Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891757 Εμένα φαίνεται , δεν έχω θέμα :hmmm:

Εικόνα

Προσυπογράφω στα λεγόμενα της telarc , το έχω και εγώ σε 187 γρ βινύλιο (πρόκειται για τρομπόνια πάντως, λεπτομέρειες).
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
NirApp έγραψε:Δεν φαινονται οι φωτογραφιες. Πρεπει να εισαι μελος?
Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#891762 Μόλις τον άκουσα μια χαρά ανταποκρίθηκε η βελόνα ... Τα δε 2 εξαμισαρια του κάθε focal βαραγανε υπερωρίες ...

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891771 Με το που είπες για κανόνια το ήξερα, το 1812 του Τσαϊκόφσκυ.

Εγώ με καθυστέρηση 1 χρόνου απραγίας περιμένω να παραλάβω το πυκνωτάκι που ελπίζω να αναστήσει τον Yamahaκο-ραδιοενισχυτάκο μου μπας και χαρώ λίγο ήχο (καμία σχέση επίπεδο με το δικό σου) μου έχει λείψει.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Εμένα φαίνεται , δεν έχω θέμα :hmmm:

Εικόνα

Προσυπογράφω στα λεγόμενα της telarc , το έχω και εγώ σε 187 γρ βινύλιο (πρόκειται για τρομπόνια πάντως, λεπτομέρειες).

Λινκ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:.... περιμένω να παραλάβω το πυκνωτάκι που ελπίζω να αναστήσει τον Yamahaκο-ραδιοενισχυτάκο μου μπας και χαρώ λίγο ήχο (καμία σχέση επίπεδο με το δικό σου) μου έχει λείψει.
Κλαψ, λυγμ, δυστυχώς η αλλαγή του πυκνωτακίου δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ο ενισχυτής παραμένει σιωπηλός και σκοτεινός.... :s_sad
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
sknipper έγραψε:.... περιμένω να παραλάβω το πυκνωτάκι που ελπίζω να αναστήσει τον Yamahaκο-ραδιοενισχυτάκο μου μπας και χαρώ λίγο ήχο (καμία σχέση επίπεδο με το δικό σου) μου έχει λείψει.
Κλαψ, λυγμ, δυστυχώς η αλλαγή του πυκνωτακίου δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ο ενισχυτής παραμένει σιωπηλός και σκοτεινός.... :s_sad
Κρίμα γαμωτο .ποιο μοντέλο έχεις ?

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:
Yamaha RX-497, o συγκεκριμένος πυκνωτής είναι γνωστό πρόβλημα. Με την ευκαιρία της ερώτησής σου είπα να ρίξω μια ματιά και ξαναείδα μια συζήτηση και κάτι βίντεο και κατάλαβα τι παίζει και ότι κάποιες γέφυρες ανόρθωσης μπορεί να έχουν θέμα ή ο διακόπτης και άλλα τέτοια. Και με το ένα και με το άλλο λέω ας το ξανανοίξω με πολύμετρο να μετρήσω τάσεις κλπ από περιέργεια έχοντας πλέον αποφασίσει ότι θα πρέπει να το πάω σε μάστορα. Και κάπως σε ένα βίντεο άλλου μοντέλου (πάρα πολλά μοντέλα της Yamaha έχουν παρόμοιες πλακέτες και διάταξη) βλέπω το ρεύμα να μπαίνει στην πλακέτα από την δεύτερη μπριζούλα στην πλακέτα με το καλώδιο χιαζόμενο με αυτό της εξόδου. Βασικά η είσοδος είναι πιο βαθειά από την έξοδο. Και τα είχα βάλει ανάποδα, την είσοδο στο κοντινό μπριζάκι και την έξοδο στο πιο μέσα.... Και τα βάζω αλλιώς και ξαφνικά δούλεψε. Αλληλούια! :yahoo:
Και με το που λέω "δούλεψε, πάω να το συνδέσω να ακούσω μουσική" η καλή μου λέει είμαι πολύ κουρασμένη, πάω για έναν υπνάκο.... δοκιμές αργότερα! :lipsealed:

Αυτό που λέω είναι τα 2 άσπρα μπριζάκια στην εικόνα (από RX-V685) όπου φαίνεται ο χιασμός
Εικόνα
και είναι επίσης φάτσα κάρτα στην αρχή του παρακάτω βίντεο (από RX-V557). Και δίπλα ο πυκνωτής που άλλαξα.

ΔΙΔΑΓΜΑ: όταν βγάζουμε/αποσυνδέουμε πλακέτες δεν τις παρατάμε έτσι περιμένοντας το ανταλλακτικό ή τη θεία έμπνευση, πάντα τα βάζουμε όλα στη θέση τους. (και είχα βγάλει και φωτογραφία που δεν κοίταξα γιατί όλα φαινόντουσαν ξεκάθαρα). :tomato:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:
Yamaha RX-497, o συγκεκριμένος πυκνωτής είναι γνωστό πρόβλημα. Με την ευκαιρία της ερώτησής σου είπα να ρίξω μια ματιά και ξαναείδα μια συζήτηση και κάτι βίντεο και κατάλαβα τι παίζει και ότι κάποιες γέφυρες ανόρθωσης μπορεί να έχουν θέμα ή ο διακόπτης και άλλα τέτοια. Και με το ένα και με το άλλο λέω ας το ξανανοίξω με πολύμετρο να μετρήσω τάσεις κλπ από περιέργεια έχοντας πλέον αποφασίσει ότι θα πρέπει να το πάω σε μάστορα. Και κάπως σε ένα βίντεο άλλου μοντέλου (πάρα πολλά μοντέλα της Yamaha έχουν παρόμοιες πλακέτες και διάταξη) βλέπω το ρεύμα να μπαίνει στην πλακέτα από την δεύτερη μπριζούλα στην πλακέτα με το καλώδιο χιαζόμενο με αυτό της εξόδου. Βασικά η είσοδος είναι πιο βαθειά από την έξοδο. Και τα είχα βάλει ανάποδα, την είσοδο στο κοντινό μπριζάκι και την έξοδο στο πιο μέσα.... Και τα βάζω αλλιώς και ξαφνικά δούλεψε. Αλληλούια! :yahoo:
Και με το που λέω "δούλεψε, πάω να το συνδέσω να ακούσω μουσική" η καλή μου λέει είμαι πολύ κουρασμένη, πάω για έναν υπνάκο.... δοκιμές αργότερα! :lipsealed:

Αυτό που λέω είναι τα 2 άσπρα μπριζάκια στην εικόνα (από RX-V685) όπου φαίνεται ο χιασμός
Εικόνα
και είναι επίσης φάτσα κάρτα στην αρχή του παρακάτω βίντεο (από RX-V557). Και δίπλα ο πυκνωτής που άλλαξα.

ΔΙΔΑΓΜΑ: όταν βγάζουμε/αποσυνδέουμε πλακέτες δεν τις παρατάμε έτσι περιμένοντας το ανταλλακτικό ή τη θεία έμπνευση, πάντα τα βάζουμε όλα στη θέση τους. (και είχα βγάλει και φωτογραφία που δεν κοίταξα γιατί όλα φαινόντουσαν ξεκάθαρα). :tomato:
Δίδαγμα ...σε έσωσα

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#891980 Α και ο yamaha σου ειναι μια χαρα ενισχυτης.....τουμπανο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:...ΔΙΔΑΓΜΑ: όταν βγάζουμε/αποσυνδέουμε πλακέτες δεν τις παρατάμε έτσι περιμένοντας το ανταλλακτικό ή τη θεία έμπνευση, πάντα τα βάζουμε όλα στη θέση τους. (και είχα βγάλει και φωτογραφία που δεν κοίταξα γιατί όλα φαινόντουσαν ξεκάθαρα). :tomato:
Δίδαγμα ...σε έσωσα
Ναι, ναι, να είσαι καλά! :metalo:

