Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
25%
1
25%
1
25%
0
N/A
0
N/A
1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Αρχικά αυτός ο Πιάστρι πρέπει να τον έχει τρελάνει το Νόρρις, με τη δολοφονική ψυχραιμία του και συνήθως αποτελεσματικότητα του θα τον αποτελειώσει. Ελπίζω όχι, αλλά για εκεί πάει.

Ο Μαξ, απλά παρανοϊκός.
Για μένα δεν έπρεπε να δώσει τη θέση του.
Ήταν πολύ οριακό, δεν είχε γίνει κάτι τόσο σαφές για να τη δώσει.
Του λέει από το ράδιο δωσ'τη.
Τσαντίζεται αλλά είναι σαφές ότι πάει να τη δώσει. Όμως το μετανιώνει, τρελαίνεται στη στιγμή, και απλά τον τρακάρει εσκεμμένα.

Όσον αφορά εμάς.
Χωρίς το SC ο Λεκλέρκ θα έβγαινε 4ος, οπότε είχε τύχη.
Όμως, ειδικά σήμερα δεν θα τερμάτιζε με μεγάλη διαφορά από το Λούη.
Στο μόνο στιντ που ο Λεκλέρκ ήταν στο σύνολο του σαφώς πιο γρήγορος από το Λούη ήταν το 1ο με τη μαλακή που ο Λεκλέρκ είχε λίγο πιο φρέσκια όπως είπαμε από χθες. Μόλις ο Λούης έκανε στην άκρη του έφυγε αμέσως στα 5+".

Στο 2ο στιντ με τη μεσαία και οι δύο.
Ο Λεκλέρκ βγήκε μετά το πιτ του στα 4.5" μπροστά από το Λούη.
Άνοιξε στα 11.5" αλλά στο τέλος του στιντ ο Λούης την έριξε κάτω από 9".
Οπότε σε στιντ 23 γύρων ο Λεκλέρκ κέρδισε 4"-4.5". ΟΚ σεβαστό αλλά ο Λούης δε σερνόταν.

Στο 3ο στιντ δε, η μεσαία που ο Λεκλέρκ είχε κρατήσει με τόση επιθυμία, δεν έδειχνε να πηγαίνει και πολύ καλά. Η μαλακή έδειχνε η σωστή επιλογή.
Ο Φονέας με μαλακή μείωνε τη διαφορά μετά από αρκετούς γύρους, όχι μόνο στην αρχή του στιντ. Δε νομίζω ότι θα περνούσε, επίσης έμεναν αρκετοί γύροι ακόμα, αλλά η μαλακή σε μεγάλο μέρος του στιντ έδειχνε ταχύτητα και αντοχή.
Ο Λούης που τον κράτησαν αρκετά έξω, για να μικρύνουν το στιντ με τη μαλακή έμεινε πιο πίσω όσο οι άλλοι είχαν φρέσκα, έχασε χρόνο και στο κακό στοπ του (τουλάχιστον 2"), αλλά μείωνε σταθερά από το Φονέα ο οποίος μείωνε από το Λεκλέρκ.

Οπότε αν δεν είχαμε το SC πιστεύω ότι ο Φονέας θα τερμάτιζε κοντά στο Λεκλέρκ και ο Λούης όχι πάνω από 5" πίσω του.
ΟΚ, η μεσαία του Λεκλέρκ ίσως δεν ήταν η σωστή επιλογή για το 3ο στιντ, ο Λεκλέρκ γενικά ήταν πιο γρήγορος και με ταυτόσημη στρατηγική ίσως είχε λίγο μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά η εικόνα μέχρι το SC δεν ήταν αυτή της απογοήτευσης που έχει περιγράφει για το Λούη.

Τώρα μετά το SC που έβαλαν μαλακή (όχι ο Μαξ) και ο Λούης έφαγε προσπέρασμα από τη Ζάουμπερ, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι το σετ που του έβαλαν ήταν σε μέτρια κατάσταση, όχι απλά χρησιμοποιημένο.

