Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
markvag έγραψε:
bujinkan έγραψε:
markvag έγραψε:
Isambard έγραψε:H σύγκριση αερίου με κεραμικές είναι ξεκάθαρα υπέρ του αερίου.

Φαντάζομαι εννοείς σε ποιότητα αποτελέσματος (μαγειρέματος). Σε ασφάλεια όμως και ευκολία χρήσης, θεωρώ πως η επαγωγική δεν έχει αντίπαλο.

Σε κόστος δεν ξέρω... :hmmm:

κοστος συντριπτικα κερδιζει το υγραεριο

Ακόμα και την επαγωγική; ΟΚ. Ενδιαφέρον.

ωπ λαθος μιλαω σε συγκριση με κεραμικες....επαγωγικες δεν ξερω
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888877 Επαγωγική είναι εντελώς άλλη τεχνολογία από την κεραμική. Πολύ ανώτερη η πρώτη και ειδικά σε ταχύτητα, μάλλον ξεπερνάει την αερίου.

Από την άλλη, το αέριο έχει φανατικούς οπαδούς, και το συμμερίζομαι. Ειδικά αν μιλάμε για μόνιμη παροχή ΦΑ, δεν υπάρχει και το μειονέκτημα της μπουκάλας. Θεωρώ πάντως πως την ευκολία και την καθαριότητα της επαγωγικής δεν την φτάνει.
Άβαταρ μέλους
By skous
#888905 γνωρίζει κανείς το εξής;
Εχω εναν φούρνο εντοιχισμένο κάτω πάγκου ΜΕ εστίες.

Μπορώ να τον αλλάξω ΑΛΛΑ να πάρω ξεχωριστα φούρνο κάτω πάγκου ΧΩΡΙΣ εστίες, και απο πάνω να βάλω ξεχωριστές εστίες; Δηλαδη ουσιαστικα στην ίδια (θα μπει καινούργιος πάγκος οποτε θα γίνουν κοψίματα). Ή δεν θα χωράει για κάποιο λόγο να μπεί το ενα πάνω απο το άλλο;

Ο λογος αλλαγής ειναι παλαιότητα και κάποια προβλήματα που εχει ο φούρνος και σκέφτομαι την λύση για χωριστά γιατι έλεγα να πάρω επαγωγικές.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
skous έγραψε:γνωρίζει κανείς το εξής;
Εχω εναν φούρνο εντοιχισμένο κάτω πάγκου ΜΕ εστίες.

Μπορώ να τον αλλάξω ΑΛΛΑ να πάρω ξεχωριστα φούρνο κάτω πάγκου ΧΩΡΙΣ εστίες, και απο πάνω να βάλω ξεχωριστές εστίες; Δηλαδη ουσιαστικα στην ίδια (θα μπει καινούργιος πάγκος οποτε θα γίνουν κοψίματα). Ή δεν θα χωράει για κάποιο λόγο να μπεί το ενα πάνω απο το άλλο;

Ο λογος αλλαγής ειναι παλαιότητα και κάποια προβλήματα που εχει ο φούρνος και σκέφτομαι την λύση για χωριστά γιατι έλεγα να πάρω επαγωγικές.

< >

Στην αγορα οταν λενε "κατω παγκου" εννοουν οτι παει σετ με τις εστιες που θα μπουν απο πανω διοτι ο φουρνος εχει και την συνδεση με το ρευμα των εστιων

Αυτο που θες να κανεις γινεται, το εκανα και πηρα φουρνο "ανω παγκου" με ανεξαρτητες εστιες, οι οποιες μπορει να ειναι αλλη μαρκα αν θες, και θα χρειαστεις ηλεκτρολογο να φτιαξει αλλη μια γραμμη για το φις του φουρνου. Συνηθως κλεβουν απο την ιδια παροχη της κουζινας. Λεγονται ανω παγκου γιατι μπορουν να μπουν οπου θες πανω ή κατω απο τον παγκο
Θα εχεις δηλαδη τις εστιες να παιρνουν ρευμα απο τα ιδια καλωδια και ο φουρνος απο πριζα.
Άβαταρ μέλους
By skous
#888908 Όντως; Εγώ νόμιζα οτι του άνω πάγκου εχουν διαφορετικές διαστάσεις!
Οκ αυτο εξηγεί για βρίσκω ελάχιστες κατω πάγκου χωρίς εστίες!

