Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#889110 Στον κολλητό μου στη Γερμανία εχει ερθει τετοιο πρόστιμο για ΔΥΟ (2) ταινίες που του ειπα εγω να κατεβάσει... :lol:
Οι δικιγοροι της εταιρείας του είπαν φυσικά και να το πληρώσει και να μη ξανακατεβάσει τίποτα.
Τωρα αν το εφαρμόσουν και εδω δε ξέρω.Εδώ ακούμε 10 χρόνια για τα ανασφάλιστα και το ΚΤΕΟ...
Άβαταρ μέλους
By glf
#889111 Είμαι με ανεξάρτητο DNS με χρήση DOH (DNS over HTTPS) για κρυπτογράφηση των αναζητήσεων DNS που φεύγουν από το σπίτι.
Οπότε από τον πάροχο μεριά κάποιος μπορεί να είναι καλυμμένος.

Αυτό που δεν μπορείς να γλυτώσεις είναι να φανεί η IP σου στα logs ενός διαμοιρασμού την τάδε ώρα με την τάδε IP.
Κάθε torrent client βλέπει εκείνη την ώρα ποια άλλα clients βλέπουν το ίδιο αρχείο.
Όταν σκεφτούν να βάλουν εκεί το... chatGPT τότε θα έρχονται αυτόματα τα ραβασάκια :)
Άβαταρ μέλους
By Isambard
Same_old_story έγραψε:
Isambard έγραψε:Πώς θα τους πιάσουν τους απλούς χρήστες; Θα μπουν στα σπίτια τους; Και πώς θα αποδείξουν τι ακριβώς έβλεπε κάποιος και αν αυτό που έβλεπε ήταν αγορασμένο ή όχι; Αν κάποιος έχει συνδρομή σε έναν πάροχο για IPTV υπηρεσίες πώς θα δει ο οποιοσδήποτε τι έβλεπε ακριβώς;

Νομίζω πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε ουσιαστικό. Είναι σαν τα πρόστιμα για τα κράνη στις μοτοσικλέτες, ακριβά μεν, αλλά προφανώς για να κυκλοφορούν τόσοι χωρίς κράνος, κανείς δεν ελέγχει και κανείς δεν πληρώνει.

Θα συνδεθεί το IP με το ΑΦΜ και το πρόστιμο θα περνά κατευθείαν στην Εφορία :roll: Αυτό έχω διαβάσει χοντρικά.

Ένας πάροχος IPTV μπορεί να έχει ό,τι περιεχόμενο θέλει. Από πειρατικό μέχρι νόμιμο. Είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ταυτοποίηση για το τι είδε κάποιος, αν θεωρήσουμε πως ο πάροχος είναι τελείως τρύπιος και απροστάτευτος.
Από εκεί και μετά, αν κάποιος μπορεί να πληρώσει και για ένα VPN ή κάποιον άλλο τρόπο, να το κάνει για να είναι ακόμη πιο σίγουρος, προς το παρόν δε βλέπω κανένα λόγο για την Ελλάδα.

Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να σου πουν από τον ISP σου πως είδαμε συνδέσεις από εσένα προς έναν IPTV πάροχο που έχει και πειρατικά κανάλια. Μέχρις εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#889123 Αν πιάσεις τον πειρατικό IPTV/boxάκια τότε έχεις πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στον τυχόν server.
- έτσι ή πιάνεις τους πελάτες από τις τραπεζικές μεταφορές και τους ρίχνεις πρόστιμο με το κεφάλι*
- ή αν διαμοιράζονται μέσω internet τα logs των nginx, caddy κτλ έχουν timestap, ip και url που δείχνει στο εκάστοτε αρχείο. Παίρνεις από τον παροχο Ιντερνετ τη λίστα σε ποιον άνηκε η IP την τάδε χρονική στιγμή και βρίσκεις αναλυτικά ποιος κατέβαζε τι.

Τώρα αν κατεβάζεις από torrent είναι τέρμα απλό γιατί η IP σου δεν κρύβεται εξ ορισμού. Η εταιρία βάζει σπιούνους seeders οι οποίοι καταγράφουν όλες τις IP που συνδέονται για να πάρουν το αρχείο.
Again παίρνουν οι αρχές τη λίστα σε ποιον άνηκε η IP την τάδε χρονική στιγμή και σε βρήκαν με μια απλή αντιστοίχιση.

Αν θέλει κάποιος πάρα πολύ μπορεί να σε βρει (με μια α' πιθανότητα) ακόμα και πίσω από VPN βλέποντας ποιοι μπήκαν και ποιοι βγήκαν από το τουνελ. Αλλά θέλει συνεργασία με τον internet provider σου και πολύ προσπάθεια.