Ήταν 3 δέκατα στο γύρο κατά μέσο όρο πίσω ο Λουης.

https://x.com/f1insightshub/status/1929 ... 6u_I7YUjdQ

Για να έχεις μέτρο σύγκρισης δες διαφορά Νορις Πιαστρι.

Δε μπορώ να δεχθώ ότι ένας 7ακης παγκόσμιος είναι οκ να είναι 3 δέκατα πίσω από λεκ που δεν έχει πάρει κανένα πρωτάθλημα. Χαμ εκτός από Ιμολα και Κίνα (σπριντ ) δεν έχει τερματίσει πουθενά πάνω από λεκ. Είμαστε αισίως στο 10ο αγώνα.

Τον φέραμε για να φέρει αποτελέσματα όχι να γράφει ωραία στη κάμερα και να πουλάει καπέλα.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891503 Διάβασε τί έγραψε ο Κόρτο. :iconcool:

Εκτός και αν όλα αυτά είναι αποτελέσματα χαρμολυπης Νίκο :shifty: Δεν το πιστεύω προσωπικά,ως φανατικός τυφοζο εξυπακούεται ότι βάζεις την ομάδα πάνω από τα προσωπικά σου συμπλέγματα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891532 Όταν τον ρωτήσαν αν το έκανε επίτηδες είπε τι σημασία έχει, θέλω να με ρωτήσετε για τον αγώνα γενικότερα.....
Τι κρίμα τόσο καλός οδηγός και να είναι τόσο @#$!@#$!@#
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891537 Η Ferrari μια μετριότητα και η 3η θέση του Charles ήταν θαύμα.

Ο Max είναι η απόδειξη του τι ζημιά κάνει ένας πατέρας @ (ο Γιος ντε) μεγαλώνοντας παιδιά...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#891558 Λογικα με αυτα τα lifts εξηγειται και το μετριο 3ο στιντ με τη μεσαια πριν το SC.

Αλλα ειναι σιγουρα η φθορα του πατωματος η αιτια των lifts;
Μηπως ειναι κατι επιπλεον; Μηπως προβληματα ψυξης;
:help:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#891565 H McLaren ήταν αλλού, ενώ και ο Piastri έχει πάρει (ψυχολογικό αλλά και απόδοσης) κεφάλι. Η Ferrari κολακεύεται από το αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν το 3ο μονοθέσιο σε απόδοση, γιατί η Mercedes επέλεξε καλύτερη στρατηγική και ήταν τόσο κοντά της. Θεωρώ λάθος την στρατηγική του Leclerc, κόκκινα-κίτρινα-κόκκινα ήταν νομίζω η σωστή και πιο γρήγορη σύμφωνα με αυτά που είδαμε από άλλους.
Ακόμη ένας μέτριος αγώνας από τον Hamilton που σε όλο τον αγώνα ήταν μακριά από την άλλη Ferrari. Νομίζω πως δεν του πάει καθόλου το μονοθέσιο, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται και εύκολα. Ίσως γενικά δεν του πάνε καθόλου τα μονοθέσια αυτής της γενιάς, γιατί μεγάλη εμφάνιση δεν έχουμε δει, κάτι που δεν ισχύει για άλλους, ειδικά οι οδηγοί της McLaren, o Russell, o Leclerc και φυσικά και ο Verstappen έχουν δείξει μεγάλη ικανότητα προσαρμογής.
Το ότι τον προσπέρασε μια Sauber χθες, με ίδια λάστιχα, είναι κυριολεκτικά ανεπίτρεπτο.

