Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Νταξ, δεν ειμαι κυριολεκτικα κουφος για να παω σε γιατρο να μου τη μετρησει (την ακοη). Απλα δεν εχω τα βιονικα αυτια που εχουν/εχετε μερικοι αλλοι.
Το πόσο κουφός νομίζεις ότι είσαι είναι σχετικό. Το καταλαβαίνεις μόνο αν μετρηθείς και αν αποκαταστήσεις την ακοή σου (ακουστικά βαρηκοΐας)
Scotch στην Αγγλία το NHS πιθανόν να σου προσφέρει δωρεάν ακουστικά με αυτό το ακουόγραμμα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#889919 Ποια μάρκα όμως να σου προσφέρει έχει μεγάλη σημασία!!! Εδώ σου δίνουν 400 ευρω καθε 4 χρονια!! Και η καλη μαρκα κοστίζει 2000 ευρω το ενα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
224v έγραψε:Ποια μάρκα όμως να σου προσφέρει έχει μεγάλη σημασία!!! Εδώ σου δίνουν 400 ευρω καθε 4 χρονια!! Και η καλη μαρκα κοστίζει 2000 ευρω το ενα.
Μπα, δεν έχει τόσο σημασία η μάρκα, οι βασικές επώνυμες 2-3 μάρκες (με τις υπομάρκες τους) καλές είναι, όλες έχουν τα πιο απλά και τα πιο καλά μοντέλα. To NHS παζαρεύει με τις εταιρείες και λόγω οικονομίας κλίμακας το κόστος, που καλύπτεται πλήρως από το NHS έτσι κι αλλιώς, είναι διψήφιο (πχ 70-80-90 λίρες αντί για 600-800+ λίρες στην ελεύθερη αγορά). Μπορεί να μην είναι το απόλυτα τελευταίο μοντέλο ή το πιο μικρό αν και μπορεί και να είναι το ίδιο αλλά να ονομάζεται αλλιώς αλλά ψηφιακά είναι, προγραμματιζόμενα είναι, πλέον είναι και με bluetooth και κάνουν και streaming από τηλέφωνα, λάπτοπ κλπ και έχεις και επιλογή χρώματος και εκτός από συντήρηση, επισκευή και εύκολη αντικατάσταση σου δίνουν και τις μπαταρίες για πάντα, δωρεάν. :lipsealed:
Με τα λεφτά που γλυτώνεις αγοράζεις ωραιότατα ηχεία για να ακούς τη μουσική σου.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#889977 Τελικα δεν αργησα και πολυ να βρω ηχεια για το καινουργιο διαμερισμα....
Ειχα διαφορα στο μυαλο μου οπως πχ τα wharfedale super linton που αναμενονται απο σμερα σε μερα
Τελικα βρηκα μεσω αγγελιας τα aria 926 και κατεβηκα αθηνα για ακροαση . Κατσαμε αρκετη ωρα και τα ακουσα με ολα τα ειδη μουσικης που ακουω
Μιας και ειμαι κατοχος των μικρων 906 δεν αργησα και πολυ να αποφασισω
Πολυ ισοροπημενο ηχειο με υπεροχες μεσαιες και μπασο ομολογουμενος πολυ καλο
Το παιδι τα οδηγουσε με εναν musical fidelity m6s prx σαφως πιο δυνατο απο τον yamaha μου.
Για καποιον λογο δεν ανησυχουσα οτι ο δικος μου δεν θα τα οδηγουσε σωστα
Εν τελει τα φορτωσα στο αμαξι και γυρισα λουτρακι
Φυσικα κατευθειαν δοκιμη .Τα ηχεια δεσανε πολυ καλα στο χωρο παρολο που μολις μπηκα και ακομα χρειαζεται φροντιδα ο χωρος. Για παραδειγμα δεν εχω ακομα το χαλι που εχω παραγγειλει

Συνοπτικα δοκιμαστηκε με και streaming και με cd και με βινυλιο
Ο yamaha μια χαρα δεν ειχε κανενα προβλημα
Τα χαμηλα αρκουντος ικανοποιητικα σε σημειο να αναρωτιεμαι αν πραγματικα για τα γουστα μου θα χρειαστω sub στο μελλον
και μια ατμοσφαιρικη φωτο
Εικόναmusic for your soul by k.achilleas, on Flickr
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#889981 ειναι απιστευτο ποσο γεμιζουν τον χωρο αυτα τα ηχεια πραγματικα
ακουω τωρα τα νυχτερινα του χατζηδακη σε χαμηλη ενταση μιας και ειναι μεσανυχτα και παρολα αυτα γεμιζει ο χωρος .
Άβαταρ μέλους
By g8777
bujinkan έγραψε:ακουω τωρα τα νυχτερινα του χατζηδακη

Εικόνα

Ένας σίφουνας ξερίζωσε το λογικό μου.Μια θύελλα ξεθεμέλιωσε την καρδιά μου.Μια πυρκαγιά πυρπόλησε την ψυχή μου.
Κι ένα αστραπόβροντο μου έστειλε δυσάρεστην προειδοποίησην:

Εικόνα

:shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

A, που σαι Νικοπαππα.