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#888909 το κουφο με την lagermania που πηρα ειναι οτι για να αναψεις το ματι ο πιλοτος (ετσι λεγεται νομιζω το τσαφ που κανει και δινει φλογα ) λειτουργει μεσω ρευματος
Υγ ειναι πανεμορφη η ...τανα παντωςΕικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By skous
skous έγραψε:Όντως; Εγώ νόμιζα οτι του άνω πάγκου εχουν διαφορετικές διαστάσεις!

< >
Εαν απο πάνω βάλω όμως εστίες επαγωγικές, παίζει να υπάρχει κανα θέμα; Πχ να μην χωράνε ή οτιδήποτε;
Και γενικά ο ανω πάγκου δεν βγαζει τον αέρα απο πίσω, ενώ ο κάτω απο μπροστά;

< >
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
bujinkan έγραψε:το κουφο με την lagermania που πηρα ειναι οτι για να αναψεις το ματι ο πιλοτος (ετσι λεγεται νομιζω το τσαφ που κανει και δινει φλογα ) λειτουργει μεσω ρευματος

Μα ετσι δε λειτουργουν ολες η αεριου; Εχουν ενα μπουζι για να αναψει η φλογα

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nosferatu έγραψε:
bujinkan έγραψε:το κουφο με την lagermania που πηρα ειναι οτι για να αναψεις το ματι ο πιλοτος (ετσι λεγεται νομιζω το τσαφ που κανει και δινει φλογα ) λειτουργει μεσω ρευματος

< >

κατι παλιες ειχαν εναν οδηγο δηλ ενα μικρο ακοφυσιο που εκαιγε συνεχως αεριο δηλ μια φλογιτσα καπως μικροτερη απο αναπτηρα και μολις ανοιγες την παροχη για το ματι φουντωνε ολο αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Nosferatu έγραψε:

< >

Ναι αλλά γίνεται και χωρίς σύνδεση στο ρευμα. Σκέψου τους αναπτήρες με το κουμπί.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#888943 Μα στον αναπτήρα η σπιθα βγαινει απο την τριβη της πετρας. Δε ξερω, εδω στο νησι ,UK, συμπεριλαμβανομένου της δικιας μου, ολες η εστιες που εχω δει εχουν ηλεκτρικο μπουζι. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος η δυσλειτουργίας την αναβεις «χειροκίνητα» με σπιρτο

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
skous έγραψε:
skous έγραψε:Όντως; Εγώ νόμιζα οτι του άνω πάγκου εχουν διαφορετικές διαστάσεις!

< >
Εαν απο πάνω βάλω όμως εστίες επαγωγικές, παίζει να υπάρχει κανα θέμα; Πχ να μην χωράνε ή οτιδήποτε;
Και γενικά ο ανω πάγκου δεν βγαζει τον αέρα απο πίσω, ενώ ο κάτω απο μπροστά;

< >

Το ιδιο σετ απ εκανα κι εγω

Φουρνος κατω παγκου bosch και επαγωγικες ιδιας μαρκας

Απο το 21 στην καραντινα κι αν εχουμε μαγειρεψει
Άβαταρ μέλους
By Chris
Nosferatu έγραψε:Μα στον αναπτήρα η σπιθα βγαινει απο την τριβη της πετρας. Δε ξερω, εδω στο νησι ,UK, συμπεριλαμβανομένου της δικιας μου, ολες η εστιες που εχω δει εχουν ηλεκτρικο μπουζι. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος η δυσλειτουργίας την αναβεις «χειροκίνητα» με σπιρτο

< >

Αυτοί:

Εικόνα

Συνήθως χρησιμοποιούν κάτι τέτοιο:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Piezo_ignition
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#888985 (Chris όταν ήμασταν μικροί παίρναμε αυτό το παπαράκι απ' τους αναπτήρες, πηγαίναμε δίπλα απ' τον απονήρευτο φίλο και τον ηλεκτρίζαμε στα δάχτυλα του χεριού. αν καλοθυμάμαι η πλάκα η καλή ήταν όταν ο άλλος το έβλεπε πρώτη φορά και έπεφτε στο δόλωμα με όρεξη )
Άβαταρ μέλους
By Chris
egobrain έγραψε:(Chris όταν ήμασταν μικροί παίρναμε αυτό το παπαράκι απ' τους αναπτήρες, πηγαίναμε δίπλα απ' τον απονήρευτο φίλο και τον ηλεκτρίζαμε στα δάχτυλα του χεριού. αν καλοθυμάμαι η πλάκα η καλή ήταν όταν ο άλλος το έβλεπε πρώτη φορά και έπεφτε στο δόλωμα με όρεξη )

Μόνο εσείς? :lol: