Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By alexm
#893161 παιδια εχετε οδηγησει υβριδικο toyota? εχω κανει αρκετα χιλιομετρα σε chr προηγουμενης γενιας με τα 122 αλογα και η εμπειρια ηταν τραγικη. Θορυβος στο ταξιδι εξαιτιας του υπεροχου cvt. Σκεφτόμασταν σοβαρά την αγορα lbx και με τρομάζει η ιδέα να δώσω 35000+ για να μουγκανιζει σα γελαδι

Μόνο σε lexus gs και rx δεν μ εχει ενοχλησει.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#893163 Είχα οδηγήσει παλιότερα τη προηγούμενη γενιά nx και ήταν όντως τραγική.
Αλλά σε τελευταίο chr και rav4 phev που οδήγησα πρόσφατα ήταν μια χαρά.
Δε το έχει εξελίξει τυχαία έτσι η toyota αυτό το σύστημα. Εκτός της αξιοπιστίας του παραμένει το πιο αποδοτικό και αυτό φαίνεται πολύ στα phev. Όταν όλα τα υπόλοιπα συστήματα ανεβάζουν τρελές καταναλώσεις μόλις τελειώσει η μπαταρία, στη toyota δουλεύει σχεδόν με τις καταναλώσεις του απλού υβριδικού.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893164 Υβριδικό Toyota> Υβριδικό Renault/world.

Εννοείται και σαν τεχνολογία και σαν αξιοπιστία και σαν λειτουργία. Προφανώς δεν είναι όλα τέλεια, τα παλιότερα με αδύναμα μοτέρ μουγκάνιζαν τρελά, τα καινούρια είναι πολύ πολύ καλύτερα και το CHR ή οτιδήποτε πάνω από αυτό θα ήταν η ξεκάθαρη επιλογή μου. Τώρα, δεν γνωρίζω διαφορές στα λεφτά, αλλά πχ CHR με Captur, ούτε καν θα τα έβαζα στο ίδιο καλάθι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893172 Το μόνο που θα με κόλαγε στην αγορά του CHR, είναι οι χώροι. Μικροί για το μέγεθος του αυτοκινήτου, σώζεται κάπως η κατάσταση στην κορόλλα κροςς. Τα ίδια πλαστικά έχουν αμφότερα, πιο εύπεπτο σε σχεδίαση η κροςς, πιο τρεντυ το CHR.
Το ραβ4, αν και αμαξάρα, μόνο εταιρικό και αν και εφόσον, άρα μηδενικό ενδιαφέρον για ιδιώτες-->που πας ρε καραμήτρο με το δυομισάλιτρο :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893174 Το θέμα είναι πόσα έχει κάποιος στην τσέπη κι αν έχεις 40 χιλιάδες δεν θα πας στην Τογιοτα να πάρεις το CHR εκτός αν το θες για 2ο.

Ειναι πολλά τα λεφτά και μπαίνεις σε άλλα χωράφια για αυτούς τους χώρους κι αυτά τα πλαστικά.

Όταν δε με 30κατι παίρνεις Lexus LBX με πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, άνεση, ηχομόνωση κλπ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:Όταν δε με 30κατι παίρνεις Lexus LBX με πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, άνεση, ηχομόνωση κλπ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

< >

Αυτό το λες μετά από δοκιμή?
Γιατί το lbx είναι μια κατηγορία κάτω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893184 Τα είδα από κοντά, 50 λίτρα διαφορά στο πορτ μπαγκαζ και πίσω ζορικα για ενήλικες και τα 2, παιδιά χωράνε ούτως ή άλλως. Δεν πας στην κατηγορία για τους χώρους. Δεν λες έχω 35 χιλιάρικα για αυτοκίνητο θέλω χώρους και πας να δεις C-HR.

Κατα τα άλλα μέρα με νύχτα και η Τογιοτα το έπαιζε και premium στην αντιπροσωπεία σε αντίθεση με την Lexus.

Επίσης hybrid και καλά αλλά στο τέλος της ημέρας το Stonic μου καίει 6-7 λίτρα, να πληρώσεις το 35ρι για να γλιτώσεις 50-100 ευρώ τον μήνα και να θέλεις 10 χρόνια για να αποσβεσεις τα λεφτά που έδωσες για Hybrid δεν ξέρω αν αξίζει, εκτός αν κάνεις 3000χλμ τον μήνα στην πόλη
Η διαφορά τιμής με το Stonic GT Line είναι 10Κ, με το Premium 13-14Κ.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#893188 Την ηχομόνωση πως την κατάλαβες από στατικό έλεγχο?
Επίσης όταν έλεγα για άνεση εννοούσα κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Γιατί και στο Polo που έχουμε κάθομαι πιο εύκολα πίσω από μια GTV που είχε ένας φίλος, έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών το Polo, αλλά πιο άνετο στο δρόμο δεν είναι.

Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει κάποιο από τα B suv αλλά από τα hatchbacks στα οποία βασίζονται που έχω οδηγήσει, Yaris και Clio από τα τελευταία, η διαφορά του CHR στο δρόμο φαινόταν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893190 Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να συγκρίνουμε Lexus με Τoyota σε άνεση και ηχομόνωση. Το Lexus πχ έχει active noise cancelation.
Οποίο συγκριτικό-review και να διαβάσεις λέει που ακριβώς είναι καλύτερο. Άσχετα με την πλατφόρμα στην οποία βασίζονται.

Να τα οδηγήσω δεν ήθελα γιατί ήταν πολλά τα λεφτά για αυτό που προσέφεραν, οπότε δεν θα ψωνιζα.

Για να μην παρεξηγουμαστε, δεν λέω ότι το C-HR η το Corolla Cross δεν είναι καλά αυτοκίνητα αλλά ότι η τιμή τους παραείναι υπερβολική για αυτό που προσφέρουν, είτε σε χώρους, είτε σε άνεση είτε σε κατανάλωση. Οποιοδήποτε από τα 2 με εξοπλισμό άνω του μετρίου φτάνει τις 40.000+.

Για μένα μια μέτρια έκδοση κοντά στα 28-29 και μια πλούσια στα 30-33 θα ήταν πολύ πιο κοντά στην πραγματική τους αξία ως μικρομεσαία ψευτοSUV.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#893191 Σε στατικη δοκιμη καθομαι ανετα στο πισω καθισμα με του οδηγου ρυθμισμενο στα 187 εκατοστα μου και 93 κιλα μου
Πλην του Καμικ σε κανενα αλλο B-SUV δεν ειμαι το ιδιο ανετα

Το CHR εχει συγκεκριμενα μειονεκτηματα πισω. Μικρα παραθυρα που σε συνδυασμο με την υψηλη γραμμη των παραθυρων και την μαυρη επενδυση το κανουν κλειστοφοβικο για παιδια.

Επισης αν μπουν 3 πισω οι ακριανοι αν ειναι πανω απο 1,80 θα ενοχλουνται απο την καμπυλη της οροφης στο πλαι.

Ομως κατα βαση ειναι ενα κουπε 5θυρο και πρεπει να κρινεται σαν τετοιο. Δεν το πουλαει ως οικογενειακο.
Αν θες πιο καλους χωρους πισω υπαρχει η Corolla Cross, αν και γενικα η Toyota δεν τα παει καλα σε αυτο.

Το πατημα στον δρομο ομως ειναι καλυτερο απο ολα τα B-SUV.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893192 Το CH-R μου θύμισε πολύ το Scirocco που είχα πίσω, κι εκείνο ήταν 3θυρο.
Λεπτομέρεις βέβαια, όπως είπα σε τιμή κάτω-πέριξ των 30 δεδομένης της εποχής θα ήταν πάρα πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Λεπτομέρεις βέβαια, όπως είπα σε τιμή κάτω-πέριξ των 30 δεδομένης της εποχής θα ήταν πάρα πολύ καλό.

Η εποχη που ζουμε τα εχει παει ολα στο θεο.

Το καμικ που αγορασε φιλος πριν 4,5 χρονια με 22Κ σημερα εχει 28 χωρις καμια διαφορα σε εξοπλισμο, κινητηρα, μεταδοση. Ουτε υβριδισμο εχει.

Η Κορολλα πριν την ανανεωση ξεκινουσε στα 21Κ υβριδικο με 118 ιππους και τωρα θες 28+ για 140 στην βασικη.

Η εποχη δεν θελει νεο αυτοκινητο, μεταχειρισμενο 5ετιας θελει να εχει φαει την μεγαλη απαξιωση και να μην εχει τα χαζα μπιπ, μπιπ των διαφορων ηλεκτρονικων βοηθηματων
Άβαταρ μέλους
By dimik
#893194 Αυτό λέω, το Καμίκ έχει 28 τώρα για Cross θες 35-38, η διαφορά μόνο και μόνο λόγω υβριδικού δεν δικαιολογείται και δεν αποσβένεται.
Να είχε 32-33 να το καταλάβαινα και να το πλήρωνα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Αυτό λέω, το Καμίκ έχει 28 τώρα για Cross θες 35-38, η διαφορά μόνο και μόνο λόγω υβριδικού δεν δικαιολογείται και δεν αποσβένεται.
Να είχε 32-33 να το καταλάβαινα και να το πλήρωνα.

Δεν ξερω τι τιμες εχετε στην Κυπρο αλλα εδω τα 28Κ του Καμικ αφορουν την 2η εξοπλιστικη εκδοση του, σε αυτην το CHR εχει 30.

Εξοπλιστικα το CHR εχει ACC απο την βασικη ενω ειναι σε ολες εξτρα στο Καμικ.

Φυσικα ολοι μας εχουμε τα γουστα μας και ισως ο υβριδισμος να μην ειναι απαραιτητος στην Κυπρο, αλλα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη κανει μεγαλη διαφορα στις καταναλωσεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#893199 To Kamiq είναι στην κατηγορία του Yaris Cross και συγκρίνεται με αυτό.