Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Zorz έγραψε:
bujinkan έγραψε:Παρελήφθησαν ψυγείο κουζίνα και πλυντήριο

< >

Τη κουζίνα έτσι όπως είναι τύλιξε την και στείλε τη πίσω στη Bertazzoni. :rtfm:

Στον 21ο αιώνα είμαστε, φάγαμε ήδη και το 1/4. Κουζίνα αερίου είναι --->

Πάρε κάτι με επαγωγικές εστίες μόνο, εκτός κι αν έχεις βηματοδότη (γιατί θυμάμαι που έγραψες ότι είχες κάτι τραβήγματα με αρρυθμίες κλπ :hmmm: )

δεν εχω καταλαβει τι δεν σου αρεσει σε εστιες υγραεριου?
Το μαγειρεμα που κανεις με τη φωτια δεν συγκρινεται για μενα με τιποτα..26 συναπτα ετη μαγειρευα στο μαγαζι σε τετοιες εστιες.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#888832 Πολλά καλσόν έχουν σκιστεί πάντως για αερίου, για την έλλειψη παροχής βασικά που εμποδίζει την αγορά τέτοιας. Για ΦΑ μιλάω έτσι;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Πολλά καλσόν έχουν σκιστεί πάντως για αερίου, για την έλλειψη παροχής βασικά που εμποδίζει την αγορά τέτοιας. Για ΦΑ μιλάω έτσι;

Να εχεις ΦΑ σπιτι σου και να βαλεις μια γραμμη στην κουζινα, ειναι ενα πραγμα

Να κανεις τρυπες, περνας σωληνες, για να συνδεεις φιαλες υγραεριου, οταν υπαρχουν οι επαγωγικες που μαγειρευουν το ιδιο γρηγορα, ειναι μπελας
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#888834 διπλα στον νεροχυτη της κουζινας μπηκε η κουζινα και η μπουκαλα μπηκε στο ραφι κατω απο τον νεροχυτη piece of cake
Άβαταρ μέλους
By fokion
#888835 προσωπικά χρησιμοποιω υγραεριου με μπουκαλες πανω απο 7 χρονια. το προηγουμενο ηταν οι γνωστες κλασικές κεραμικές.
Η μπουκαλα ακριβως απο κατω στο ντουλαπι
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:Πολλά καλσόν έχουν σκιστεί πάντως για αερίου, για την έλλειψη παροχής βασικά που εμποδίζει την αγορά τέτοιας. Για ΦΑ μιλάω έτσι;

Να εχεις ΦΑ σπιτι σου και να βαλεις μια γραμμη στην κουζινα, ειναι ενα πραγμα

Να κανεις τρυπες, περνας σωληνες, για να συνδεεις φιαλες υγραεριου, οταν υπαρχουν οι επαγωγικες που μαγειρευουν το ιδιο γρηγορα, ειναι μπελας

Οι καινούργιες πολυκατοικίες, ας πούμε 10ετίας και δώθε, έχουν στάνταρ αναμονή στην κουζίνα ΦΑ.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888861 H σύγκριση αερίου με κεραμικές είναι ξεκάθαρα υπέρ του αερίου. Οι επαγωγικές όμως σε ταχύτητα και δύναμη δεν παίζονται. Όπως δεν παίζεται και το μαγείρεμα σε αερίου και τηγάνι. Αυτό δεν το φτάνει νομίζω καμία επαγωγική.
Δεν είναι τυχαίο που όλες οι επαγγελματικές κουζίνες είναι με αέριο.

Από την άλλη, το σπίτι έχει και άλλα που πρέπει να σκεφτείς. Οι επαγωγικές καθαρίζονται πανεύκολα για παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#888862 Και του αερίου δεν είναι τόσο δύσκολες, ανάλογα τη συσκευή βέβαια. Βγαίνει η σχάρα και τα μάτια, μπαίνουν πλυντήριο, και αν το πρόσεξες όταν την επέλεγες, αυτό που μένει να καθαριστεί είναι μια επίπεδη ανοξείδωτη επιφάνεια.

Edit αυτές του bujinkan για παραδειγμα μάλλον δεν είναι τόσο εύκολες, φαίνεται η σχάρα να κάθεται μέσα σε εσοχή, δεν ακουμπάει ελεύθερη πάνω σε επίπεδη επιφανεια
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 23 Απρ 2025, 15:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#888863 Χμμμ, θα πόνταρα και τον παράγοντα κόστους για ρεύμα vs αέριο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Χμμμ, θα πόνταρα και τον παράγοντα κόστους για ρεύμα vs αέριο.

Αυτό ναι.
Έχω φίλο με μεγάλη οικογένεια που συνεχώς μαγειρεύουν και έχει σωθεί λέει με τις μπουκάλες αερίου. Έχει εκτός σπιτιού δύο μπουκάλες, μόλις αδειάσει η μία παίζει η άλλη και παραγγέλνει και λέει ότι γλυτώνει άπειρα λεφτά το χρόνο.

Αλλά αυτοί είναι 6 άτομα και φτιάχνουν μέχρι γλυκά κουταλιού και σάλτσες, χώρια τα δύο φαγητά την ημέρα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:H σύγκριση αερίου με κεραμικές είναι ξεκάθαρα υπέρ του αερίου.

Φαντάζομαι εννοείς σε ποιότητα αποτελέσματος (μαγειρέματος). Σε ασφάλεια όμως και ευκολία χρήσης, θεωρώ πως η επαγωγική δεν έχει αντίπαλο.

Σε κόστος δεν ξέρω... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
markvag έγραψε:

Φαντάζομαι εννοείς σε ποιότητα αποτελέσματος (μαγειρέματος). Σε ασφάλεια όμως και ευκολία χρήσης, θεωρώ πως η επαγωγική δεν έχει αντίπαλο.

κοστος συντριπτικα κερδιζει το υγραεριο
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#888871 επισης το wok θελει φλογααααααααα :metalo:
στη δικια μου το ενα ματι ειναι διπλης φλογας ειδικα για wok :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
bujinkan έγραψε:
markvag έγραψε:

κοστος συντριπτικα κερδιζει το υγραεριο

Ακόμα και την επαγωγική; ΟΚ. Ενδιαφέρον.