Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#891615 Να μην βγει! Αν δεν εχει παππουδες να τα κρατησουν και δεν θελει να βρει baby sitter, να κατσει παρεα με τα παιδια του.

Το σχολειο κι ο εκπαιδευτικος δεν ειναι παρκινγκ να τα παρκαρεις και να φυγεις για την βολτα σου.

Το σχολειο ειναι εντελως ακαταλληλος τοπος για διανυκτερευση παιδιων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Hellenic tifosi έγραψε:Λες να τους δημιουργήσει ανεπανόρθωτα τραύματα στην αθώα παιδική ψυχούλα μια διανυκτέρευση;

Ποιός είπε κάτι τέτοιο; :dizzy: :dizzy:

Αν γίνει κάτι όμως με 15-20 παιδιά με 2 εκπαιδευτικούς που τρέχουν από πίσω τους 24 ώρες (και την επόμενη μέρα πάλι μέχρι το απόγευμα);;; Τί θα πούμε μετά;;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#891620 Με το ζόρι να φέρουμε ξενόφερτες κουλτούρες στην ημεδαπή δεν γίνεται. Ειδικά σε τέτοια ευαίσθητα -όσο να ναι- θέματα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#891621 Ρε σεις αμα γινει κάτι τετοιο γίνεται με πρωτοβουλία γονέων και σχολείου, και προφανώς οι γονείς θα το πληρώσουν κιόλας. Αν όλοι αυτοί οι τρεις(γονείς, σχολείο, επιβλέποντες) είναι οκ με αυτό, τι τον πειράζει κάποιον τρίτο; Αναγκάζει κανείς κάποιον να στείλει το παιδί του με το ζόρι για διανυκτέρευση;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#891623 Την ενέργεια σχολιάζουμε, φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και με αμφίβολη αξία επί της παιδαγώγησης.
Δλδ αν οι γονείς πριν κάνουν παιδί είχαν αυτά στο μυαλό τους, τότε με κάτι τέτοια -μεταξύ άλλων- αρχίζω να αμφιβάλω περί γυαλού και αρμενίσματος.
Brave new world κιέτς...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#891625 Δε μου πέφτει λόγος πώς μεγαλώνει ο καθένας το παιδί του. Από την άλλη, επειδή είμαστε στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ και επειδή τα νηπιαγωγεία ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα με παραξένευε αν κάτι τέτοια είναι και σύννομα.

Δε γνωρίζω, δεν απαντώ λοιπόν. Εμένα το συγκεκριμένο μου φαίνεται κάπως, ενώ σίγουρα δεν πιστεύω πως είναι καλή ιδέα να αφήνεις χώρο στο κάθε εκπαιδευτήριο να κάνει ό,τι θέλει. Γιατί μπορεί να φτιαχτεί και ένα που θα εφαρμόζει πράγματα που δεν συνάδουν με την εκπαίδευση όπως την επιτρέπουμε τουλάχιστον στα μέρη μας.

Τυχαίο παράδειγμα: ιδιωτικό νηπιαγωγείο/σχολείο που απορρίπτει τον Charles Darwin και διδάσκει τον δημιουργισμό. Αυτό στις ΗΠΑ είναι νόμιμο για παράδειγμα. Θέλουμε τέτοιες ελευθερίες, αν το θέλουν τα παιδιά και οι γονείς; Η εκπαίδευση είναι σοβαρή διαδικασία για μια χώρα, δε γίνεται να την αφήσεις ανεξέλεγκτη.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#891627 Για τη νομιμότητα ούτε κι εγώ ξέρω. Απλά αυτό μου έκανε λίγο κλικ γιατί το καλοκαίρι στην πλατεία που παίζανε τα παιδιά, λέγαμε με τους άλλους γονείς μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι θα είχε πλάκα να τα κοιμίζαμε όλα μαζι ένα Σαββατόβραδο στο νηπιαγωγείο που πήγαιναν όλα μαζί παλιά και μετά να βγούμε εμείς έξω για ποτό :lol: :lol:

ΟΚ, προφανώς δε συζητήθηκε ποτέ σοβαρά κάτι τέτοιο, απλά δε μου φαίνεται και τόσο πια μεγάλο έγκλημα.

Αν δηλαδή το κανόνιζε αυτό ενα μπαλέτο, ένα καράτε, ένα μπάσκετ που πάνε τα παιδιά, τι θα άλλαζε; Θα στέλναμε την... αστυνομία;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891631 A, μαλλον εισαι απο τους γονεις που δεν γιορταζουν το Χαλογουιν , την μερα του Αγιου Πατρικιου και την Ημερα των Νεκρων.
Τουλαχιστον επιτρεπεις να φοραει το λευκο τισερτ του Πανελληνιου Κινηματος Πολιτων για την Γη (ΠΚΠΓ) ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
edmond έγραψε:Την ενέργεια σχολιάζουμε, φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και με αμφίβολη αξία επί της παιδαγώγησης...
Δεν ξέρω αν εσύ είσαι ειδικός παιδαγωγός για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εγώ πάντως δεν είμαι αλλά δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να υπάρχει αποδεδειγμένη αξία από παιδαγωγικής πλευράς.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Isambard έγραψε:Προσωπικά το νηπιάκι μου δε θα το έστελνα πουθενά για να περάσει τη νύχτα έξω από το σπίτι του.

Σοβαρά τώρα, ούτε κι εμείς. Τα δικά μας γενικά μέχρι να πάνε νήπιο και 2α αντίστοιχα ούτε στους παππούδες δεν τα είχαμε πάει για ύπνο. Απλά τώρα που έχουν μεγαλώσει λιγο πιο πολύ και εχουν δεμένες παρέες, δε θα είχαμε θέμα με κάτι τέτοιο.

Και σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι αναγκάζει κανείς κανέναν να στείλει το παιδί του αλλού. Αν όλοι είναι ικανοποιημένοι με κάτι, τι λόγος μας πέφτει;
Άβαταρ μέλους
By edmond
sknipper έγραψε:
edmond έγραψε:Την ενέργεια σχολιάζουμε, φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και με αμφίβολη αξία επί της παιδαγώγησης...
Δεν ξέρω αν εσύ είσαι ειδικός παιδαγωγός για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εγώ πάντως δεν είμαι αλλά δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να υπάρχει αποδεδειγμένη αξία από παιδαγωγικής πλευράς.

Προφανώ και δεν είμαι παιδαγωγός για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Το διατυπώνω αλλίως.
Διαφορετικά μπορεί να εκτιμηθεί ένα τέτοιο project στην αγγλετέρα και γενικά σε βόρειες χώρες, όπου η "αυτονόμηση" ενός παιδιού είναι πιο έντονα ευθυγραμμισμένη με τις εκεί κουλτούρες, παρά στις πιο νότιες -όπως εμείς- όπου τα παιδιά είναι περισσότερο προσκολλημένα με το σπίτι τους.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#891666 Διάβασα ότι πουσαρουν 3ετη πτυχία στο δημόσιο πανεπιστήμιο για ανά εξισωθούν με τα ιδιωτικά.
Οκ, να δούμε σε τι αλλο θα υποκύψουν....
Άβαταρ μέλους
By markvag
cmarin έγραψε:Οκ, να δούμε σε τι αλλο θα υποκύψουμε....

Στο διόρθωσα.

Βέβαια, μπροστά στα αγγούρια που έχουμε φάει τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι τίποτα...