Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892016 Γιατί δε φορτίζεις από το Internet ή την εφαρμογή τους; Έτσι δε χρειάζεται να περιμένεις στη λωρίδα. Έχω και εγώ πομποδέκτη τους και φορτίζω από την εφαρμογή, είναι πολύ καλή, ποτέ δεν είχα θέμα, αν και δεν το αφήνω για τελευταία στιγμή, μπορεί να αργήσει η πληρωμή και να ταλαιπωρηθείς χωρίς λόγο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892017 Σκέφτηκα να φορτίσω την προηγούμενη τον πομποδέκτη της ΑΟ, τηλεφωνικά αλλά μέχρι τις 19:00 εξυπηρετούν. Αποφάσισα να το κάνω στον γκισέ, 05:00 δεν υπήρχε κανείς.
Γεγονός πάντως είναι, πως αν πληρώσεις τελευταία στιγμή, υπάρχει θέμα με χρονικές καθυστερήσεις.
Αναρωτιέμαι αν είχα φορτίσει της ΑΟ, αν θα είχα το ίδιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
edmond έγραψε:Σκέφτηκα να φορτίσω την προηγούμενη τον πομποδέκτη της ΑΟ, τηλεφωνικά αλλά μέχρι τις 19:00 εξυπηρετούν. Αποφάσισα να το κάνω στον γκισέ, 05:00 δεν υπήρχε κανείς.
Γεγονός πάντως είναι, πως αν πληρώσεις τελευταία στιγμή, υπάρχει θέμα με χρονικές καθυστερήσεις.

AO φορτίζω μέσω στης εφαρμογής. Έχω παρατηρήσει ότι μετά τη μετάβαση στη νέα εταιρία παίρνει 5 λεπτά περίπου μέχρι να φανούν. Πριν γινόταν άμεσα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Σκέφτηκα να φορτίσω την προηγούμενη τον πομποδέκτη της ΑΟ, τηλεφωνικά αλλά μέχρι τις 19:00 εξυπηρετούν. Αποφάσισα να το κάνω στον γκισέ, 05:00 δεν υπήρχε κανείς.

Εχω φορτισει απο το σαιτ της ΑΟ για ταξιδι χαμου :shifty: 5 λεπτα πριν την αναχωρηση. ΑΟ περασα αερα φυσικα και μιση ωρα μετα απο της Ελευσινας χωρις προβλημα. Το μονο προβλημα που εχω εντοπισει ειναι οτι ορισμενες μπαρες "αργουν" να ανοιξουν.
Άβαταρ μέλους
By Isambard

Τηλεφωνικά, είναι πολύ αργό και ποιος ο λόγος; Πιο γρήγορα το κάνεις μόνος σου, ούτε ένα λεπτό δε μου παίρνει. Πρέπει να φτιάξεις ένα λογαριασμό την πρώτη φορά αν δεν έχεις ήδη, μετά δεν ασχολείσαι ξανά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892026 Τα μηχανήματα της Κεντρικής Οδού είναι ταχύτατα, σε πιάνουν με το που μπείς στο τσιμεντένιο στηθαίο. Του Αιγαίου απαράδεκτα αργά.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
edmond έγραψε:Τα μηχανήματα της Κεντρικής Οδού είναι ταχύτατα, σε πιάνουν με το που μπείς στο τσιμεντένιο στηθαίο. Του Αιγαίου απαράδεκτα αργά.

To έχω παρατηρήσει και στη Νέα Οδό. Εντοπίζει το epass πιο νωρίς, γιατί η κεραία τους είναι πιο έξω από το στέγαστρο.
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#892030 Οπότε θέλει μεγαλύτερη απόσταση από τον προπορευόμενο, διαφορετικά μπορεί απλά να του ανοίξεις την μπάρα κι εσύ να φας πόρτα.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892036 Το όριο είναι χαμηλό , 20 χλμ/ώρα.
https://www.google.com/maps/place/Afidn ... FQAw%3D%3D
Αλλά εγώ πάντα αφήνω απόσταση, γιατί μπορεί ο μπροστινός να μην έχει χρήματα και να μην ανοίξει η μπάρα για παράδειγμα. Αν δεν έχεις απόσταση και τρέχεις, θα πέσεις πάνω του.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Άβαταρ μέλους
By bebes
#892521 Ταλαιπωρία τα διοδια με τη μηχανη.
Βαλε-βγάλε γάντι, ανοιξε-κλεισε φερμουαρ, βγάλε βαλε την καρτα απο το πορτοφόλι...κουραστηκα :dizzy:

Χθες ταξιδευα στην Εγνατία, φτανω σε καποια διοδια πανω στην Πινδο, εχω τη στεναχωρια μου να προλαβω να περασω το Μετσοβο πριν πιασει η βροχή...φτανω στα διοδια και ειχα ενα αυτοκινητο μπροστα μου. Το αυτοκινητο αργουσε, οποτε ο υπαλληλος μας κανει νοημα να κανουμε πισω και να παμε σε αλλο διαδρομο (ημουν στον τερμα δεξια για τα φορτηγα).
Κατεβαινει η συνεπιβατιδα με την καρτα να πληρωσει να περασουμε.
"Δεν γινεται της λέει"
"Οκ, ανεβα" της λεω και ξεκιναω να περασω απο το κενο αναμεσα στις δυο μπαρες.
Πεταγεται απο το παραθυρο. "Τι κανετε" μου λεει.
"Πιστευεις οτι μπορω να κανω 50 μετρα οπισθεν με τη μηχανη ετσι φορτωμενη"; του απανταω. Χωρια που απαγορευεεται στην εθνικη.
"Συγνωσμη εχετε δικιο" ψελισε, μια χαρα πηρε την καρτα και μας ανοιξε τη μπαρα να φυγουμε.

Το μόνο καλό ειναι οτι τσίτωσε ο κολοκύθας και πηγα σερί μεχρι Καλαμπακα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#892527 Αφού φοβούνται για την ασφάλεια των μηχανών, θα έπρεπε να βγάλουν έναν εναλλακτικό τρόπο αναγνώρισης, όχι με πομπό, αλλά με nfc touch in, ώστε να πρέπει να σταματήσει ο δικυκλιστής για να σκανάρει. Σαν τις πύλες που είναι μόνο για τα ψιλά (δεν δέχονται κι αυτά κάρτα; )
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892534 Η κάρτα μια χαρά είναι, το θέμα είναι τι κάνεις όταν έχει ουρά στον εισπράκτορα και δεν έχει αυτόματο μηχάνημα. Όπου έχει, εγώ πλήρωνα με κάρτα στο μηχάνημα, αλλά δεν έχει παντού νομίζω. Σίγουρα δεν έχει στην Αττική Οδό, ούτε στο Κόρινθος-Καλαμάτα και δεν ξέρω τι γίνεται στην Εγνατία Οδό.
Αθήνα - Πάτρα έχει, όπως επίσης και Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εκεί πληρώνεις με κάρτα στο μηχάνημα κανονικά.

Το πιο εύκολο θα ήταν βέβαια ο πομποδέκτης, από όταν έβγαλα σώθηκα, αλλά για τις μοτοσυκλέτες δεν το επιτρέπουν.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#892845 Τώρα που έριξα μία ματιά στις χτεσινές χρεώσεις στο κατέβα από Θεσσαλονίκη, συνολικό κόστος διοδίων μέχρι να φτάσω σπίτι μου, 33.65€ με 12 στάσεις. Δεν ξέρω αν λόγω παράκαμψης στον Αγ. Κωνσταντίνο γλύτωσα μία ή όχι