Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:Πίπενε, έχεις καταλάβει οτι οι υπόλοιποι μιλάνε για πολύ δυνατότερα οχήματα με τρομερά μεγαλύτερα περιθώρια από ότι το 1400αρη άστρα ε ? :roll:

Με ένα s3 (που και πάλι έχει ρίσκο) διατηρείς τη μέση των 150km/h, με ένα μικρό οπελ παίζεις την ζωή σου κορόνα γράμματα και θέτεις σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες...

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1. Ο χρόνος αυτός είναι εξαιρετικά μικρός για οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

2. Για το Astra είναι οριακός και μόνο καλύτερη διαχείριση καυσίμων και ταχύτητας μειώνει το χρόνο κατά 5min (και αν) μιας και η κίνηση δεν γίνεται να είναι μικρότερη.

3. Η ισχύς του αυτοκινήτου σου επιτρέπει να πας σε αυτό το χρόνο ακόμη και με κίνηση, πράγμα που το Astra δεν μπορεί να κάνει.

4. Εννοείται ότι τα περιθώρια ασφαλείας ήταν "μικρά", αλλά ταυτόχρονα υψηλά λόγω άδειου δρόμου (π.χ. σε σχέση με ένα S3 που κάνει τον ίδιο χρόνο μια συνηθισμένη Παρασκευή).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
pipinos1976 έγραψε:
red_monster έγραψε:Πίπενε, έχεις καταλάβει οτι οι υπόλοιποι μιλάνε για πολύ δυνατότερα οχήματα με τρομερά μεγαλύτερα περιθώρια από ότι το 1400αρη άστρα ε ? :roll:

Με ένα s3 (που και πάλι έχει ρίσκο) διατηρείς τη μέση των 150km/h, με ένα μικρό οπελ παίζεις την ζωή σου κορόνα γράμματα και θέτεις σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες...

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1. Ο χρόνος αυτός είναι εξαιρετικά μικρός για οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

2. Για το Astra είναι οριακός και μόνο καλύτερη διαχείριση καυσίμων και ταχύτητας μειώνει το χρόνο κατά 5min (και αν) μιας και η κίνηση δεν γίνεται να είναι μικρότερη.

3. Η ισχύς του αυτοκινήτου σου επιτρέπει να πας σε αυτό το χρόνο ακόμη και με κίνηση, πράγμα που το Astra δεν μπορεί να κάνει.

4. Εννοείται ότι τα περιθώρια ασφαλείας ήταν "μικρά", αλλά ταυτόχρονα υψηλά λόγω άδειου δρόμου (π.χ. σε σχέση με ένα S3 που κάνει τον ίδιο χρόνο μια συνηθισμένη Παρασκευή).

Ευχαριστώ.

...χωρίς να σε γνωρίζω από το παρελθόν και να έχω οποιανδήποτε γνώμη περί υπερβολής και ό,τι άλλο σου έχουν προσάψει, έχεις δίκιο στα εξής που αναφέρεις:

- Ο χρόνος κάτω των 3μισι ωρών είναι όντως εξαιρετικά μικρός για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, τελεία και παύλα, έχω ανέβει και με την Porsche Cayene Turbo αλλά και με Carrera 4S και δεν καταφέραμε καλύτερο ή παραπλήσιο χρόνο... Έίναι θέμα τύχης με την κίνηση αλλά και πολύ μελέτης της κατανάλωσης ενόσω πλησιάζεις στην Θεσσαλονίκη. Ο χρόνος μου, το ξεκαθάρισα εξ αρχής, δεν βγάζει τίποτα από το ταξίδι, όλα μα όλα συμπεριλαμβάνονται! Με έναν ανεφοδιασμό, με κίνηση από το Ψυχικό μέχρι την Εθνική κλπ κλπ...
- Αμφίβολο όλο αυτό για το συγκεκριμένο όχημα αφού όταν επιτάχυνα ας πούμε από τα διόδια ή σε ανηφόρες, επιτάχυνα με τέρμα γκάζι με ένα αυτοκίνητο με 28,5 κιλά ροπής.... Με το Astra πως ακριβώς προσπερνούσες; και μην μου πεις ότι δεν χρειάστηκε, η Εθνική έχει πάντα μα πάντα κίνηση, ακόμη και στη μια μετά τα μεσάνυχτα, όλο και κάπου θα έβρισκες ένα εμπόδιο, μια παρατεταμένη ανηφόρα, κλπ κλπ
- Θεόσωστη η παρατήρησή σου σε αυτό, το τρίτο σου σημείο, όντως, με το S3 αναγκάστηκα πάρα μα πάρα πολλές φορές να προσπεράσω ώστε να κρατήσω υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα...
- Θεόσωστη κι η τελευταία σου θέση, ήταν όντως Παρασκευή όταν ανέβηκα και έκανα 3:45 λεπτά αλλά Σάββατο πρωί, όχι χαράματα, απλά πρωινές ώρες, για τον χρόνο των 3:29...

Κατά τα άλλα, γενικότερο σχόλιο προς την λογική σου, η κυριότερη διαφορά ενός εφικτού χρόνου από έναν ανέφικτο έγγειται περισότερο από οτιδήποτε άλλο στην δύναμη και το στήσιμο του αυτοκινήτου για αυτό τον λόγο και στην κεντρική Ευρώπη ζηλεύαμε πολλοί από εμας ως φοιτητές τα μεγάλα GT αυτοκίνητα, που με μια απλότητα και ευκολία, λόγω δύναμης, άνεσης και σχετικής ασφάλειας, κάνανε τρελούς χρόνους από χώρα σε χώρα... στη Ευρώπη εε! που έχει σιχυρή τροχαία και συγκεκριμένα όρια εκτός της Γερμανίας που και πάλι κέρδιζες λίγο αφού σχεδόν πάντα είχε κίνηση... Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που δεν έχει αυστηρά όρια και έλεγχο οπότε μπορεί ο καθένας να πετύχει πολλά με τέτοιες καλές προυποθέσεις GT αυτοκινήτου...

κατά τα άλλα όλα είναι πιθανά, δεν αρνούμαι αυτά που ισχυρίζεσαι αλλά τα βρίσκω εξαιρετικά δύσκολα και σπάνια...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#99906 Σημερα στο γυρισμο και καθως οδηγουσα το ταπεινο μου φιατακι , καποια στιγμη σε καποια στροφιλικια διαπιστωσα απο τον καθρεπτη μου πως καποιος οδηγος μιας bmw 2lt 170hp coupe εβγαινε συνεχως στην εξοδο των στροφων λιγο προς αντιθετο ρευμα.
Μου λεει ο μικρος.....μπαμπα θα σκοτωθει αυτος!. Σιγουρα του λεω. Οποτε βλεποντας οτι ο τυπος ηταν ξεροκεφαλος και με ενα απλο 2λιτρο bmw ηθελε να παει οπως ενας 2λιτρος "στημενος" ιταλος για να μην τον θρηνησουν συγγενεις και φιλοι εκανα δεξια και περασε.
Και η διαφορα ποια ηταν. Οταν εγω εμπαινα με 60χλμ η 80χλμ (αναλογα τη κλιση )σε μια στροφη αυτος ερχοταν πισω μου με την ιδια ταχυτητα χωρις να αυξανει κανεις ,αλλα τυχαινε να κλεινει κι αλλο η στροφη οποτε το bmw δεν κρατιωταν στη στροφη και εβγαζε μουτρα δεξια η αριστερα αναλογα τη στροφη. Εγω κουβεντιαζα μεσα και ευτυχως που το ειδα . Ηταν θεμα χρονου να φυγει εκτος.
Το αυτο σημερα και με astra 1,6t μοντελο 14 οπου εκει εκανα να πιεσω και τον ειδα να διορθωνει αρων αρων μη βγει αντιθετο. Εκει σιγουρα παρενεβη σιγουρα το esp .
Και ολα αυτα χωρις τρεξιματα κτλ.
Αν δεν τα σκασεις χοντρα δεν παιρνεις αυτοκινητο καινουριο της προκοπης. Και δυστυχως λιγοι ξερουν τι οδηγουν αλλα και λιγοι καταλλαβαινουν τι υπαρχει μπροστα και πισω τους στο δρομο.
Φυσικα και στις δυο περιπτωσεις εκανα δεξια οχι γιατι ειχα τοπε αλλα γιατι οι κυριοι οδηγοι θιχτηκαν που εβλεπαν ενα παλιο φιατ να ειναι ασφαλεστερο στις στροφες απο τα elite οχηματα τους.
Πονος πολυς .
Άβαταρ μέλους
By elvet
#99909 Κουπέα, εσύ πόσα άλογα έχεις στο στημένο fiat σου;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#99947 Μεταξύ μας, αν δεν το έχει κάνει τσίρκο (απίθανο :shifty: ) το κουπέ είναι εκπληκτικό 4τροχο....