Και επιτέλους ήχος, ήχος πλούσιος, ήχος με μπάσο, αντρικές φωνές σωστές, μουσικά όργανα κλπ κλπ. Και η κόρη λέει κάτι άλλαξε. Χεχεχε!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#892182 Έκατσα λίγο και έπαιξα με τις ρυθμίσεις του subwoofer, χαμήλωσα τη συχνότητα αποκοπής, ανέβασα λίγο την ένταση κι έπαιξα με τη φάση και το μπάσο έγινε πιο σαφές και καθαρό και σφιχτό και δεν βαβουριάζει. Ευθυγράμμισα και τα ηχειάκια, καλά πάμε, μετά από καιρό χαίρομαι να ακούω πάλι μουσική.
Αν μπορούσα να στείλω τις γυναίκες μου κάπου αλλού για μερικές μέρες να ακούσω με την ησυχία μου και στην ένταση που θέλω καλά θα ήταν.... :lipsealed:
bujinkan έγραψε:Α και ο yamaha σου ειναι μια χαρα ενισχυτης.....τουμπανο
Ας μην υπερβάλουμε αλλά για αυτό που είναι όντως μια χαρά είναι. 'Εχει καλά στοιχεία, είναι καλά φτιαγμένος με προσοχή και καλά υλικά. Κι έχει και το βάρος που του αξίζει, στους ενισχυτές το βάρος μετράει (σημαίνει βαρβάτο μετασχηματιστή που μπορεί να ρίξει πολλά αμπέρ όταν χρειάζονται). Τα τότε σχόλια ήταν καλά και για την τιμή του (όσο το είχα βρει τότε σε προσφορά) έδινε πιο πολλά από τα άλλα. Θυμάμαι ότι όταν τον πήρα είχα ξεκαθαρίσει ότι θέλω στέρεο (έχω άλλon AV και τελικά έχω αποφασίσει ότι πέραν του αρχικού εντυπωσιασμού το στέρεο μου αρέσει περισσότερο) και θέλω ραδιόφωνο για να μην χρειάζομαι επιπλέον συσκευή. Μου άρεσε ότι έβγαζε 75W ανά κανάλι (RMS στα 8Ω), σηκώνει 4Ω, σχετικά καλό και σταθερό damping factor, έχει εξόδους Α και Β (με ενδιαφέρει για διπλοενίσχυση αν και τα τωρινά ηχεία δεν υποστηρίζουν), είχε προενισχυτή για πικάπ, υποστήριξη δεύτερης ζώνης (να στέλνει ήχο αλλού), pure direct (παρακάμπτει προενισχυτή μπάσα πρίμα κλπ), ραδιόφωνο με RDS και έξοδο για subwoofer.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:Έκατσα λίγο και έπαιξα με τις ρυθμίσεις του subwoofer, χαμήλωσα τη συχνότητα αποκοπής, ανέβασα λίγο την ένταση κι έπαιξα με τη φάση και το μπάσο έγινε πιο σαφές και καθαρό και σφιχτό και δεν βαβουριάζει. Ευθυγράμμισα και τα ηχειάκια, καλά πάμε, μετά από καιρό χαίρομαι να ακούω πάλι μουσική.
Αν μπορούσα να στείλω τις γυναίκες μου κάπου αλλού για μερικές μέρες να ακούσω με την ησυχία μου και στην ένταση που θέλω καλά θα ήταν.... :lipsealed:
bujinkan έγραψε:Α και ο yamaha σου ειναι μια χαρα ενισχυτης.....τουμπανο
Ας μην υπερβάλουμε αλλά για αυτό που είναι όντως μια χαρά είναι. 'Εχει καλά στοιχεία, είναι καλά φτιαγμένος με προσοχή και καλά υλικά. Κι έχει και το βάρος που του αξίζει, στους ενισχυτές το βάρος μετράει (σημαίνει βαρβάτο μετασχηματιστή που μπορεί να ρίξει πολλά αμπέρ όταν χρειάζονται). Τα τότε σχόλια ήταν καλά και για την τιμή του (όσο το είχα βρει τότε σε προσφορά) έδινε πιο πολλά από τα άλλα. Θυμάμαι ότι όταν τον πήρα είχα ξεκαθαρίσει ότι θέλω στέρεο (έχω άλλon AV και τελικά έχω αποφασίσει ότι πέραν του αρχικού εντυπωσιασμού το στέρεο μου αρέσει περισσότερο) και θέλω ραδιόφωνο για να μην χρειάζομαι επιπλέον συσκευή. Μου άρεσε ότι έβγαζε 75W ανά κανάλι (RMS στα 8Ω), σηκώνει 4Ω, σχετικά καλό και σταθερό damping factor, έχει εξόδους Α και Β (με ενδιαφέρει για διπλοενίσχυση αν και τα τωρινά ηχεία δεν υποστηρίζουν), είχε προενισχυτή για πικάπ, υποστήριξη δεύτερης ζώνης (να στέλνει ήχο αλλού), pure direct (παρακάμπτει προενισχυτή μπάσα πρίμα κλπ), ραδιόφωνο με RDS και έξοδο για subwoofer.

για ολα αυτα που γραφεις σου λεω οτι ειναι τουμπανο.....η ποιοτητα υλικων και συναρμολογησης στους yamaha ειναι αδιαμφισβιτητη
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#892611 Μια μικρη προσθηκη. Ειχα παει σε ενα μαγαζι καποια bluetooth ακουστικα που τα επαιξαν ξαφνικα και μετα απο κανα μηνα με πηραν να μου πουν οτι η εταιρια μου τα αντικαθιστα με το καινουργιο μοντελο
Πηγα απο εκει και σκεφτηκα οτι εχω αλλα 2 ζευγαρια in ear bluetooth και ρωτησα αν μπορω να παρω κατι αλλο. Μου ειπαν οτι θελω και με μια μικρη προσθηκη χρηματων συν το πιστωτικο απο τα ακουστικα εφυγα απο το μαγαζι με το κατωθι
Εικόναsub by k.achilleas, on Flickr