Isambard έγραψε:
Τώρα αυτός πληρώθηκε άραγε για να γράφει τέτοιες αστειότητες;
Ε είναι γνωστή μορφή ο συγκεκριμένος, τουλάχιστον σταμάτησε πλέον να γράφει με ψευδώνυμο
Isambard έγραψε:
Τώρα αυτός πληρώθηκε άραγε για να γράφει τέτοιες αστειότητες;

ArrowsFA1 έγραψε:Στο φως τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την επόμενη του δημοψηφίσματος...
https://www.in.gr/2025/07/06/politics/p ... ias-kyvis/
Το πρόβλημα με τις προτάσεις αυτές ήταν διπλό, όπως όλοι αναγνώρισαν τότε. Από τη μια, οι απαιτήσεις για μέτρα παρέμεναν κοινωνικά δυσβάσταχτες και σήμαιναν παρατεταμένη πολιτική λιτότητας. Από την άλλη, δεν είχαν ένα σαφή ορίζοντα σε σχέση με το χρέος. Δηλαδή, δεν όριζαν με σαφήνεια πότε η χώρα θα σταματούσε να πρέπει να διαπραγματεύεται με τους δανειστές την παραμικρή χρηματοδοτική της ανάγκη. Ουσιαστικά, παρότι δεν πρότειναν ένα νέο Μνημόνιο, οι προτάσεις τους ισοδυναμούσαν με ένα διαρκές Μνημόνιο, ένα Μνημόνιο χωρίς κανένα ορίζοντα εξόδου από την κρίση.
Αυτό που υπήρξε τότε καθοριστικό για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πρωτίστως το δεύτερο στοιχείο. Ανεξαρτήτως ρητορικής, είχαν ήδη κάνει σαφές ότι το μείγμα των «μέτρων» ήταν υπό διαπραγμάτευση και είχαν διάθεση να αποδεχτούν αρκετά. Αυτό που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό ήταν το «μνημόνιο δίχως τέλος», η απουσία ενός σαφούς ορίζοντα για το χρέος και άρα ενός σαφούς ορίζοντα για την έξοδο από την διαρκή κηδεμονία που συνεπάγονταν τα Μνημόνια.
Αυτό είναι που οδηγεί στην απόφαση για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και – με βάση και το αποτέλεσμα – στις προτάσεις για νέα διαπραγμάτευση που συζητιούνται στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.
kubiak έγραψε:Αυτά που συζητούνται σε αυτές τις αίθουσες δεν είναι για τον πολύ κόσμο και δεν εξυπηρετούν τίποτα καλό όταν παρουσιάζονται σε τόσο κοντινο χρονικό διάστημα...
Όταν γίνεται αυτό τα αίτια είναι πολύ πιο σκοτεινά από ό,τι μπορεί να προβάλλεται...
Και δεν είμαι ούτε υπέρμαχος των μεν ούτε των δε...
reminder
EDIT: Μικρή αλλαγή για καλυτερη διατύπωση...
Θάνος Αξαρλιάν: Πώς δολοφονήθηκε και όσα ειπώθηκαν στη δίκη της 17 Νοέμβρη
REALZEUS έγραψε:Εγώ πάλι θεωρώ ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση του κάθε Κόμματος. Για παράδειγμα εγώ είμαι Αριστερός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Αν το ΚΚΕ με πούλησε τότε (δεν συμμετείχε, αλλά λέμε τώρα) θα ήθελα να το ξέρω, ώστε να λάβω το μέτρα μου. Δεν μιλάμε για Σχέδια Στρατιωτικών Επιχειρήσεων και Απόρρητα, αυτά όντως δεν θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο καθένας. Αλλά τα πολιτικά θέματα θα έπρεπε να είναι γνωστά!Αυτό είναι αδύνατο και νομίζω το ξέρεις. Κάθε κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει όσο μπορεί περισσότερους ψηφοφόρους απότε όλοι βάζουν λίγο νερό στο κρασί τους. Και έτσι φτάνουμε στο άλλο άκρο που εκτός από τα ακραία κόμματα (που είναι αυτά με την πιο καθαρή θέση αλλά και το πιο μικρά ποσοστά) όλα τα άλλα, που είναι και τα πιο μεγάλα, έχουν διαφορές που μερικές φορές είναι δυσδιάκριτες. Και για αυτό η μετατόπιση ψηφοφόρων είναι αρκετά συχνή και υπάρχει το τεράστιο πσοσοτό αναποφάσιστων για τους οποίους γίνεται και όλος ο προεκλογικός αγώνας. Αλλά δεν είσαι μόνος, οι περισσότεροι μερικές φορές δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τις διαφορές και μερικές φορές παρασυρόμαστε από 1-2 σημεία που μοιάζουν πιο σημαντικά για εμάς παραμελώντας άλλα που δείχνουν παρεμφερή (πχ δε λέει κανένας ότι θα καταργήσω τα δωρεάν νοσοκομεία ή σχολεία κλπ, δε λέει κανένας θα σας βάλω φόρους, όλοι λένε ό,τι προβλέπεται, όπως στα καλλιστεία "και παγκόσμια ειρήνη"....).
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]