Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:και Διάκο από δίπλα

Το 2ο Γρ. με είχε ενημερώσει για την δράση σου Τζιάκο. Σε ψάχνει η Ψητονομία, να ξέρεις... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:
Το πανηγύρι. Δώστου χλιαρή μπύρα ( και Διάκο από δίπλα να του ψέλνει ότι έτσι πίνεται κανονικά :s_sarcastic ) , vibram ψτο και ψοφιο κλαρίνου και σ έχει

Ξ
Ε
Κ
Ω
Λ
Ι
Α
Σ
Ε
Ι

Θα συμφωνησω με τον παρπαν.

Αν και δεν εχω ΤΗΝ εμπειρια απο πανυγηρια, εχω παει σε 3 χαμου :shifty: και αλλα 2 στην Κρητη
Επισης και σε ενα Κρητικο γλεντι στο αλσος του Βεικου στο Γαλατσι.

Το φαι σε ολα ηταν εξαιρετικο! Κι αν στα τοπικα το περιμενεις αφου το σχεδιαζουν κανα χρονο , στο Γαλατσι προπερσι επαθα πλακα απο το βραστο με πιλαφι και στακοβουτυρο :inlove: :inlove: μεχρι και το κεσεδακι ετρωγες

Μετα ειπα να χορεψω και Χανιωτη αλλα σαν κουλουριαστος της Θρακη εβγαινε , να φτιαγαν οι 4 μην ηταν 5 μπυρες ξεροσφυρι που ηπια μεχρι να γινει το κρεας; Ποιος ξερει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:...Aν και δεν εχω ΤΗΝ εμπειρια απο πανυγηρια...

Ελπιζω τουλαχιστον να εχεις φαει γουρνοπουλα εκει κατω στα μερη σου στην Καλαματα. Ειχα φαει εξαιρετικη, με μια απιστευτη τραγανη πετσα, που δε θα την ξεχασω :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Geo f1 έγραψε:Πανηγυρι Σωτηρος
Καπου τον Αυγουστο του 1989-90
Τοπος Αθηκια.
1η φορα οι <Αθηναιοι> μας πηραν απο το χερακι οι ντοπιοι

Γουρουνοπουλα απο τον παγκο μαζι με 100 μυγες...Και βουρ σε τραπεζακι που θα εβγαινε μεγαλο λαικο ονομα.
Τυποι να ανεβοκατεβαινουν με κουβαδες που μεσα ειχε παγο και μπυρες.
Ξεκιναν τα κλαρινα
Ελα Γιωργακι :shifty: δοκιμασε το κρεατακι....

Την επομενη μερα βολτα στην Κορινθο.
Οξυς πονος στην κοιλια!!!

Εξω απο την πυροσβεστικη!!!
Απο δω να περασει το παιδι στην τουρκικη!!!

:s_whiteflag :s_whiteflag
1η και τελευταια φορα :s_bye

Σχεδόν 40 χρόνια να βρεθεί μια κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κοινωνία

Καλοκαίρι 2004, ντελίριο με Ολυμπιακούς Αγώνες, Euro 2004, Eurovision. H Ελλάδα στα καλύτερα της. Ο ξάδερφος του g, τρίτοξαδερφος του ανώνυμου φούτερ, κατεβαίνει στην Αθήνα για γάμο σε αυτά τα ποζεραδικα Αθηνεζικα κτήματα.

Τον πήγε αίμα στην επιστροφή σε όλην την Αθηνών Πατρών.

Έστρωσε με σουβλάκια στην καντίνα στο Ριο.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 10 Μάιος 2025, 18:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:

οποτε ανεβαινουμε Κερκυρα,σταματαμε παιρνουμε καμια 15αρια, και τα μασουλαμε οδηγωντας.
Θεικα σουΦλακια.Αυτα με το ενα ξυγκακι ενα κρεατακι,αλλα το ξυγκακι να λιωνει. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Chris
dimviii έγραψε:
bibendum έγραψε:

οποτε ανεβαινουμε Κερκυρα,σταματαμε παιρνουμε καμια 15αρια, και τα μασουλαμε οδηγωντας.
Θεικα σουΦλακια.Αυτα με το ενα ξυγκακι ενα κρεατακι,αλλα το ξυγκακι να λιωνει. :inlove:

:slap: πως και δεν το χω σκεφτεί ο χαζός τόσα χρόνια. Ήμουν σίγουρος πως θα είχαν κλείσει όταν άνοιξε η γέφυρα και πέθανε η φάση με το πορθμειο
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#890078 Παιδες πειτε καμια καλη μαρκα μαχαιριων που να μπορω να βρω μεσω Σκρουτζ. Θελω να παρω ενα καλουτσικο (γιατι κατι ΚΑΛΟ, κοστιζει ΠΟΛΥ) μαχαιρι κρεατος. Εμφαση στο value for money γιατι δεν ειμαι σε φαση να ξεφευγω παλι!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Παιδες πειτε καμια καλη μαρκα μαχαιριων που να μπορω να βρω μεσω Σκρουτζ. Θελω να παρω ενα καλουτσικο (γιατι κατι ΚΑΛΟ, κοστιζει ΠΟΛΥ) μαχαιρι κρεατος. Εμφαση στο value for money γιατι δεν ειμαι σε φαση να ξεφευγω παλι!

Wusthof / Victorinox

Εχει ακριβες και φτηνες σειρες αλλα θα σου πω αυτο:
Αγορασα πριν 25 χρονια ενα φτηνο ( σημερα τα πουλανε 12€ τα δυο ) οδοντοτο μαχαιρι λαχανικων Victorinox, δεν εχει ακονιστει ποτε και κοβει οπως την πρωτη μερα

Οποτε με ενα τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/28473859/Victo ... 3-18B.html

θα εισαι μια χαρα για πολλααααααααα χρονια

Κι ετσι και παρεις και ακονιστηρι θα το γραψεις στα παιδια σου

ΥΓ. Μην πας σε μαγαζι να τα δεις απο κοντα γιατι τα 200€ τα εχεις για πλακα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890083 Εγώ δεν έχω τόσο μεγάλο budget για μαχαίρια, προτείνω Tramontina που είναι πάρα πολύ καλά, ανθεκτικά και κυρίως φθηνά.
https://www.skroutz.gr/c/2628/maxairia/ ... /Chef.html
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#890084 συμφωνώ με τον Νίκο.
δεν είχα κάνει δοκιμές πριν αγοράσω αλλά το Victorinox που τελικά πήρα είναι πολύ καλό.
με ταίρι το μασάτι της εταιρείας για ακόνισμα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#890085 Για κρέας το παρακάτω, έχω και Wusthof αλλά αυτό για την συγκεκριμένη δουλειά είναι ότι πρέπει

https://www.skroutz.cy/s/15026793/Victo ... outz_share

Φυσικά το ακόνισμα παίζει τον σημαντικότερο ρολο γιατί όλα αργά ή γρήγορα θα χρειαστούν ακόνισμα

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#890089 Σας ευχαριστω ολους! Καταλαβα οτι οι μπουκς δινουν τη Victorinox πιο χαμηλα απο οτι δινουν τη Μακλαρεν για το κατασκευαστων, οποτε εκει θα τα χωσω τα λεφτα μου :shifty:

Βασικα παλι θα ξεφυγω ελαφρως σε σχεση με αυτο που σκεφτομουνα αρχικα. Αναμενομενο :s_tongue

Μου γυαλισε το παρακατω επειδη εχω δει σε πολλα βιντεακια να παιζουν μπαλα αυτα τα μαχαιρακια με τις καθετες αυλακωσεις πανω στη λαμα κι επισης επειδη δειχνει πολυ προστυχο με αυτες τις κοκκινες λεπτομερειες :lipsealed:

https://www.skroutz.gr/s/20787611/Victo ... 3-20D.html
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890095 Τι παίρνετε από μοσχαρίσιο κρέας για bbq ή τηγάνι (lodge);

Εγώ έχω βολευτεί με τις TBone του ΑΓΝΟ, γύρω στα 9-10 το κιλό (2 περίπου βγαίνουν). Τις βγάζω στους 65° και είναι medium well και μαλακές και νόστιμες με λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι από πάνω.

Είχα πάρει μια φορά black angus Ουρουγουάης από ένα κρεοπωλείο της περιοχής το 'χα χρυσοπληρώσει αλλά μου έβγαλε τόσο βαριά κρεατίλα που δεν μ'άρεσε. Συκώτι μου θύμισε (που δεν μ'αρέσει).