edmond έγραψε:Ναι, τέτοια ηχεία δεν μπαίνουν πάνω σε έπιπλα, δεν είναι τυχαίο που τα έχουν έτοιμα πάνω στην βάση τους. Αχιλλέα τι είναι, B&W;
focal aria 906
edmond έγραψε:Ναι, τέτοια ηχεία δεν μπαίνουν πάνω σε έπιπλα, δεν είναι τυχαίο που τα έχουν έτοιμα πάνω στην βάση τους. Αχιλλέα τι είναι, B&W;
saxon_747 έγραψε:Το πλακάκι πάντως είναι φάουλ για την ακουστική του χώρου.
Chris έγραψε:saxon_747 έγραψε:Το πλακάκι πάντως είναι φάουλ για την ακουστική του χώρου.
Τότε οι 20 βαθμοί κελσίου διαφορά μεταξύ των 2 ηχείων το χειμώνα είναι πέναλτυ και κόκκινη. Από το ένα θα παίζει Σάμπαθ και από το άλλο Αντρέας Χαμπίμπι
sknipper έγραψε:Μου θυμίζουμε τους Statler+Waldorf που έθαβαν τους πάντες και τα πάντα με τις "καλές" τους κουβέντες!Πρώτον τα ηχεία θα αλαχτουνε οπότε θα επιστρέψω με νέα φωτό .
Ξεκινάω λοιπόν. Κι εμένα με ενοχλεί η όλη χωροταξία των οπτικοακουστικών.
- Τους κώνους τους θέλω στην ίδια απόσταση με την οθόνη (θα ακούγεται πιο φυσικά για ήχο τηλεόρασης) άρα δεξιά αριστερά από την οθόνη
- Το ράκ στην άκρη, έξω από τα ηχεία δεν μου αρέσει και από πλευράς να χώνεσαι ανάμεσα σε ηχείο και τοίχο για να πειράξεις και ότι το τηλεχειριστήριο θα πρέπει να σημαδεύει όχι απεναντί σου από όπου ο ήχος και η εικόνα αλλά λοξά προς τα δεξιά
- Η τηλεόραση θα μου άρεσε σε βάση στον τοίχο όπου και κεντράρεται καλύτερα και χώρος από κάτω για κεντρικό ηχείο ή τις παπαριές (εννοώ αυτά τα πολύ λεπτά και μακρουλά ηχεία κάτω από την TV) ή για το στέρεο αν ήταν σε χαμηλό τραπεζάκι ή σπάει σε 2 το ράκ. Και αν είναι κινητή η βάση στρίβεις την TV για να βλέπεις και από τη βεράντα κλπ.
- τα συρτάρια πλέον είναι πίσω από τα ηχεία και πρακτικά αχρηστεύονται
- τα ηχεία θα κάνουν σκιές στην οθόνη
- γενικά τα ηχεία πως να το πω, get in the way, είναι μέσα στη μέση, για να κινηθείς οπουδήποτε εκεί πρέπει να προσέχεις τα ηχεία.
- για την ύπαρξη του καλοριφέρ που και εμποδίζει το έπιπλο και σϊγουρα θα επηρεάσει και ηχητικά με το εκτεθιμένο μέταλλο (και το θερμό αέρα όπως αναφέρθηκε πιο πριν) έχω ήδη αναφέρει την ενόχλησή μου.
Αλλά όλα κι όλα, λέμε λέμε λέμε αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελα να το ακούσω το σύστημα!
bujinkan έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Μ'ενοχλεί οπτικά. Τα ηχεία θα τα έβαζα δίπλα στην τηλεόραση πάνω στο έπιπλο
no can do απο τεχνικης ηχητικης αποψης
πρωτα απολα το tweeter πρεπει να ειναι στο υψος του αυτιου.Δευτερον πανω σε επιπλο που απο κατω ειναι συρταρια δλδ κουφιο απλα το ξεχνας . Δεν θα παιξει καθολου σωστα για πολλους λογους
Isambard έγραψε:Ειδικός δεν είμαι, αλλά αν έφτιαχνες βάσεις και τις βίδωνες πάνω στον τοίχο; Ή θέλουν αέρα από τον τοίχο για να παίξουν σωστά;Αυτό όσο κι αν ακούγεται χωροταξικά βολικό, ηχητικά είναι αυτοκτονία. Τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους. Και καλές βάσεις, όχι ότι δεν υπάρχουν καλές φτιαχτές αλλά όχι συχνά.
sknipper έγραψε:Isambard έγραψε:Ειδικός δεν είμαι, αλλά αν έφτιαχνες βάσεις και τις βίδωνες πάνω στον τοίχο; Ή θέλουν αέρα από τον τοίχο για να παίξουν σωστά;Αυτό όσο κι αν ακούγεται χωροταξικά βολικό, ηχητικά είναι αυτοκτονία. Τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους. Και καλές βάσεις, όχι ότι δεν υπάρχουν καλές φτιαχτές αλλά όχι συχνά.
Isambard έγραψε:Η χωροταξία ηχείων σε άδειο δωμάτιο και σταθερή θέση ακρόασης είναι σχετικά εύκολα υπολογίσιμη. Συχνότητες δωματίου, διαστάσεις κλπ. Αλλά η μετάδοση του ήχου από ένα ηχείο δεν είναι μόνο από τους κώνους αλλά και από ανάκλαση. Και υπάρχουν ανακλάσεις του ήχου που θέλεις και που εμπλουτίζουν τον ήχο ή που δεν θέλεις γιατί λασπώνουν-βαβουριάζουν τον ήχο. Και κάθε συχνότητα έχει άλλο μήκος κύματος άρα άλλες αντανακλάσεις σε άλλα σημεία του χώρου.... Και σε άλλη θέση ακρόασης ακούς άλλα.sknipper έγραψε:Isambard έγραψε:Ειδικός δεν είμαι, αλλά αν έφτιαχνες βάσεις και τις βίδωνες πάνω στον τοίχο; Ή θέλουν αέρα από τον τοίχο για να παίξουν σωστά;Αυτό όσο κι αν ακούγεται χωροταξικά βολικό, ηχητικά είναι αυτοκτονία. Τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους. Και καλές βάσεις, όχι ότι δεν υπάρχουν καλές φτιαχτές αλλά όχι συχνά.
