Σόρι αλλά οι τρεις κατηγορίες μαζί με τα παραδείγματα είναι πες ότι είσαι άσχετος χωρίς να πεις ότι είσαι άσχετος
Σόρι αλλά οι τρεις κατηγορίες μαζί με τα παραδείγματα είναι πες ότι είσαι άσχετος χωρίς να πεις ότι είσαι άσχετος
sknipper έγραψε:… το να πεις όμως πχ μαλάκωσε την αντιστρεπτική, δώσε μου μια μοίρα toe out και πάτα λίγο την εμπρός αεροτομή αλλά μην χαμηλώσεις την εμπρός ανάρτηση είναι πολύ πιο προχωρημένο και θα βοηθήσει τους μηχανικούς. Αν αυτή η επικοινωνία γίνει από την αρχή της σχεδίασης του αυτοκινήτου (ακόμα και από το simulation) τότε σαφώς και ο οδηγός συμμετέχει στην εξέλιξη του μονοθεσίου (αυτή η αεροτομή χάνει εκεί κι εκεί μην την φτιάξετε καν, φτιάξτε την αλλιώς).
sknipper έγραψε:Κι όμως από όσα λέγονται φαίνεται ότι υπάρχουν οδηγοί που οδηγάνε καλά ό,τι τους δώσουν (αν τους πάει πχ Λεκλέρκ, Ράσελ) μερικοί ό,τι τους δώσουν (τους πάει δεν τους πάει, πχ Φερστάπεν, Αλόνσο) και άλλοι που μπορούν να συμμετέχουν στην εξέλιξη του οχήματος (πχ Λιούις, Σάινζ). Δηλαδή να μπορέσουν να εκφράσουν το τί θέλουν με μηχανολογικό τρόπο που θα το καταλάβει ο μηχανικός. Το να πεις πετάει μούτρα στις γρήγορες στροφές είναι απλά παρατήρηση και το βλέπουν και στην τηλεμετρία, το να πεις όμως πχ μαλάκωσε την αντιστρεπτική, δώσε μου μια μοίρα toe out και πάτα λίγο την εμπρός αεροτομή αλλά μην χαμηλώσεις την εμπρός ανάρτηση είναι πολύ πιο προχωρημένο και θα βοηθήσει τους μηχανικούς. Αν αυτή η επικοινωνία γίνει από την αρχή της σχεδίασης του αυτοκινήτου (ακόμα και από το simulation) τότε σαφώς και ο οδηγός συμμετέχει στην εξέλιξη του μονοθεσίου (αυτή η αεροτομή χάνει εκεί κι εκεί μην την φτιάξετε καν, φτιάξτε την αλλιώς).
mousatos έγραψε:... Δε θα έμπαιναν πιτσιρικάδες στη F1 αν ήταν απαραίτητη η συμβολή στις ρυθμίσεις.Δεν έχει σχέση αυτό. Οι πιτσιρικάδες ξεκινάνε από τα 7-8 τους να πειράζουν και ρυθμίζουν το καρτάκι τους με τον μπαμπά τους, χωρίς μηχανικούς κλπ. Σε μερικούς τους κόβει και καταλαβαίνουν τα μηχανικά και τις αλλαγές που επιφέρει κάθε ρύθμιση άλλοι απλά το οδηγάνε.
mousatos έγραψε:Παλιά μπορεί η γνώμη που πιλότου να ήταν σημαντική.

Πέρσι που έκανε τον Hamilton ρεζίλι ο Russel και φέτος που τον γλεντάει ο Leclerc δεν τα βλέπει ο Vowles?
REALZEUS έγραψε:Είδε ο Vowles τον Schumacher στα τελευταία του (οδηγικά) στην Mercedes και τον Hamilton στα καλύτερά του και έβγαλε συμπέρασμα.
Μα η κίτρινη ήταν στο συγκεκριμένο σεκτορ. Ίσως ο […]
Μιας και επέστρεψα Τσεχία, κόστος ελληνικών διοδίω[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]