Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#891378 Άσχετο αλλά μόλις θυμήθηκα πως το σαμτσουνγκ που έχω πάρει πριν κάνα χρόνο όταν τελειώνει γράφει AI recommended cycle completed. Ναι ρε, νταξ, μας επεισες. Με νύχια και με δόντια κρατάω την :inlove: να μην το συνδέσει στο LAN.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:πλυντηριο δες και αυτο που πηρα εγω, βεβαια δεν ξερω αν ειναι οι ιδιοι κωδικοι προιοντος παντου
F4WV308S3E
Oκτακιλο και πολυ ευχαριστημενος εως τωρα...
Μοιάζει εξαιρετικά με αυτό που λέω αλλά βγαίνει σε κάμποσα ελληνικά sites. Φαίνεται πως τα μοντέλα που πάνε σε κάθε αγορά είναι λίγο διαφορετικά.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
bujinkan έγραψε:πλυντηριο δες και αυτο που πηρα εγω, βεβαια δεν ξερω αν ειναι οι ιδιοι κωδικοι προιοντος παντου
F4WV308S3E
Oκτακιλο και πολυ ευχαριστημενος εως τωρα...
Μοιάζει εξαιρετικά με αυτό που λέω αλλά βγαίνει σε κάμποσα ελληνικά sites. Φαίνεται πως τα μοντέλα που πάνε σε κάθε αγορά είναι λίγο διαφορετικά.
Το δικό μου είναι αθόρυβο ακόμα και στις 1400 στροφές . Τα ρούχα βγαίνουν όχι τσαλακωμενα ,και από προγράμματα να φάνε και οι κότες

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#891386 Από προσωπική εμπειρία η Candy έχει πάθει εντυπωσιακή καθίζηση στην πάροδο των χρόνων. Πιο safe τα Samsung/lg πλεον
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891693 Σχετικά με το οφυρνάκι, ανακάλυψα ότι έχει κλείσει 8,5 χρόνια καθημερινής χρήσης και αυτό με βοήθησε να αποδεχτώ τον θάνατο της συσκευής από γηρατειά και να τον λύσω τελείως. Ο στόχος μου να το κάνω συσκευασία ΙΚΑ, flatpacked (για να το πετάξω σε σακούλες και να μην πληρώσω για να μου τον αποσύρουν). Βασικά η λυτρωτική αίσθηση του να λύνεις κάτι χωρίς το άγχος να πρέπει να το ξαναδέσεις.
Κι άρχισα να λύνω. Σαν εργαστήριο ανακύκλωσης ξεχώριζα τα υλικά. Στο τέλος μαζεύτηκαν 4-5 βουναλάκια (σίδερα, πλαστικά, τζάμια, ηλεκτρονικά). Πολύ πράμα, πολλές flatpacked συσκευασίες.
Άπειρα καπάκια και παρακαπάκια, πολύ μέταλλο. Γενικά περί τα 4 στρώματα μεταλλικών επιφανειών.
Πλακέτες: μία μεγάλη-κυρίως, μία για τα μικροκύματα, 1 για την οθόνη, μία για τα πλήκτρα, 2 μικρές για τα led φωτάκια, πολλά αισθητήρια
3 ανεμιστηράκια, φούρνου, ψύξης κυκλώματος μικροκυμάτων και magnetron κι ένα μικρούλι για να ψύγει την πλακέτα του πληκτρολογίου
Τριπλό κρύσταλλο εμπρός και άλλο ένα κρύσταλλο βαμμένο που ήταν το εσωτερικό πάτωμα (συν 1 μικρό που κάλυπτε τα φωτάκια).
Αν και οι μεταλλικές επιφάνειες της εσωτερικής καμπίνας ήταν κάτι σαν κολλημένες, υπήρχαν βίδες ατελείωτες, πραγματικά παντού βίδες, ε, τις μάζεψα και τις μέτρησα. Σύνολον 156+1 Βίδες και 1+4 παξιμάδια (τα + είναι αυτά που υπήρχαν αλλά δεν μπόρεσα να τα αφαιρέσω επειδή είχαν γίνει ένα με τις λαμαρίνες λόγω σκουριάς
Και ένα φλυτζάνι μέχρι επάνω σκουριά.
Στο καλό φουρνάκι. Εϊμαστε έτοιμοι για το επόμενο!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891694 Η καταμέτρηση των βιδων έγινε μια φορά υποθέτω. Αυτό τώρα πάλι τί είναι.
Έβγαιναν τα καπάκια, τα κατευοδιαζες με Μετὰ τῶν Ἁγίων ἀνάπαυσον, Χριστέ, τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος.