Μην είναι κανα plus με το μοτέρ της ντελτόνα? :inlove:
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#99961 Τα 280 ηταν λαθος ενδειξη λογο μικροτερου γραναζιου μπροστα. Αστα τα ψοφια κοκκινοτριχη!
Οσο για το φιατ απλα εχει βελτιωθει . Παντου. Μονο οι 16ρες ζαντες ειναι πανω. Τα αυτοκινητα που ανεφερα ηταν οπως τα εβγαλε το εργοστασιο. Οποτε δεν συνεχιζω σε αυτο.
Μενω στη βλακεια των οδηγων να επιμενουν να κινδυνευουν να χασουν τη ζωη τους επειδη ενα υποτιθεμενο παλιοτερο εμφανησιακα αυτοκινητο ειναι πιο σταθερο σε μια στροφη απο το δικο τους καινουριο και επωνυμο.
Δεν εξηγειται η επιμονη τους διαφορετικα.
Φυσικα δεν εχω ΤΟ αυτοκινητο αλλα εγω ΞΕΡΩ τι οδηγω και δεν με πειραζει να κανω δεξια να περασει καποιος ο οποιος οδηγει πιο ικανο αυτοκινητο με σσφαλεια παντα.

Παρεπιπτοντως το 1000 Ζ μου εχει μεγαλυτερο μπροστινο γραναζι και δειχνει λιγοτερα. Οποτε αν ποτε δειξει 280 (ενα τουρμπο ισως) θα ειναι λιγοτερα απο τα πραγματικα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#99965 Kαινουριο και παλιο, δεν εχει να λεει. Ειναι ολα θεμα κατασκευης και κατηγοριας αυτοκινητου.
Τι τυπου αναρτησεις εχει το κουπε σου, εμπρος και πισω ξερεις;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#99969 Να βοηθήσω:

Suspension front: Independent suspension type Mc Pherson with lower transfer control arms braced at an auxiliary girder, hydraulic telescopic shock absorbers with blade valves, double operativly, axis displaced coil springs and anti-roll bar
Suspension rear: Independent suspension type Mc Pherson with lower transfer control arms braced at an auxiliary girder,suspension with coil springs, from springs seperated double operating shock absorbers with blade valves
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#99971 Μια σχετικα προσφατη διαδρομη που εκανα με το focus μου φετος τα Χριστουγεννα που ξεχασα να την αναφερω ειναι Σελιανιτικα-Πατρα μεσα σε 13 λεπτα. Αδειος δρομος και με 5η καρφωμενος στα 120-140.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#99987 O sv2 πού να είσαι άραγε να μάς πει κάποια ιστορία να ξεχαστούμε λίγο από τον Γ&Τ :s_scratchhead