Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#873627 Εχω κλεισει δυο αυτοκίνητα και πρέπει να διαλέξω ποιο θα κρατησω.
Σεβίλλη, Νοτια Ισπανια και Πορτογαλία, τα χιλιομετρα θα ειναι περίπου 2400.
Οταν εκλεισα εισιτήρια και ξενοδοχεία πριν 9 μήνες, ενα SUV το εδιναν περιπου 200-270€ για 6 ημερες.
Τελικα μετα απο αλλαγες, η τιμη έπεσε κατα 100€.

Οι δυο επιλογες είναι: Scoda Caroq αυτόματο και Hyundai Tucson1.6 TGDI 150CV .
Το Σκοντα το νοικιαζω μέσω Booking μεσα απο το αεροδρόμιο (Firefly) και κοστιζει 105€ + 60(η επεκταση της ασφάλειας) + 54€ τελη διελευσης συνορων.
Το Χιουνται 171€ με πληρες πακετο ασφάλειας, απευθείας απο την εταιρια και 66€ τελη διελευσης συνόρων. Ειναι ομως Centauro η οποία δεν εχει γραφειο στο αεροδρόμιο, πρεπει να περιμενω βανακι να με παει.

Προφανως η διαφορα στα χρήματα ειναι μικρή, αλλά ποιο θα προτιμούσατε εσείς; Στο ενα θεωρω μειονεκτημα την (έξτρα) ασφλακεια, στο αλλο το οτι θα πρεπει να ψαχνω το βανακι να με παρει και να με φερει. Δεν θα ασχοληθει ομως με την κατασταση του αυτοκινητου (γρατζουνιες κλπ), μονο το καυσιμο κοιτανε οταν το επιστρέψεις.

Επίσης, επειδη και τα χιλιομετρα δεν ειναι και λιγα, εχει καποιο απο τα δυο καποιο πλεονεκτημα σε καταναλωση κλπ;
Απο χωρους πιστευω ειμαστε κομπλε και με τα δυο, 5 ατομα με αποσκευες
Άβαταρ μέλους
By bebes
#874440 Τελικά προτίμησα τη Centauro (Hyundai)
Eπαιξε βαρύνουσα ρόλο η πλήρης ασφάλεια απο την εταιρία.

Το οτι το γραφείο βρίσκεται εκτός αεροδρομίου, καλά εκανα και το φοβόμουνα μιας και οταν πηγα να παρω το βανακι περιμεναν εκει πανω απο 30!! άτομα με μπαγαζια και καρότσια, οπότε το "έκοψα" με τα πόδια ( 3 χιλ) και εκανα την πρωινη μου γυμναστική.
Κατα τ'αλλα, ειχα (υποτίθεται) ανέπαφη συναλλαγη (να παρω το κλειδι απο θυρίδα), αλλά οι θυρίδες δεν δούλευαν :vava:
Ευτυχώς μόλις τους το ανεφερα με εξυπηρετησαν κατευθειαν και μου εδωσαν το κλειδι σε 2'. Διπλωμα, ταυτοτητα κλπ τα ειχα σκαναρει στο συστημα τους, ενω πληρωσα και οτι αλλο ηθελαν (εγγυση καυσιμου, διέλευση συνορων κλπ), οπότε το πηρα και εφυγα κατευθείαν.
Γενικα το Χιουντάι βγηκε καλό (ειχε 20000 χιλιομετρα), ηταν ανετο και οικονομικο (6,8 λιτ/100 για 2000 χιλιομετρα που εκανα)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890349 Κοιτάω για Βενετία για 3 ημέρες και με πλήρη ασφάλεια στα γνωστά site (hertz, avis κλπ) βγαίνει γύρω στα 300. :(
Άβαταρ μέλους
By bebes
Dimitris_P έγραψε:Κοιτάω για Βενετία για 3 ημέρες και με πλήρη ασφάλεια στα γνωστά site (hertz, avis κλπ) βγαίνει γύρω στα 300. :(

Βενετία εννοείς αεροδρόμιο;
Που εχεις σκοπό να πας;
Ισως δεν σε συμφερει να παρεις αυτοκινητο αν ειναι να μενεις μεσα.

