Αν πρόσεξες έγραψα: "οι περισσότεροι έχουν πολιτική ατζέντα". Αν δεν συγκαταλέγεις τον εαυτό σου σε αυτούς, κανένα πρόβλημα, join the club. Ομως σε καμία περίπτωση δεν προσθέτω το επίθετο "ψεκασμένος" σε όποιον διαφωνεί μαζί μου, αυτό είναι δική σου πρωτοβουλία.
Σε ό,τι αφορά το μπάζωμα, υπάρχουν 2 ελαφρυντικά:
- Οτι πιθανότατα χρειαζόταν για λόγους ασφαλείας κάποια διαμόρφωση του χώρου που πατούσαν οι τεράστιοι κόκκινοι γερανοί, που έπρεπε επειγόντως (γιατί από κάτω τους βρίσκονταν θύματα) να σηκώσουν δεκάδες τόνους συντρίμια. Το να λέει κάποιος εδώ μέσα ή και γενικώς "δεν χρειαζόταν" είναι αστείο, μόνο κάποιος ειδικός σε τέτοιες επιχειρήσεις και να ήταν και επιτόπου στο σημείο εκείνο το βράδυ μπορεί να το πει αυτό.
- Οτι έτσι και αλλιώς είχαν πέσει δεκάδες τόνοι νερού και αφρού από την Πυροσβεστική, ξεπλένοντας μεγάλο μέρος των όποιων ευρημάτων. Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι αυτό έπρεπε να συμβεί.
Από εκεί και πέρα προφανώς είναι απαράδεκτη η περαιτέρω επέμβαση (εκτός δηλ. του χώρου που πατούσαν οι γερανοί) σε ένα χώρο δυστυχήματος και δικαστικής έρευνας (που μάλλον δεν το είχαν αντιληφθεί το τελευταίο) και δείχνει μια ύποπτη σπουδή, για τα αίτια της οποίας είναι που διαφωνούμε. Εσυ λες ότι ήταν για συγκάλυψη στοιχείων (*), εγώ λέω ότι ήταν στα συνήθη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης "παιδιά, έχουμε και εκλογές σε 3-4 μήνες, μην τις χάσουμε για ένα παλιοδυστύχημα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει γίνει λαμπίκο το σημείο, να ξεχαστεί η υπόθεση"
(*) Μόνο σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ενδεχόμενου λαθραίου φορτίου και της συμβολής του στην πυρκαγιά, διότι τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος ήταν στη Λάρισα (τα ουσιώδη) και στην Αθήνα (τα περισσότερα από τα επιβαρυντικά).
Σε ό,τι αφορά τα 3 βίντεο ΟΚ διαφωνούμε, εμένα ως διπλωματούχο
μηχανικό πληροφορικής (και μέλος της συντεχνίας πολιτικών μηχανικών που λέγεται ΤΕΕ
) και έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με μεγάλα συστήματα ασφαλείας, χωρίς βέβαια να έχω εξετάσει τα 3 βίντεο μόνος μου, το με υπογραφή και σφραγίδα αφήγημα "τα βίντεο έχουν πάνω τους ως πρωτογενές δεδομένο τον αριθμό της κάμερας και την ημερομηνία/ώρα και ως μοναδικό μεταδεδομένο ένα ψηφιακό υδατογράφημα, το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητά των πρωτογενών δεδομένων" με πείθει. Ο αντίλογος χωρίς υπογραφή και σφραγίδα μόνο με δηλώσεις σε ΜΜΕ είναι μέχρι στιγμής της μορφής "δεν έχουν μεταδεδομένα" (που δεν χρειάζεται να έχουν) ε συγνώμη αν εσύ τα θεωρείς αυτά ότι υπερισχύουν των παραπάνω
Ομως εδώ σε αντίθεση με το λαθραίο φορτίο τα πράγματα είναι απλά: τα 3 βίντεο είναι στη διάθεση των όποιων ενδιαφερομένων (διαδίκων, όχι εμένα και εσένα) άρα όποιος θέλει τα παίρνει, τα στέλνει σε όποιον ειδικό θέλει (HIKvision ή άλλο ξερωγω στο Χόλλυγουντ που έλεγα και καθόλου αστειευόμενος μάλιστα) και αν πάρει μια απάντηση "είναι πλαστά" εκεί να δούμε γλέντια
Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Οποιος επιμένει για την μη αυθεντικότητα των 3 βίντεο και δεν το κάνει αυτό πρέπει να αναρωτηθεί ποιού το παιχνίδι παίζει.Τα υπόλοιπα πως χάθηκαν και βρέθηκαν κτλ. κτλ. ας τα εξηγήσουν στη Δικαιοσύνη (γιατί όχι η εύρεσή τους αλλά η απώλειά τους για 2 χρόνια μάλλον είναι ποινικά κολάσιμη) οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Δεν αποδεικνύει όμως αυτό κάτι για την αυθεντικότητά των 3 βίντεο (προφανώς εγείρει εύλογες υποψίες αλλά αποδείξεις σε καμία περίπτωση)
Κλείνοντας να πω ότι με ενοχλούν 3 πράγματα:
- Οτι η όλη επίμονη συζήτηση για το ξυλόλιο στο έδαφος (που όπως είπε ο Καρώνης και δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος μπορεί να είναι υπόλειμμα από την πυρκαγιά και άρα δεν αποδεικνύει τίποτα για λαθραία) και εν γένει το θέμα του ενδεχόμενου λαθραίου φορτίου στην πραγματικότητα αποπροσαναλίζει τη συζήτηση από το ό,τι το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι 2 τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και ότι οι σιδηρόδρομοι αυταπόδεικτα δεν είναι ασφαλείς και τελικά ευννοεί την κυβέρνηση και σκεδάζει τις μεγάλες ευθύνες της (από την απουσία του ETCS έως την πρόσληψη και εκπαίδευση του σταθμάρχη) στο τέλος θα βγουν και από πάνω
- Το απαράδεκτο συγχωροχάρτι στον "οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς"
Καραμανλή με την "εξεταστική" (εντός εισαγωγικών) και το να μην έχουν καν την ενσυναίσθηση να του πουν "κάτσε στον πάγκο και τα ξαναλέμε το 2027" (ΟΚ αν τον έλεγαν Φούφουτο μπορεί να την είχαν
)- Οτι μπορεί και μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων να παίζονται παιχνίδια σχετιζόμενα με αποζημιώσεις, καθυστέρηση της δίκης (βλ. κόντρα Πλακιά με Καρυστιανού) και άγνωστες σε εμάς ατζέντες

και φαντάζομαι το ίδιο θα πράξει και το δικαστήριο