Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Και στους ώμους έχει κρεμασμένο ωραίο μεταλλικό τσαντάκι....

Και φτηνό. Μόνο 2.100$ κοστίζει η αλουμινένια Rimowa που φοράει.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#892412 F1 - Με το ζόρι… κρατιέται ο Χάμιλτον: «Υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να πω για τη Ferrari»

https://www.gazzetta.gr/gmotion/2452104 ... ti-ferrari

Μιλώντας στο Sky Sports o Χάμιλτον αναφέρθηκε και στη Ferrari, η οποία δέχεται έντονη κριτική τις τελευταίες ημέρες από τον ιταλικό Τύπο. Ο Βρετανός μίλησε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό της Scuderia.

«Στο μυαλό μου έχω καταλάβει πως χρειάζονται πολλές αλλαγές στο σύστημα της Ferrari. Μακάρι να μπορούσα να σας πω τι συμβαίνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάινουν στο παρασκήνιο. Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά. Υπάρχουν τόσα πολλά που εύχομαι να μπορούσα να σας εξηγήσω – πράγματα που θα έριχναν φως στα όσα έχουμε περάσει φέτος, στα προβλήματα που είχαμε και σε όσα συμβαίνουν εντός του οργανισμού».
........................

Και να πεις δεν στα ειχαν πει τι γινεται σε αυτην την ομαδα;
Δεν παρατηρησες τι επαθαν οι προκατοχοι σου; :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#892563 O Λεκλέρ έχει εκπλαγεί με τον Χάμιλτον: «Δεν έχω ξαναδεί οδηγό να φρενάρει τόσο αργά»

«Περίμενα πολλά, πάρα πολλά από τον Λιούις, προφανώς, όταν ήρθε στην ομάδα, γιατί έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες. Παρόλα αυτά, με εξέπληξε ο τρόπος που φρενάρει, για παράδειγμα. Το πόσο αργά φρενάρει είναι πολύ, πολύ, πολύ εντυπωσιακό. Στην καριέρα μου, πάντα ήμουν εγώ αυτός που φρέναρε αργότερα από τους teammate μου στην ομάδα. Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο στιλ οδήγησης που δεν το είδα πραγματικά σε κανέναν από τους teammates μου. Ο Λιούις είναι ένα βήμα μπροστά, πάντα. Αυτό με εξέπληξε. Αλλά για τα υπόλοιπα, νομίζω ότι αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι πράγματα που δεν περίμενα», ανέφερε ο Λεκλέρ.

«Η πειθαρχία του είναι πολύ, πολύ εντυπωσιακή. Κοιτώντας από έξω μέχρι πέρυσι, θυμάμαι ότι τον έβλεπα να διαχειρίζεται τόσα διαφορετικά πράγματα και σκεφτόμουν: “αυτό πρέπει να είναι δύσκολο”. Όταν όμως βλέπεις πόσο οργανωμένα είναι όλα στη ζωή του, καταλαβαίνεις ότι είναι 200% επικεντρωμένος στους αγώνες. Και όλα τα άλλα του πρότζεκτ είναι τόσο καλά οργανωμένα που λειτουργούν ομαλά χωρίς την καθημερινή του εμπλοκή. Αυτό είναι κάτι που το παίρνω ως παράδειγμα για μένα, γιατί όλοι έχουμε πάθη και πρότζεκτ έξω από τους αγώνες», είπε ο Λεκλέρ για τον Χάμιλτον.

Κράτα σημειώσεις να μαθαίνεις Λεκλερ. Μπας και γίνεις κι εσύ κάποια μέρα πρωταθλητής. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892564 Από τα δύο τελευταία μηνύματα θα έλεγα πως ο σούπερ οργανωμένος Χάμιλτον, πήγε στη σούπερ ανοργάνωτη Σκουντερία και τα έχει βρει δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Isambard έγραψε:Από τα δύο τελευταία μηνύματα θα έλεγα πως ο σούπερ οργανωμένος Χάμιλτον, πήγε στη σούπερ ανοργάνωτη Σκουντερία και τα έχει βρει δύσκολα.

αφού πήγε ο Εγγλέζος να παντρευτεί ιταλίδα...
Άβαταρ μέλους
By pik.
#892627 Όλα τα site στην Ιταλία αυτή τη στιγμή μιλάνε για το φαινόμενο Λεκλέρκ που νικάει τα πάντα και έχει επισκιάσει τον Χάμιλτον μεταφράζω ακριβώς τις λέξεις :lol:

Για να είμαστε αντικειμενικοί από τη μία πλευρά έχεις έναν άνθρωπο που είναι στην ομάδα εφτά χρόνια δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αυτοκίνητο σωστό , Δεν ξέρει να κάνει εξέλιξη μονοθέσιου δεν ξέρει τι οδηγίες να δώσει στους μηχανικούς και το μόνο που ξέρει είναι να παραπονιέται και να γκρινιάζει ακόμα και όταν κάνει ο ίδιος λάθη όπως έγινε στον Καναδά