Για αυτοκινητο με πληρη ασφαλεια απο την εταιρία δες και centauro

Αν βλεπεις και δευτεροκλασάτες εταιρίες, πριν 15 μερες που ημουν Ιταλία νοικιασα απο DoyouItaly,
Ειχε πολυ μεγαλη διαφορα απο τις άλλες πλατφορμες σε βανάκι που ζητούσα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bebes έγραψε:Που εχεις σκοπό να πας;

Τρεβίζο, Πάντοβα κλπ, κει γύρω .

bebes έγραψε:Αν βλεπεις και δευτεροκλασάτες εταιρίες, πριν 15 μερες που ημουν Ιταλία νοικιασα απο DoyouItaly,

Το είδα το doyouitaly και βγάζει εξωφρενικά μικρό ποσό. 500ρι με Platinum Excess Insurance Full Protection 39.09 :lipsealed: Τόσο που μοιάζει με scam

bebes έγραψε:Για αυτοκινητο με πληρη ασφαλεια απο την εταιρία δες και centauro

Δεν μου βγάζει Βενετία
Άβαταρ μέλους
By bebes
Dimitris_P έγραψε:
bebes έγραψε:Που εχεις σκοπό να πας;

Τρεβίζο, Πάντοβα κλπ, κει γύρω .

bebes έγραψε:Αν βλεπεις και δευτεροκλασάτες εταιρίες, πριν 15 μερες που ημουν Ιταλία νοικιασα απο DoyouItaly,

Το είδα το doyouitaly και βγάζει εξωφρενικά μικρό ποσό. 500ρι με Platinum Excess Insurance Full Protection 39.09 :lipsealed: Τόσο που μοιάζει με scam

bebes έγραψε:Για αυτοκινητο με πληρη ασφαλεια απο την εταιρία δες και centauro

Δεν μου βγάζει Βενετία

Εχει οντως καποια παρα πολύ φτηνα, συνηθως απο γραφεία που ειναι εκτός του αεροδρομίου.
Η ασφάλεια που λες ειναι απο την DoYouItaly, μια ασφαλιστική απο Μάλτα νομίζω.
Πληρωνεις και (αν προκύψει κατι) σε αποζημιώνει.
Αν θέλεις ν κανεις απευθειας απο εκει που νοικιαζεις ειναι 25-40€/ημέρα.

Δεν ξερω πόσες μερες διαθέτετε και πόσα άτομα είστε, αλλά αν ειναι να πατε (εκτός απο Βενετία) μόνο Τρεβίζο και Πάντοβα, κοιταξτε αν βολευεστε με τα τρένα.
Προσωπικά, το μόνο που μου φαίνεται ενδιαφέρον γυρω απο τη Βενετία, είναι η Βερόνα με το σιρμιόνε, ή αν εχετε ορεξη να ανεβετε λίγο προς τρέντο και Μπολτσάνο και να πιασετε λιγο τα βουνα τριγύρω.
πχ https://maps.app.goo.gl/fAV2UebZG5afwfuY6 :inlove:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#900868 Κλείνει η Zipcar στην Αγγλία. Είναι car club, ενοικίαση αυτοκινήτων με την ώρα, πολύ βολικό αν θέλεις αυτοκίνητο για 1-2-3 ώρες. Διέθετε και βανάκια για πχ αγορές από ΙΚΕΑ ή μετακομίσεις. Το παίρνεις από συγκεκριμένη θέση στη γειτονιά σου, το ξεκλειδώνεις με το κινητό σου, πολύ βολικό και άμεσο.
Η εναλλακτική θα είναι το Enterprise car club (της εταιρείας ενοικιάσεων Enterprise) η οποία όμως έχει συνδρομή (έστω 10 λίρες το χρόνο +10 λίρες εγγραφή) και μοιάζει να προσφέρει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα (μόνο 1 σε περπατήσιμη απόσταση ενώ πριν είχα 4-5).... Θα δείξει αν θα αυξηθούν ή να θα υπάρξουν κι άλλες εταιρείες.