*Η εκάστοτε αρχή δε θα κάτσει να ιδρώσει ιδιαίτερα για να υπολογίσει το νούμερο των ταινιών/επεισοδίων. Π.χ αν σε πιάσει το ΙΚΑ με ανασφάλιστο σε χρεώνει 25 μέρες το μήνα ένσημα, άσχετα πόσο απασχολήθηκε μαύρα ο εργαζόμενος.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#889124 Για τα torrent συμφωνώ, είναι πολύ πιο εύκολο για αυτό και θέλουν πολλή προσοχή. Γιατί είναι εύκολο να γίνει η συσχέτιση, αλλά και πάλι χρειάζεται η συνεργασία του ISP που θα πρέπει να δείξει μια λίστα με ΙΡ η οποία να συνδέεται όχι μόνον με τον tracker αλλά και με συγκεκριμένα αρχεία.
Για το άλλο, αν η πληρωμή γίνει με bitcoin ή με κάρτα σε ένα ό,τι να 'ναι email πάλι γίνεται δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος, γιατί θέλει πρόσβαση στην τράπεζα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#889127 Σε απλά Ελληνικά, αυτό που θα γίνει (στη χειρότερη) είναι να πιάσουν 5-10 και να ρίξουν κάποια πρόστιμα (που μπορεί και να ακυρωθούν με τις ενστάσεις) και μετά το θέμα θα ακολουθήσει τον ελληνικό του δρόμο, όπως πχ όταν θυμάται η τροχαία να ελέγξει για κράνη...
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#889138 Βλέποντας ότι το «έχουμε» γενικά και αρκετοί είστε διαβασμένοι, πόσο ασφαλές είναι ένα υποθετικό σενάριο ως παρακάτω:
DNS over HTTPS
VPN συνδρομή σε πάροχο που δεν κρατάει logs (audited κάποιες φορές), σε χώρα εκτός EU που δεν έχει συμφωνιες EYE, ή σε τίποτα cayman, με RAM Servers κτλ χαϊλίκια και χρήση private trackers invite only (ποιο δύσκολο να μπει “βαλτός” να seedάρει πχ την Χιονάτη που ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ με λυσσα), πως μπορεί ο πάροχος να δει τι κατεβάζεις?
Και ας πούμε οτι κάτι υποψιάζεται, θα πάει στα cayman, Ελβετία, Μαλαισία να ζητήσει logs σε μια εταιρεια που είναι διασημη και βιοπορίζεται ακριβώς για την ανωνυμία που προσφέρει, και αυτοί θα πουν ΟΚ πιο εύκολα από σταρλετίτσα στο καστινγκ καουτς και θα ανοιξουν τα …. σερβερς?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#889139 Να πω μια χαζομαρα;

Γιατι να το κανετε αφου ειναι παρανομο; :oops: :oops:

Φιλος στην Γερμανια εφαγε δυο φορες προστιμο , την δευτερη με VPN και δεν κατεβαζε torrent :s_dunno
Ηταν μαλιστα και προσαυξημενο λογω υποτροπης.

Αν τα πραγματα πανε προς τα εκει γιατι να ρισκαρεις; Ολες οι πλατφορμες βγαζουν προσφορες για 2-3 μηνες, γραφεσαι και ξεγραφεσαι οποτε θες.

Να κατσεις να κατεβασεις ξερω γω 3-4 ταινιες και εναν κυκλο σειρας και να σου ερθει ενα μηνα μετα 1.500Χ 5 προστιμο. :lipsealed: :lipsealed:
Εχεις πληρωσει για μια δεκαετια ολες τις συνδρομητικες
Άβαταρ μέλους
By g8777
PaNick67 έγραψε:Να πω μια χαζομαρα;

Φιλος στην Γερμανια εφαγε δυο φορες προστιμο , την δευτερη με VPN και δεν κατεβαζε torrent :s_dunno

Αν τα πραγματα πανε προς τα εκει γιατι να ρισκαρεις; Ολες οι πλατφορμες βγαζουν προσφορες για 2-3 μηνες, γραφεσαι και ξεγραφεσαι οποτε θες.

Να κατσεις να κατεβασεις ξερω γω 3-4 ταινιες και εναν κυκλο σειρας και να σου ερθει ενα μηνα μετα 1.500Χ 5 προστιμο. :lipsealed: :lipsealed:

Θα σου απαντήσω. Γιατί ένα τορρεντ είναι μια μορφή διήθησης στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ. :iconcool:
Αλλιώς θα ήμασταν με 56αρια μόντεμ και μακαρίτη τον Γκεακο. :(

Τρέχα πλερωνε Νίκο για να αποκτήσεις κάτι που δεν θα σου ανήκει. :iconcool:

Τώρα όσον αφορά τα καθέκαστα.