Από την άλλη έχουμε έναν άνθρωπο που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ έχει περισσότερες νίκες στην πατρίδα του από όλες τις νίκες που έχει πετύχει ποτέ ο ομόσταυλός :lol:

Και νομίζουμε ότι έχει χάσει το άγγιγμα γιατί χάνει από το Λεκλέρκ ο οποίος στο πρωτάθλημα είναι μόλις πάνω από τον Λουίς :s_sarcastic
Εθελοτυφλούμε παίζουμε το παιχνίδι των ιταλών δημοσιογράφων που έχουν παρουσιάσει μια μαγική εικόνα του Μονεγάσκου ο οποίος σιγά-σιγά αποδεικνύεται σε ένα τεράστιο φλοπ

Αν ήμουν Ferrari θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το επόμενο μονοθέσιο να το εξελίξω γύρω από τον Χάμιλτον γιατί με τον άλλο τόσα χρόνια το μόνο που καταφέρνω είναι κάτι πυροτεχνήματα
Όσον αφορά τον Λουίς νομίζω ότι του αρέσει όλο αυτό γιατί τον ιντριγκάρει
Έχει μία τεράστια ευκαιρία να κάνει την Φεράρι δική του και να ξεριζώσει αυτή την άχρηστη νεοπλασία ενός μετρίου οδηγού ο οποίος έπρεπε το 22 να είχε πάρει πρωτάθλημα

Ο χρόνος θα δείξει
Chi vivrà ,vedrà
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#892639 pik, δεν υπάρχει λόγος πιστεύω να εξελίξεις μονοθέσιο γύρω από οδηγό που αντικειμενικά δεν έχει δείξει κάτι το ουσιαστικό φέτος και με μεγάλη πιθανότητα τα επόμενα 2-3 χρόνια να κρεμάσει τα γάντια και γιατί όχι να πάρει θέση στο pit wall της Ferrari.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:pik, δεν υπάρχει λόγος πιστεύω να εξελίξεις μονοθέσιο γύρω από οδηγό που αντικειμενικά δεν έχει δείξει κάτι το ουσιαστικό φέτος και με μεγάλη πιθανότητα τα επόμενα 2-3 χρόνια να κρεμάσει τα γάντια και γιατί όχι να πάρει θέση στο pit wall της Ferrari.
To φτιάχνεις με αυτόν γιατί αυτός μπορεί να στο κάνει καλό (μπορεί να συμμετέχει στην εξέλιξη, δεν είναι μόνο οδηγός), έστω κι αν μετά το οδηγάνε άλλοι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#892666 Πιστεύω ότι αυτές οι απόψεις «το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για τον ΧΧΧΧ οδηγό» και ο άλλος δε μπορεί να το οδηγήσει είναι πράγματα που λένε οι εκάστοτε Πουρναρακιδες για να γίνεται λίγο συζήτηση.

Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι κανένας έγκριτος δημοσιογράφος δεν αναφέρει καν κάτι τέτοιο ως επιχείρημα.

Δε ξέρω δηλαδή κατά πόσο ισχύει. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε δει reserve οδηγούς (Bearman) να πηγαίνουν τάπα out of the box χωρίς καθόλου race time στο μονοθέσιο.

Σε κάθε περίπτωση, ένας οδηγός μόνος του δε φέρνει το τίτλο. Είναι τόσο πολύπλοκο άθλημα η φ1 που δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά. Οπότε πρώτα χτίζεις μια ομάδα σοβαρή με μηχανικούς και κυριότερα ένα μονοθέσιο που δουλεύει σε πίστα και σιμ και μετά το «φτιάχνεις γύρω από έναν οδηγό».

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#892678 pik αυτά έγραφες στα φόρα της Φεράρι στην Ιταλία; Γιατί πραγματικά το ενδεχόμενο να τα γράφεις στα σοβαρά είναι τρομακτικό και απελπιστικό ταυτόχρονα
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#892680 pik.

Με ειλικρίνεια, πραγματικά, το ποστ σου είναι σοκαριστικό.

Λες ότι σε ιταλικά φόρουμ έχουν θάψει και μηδενίσει, συνολικά και άδικα το Λούη.
Για μένα είναι σαφές ότι δεν του ταίριαζει το αυτοκίνητο.
Επιπρόσθετα ίσως γερνάει σε βαθμό που να φαίνεται πια, 40+ μην το ξεχνάμε.
Υπάρχουν λόγοι που μπορούν να ερμηνεύσουν τη μέχρι τώρα εικόνα του, χωρίς να τον θάβουν συνολικά.

Εσύ όμως κάνεις ακριβώς το ίδιο με τον Λεκλέρκ.
Τον μηδενίζεις συνολικά και άδικα.