Ο ήχος είναι πρώτα και κύρια κύμα και έρχεται στο αυτί μας ως τέτοιο. Το ηχείο δηλαδή μετακινεί τα μόρια του αέρα προς το αυτί μας. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πως το ηχείο θέλει αέρα, αλλά με την ίδια λογική, και ένα ξύλινο έπιπλο πίσω από τα ηχεία, δε βοηθάει καθόλου, αφού βάζει μπόλικο θόρυβο στον ήχο που παράγουν τα ηχεία.
Δεν ξέρω θεωρητικά θέλεις όσο γίνεται λιγότερα πράγματα που θα <παρενοχλούν> την μουσική σου. Από την άλλη, κανείς μας δεν ζει σε μέγαρο για να έχει άπλετο χώρο.
sknipper έγραψε:Isambard έγραψε:Η χωροταξία ηχείων σε άδειο δωμάτιο και σταθερή θέση ακρόασης είναι σχετικά εύκολα υπολογίσιμη. Συχνότητες δωματίου, διαστάσεις κλπ. Αλλά η μετάδοση του ήχου από ένα ηχείο δεν είναι μόνο από τους κώνους αλλά και από ανάκλαση. Και υπάρχουν ανακλάσεις του ήχου που θέλεις και που εμπλουτίζουν τον ήχο ή που δεν θέλεις γιατί λασπώνουν-βαβουριάζουν τον ήχο. Και κάθε συχνότητα έχει άλλο μήκος κύματος άρα άλλες αντανακλάσεις σε άλλα σημεία του χώρου.... Και σε άλλη θέση ακρόασης ακούς άλλα.sknipper έγραψε:Isambard έγραψε:Ειδικός δεν είμαι, αλλά αν έφτιαχνες βάσεις και τις βίδωνες πάνω στον τοίχο; Ή θέλουν αέρα από τον τοίχο για να παίξουν σωστά;Αυτό όσο κι αν ακούγεται χωροταξικά βολικό, ηχητικά είναι αυτοκτονία. Τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους. Και καλές βάσεις, όχι ότι δεν υπάρχουν καλές φτιαχτές αλλά όχι συχνά.
Ο ήχος είναι πρώτα και κύρια κύμα και έρχεται στο αυτί μας ως τέτοιο. Το ηχείο δηλαδή μετακινεί τα μόρια του αέρα προς το αυτί μας. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πως το ηχείο θέλει αέρα, αλλά με την ίδια λογική, και ένα ξύλινο έπιπλο πίσω από τα ηχεία, δε βοηθάει καθόλου, αφού βάζει μπόλικο θόρυβο στον ήχο που παράγουν τα ηχεία.
Δεν ξέρω θεωρητικά θέλεις όσο γίνεται λιγότερα πράγματα που θα <παρενοχλούν> την μουσική σου. Από την άλλη, κανείς μας δεν ζει σε μέγαρο για να έχει άπλετο χώρο.
Από τη στιγμή που το δωμάτιο έχει περίεργες διαστάσεις, πόρτες, παράθυρα, πλακάκια, καλοριφέρ, ασυμμετρία, έπιπλα, μεταλλικό φωτιστικό κλπ όλα τα προηγούμενα περίπου υπολογίσιμα πάνε περίπατο και αρχίζεις από κάποια βασικά και μετά πας με trial+error. Μικρές βελτιώσεις σε ακριβή θέση, γωνία, μετακινήσεις επίπλων, επενδύσεις τοίχων-πατωμάτων-τραπεζιών κλπ.
Αλλά από πλευράς βασικών αρχών έχει αρκετά μειονεκτήματα αυτό που βλέπουμε. Βέβαια μπορεί αρχικά ή τελικά κατόπιν ελάχιστων επεμβάσεων να ακούγεται θεϊκά και εκεί είναι η όλη μαγεία της ιστορίας. Ίσως να πρέπει να τα συζητάμε στο θέμα για Hifi.
bujinkan έγραψε:χμμμμ και εκει που εχω παραγγειλει τα wharfedale super linton για το καινουργιο διαμερισμα,σκαει αγγελια στο avsite για τα focal aria 926
Tριων ετων σε αριστη κατασταση ( κατα τα γραφομενα του πωλητη) στα 1500 ευρω
Τιμη αγορας προ τριετιας 2500
Χμμμμμ διλημα ....
μιλησαμε τηλεφωνικα και του προτεινα να ερθει σαββατο λουτρακι να τα φερει να τα ακουσω στο χωρο μου
Του ειπα επισης οτι τα παρω δεν τα παρω εννοειται οτι για τον κοπο του θα τον βγαλω εξω να παμε να φαμε![]()
https://www.focal.com/products/aria-926
Δεν κατεβανουν τοσο χαμηλα οσο τα λιντον , αλλα ο ηχος των focal μου ειναι γνωριμος διοτι εχω τα aria 906 βασης
το midrange τους ειναι απλα απολαυση
Ακριβώς και αυτό συνήθως γίνεται με παράθεση τηλεμ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]