Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
1
17%
2
33%
0
N/A
2
33%
0
N/A
0
N/A
1
17%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
George_Prix έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Μη λέτε ανοησίες. Στον τελευταίο γύρο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όποιος είχε άδειο δρόμο μπροστά του θα έκανε FL και αυτός ήταν ο Νόρις. Βου α βα

Θα μπορουσε ο Νορρις απλα να συνεχισει να γυρναει 3" αργοτερα απο οτι μπορει να γυρισει (οπως εκανε ηδη για πολλους γυρους πισω απο το Μαξ) και να μεινει ο Λεκλερ απο πισω του για εναν ακομα γυρο μεχρι τον τερματισμο.

Ταχυτερο γυρο θα εκανε ΑΝ ηθελε να κανει γιατι προφανως ο ταχυτερος γυρος στο Μονακο εμπεριεχει ΜΕΓΑΛΟ ρισκο. Και ο Νορρις εδειξε οτι τον ειχε τοσο ευκολο τον ταχυτερο γυρο, που γουσταρισε να το φωναξει σε ολους.

Προφανως ο συγκεκριμενος ταχυτερος γυρος δεν ειναι αποδεικτικο της υπεροχης της ΜκΛαρεν, αλλα σιγουρα κατι λεει...

Είσαι εκτός θέματος ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Ταχύτερο γύρο με άδειο ρεζερβουάρ μπορούσε να κάνει ΜΟΝΟ ο Νόρις από τη στιγμή που η πίστα απελευθερώθηκε στον 79ο γύρο. Ο Λεκλέρ θα μπορούσε να κάνει μόνο αν ξέρω γω άφηνε 5-6" απόσταση από τον Νόρις πιο πριν επειδή δεν ξέρω, κάποιος στην Ελλάδα κάνει αναλύσεις από τον κώλο του και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bibendum έγραψε:2 σελίδες για να πούμε ότι η δεύτερος ήταν πιο γρήγορος από τον πρώτο. Και ο παναθηναϊκός κέρδισε το final 4 τότε

Είπα ότι κέρδισε ο Λεκλερκ ;

Νομίζω είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Επίσης στο Μονακό τα quali sims έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρό track evolution και το ίδιο είδαμε και στα quali. Θέλω να πω ότι η πίστα κατεβαίνει συνεχώς και θεωρητικά όποιος περάσει τελευταίος έχει advantage.

Τουλάχιστον απέκτησε ενδιαφέρον το θέμα…

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Μη λέτε ανοησίες. Στον τελευταίο γύρο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όποιος είχε άδειο δρόμο μπροστά του θα έκανε FL και αυτός ήταν ο Νόρις. Βου α βα

Θα μπορουσε ο Νορρις απλα να συνεχισει να γυρναει 3" αργοτερα απο οτι μπορει να γυρισει (οπως εκανε ηδη για πολλους γυρους πισω απο το Μαξ) και να μεινει ο Λεκλερ απο πισω του για εναν ακομα γυρο μεχρι τον τερματισμο.

Ταχυτερο γυρο θα εκανε ΑΝ ηθελε να κανει γιατι προφανως ο ταχυτερος γυρος στο Μονακο εμπεριεχει ΜΕΓΑΛΟ ρισκο. Και ο Νορρις εδειξε οτι τον ειχε τοσο ευκολο τον ταχυτερο γυρο, που γουσταρισε να το φωναξει σε ολους.

Προφανως ο συγκεκριμενος ταχυτερος γυρος δεν ειναι αποδεικτικο της υπεροχης της ΜκΛαρεν, αλλα σιγουρα κατι λεει...

Είσαι εκτός θέματος ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Ταχύτερο γύρο με άδειο ρεζερβουάρ μπορούσε να κάνει ΜΟΝΟ ο Νόρις από τη στιγμή που η πίστα απελευθερώθηκε στον 79ο γύρο. Ο Λεκλέρ θα μπορούσε να κάνει μόνο αν ξέρω γω άφηνε 5-6" απόσταση από τον Νόρις πιο πριν επειδή δεν ξέρω, κάποιος στην Ελλάδα κάνει αναλύσεις από τον κώλο του και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει.

Εσυ εγραψες "ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όποιος είχε άδειο δρόμο μπροστά του θα έκανε FL" το οποιο δεν ισχυει. Σιγουρα ο αδειος δρομος ειναι προυποθεση του ταχυτερου γυρου αλλα ο γυρος εξαρταται απο τη δυνατοτητα του καθε οδηγου/μονοθεσιου και τη θεληση που εχει ενας οδηγος να κανει τον ταχυτερο γυρο.

Ο Νορρις θα μπορουσε να κανει ενα γυρο 2-3" αργοτερο με μηδενικο ρισκο και να τερματισει παλι πρωτος εφοσον δεν υπηρχε περιπτωση να τον περασει ο Λεκλερ. Το οτι εκανε στο τελος τοσο αχρειαστα γρηγορο γυρο ηταν μια "δηλωση".
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bibendum έγραψε:Οχι ρε ο Nikos είναι γνώστης αλλά θέλει λίγο pik που και που να τον φέρει στον ίσιο δρομο

Πάμε λίγο να πούμε ακόμα μια φορά πόσο παλτό είναι ο Λεκλερκ και ότι δε πονάει την ομάδα. Γιατί σε αυτό τον αγώνα δε το έχουμε αναφέρει.