Πάμε και στο τελευταίο αλλά και πιο σημαντικό και αφορά τα καμώματα του Verstappen. Να πω την αλήθεια, μέχρι χθες νόμιζα πως αυτή την κακή πλευρά του εαυτού του δε θα την ξαναβλέπαμε. Αλλά τελικά απλώς ήταν λίγο κρυμμένη. Το θέμα δεν είναι αν είχε δίκιο ή άδικο ή αν η απόφαση της ομάδας ή των κριτών ήταν σωστή, αλλά πώς αντιδράς όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το συμβάν με τον Leclerc ήταν ασήμαντο, υπήρχε μπόλικος χώρος και θα μπορούσε να κάνει αριστερά. Ο Leclerc δεν έστριψε επάνω του όπως διατείνεται. Με τον Russell τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, θεωρώ πως αυτή τη φορά μάλλον η ομάδα του φοβούμενη ποινή λόγω των συνεχόμενων γεγονότων, ήταν μάλλον συντηρητική, για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Από εκεί και μετά όμως, το ότι πήγε και έπεσε πάνω στον Russell με αυτό τον τρόπο, κανονικά είναι η μέγιστη ποινή και θεωρώ πως ο Rosberg είχε δίκιο που ζήτησε τη μαύρη σημαία. Η συμπεριφορά αυτή είναι αντιαθλητική και επικίνδυνη και θα έπρεπε να τιμωρείται βαρύτατα. Ειδικά όταν αυτός που το κάνει είναι και 4 φορές πρωταθλητής! Είναι ανεπίτρεπτη, δεν υπάρχει άλλη λέξη.
Τηρουμένων των αναλογιών, ο Verstappen τη γλίτωσε πολύ φθηνά.

Πάρα πολύ κακός ο Tsunoda, δεν το περίμενα τόσο χάλι. Colapinto άτυχος, αλλά και μέτριος γενικά, σε μέτριο αγώνα. Bortoleto πολύ καλός το Σάββατο, στον αγώνα όχι τόσο, εκεί μέτρησε η εμπειρία με τον Hulkenberg να κάνει απίθανο αγώνα, ο άνθρωπος του αγώνα για εμένα. Hadjar σταθερά πολύ καλός, Antoneli καλός, αλλά προσωπικά δεν βλέπω κάτι εντυπωσιακό, από τους μικρούς, νομίζω συχνά πολύ καλός είναι ο Bearman που χθες θα μπορούσε με λίγη τύχη να είναι ψηλά, αλλά το μονοθέσιο φαίνεται να προτιμά συγκεκριμένες πίστες. Ο Lawson αν συνεχίσει έτσι, μάλλον θα είναι η τελευταία του χρονιά, πολύ μέτριος για ακόμη έναν αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#891569 Και μόνο που οι κατρουλιάρηδες είπαν από μόνοι τους στο καμάρι τους να δώσει θέση, δίχνει ότι τα κόζα δεν είναι τα ίδια, το καμάρι όμως έχει -ακόμα- αντίθετη άποψη.
Σε άλλες φάσεις δεν θα του είχαν πει απολύτως τίποτα, μαζί και με ένα χτύπημα στην πλάτη του τύπου "μπραβο αγορίνα, κάνε ότι γουστάρεις, pure racing κάνουμε, άντε με τους χλεχλέδες στο τέλος θα φέρουμε και τα χαρτομάντηλα :shifty: "
Ντωμεταξύ λήγει ο αγώνας, όλα τα μονοθέσια πάνε αργά για να κρυώσουν, ένας όμως βιάστηκε να γυρίσει, δεν γούσταρε να αντικρύσει πρόσωπα και καταστάσεις. :roll:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891570 Εγώ αυτή την μαυροΧάννα σκέφτομαι και στεναχωριέμαι. :(

Χίλιες φορές προτιμότερο να την έλεγαν Δέσποινα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Λογικα με αυτα τα lifts εξηγειται και το μετριο 3ο στιντ με τη μεσαια πριν το SC.

Αλλα ειναι σιγουρα η φθορα του πατωματος η αιτια των lifts;
Μηπως ειναι κατι επιπλεον; Μηπως προβληματα ψυξης;
:help:

Και πριν και μετά το SC.

Επίσης Λούης διαβάζω έκανε ζημιά στο πάτωμα στο 2ο στιντ.

Plank wear management είναι. Δηλαδή να μη το φθείρουν πολύ και γίνουν πάλι dsq. Αν προσέξεις στο κερμπ πριν την ευθεία πετούσε πάρα πολύ σκόνη. Έχω την αίσθηση ότι το κατάλαβαν μετά τη Κίνα, αφού έγιναν dsq.

Το οποίο plank wear οφείλεται στο κακό σχεδιασμό της πίσω ανάρτησης, όπως έχουμε πει, η οποία καταρρέει στα γρήγορα κομμάτια και τρώει το πλανκ.