Εικόνα

Εικόνα

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:
bujinkan έγραψε:ακουω τωρα τα νυχτερινα του χατζηδακη

Εικόνα

Ένας σίφουνας ξερίζωσε το λογικό μου.Μια θύελλα ξεθεμέλιωσε την καρδιά μου.Μια πυρκαγιά πυρπόλησε την ψυχή μου.
Κι ένα αστραπόβροντο μου έστειλε δυσάρεστην προειδοποίησην:

Εικόνα

:shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

A, που σαι Νικοπαππα.

Εικόνα

Εικόνα

:shifty:

Άβαταρ μέλους
By sknipper
#890000 Μεγειά, πολύ ωραία δείχνουν, ηχειάρες. Και όμορφα στο χώρο (αν και συνεχίζουν να ισχύουν κάποιες παρατηρήσεις).

Το μεγάλο ηχείο κουνάει πιο πολύ αέρα χωρίς να το βάζεις πιο δυνατά οπότε βγάζει αυτή την άνεση ειδικά σε πιο μεγάλο χώρο.
Δεν θα έλεγα ότι μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλό σοβαρό sub αν και πιθανότατα είναι πολύ καλύτερα από πολλά κοινά sub.

Εκτός από χαλί κάτω έχεις σκεφτεί αν μπορείς να βάλεις κάτι στον πίσω τοίχο; Αν και με την οθονάρα στη μέση δεν ελέγχονται οι ανακλάσεις από πίσω.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#890002 λογικα την αλλη βδομαδα ερχεται και το χαλι,οποτε μετα εχω κανονισει με εναν επαγγελματια να ερθει να κανει μετρησεις και να μου πει τι και που πρεπει να βαλω πχ πανελακια
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Χαλί καλοκαιριατικα;
Of course ...θυσίες για σωστό ήχο ...καλά λεπτό μην φανταστείς καμία φλοκάτη
Τι τα έχουμε τα ρκοντισια

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:λογικα την αλλη βδομαδα ερχεται και το χαλι,οποτε μετα εχω κανονισει με εναν επαγγελματια να ερθει να κανει μετρησεις και να μου πει τι και που πρεπει να βαλω πχ πανελακια
Μπορείς να το υπολογίσεις και μόνος σου αλλά είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο και σίγουρο αν στο κάνει επαγγελματίας που και θα έχει όλα τα εξειδικευμένα εργαλεία που θα του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και θα ξέρει καλύτερα και το τι είδους λύσεις υπάρχουν.
Αν όμως μόνος σου μπορείς να αποκτήσεις μια καλή εντύπωση με στοιχειώδη εργαλεία και γνώσεις. Αφού τοποθετήσεις τα ηχεία σε όσο πιο καλή θέση στο χώρο μπορείς (υπολογίσιμο) βάζεις μια γεννήτρια συχνοτήτων (προγραμματάκι στο PC ή στο τηλέφωνο) και με ενα dBμετράκι μετράς σε πολλές θέσεις και βλέπεις που ανεβάζει πολύ, εκεί θέλει καρπαζιά κλπ.

bujinkan έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Χαλί καλοκαιριατικα;
Of course ...θυσίες για σωστό ήχο ...καλά λεπτό μην φανταστείς καμία φλοκάτη
Τι τα έχουμε τα ρκοντισια
Καμία θυσία, το χαλί είναι και θερμομονωτικό, κρατάει τη δροσιά εντός δεν την αφήνει να φεύγει από το πάτωμα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bujinkan έγραψε:μιλησαμε τηλεφωνικα και του προτεινα να ερθει σαββατο λουτρακι να τα φερει να τα ακουσω στο χωρο μου

ε φιου ντεης λεητερ...

bujinkan έγραψε:Τελικα βρηκα μεσω αγγελιας τα aria 926 και κατεβηκα αθηνα για ακροαση .

Σκληρη διαπραγματευση εκανες, δε λεω :shifty:

Κατα τα αλλα, καλοριζικα τα τουμπανοηχεια φιλε :s_smile

sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:Νταξ, δεν ειμαι κυριολεκτικα κουφος για να παω σε γιατρο να μου τη μετρησει (την ακοη). Απλα δεν εχω τα βιονικα αυτια που εχουν/εχετε μερικοι αλλοι.
Το πόσο κουφός νομίζεις ότι είσαι είναι σχετικό. Το καταλαβαίνεις μόνο αν μετρηθείς και αν αποκαταστήσεις την ακοή σου (ακουστικά βαρηκοΐας)
Scotch στην Αγγλία το NHS πιθανόν να σου προσφέρει δωρεάν ακουστικά με αυτό το ακουόγραμμα.

Επαναλαμβανω οτι ακουω μια χαρα. Για την ακριβεια ακουγα το ξεκινημα του χαλασματος της καδενας στο αμαξι, μισο-ενα χρονο πριν καταφερουν να το ακουσουν 2 διαφορετικα μαστορια. Αλλα οταν διαβαζω για "μοκετα ωστε να βελτιωθει ο ηχος" και "προσοχη τι θα βαλουμε στον τοιχο για να μη λειτουργει σαν αεροτομη της F1 και κοβει χιλιομετρα" ε ναι, αισθανομαι κουφος.

Καπως ηρθα στα συγκαλα μου μετα που ειπατε οτι "καποιος ειδικος με μηχανηματα θα ελεγξει το χωρο". Αυτο μου ερχετει πιο ευπεπτο απο το να διαβαζω οτι ανθρωπινο αυτι εχει ΤΟΣΗ ευαισθησια :s_dunno