Λάπτοπ / κινητό, φρεπαδαρα, αίθουσα αναμονής σε γυναικολογικό εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου :iconcool:

Το κάνω επειδή θέλω να προσφέρω στην κοινότητα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:

Θα σου απαντήσω. Γιατί ένα τορρεντ είναι μια μορφή διήθησης στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ. :iconcool:

Kαταλαβαινω. Αυτο που ειναι παρανομο μας ενοχλει οταν προκειται για διηθηση ( αν δεν φοβομασταν και ειχαμε μοτο φυσικα και θα καναμε τετοια ομως ), παρανομο παρκαρισμα ( οταν δεν παρκαρουμε εμεις για 2 λεπτακια μωρε ), υπερβολικη ταχυτητα ( ναια αλλα ειμαστε οδηγαρες εμεις οχι ασχετοι σαν τσ΄αλλοι ) , κλπ, κλπ

Οταν προκειται ομως για κατι που κανουμε ομως σηκωνουμε την σημαια της επαναστασεως βεβαιως βεβαιως, ινα αγωνισθωμεν μετα παρρησιας δια το αναφαιρετο δικαιωμα να καρπωθωμε τον κοπο του αλλου τζαμπε. Αμ πως. :shifty:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#889147 Απο το 2000 που ξεκινησαμε με το Napster (τουλαχιστον εγω) μετα βρηκαμε και το emule παραλληλα με το dc++ που καναμε και παιχνιδι :iconcool: κλπ εθιστικαμε στο να κατεβαζουμε τα τραγουδια μας και τις δισκογραφιες μας. Και κοψαμε τα cd metropolis klp :sorry:
Και ολα αυτα με ταπεινες ταχυτητες.
Μετα στη ζωη μας ηρθαν και τα τορρεντς...Αλλη γλυκα απο εκει...
Και μπηκαμε σε αυτο το τρυπακι. Με την ανθηση των ταχυτητων και την αυξηση της ποιοτητας καποιων ταινιων η γλυκα εγινε ΑΚΟΜΑ πιο μεγαλη.
Οκ ναι εχει δικιο ο ΝΠ ειναι παρανομο ολο αυτο.
Αλλα και γω πιστευω οτι ολο αυτο σαν κυριο στοχο εχει τις μπαλες :shifty: νοβα κοσμοτε κλπ. Με τα παρανομα tv boxes που το ειδα απο κοντα σε εναν φιλο και επαθα πλακα. Τετοια οργανωση στις ταινιες, τετοια αλφαδια στα καναλια και στις κατηγοριες!!!
Και Φ1 καναλι sky 24/7 :omg: :omg:
Και ολα αυτα με 15-20 €
Θα το ηθελα σαν τρελος και εγω!!!
Τωρα ειμαι με netfilx kai f1tv
Άβαταρ μέλους
By otso
#889148 διείσδυση ηθελε να γραψει .
Υπαρχει περιπτωση να μπορεσουμε να κορνιζαρουμε βαν γκογκ made in china η θα μας δωσεις στεγνα
για κλοπιραιτ ;
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#889149 Βασικά έχω συνδρομές σε Netflix και Disney (και spotify και microsoft, και όλο το λογισμικο ειναι original-το γράφω για να καταλάβουμε λίγο το mindset), και πάνω από 500+ DVD και Blu-Ray και λίγα 4κ Blu-Ray για το PS5. Μετά ψηφιοποίησα αρκετά, ειδικά αυτά που δεν έβρισκα σε torrents, τελικά κατέληξα να τα κατέβασω.
Και από τότε, άρχισα να κατεβάζω, ακόμα και netflix σειρές (...), να τις έχω τοπικά στο server, να ταίζω τα media player σπίτι , εξοχικό με Plex κτλ. Λίγο ζαβό, αλλά ....

Οπότε, στο διαταύτα, στο υποθετικό σενάριο που έγραψα πριν, βλέπεις τρύπα ή να αρχίσω να κατεβάζω από newsgroups όπως στο παρελθον ? :metalo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
PaNick67 έγραψε:
g8777 έγραψε:

Kαταλαβαινω. Αυτο που ειναι παρανομο μας ενοχλει οταν προκειται για διηθηση ( αν δεν φοβομασταν και ειχαμε μοτο φυσικα και θα καναμε τετοια ομως ), παρανομο παρκαρισμα ( οταν δεν παρκαρουμε εμεις για 2 λεπτακια μωρε ), υπερβολικη ταχυτητα ( ναια αλλα ειμαστε οδηγαρες εμεις οχι ασχετοι σαν τσ΄αλλοι ) , κλπ, κλπ

Οταν προκειται ομως για κατι που κανουμε ομως σηκωνουμε την σημαια της επαναστασεως βεβαιως βεβαιως, ινα αγωνισθωμεν μετα παρρησιας δια το αναφαιρετο δικαιωμα να καρπωθωμε τον κοπο του αλλου τζαμπε. Αμ πως. :shifty:

Ας τσιμπήσω. :shifty:

Το παράνομο με τη διήθηση έγκειται στις επιπτώσεις της οποίας γινόμαστε μάρτυρες κάθε μέρα ( εκατόμβη νεκρών βρεφών).

Για την παράνομη κατοχή οπτικοακουστικού υλικού , αν και είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, θα πω ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ νόμιμου /παράνομου είναι πιο αχνή και από την ηθική πυξίδα ενός ιφουντά όταν συναντήσει κουταβάκι πάνω στο πεζοδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889153 Έχω να κατεβάσω torrent χρόνια τώρα. Έχω netflix/cote tv/apple tv/prime tv/disney+ και κάποια διαστήματα είχα βάλει cinobo/hbo (vodafone tv) από promo. Δεν ξέρω τι να πρωτοδώ