Είναι πολύ διαφορετικό το να υπερασπιστείς λογικά το Λούη από το μηδενισμό που πολλοί μπορεί να απολαμβάνουν να κάνουν, από το να ισοπεδώνεις το Λεκλέρκ για να καταφέρεις να υπερασπιστείς το Λούη...

Έχω γράψει με πολλή λεπτομέρεια τη γνώμη μου για το Λεκλέρκ στο παρελθόν.
Δεν έχω το κουράγιο να το κάνω αναλυτικά πάλι.
Επίσης κρίνω ότι μετά από ένα τέτοιο ποστ σου είναι σχεδόν αδύνατη η συζήτηση.
Είναι τόσο σοκαριστικό, ειλικρινά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Isambard έγραψε:Από τα δύο τελευταία μηνύματα θα έλεγα πως ο σούπερ οργανωμένος Χάμιλτον, πήγε στη σούπερ ανοργάνωτη Σκουντερία και τα έχει βρει δύσκολα.

Υπερβολές. Ο ίδιος ο Hamilton είπε ότι η κάθε ομάδα έχει διαφορετικό σύστημα αλλά στο τέλος φτάνουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα. Πέρσι που ήταν η ανοργάνωτη» Ferrari και που η «οργανωμένη» Mercedes του Hamilton? Σε όλες τις δουλειές είναι υποχρέωση του υπαλλήλου να προσαρμοστεί στην εταιρεία και όχι το αντίστροφο.

pik. έγραψε:δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αυτοκίνητο σωστό , Δεν ξέρει να κάνει εξέλιξη μονοθέσιου

Οι οδηγοί δεν φτιάχνουν μονοθέσια, οι μηχανολόγοι τα φτιάχνουν. Οι οδηγοί απλά ζητάνε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. θέλω λίγο πιο κοφτερό μπροστινό, ή λίγο πιο σταθερό πισινό). Άλογα από τον κινητήρα και μονάδες downforce βγάζουν όμως οι σχεδιαστές. Είδαμε τι έκανε πέρσι ο Hamilton απέναντι στον Russel (καλή φάπα κι εκείνη) και τι κάνει φέτος απέναντι στον Leclerc. Μην γινόμαστε οπαδοί υπαλλήλων στυλ geo (αιωνία η φορουμική μνήμη του)...

pik. έγραψε:Από την άλλη έχουμε έναν άνθρωπο που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ έχει περισσότερες νίκες στην πατρίδα του από όλες τις νίκες που έχει πετύχει ποτέ ο ομόσταυλός

Το 90% της επιτυχίας οποιουδήποτε πιλότου στην F1 ανήκει στο μονοθέσιο. Ο Hamilton ήταν τυχερός που έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της Mercedes, όπως πριν από αυτόν ο Vettel με την RBR και μετά από αυτόν ο Verstappen, πάλι με RBR. Όπως και ο Schumacher επί παντοδυναμίας Ferrari. Κορυφαίοι πιλότοι όλοι τους; Αδιαμφισβήτητα! Θα είχαν αυτές τις επιτυχίες χωρίς κορυφαίο μονοθέσιο. Ούτε μια στο δισεκατομμύριο!!! Όποιος θέλει να συγκρίνει καθαρά οδηγικές ικανότητες, πρέπει να δει ενιαίο, όχι F1. Η F1 είναι κυρίως τεχνολογικός ανταγωνισμός.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#892713 Κι όμως από όσα λέγονται φαίνεται ότι υπάρχουν οδηγοί που οδηγάνε καλά ό,τι τους δώσουν (αν τους πάει πχ Λεκλέρκ, Ράσελ) μερικοί ό,τι τους δώσουν (τους πάει δεν τους πάει, πχ Φερστάπεν, Αλόνσο) και άλλοι που μπορούν να συμμετέχουν στην εξέλιξη του οχήματος (πχ Λιούις, Σάινζ). Δηλαδή να μπορέσουν να εκφράσουν το τί θέλουν με μηχανολογικό τρόπο που θα το καταλάβει ο μηχανικός. Το να πεις πετάει μούτρα στις γρήγορες στροφές είναι απλά παρατήρηση και το βλέπουν και στην τηλεμετρία, το να πεις όμως πχ μαλάκωσε την αντιστρεπτική, δώσε μου μια μοίρα toe out και πάτα λίγο την εμπρός αεροτομή αλλά μην χαμηλώσεις την εμπρός ανάρτηση είναι πολύ πιο προχωρημένο και θα βοηθήσει τους μηχανικούς. Αν αυτή η επικοινωνία γίνει από την αρχή της σχεδίασης του αυτοκινήτου (ακόμα και από το simulation) τότε σαφώς και ο οδηγός συμμετέχει στην εξέλιξη του μονοθεσίου (αυτή η αεροτομή χάνει εκεί κι εκεί μην την φτιάξετε καν, φτιάξτε την αλλιώς).