(funkyreverend.gif)

και στο τέλος οι βίδες κόλλησαν στο Καθαρτήριο, σαν τους άλλους του Lost. :(

Λύση.

Κυριακή πρωί , όλοι ενώνουμε τις φωνές μας.

Ανάπαυσον, ο θεός τη δούλη σου, και κατάταξον αυτήν εν Παραδείσω,όπου χοροί των Αγίων Κύριε, και οι Δίκαιοι εκλάμψουσιν ως φω­στήρες,
την κεκοιμημένη δούλη σου ανάπαυσον, παρορών αυτής πάντα τα εγκλήματα

:s_cry
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#891739 Oσο περναει ο καιρος στο νεο σπιτι ,χαιρομαι αφανταστα που τελικα διαλεξα να αγορασω κουζινα αεριου
Το μαγειρεμα ειναι πλεον χαρα
Αλλα και το delongi air fryer μου εχει λυσει τα χερια , πεταω μεσα πχ μια φετα σωλομο η ενα μπουτακι παρεα με μια πατατα ψιλοκομενη και ενα κολοκυθακι σε ροδελες και σε 17 λεπτακια τσουπ ετοιμο :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Η καταμέτρηση των βιδων έγινε μια φορά υποθέτω. Αυτό τώρα πάλι τί είναι.
Έβγαιναν τα καπάκια, τα κατευοδιαζες με Μετὰ τῶν Ἁγίων ἀνάπαυσον, Χριστέ, τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος....
Ο αριθμός βιδών διορθώθηκε, έβγαλα άλλες 8 από μια σχαρούλα που είχα ξεχάσει.
Σε ευχαριστώ για το κατευόδιο, του άξιζε του φουρνακίου.
Πλέον αναπαύτηκε σε κάτι κάδους ανακύκλωσης....
Περμένουμε να έρθει το επόμενο, ελπίζω Παρασκευή ή Σάββατο να έρθει.

Πλέον με το induction δεν μου λέει κάτι το γκάζι. Μεγάλη ευκολία, αμεσότητα και καθαρότητα. Ναι με το γκάζι κάνεις επιπλέον κόλπα που όμως εγώ δεν θα έκανα οπότε είμαι οκ.

Και όσο για το airfryer δεν με έχει πείσει (μας έκανε ένας φίλος δώρο ένα τέτοιο). Η κόρη μου τον χρησιμοποιεί και της αρέσει αλλά δεν βλέπω το πλεονέκτημα. Τα ίδια έκανα και με το σούπερ φουρνάκι σε αντίστοιχο χρόνο και με πολύ πιο εύκολο βάλε βγάλε. Στο airfryer πρέπει να κάνεις ακροβατικά για να ψαρέψεις τα πράματα από το βάθος χωρίς να καείς και βγάζει πολύ ζεστό αέρα από πίσω άρα πρέπει να το μετακινείς να μην καεί η μπογιά του τοίχου ή η μπρίζα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bujinkan έγραψε:εγω πλεον δεν εχω στο καινουργιο σπιτι τον μικροκυματων. Διαβαζω πολλα κακα ως προς την υγεια μας απο τη χρηση του
Και μιας και εχω εστιες αεριου ζεσταινω στο πιτς φυτιλι το φαγητο μου οποτε τον αφησα στο παλιο διαμερισμα που θα το νοικιασω επιπλωμενο

bujinkan έγραψε:Oσο περναει ο καιρος στο νεο σπιτι ,χαιρομαι αφανταστα που τελικα διαλεξα να αγορασω κουζινα αεριου
Το μαγειρεμα ειναι πλεον χαρα

Έκοψα τα λαχανικά, έχω ακούσει πολλά κακά για τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας, γι αυτό πλέον τα έχω αντικαταστήσει στη διατροφή μου με Καρέλια άφιλτρο.
:vava: :vava: :vava:

Το έθιξα και τη προηγούμενη φορά που έγινε η κουβέντα, αλλά δεν πήρε κανείς χαμπάρι οπότε ας προσφέρουμε ένα hint: ανοιχτή καύση μέσα σε εσωτερικό χώρο. Ακόμα και ο απορροφητήρας εξαγωγής (προφανώς ο απορροφητήρας ανακύκλωσης είναι μια τρύπα στο νερό) δεν κάνει επαρκή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Zorz έγραψε:Το έθιξα και τη προηγούμενη φορά που έγινε η κουβέντα, αλλά δεν πήρε κανείς χαμπάρι οπότε ας προσφέρουμε ένα hint: ανοιχτή καύση μέσα σε εσωτερικό χώρο. Ακόμα και ο απορροφητήρας εξαγωγής (προφανώς ο απορροφητήρας ανακύκλωσης είναι μια τρύπα στο νερό) δεν κάνει επαρκή δουλειά.
Οι φορητές σόμπες με τη μπουκάλα δεν έχουν εξαγωγή. Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη καύση δεν δημιουργεί απολύτως τίποτα βλαβερό, αν αυτό ισχύει τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν και δεν αναφέρεις καν ποιο είναι το πρόβλημα που υποννοείς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Οι φορητές σόμπες με τη μπουκάλα δεν έχουν εξαγωγή. Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη καύση δεν δημιουργεί απολύτως τίποτα βλαβερό, αν αυτό ισχύει τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν και δεν αναφέρεις καν ποιο είναι το πρόβλημα που υποννοείς.

Και γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να μπει τέτοιο πράγμα στο σπίτι μου. Εάν η καύση γίνεται σωστά, τότε απελευθερώνει CO2. Πού πάει αυτό;; οεο;; Πουθενά.

Προφανώς δεν είναι δηλητήριο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει η ιδέα να συσωρεύεται στο σπίτι διοξείδιο του άνθρακα. Ακόμα λιγότερο με ενθουσιάζει η ιδέα να πρέπει να εμπιστευθώ την κάθε φτηνοκινεζιά ότι θα κάνει πλήρη καύση και δεν θα απελευθερωθεί πχ μονοξείδιο του άνθρακα...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892035 Καύση, σημαίνει πως κάτι καίγεται. Προφανώς αν μιλάμε για υδρογονάνθρακες, όλο και κάποιο CO2 ή ακόμη και CO θα περισσέψει. Εντελώς καθαρή καύση υπάρχει μόνον αν το καύσιμο είναι υδρογόνο.
Αυτά είναι απλή φυσική. Αν η κατσαρόλα σου χρησιμοποιεί κάποιο αέριο για να ζεσταθεί, η καύση θα είναι σε ένα (μικρό ή μεγάλο) βαθμό ατελής, δηλαδή θα υπάρξουν κάποιοι αέριοι ρύποι μιας και κανένας υδρογονάνθρακας δεν καίγεται τέλεια και απολύτως.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
sknipper έγραψε:
Zorz έγραψε:Το έθιξα και τη προηγούμενη φορά που έγινε η κουβέντα, αλλά δεν πήρε κανείς χαμπάρι οπότε ας προσφέρουμε ένα hint: ανοιχτή καύση μέσα σε εσωτερικό χώρο. Ακόμα και ο απορροφητήρας εξαγωγής (προφανώς ο απορροφητήρας ανακύκλωσης είναι μια τρύπα στο νερό) δεν κάνει επαρκή δουλειά.
Οι φορητές σόμπες με τη μπουκάλα δεν έχουν εξαγωγή. Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη καύση δεν δημιουργεί απολύτως τίποτα βλαβερό, αν αυτό ισχύει τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν και δεν αναφέρεις καν ποιο είναι το πρόβλημα που υποννοείς.

https://repositori.uji.es/server/api/co ... 87/content
Άβαταρ μέλους
By GTS
#892555 Πλυντηριο Μιελε απο το 2009 μαλλον το φορτωσα παραπανω. Σε καποια στιγμη μου ριχνει την ασφαλεια και βγαζει μια μυρωδια. Το ανοιγω χειροκινητο αδειαζω το περιεχομενο και κλεινω τον διακοπτη του Ον Οφφ, δηλ τον ξεπαταω. Μετα απο μερικες ωρες λεω ας το βαλω στην πριζα και ενω ο διακοπτης του ειναι στο Οφφ, μολις βαζω την πριζα ριχνει παλι την ασφαλεια και παλι μυριζει λιγο.

Τι πιστευεται να ειναι; Πλακετα;