτοιο σύστημα και έπαθα σοκ. Μέχρι και ταχύτητα έκοψε σε μια μεγάλη καμπή κι έπεσε από τα 120 στα 110.Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:Μέχρι και ταχύτητα έκοψε σε μια μεγάλη καμπή κι έπεσε από τα 120 στα 110.

Έπρεπε να κόψει ΠΡΙΝ την καμπή και να δώσει ΠΑΝΩ στην καμπή. Το έκανε αυτό; :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893920 Αν το έκανε θα ζούσαμε στιγμές "έλα γιώργη μια στροφάρααα" :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#894121 Για την ετήσια ασφάλεια στο Zoe, από 189 τώρα είναι στα 194€ στην υδρόγειο.
Το μεγαλύτερο έξοδο του αυτοκινήτου...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894572 Μπήκε επιτέλους και ο φορτιστής, 0-100 σε 7 ώρες και 16 λεπτά και 20-80% σε 4 ώρες και 21 λεπτά, ότι λέει και το εργοστάσιο.

Ο Tera 3kw για πριζα που είχα μέχρι τώρα ήθελε ένα 20ωρο.

Tera 22kw από Amazon.de ο συγκεκριμένος. ΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#894577 Ο πίνακας είναι αριστερά; Ο υποσταθμός πού είναι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894578 Ο πίνακας είναι δεξιά σε ντουλάπι μαζί με τον μετρητή, δεν φαίνεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#894593 Χθες πήρα κουπόνι 50 kWh από dei blue και βλέπω τώρα το τριήμερο αυτό το ΣΚ η Chargespot protergia δίνει 50% έκπτωση στις φορτίσεις σε όλο το οδικό δίκτυο. Και ισχύει και το 25% της Electrip για όλο το καλοκαίρι.
Και γω είμαι τάβλα 3η μέρα τώρα γμτ..