Αν είχαν θέμα cooling θα έκαναν lico στην ευθεία για να ψύχεται, όχι στις γρήγορες στροφές.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Isambard έγραψε:Από εκεί και μετά όμως, το ότι πήγε και έπεσε πάνω στον Russell με αυτό τον τρόπο, κανονικά είναι η μέγιστη ποινή και θεωρώ πως ο Rosberg είχε δίκιο που ζήτησε τη μαύρη σημαία. Η συμπεριφορά αυτή είναι αντιαθλητική και επικίνδυνη και θα έπρεπε να τιμωρείται βαρύτατα. Ειδικά όταν αυτός που το κάνει είναι και 4 φορές πρωταθλητής! Είναι ανεπίτρεπτη, δεν υπάρχει άλλη λέξη.
Τηρουμένων των αναλογιών, ο Verstappen τη γλίτωσε πολύ φθηνά.

Και είναι τι μήνυμα θες να περάσεις στο γκριντ. Δηλαδή πας και πέφτεις πάνω σε έναν συναθλητή σου και τον πετάς εκτός και τη σκαπουλάρεις ΜΟΝΟ με 10 δευτ? Ούτε κάν drive through? Μαύρη να στρώσει χαρακτήρα!

Δε ξέρω γιατί δεν έβαλαν κόκκινα στο Λεκ. Θα το ψάξω λίγο. Νομίζω περιμέναν ότι το pace με χαμηλό καύσιμο δε θα δώσει μεγάλη διαφορά σε ρυθμό και προφανώς όπως φαίνεται έπρεπε να κάνουν διαχείριση του προβλήματος που αναφέρθηκε, οπότε πιθανόν να μην μπορούσαν να χτυπήσουν 2η θέση (γιατί θεωρώ ότι η 3η ήταν safe αφού ο Μαξ δεν είχε άλλο σετ εκτός από χάρντ).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Isambard έγραψε:νομίζω συχνά πολύ καλός είναι ο Bearman που χθες θα μπορούσε με λίγη τύχη να είναι ψηλά, αλλά το μονοθέσιο φαίνεται να προτιμά συγκεκριμένες πίστες.

Το πρόβλημα με τον Bearman είναι ότι πρέπει να δείξει ότι αξίζει πολύ γρήγορα γιατί πλέον και η Ferrari Academy έχει ένα generational talent (που έχει και τη σωστή εθνικότητα) που θα δημιουργήσει τεράστια πίεση στους άλλους μίνιονς της Φεράρι. Οπότε νομίζω ήδη και ο Μπέρμαν νοιώθει την πίεση.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Corto Maltese έγραψε:
Isambard έγραψε:νομίζω συχνά πολύ καλός είναι ο Bearman που χθες θα μπορούσε με λίγη τύχη να είναι ψηλά, αλλά το μονοθέσιο φαίνεται να προτιμά συγκεκριμένες πίστες.

Το πρόβλημα με τον Bearman είναι ότι πρέπει να δείξει ότι αξίζει πολύ γρήγορα γιατί πλέον και η Ferrari Academy έχει ένα generational talent (που έχει και τη σωστή εθνικότητα) που θα δημιουργήσει τεράστια πίεση στους άλλους μίνιονς της Φεράρι. Οπότε νομίζω ήδη και ο Μπέρμαν νοιώθει την πίεση.

Ποιον?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#891582 Rafael Camara. Πέρσι στην Regional Europe το πήρε με 7 νίκες και 7 πολ. Ο Κίμι το 23 πήγε απευθείας στην Φ2 με 3 πολ και 5 νίκες (αναφέρω ενδειτικά, ο Κίμι είναι νεότερος). Φέτος στη Φ3 έχει όλες πλην μίας τις poles ως ρούκι και 3 νίκες συν μία τρίτη θέση σε 5 Feature races. Τουλάχιστον εντυπωσιακός και πάντα το Γκρούπο έβλεπε πολύ θετικά τους βραζιλιάνους, άρα νομίζω ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για διάδοχο του Λούη