< >
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#891070 Εγω θελω να ξαναπω οτι λατρευω την Παρασκευη και το Σαββατο στο Μονακο και δεν θελω με τιποτα να τα χασω. Αυτο.

Ισως η προταση/βρετανικο χιουμορ του Russel να κανουν και την Κυριακη ενα τετοιο φορματ και να δινουν βαθμους, να χωραει κουβεντα αφου ουτως ή αλλως προσπερασμα δε γινεται με τιποτα πια.

Κατα τα αλλα η Ferrari ηταν πολυ καλη στα χερια του Leclerc. Δεν ξερουμε πού θα ηταν η Merc το Σαββατο, ο Lewis ετρεχε χωρις αντιπαλο για την 5η θεση και μας φαινεται τοσο καλη η Ferrari ξαφνικα.

Ο Leclerc στο Μονακο σεληνιαζεται. Για λεπτομερειες και λαθη της Ferrari θα μπορουσε ηδη να εχει ενα απιστευτο σερι στην πιστα και να αρχιζανε οι συγκρισεις…
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#891073 Ο Wurz έκανε μια πρόταση να αλλάξουν κάποια σημεία στη πίστα, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η χάραξη μετά το τούνελ, όπου προτείνει να μεταφερθεί 80μ πιο κάτω η Nouvelle Chicane.

https://x.com/alex_wurz/status/19270508 ... 6aBZiXqCag

Ενδιαφέρον πρόταση γιατί πολλοί οδηγοί αποφεύγουν το προσπέρασμα μετά το τούνελ καθώς έχει ένα bump εκεί στα φρένα που χαλάει λίγο την ισορροπία. Εδώ τα φρένα θα είναι μετά από αυτό το σημείο, λογικά θα είναι και πιο φαρδιά στην είσοδο.

Απλά θα πρέπει να χτίσουν τη μαρίνα λίγο στο σημείο που θα τοποθετηθεί εκ νέου η Nouvelle Chicane.

Τα άλλα σημεία αφορούν μικρο-αλλαγές στην είσοδο των στροφών 17 & 6 (Rascasse & Grand hotel) που βοηθούν τα μονοθέσια να διατηρήσουν τη φόρα τους.

Νομίζω θα ανοίξει μια συζήτηση για αλλαγές στη πίστα και όχι αλλαγές στους κανονισμούς.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891090 Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις. Αν και το να κάνεις κάποιον να αμύνεται και έτσι πηγαίνοντας αργότερα να στριμώχνονται οι άλλοι από πίσω του δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει σε προσπεράσεις αμέσως μετά. Αρχικά ακούγεται σαν να εντείνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση τραινάκι. Και τα dive bombs όταν έχεις μηδενικό χώρο διαφυγής δεν τα τολμάς εύκολα. Η μικρή προέκταση πριν το τούνελ καλή, ίσως προσφέρει ευκαιρίες.
Η στροφή μετά το τούνελ ίσως πρέπει να γίνει πιο ανοιχτή, όχι 90°, ένα σχέδιο μετά που βασικά καταργεί αυτή τη γωνία και το κάνει πιο κυματιστό το βρίσκω πιο καλό. Βέβαια απαιτεί μεγάλη επιχωμάτωση της μαρίνας και το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να συμβεί. Ίσως κάτι ανάμεσα σε αυτά τα 2 σχέδια.
Δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να προβούν σε οιαδήποτε αλλαγή της συγκεκριμένης "πίστας", ίσως πρέπει να νιώσουν μια κάποια απειλή, ότι μπορεί να φύγει ο αγώνας κλπ. Αλλιώς υπερισχύει η διατήρηση του παραδοσιακού ύφους, αναλλοίωτο χρώμα και η αγωνία μέσα στους δρόμους της πόλης.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891099 Αυτοί οι 2 , μετά που τους πέταξαν κλωτσηδον έξω από το wtf1, κάθε τους ποστ γκαριζει για ενκεητζμεν.

Μπαροντα.

Ασε μας στον πόνο μας, απολύεται ο Λούης για να έρθει ο ΜΒ :( :s_cry :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#891101 Ουτε αλλαγες στην πιστα ουτε τιποτα. Απλα μπουλο απο το καλενταρι αυτο το πραμα :protest:

Αρκετα καντηλια κατεβασαμε τοσα χρονια βλεποντας τα μονοθεσια να κανουν γυρω-γυρω ολοι στο πριγκιπατο κι η Σαρλιν γερναει ζγα ζγα και δεν ειναι πλεον τοσο καλο βαλσαμο στο τελος ωστε να πουμε "χαλαλι η σουπα-αγωνας που φαγαμε" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#891103 Επειδή, ρεαλιστικά, αυτό δε πρόκειται να γίνει τουλάχιστον ας αλλάξει η χάραξη μήπως δούμε λίγο ρέισινγκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
g8777 έγραψε:Αυτοί οι 2 , μετά που τους πέταξαν κλωτσηδον έξω από το wtf1, κάθε τους ποστ γκαριζει για ενκεητζμεν.

Εξώφυλλο σε κάθε βίντεο γουρλωμένα μάτια, ανοιχτό στόμα και μούτες και εντός του βίντεο 45 λεπτά βαρεμάρας και απόλυτης συμφωνίας στα πάντα με σούπερ αγγλική προφορά. Θλίψη