markvag έγραψε:REALZEUS έγραψε:
Ουκρανοί πολίτες που είχαν προφανώς βοήθεια της χώρας στην οποία ήθελαν να ενσωματωθούν. Εσύ με ποια λογική κρίνεις τι θέλει να κάνει κάποιος άλλος, από την άνεση του καναπέ σου; Τελικά υποστηρίζεις το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των Λαών, ή όχι;
Δεν ξέρω (ειλικρινά). Από τη μία είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και από την άλλη το απαραβίαστο των συνόρων. Το πρώτο διασφαλίζει (;) το ότι θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λαών (λέμε τώρα), το δεύτερο διασφαλίζε (;) ότι δεν θα γίνονται επεκτατικοί πόλεμοι (λέμε τώρα).
Αυτό που ξέρω όμως στα σίγουρα, είναι πως πουθενά δεν προβλέπεται εισβολή σε κυρίαρχο κράτος! Ούτε το 2014, ούτε το 2022!
edit: Τί σχέση έχει η στρατιωτική ισχύς με το αν θα καταρρεύσει μία χώρα - αυτοκρατορία - ότι άλλο θέλετε;;;![]()
Μπορεί να έχει, μπορεί και όχι...
Αν θες την προσωπική μου άποψη, η αυτοδιάθεση των λαών είναι το ύψιστο δικαίωμα (πριν φτάσουμε στην Διεθνισμό όπου δεν θα υπάρχουν σύνορα, ουτοπικό βέβαια αυτό). Γιατί με την λογική του απαραβίαστου των συνόρων, δεν θα έπρεπε να είμαστε σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας τώρα Μάρκο μου.
Η στρατιωτική ισχύς έχει βαρύτητα στην διατήρηση της ύπαρξης μιας χώρας υπό τις εξής συνθήκες: α) Ότι ο εχθρός είναι εξωτερικός, ή ενεργούν πράκτορες αυτού, άρα θα μαχηθεί κατά αυτών, και β) στηρίζει την δομή ισχύος της χώρας (πολιτική ή στρατιωτική εξουσία). Αλλιώς θα διαλυθεί η χώρα, όπως η ΕΣΣΔ.

ναι, καλά...), για την Ουκρανία είναι ολοκληρωτικός πόλεμος για την επιβίωση.
Σου έχω ξαναπεί να μην διαβάσεις Fox News...
Σχετικά με τα Bayraktar, άνθρακας ο θησαυρός, καταρρίφθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Publicity stunt το χαρακτήρισε Ουκρανός: