Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#891972 Μέχρι 10 χρόνια λένε.Εμένα οι 2 χάλασαν στα 8 ,οι άλλοι δύο κρατάνε ακόμα απο το 2015.Αν έχεις την δυνατότητα άλλαξε τους να είσαι ήσυχος.

Και σκέφτομαι εγώ τώρα.Οι επιπλέον που έχω πάρει (αγόρασα 4αδα )δεν μετράνε ήδη αντίστροφα;Δεν έχουν κάποιον διακόπτη για ενεργοποίηση οπότε η μπαταρία αδειάζει ήδη.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#892203 Τσίμπησα τελικά μία τετράδα. Οι εργοστασιακοί είναι της Continental, γκούγκλαρα εδώ Τσεχία και βρήκα τους ίδιους

https://www.autodily-pema.cz/snimac-tpm ... 8220830480
Άβαταρ μέλους
By bill33
BARHonda έγραψε:Τσίμπησα τελικά μία τετράδα. Οι εργοστασιακοί είναι της Continental, γκούγκλαρα εδώ Τσεχία και βρήκα τους ίδιους

https://www.autodily-pema.cz/snimac-tpm ... 8220830480

Θες κάτι εξτρά για το πάντρεμα με το αμάξι ;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#893020 φορεθήκε την Παρασκευή καινούρια τετράδα Continental SportContact 7, 245/35/19, μετά από προτροπή του diehard Vagιτη Τζιουζέπε Μπούσσο

Τώρα το αν θα τα στρίψω όπως πρέπει, εδώ στην Κω, κομματάκι δύσκολο (για να πω και καμιά σοβαρή εντύπωση/γνώμη)
Άβαταρ μέλους
By GTS
BARHonda έγραψε:Ηλιόπουλος στο Περιστέρι, Αναπαύσεως

ευχαριστημενος απο την διαδικασια;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
GTS έγραψε:
BARHonda έγραψε:Ηλιόπουλος στο Περιστέρι, Αναπαύσεως

ευχαριστημενος απο την διαδικασια;

100%. Με ραντεβού πήγα, έφτασα κάνα τέταρτο νωρίτερα, με πιάσανε αμέσως μιας και δεν είχαν άλλον εκείνη τη στιγμή. Είχα κάνει και μία ευθυγράμμιση εκεί πέρσι τέλη καλοκαιριού, επίσης απόλυτα ευχαριστημένος

Συνιστώ ανεπιφύλακτα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
BARHonda έγραψε:φορεθήκε την Παρασκευή καινούρια τετράδα Continental SportContact 7, 245/35/19, μετά από προτροπή του diehard Vagιτη Τζιουζέπε Μπούσσο

Τώρα το αν θα τα στρίψω όπως πρέπει, εδώ στην Κω, κομματάκι δύσκολο (για να πω και καμιά σοβαρή εντύπωση/γνώμη)

Καλορίζικα. Τους έχω πιει το αίμα. Άπειρα πατήματα. Αμάξι με πάνω από 50 κιλά ροπή. Μόλις τα ζεστάνω κρατάνε απίστευτα. Το είδες! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
edmond έγραψε:Ο Θανάσης(με την κοτσίδα) σε περιέλαβε ή ο Αποστόλης; :roll:

Μάλλον ο Αποστόλης (κοντό μαλλί) και ένας καράφλας. Ο κοτσίδας έπιασε άλλο αμάξι
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893060 Η δουλειά μου είναι λίγο παρακάτω, είναι οι...επίσημοι λαστιχάδες μας :) .
Τους γνωρίζω μια 20ετία, τίμιο μαγαζί, δεν βαριούνται ποτέ στο να εξυπηρετήσουν την παραμικρή αβαρία.
Θα πρόσεξες ότι εκεί είναι πρώτης τάξεως πέρασμα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By tsavman
#893084 Falken Azenis FK520 (το νέο μοντέλο με λινά από αραμίδιο) προς αντικατάσταση των "αρχαίων" Conti SportContact5 του 2017.

Τα Conti πετάχτηκαν με λιγότερα από 38.000χλμ (υπήρχε δεύτερο σετ χειμερινά καθώς και μηχανή τα τελευταία χρόνια) με μέσο όρο χρήσης κάτω από 5.000χλμ, αλλά είχαν δώσει από νωρίς ενδείξεις παλαιότητας.
Αν θυμάμαι σωστά ήδη μετά τα 2-3 πρώτα χρόνια είχαν σκληρύνει και αργούσαν να ζεσταθούν.
Δεν με κρέμασαν πουθενά πάντως, και δεν τα λυπήθηκα καθόλου, αλλά η σκληρότητα/θόρυβός τους με είχε κουράσει.

Συνειδητά μπήκαν λοιπόν τα νέα σε διάσταση 215/45-R17 (από 205/45-R17), και καθώς 20αρίσαμε και στα έτη, μου έκανα δώρο ένα σετάκι ζάντες MAK XLR σε custom χρώμα από το εργοστάσιο.

Το παλιό σετ θα κρατηθεί με τα χειμερινά, καθώς κατά βάση με αυτά κινείται το αυτοκίνητο.

Εικόνα

Και πλέον έτσι, λίγο πιο μπαμπάτσικο πλαϊνό
Εικόνα

Έχω κάνει περίπου 2000χλμ από την αλλαγή, εκ των οποίων τα 1500 μαζεμένα σε κατεβασιά Πελοπόννησο, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Άβαταρ μέλους
By elvet
tsavman έγραψε:Falken Azenis FK520 (το νέο μοντέλο με λινά από αραμίδιο) προς αντικατάσταση των "αρχαίων" Conti SportContact5 του 2017.

Έχω κάνει περίπου 2000χλμ από την αλλαγή, εκ των οποίων τα 1500 μαζεμένα σε κατεβασιά Πελοπόννησο, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.

Αυτά falken ήταν εργοστασιακής τοποθέτησης στο tipo μου (215/55/17). Πολύ ομοιογενές και «εύκολο» λάστιχο, θα ήθελα λίγο πιο σκληρό πλαϊνό. Κρατάει από κρύο. Μετά από 2 χρόνια και 33Κ χλμ δεν είχαν ιδιαίτερη φθορά και συμπεριφερόταν όπως την πρώτη μέρα, τα έβαλα στο λαστιχοφάγο alfa romeo μου. Ηδη μετά από 7Κ χλμ (Μάρτιος-Ιούνιος) έχουν αρχίσει να φθείρονται αρκετά και να σφυρίζουν σε γρήγορες στροφές, χωρίς γλυστρίματα ακόμα. Αρα βλέπω ότι μετά τα 35 κουράζονται και στα 40-45Κ θα τερματίσουν.