Since 1999, the National Institute of Standards and Technology (NIST) has been using an atomic clock -- called NIST-F1 -- with accuracy of plus or minus one second over 100 million years. And although that sounds plenty accurate, NIST believes some applications could use three-times greater accuracy.
The new standard called NIST-F2 unveiled this week -- after a decade of development -- is accurate to within plus or minus one second over 300 million years.
Γαι ρίξτε μια ματιά στα ρολόγια που έδειξα πριν 2-3 σελίδες και θα καταλάβετε πως μόνο απαρχαιωμένη δεν είναι η τεχνολογία τους.
Φυσικά και δεν είναι απαρχαιωμένη η τεχνολογία τους. Εξελλίσονται διαρκώς και για κάποιους έχουν και το ενδιαφέρον τους. Απλά είναι ξεπερασμένα εδώ και δεκαετίες στη βασική τους λειτουργία, αυτή του να μετράνε σωστά, εύκολα και αξιόπιστα το χρόνο, και το πιο πιθανό να μην καταφέρουν να ανακτήσουν ποτέ κανενός είδους πρωτεία σε αυτούς τους τομείς, και όχι μόνο.
Επενδύουν λοιπόν χοντρά σε άλλα κριτήρια και χαρακτηριστικά, αυτά του στάτους, της πολυτέλειας, των πολύτιμων μετάλλων και λίθων, της επιθετικής διαφήμισης, του heritage, της συλλεκτικότητας κ.α. Ο καθένας όπως μπορεί.

MONACO V4 TITANIUM
THE WORLD’S FIRST WATCH DRIVEN BY BELTS
REF: WAW2080.FC6288
The MONACO V4 is an incredible achievement which took the TAG Heuer R&D teams five years of relentless effort to turn into a commercial reality. The patented belt-driven transmission is a high-yield relay of five notched micro drivebelts whose tension is controlled by two turnbuckles. A second patent was granted for the innovative linear mass, replacing the classic oscillating mass. Mounted on the world’s smallest ball bearings, the 12g tungsten lingot moves up and down between two pairs of V-shaped barrels (hence the name V4). The barrels are angled at +/- 13 degrees, like the cylinders of a high-performance racing engine. With its square shape and automatic chronograph, the MONACO V4 recalls the original Monaco series. But its complex design, clearly visible through sapphire glass front and back, shows how truly evolved watchmaking can become. The case of latest V4 is made of Titanium Grade 5, a special alloy used in aircrafts, turbines and surgical implants. The MONACO V4 TITANIUM boasts completely revisited finishes, with a high-resistance black ruthenium coating on the main plate and Côtes de Genève decorated bridges. The beautiful black juxtaposes superbly with the white “V4” and “TAG Heuer” engravings on the dial.
Zorz έγραψε:
Είτε το παραδέχεστε, είτε όχι, τα ρολόγια αυτά χρησιμοποιούν μια παρωχημένη τεχνολογία λειτουργίας, απλά για λόγους παράδοσης και εμφάνισης. Είναι στη πραγματικότητα το αντίστοιχο δηλαδή αυτών:
Ανετα σου πετούσα στο κεφάλι το perpetual calendar seiko μου, που θα μου το συγκρίνεις και με casio...

Στάλθηκε από την αφεντομουτσουνάρα μου ...
Από τις 28/01 και για όσο χρειαστεί ... .
Tapatalk & XT1068
dstou έγραψε:Γαι ρίξτε μια ματιά στα ρολόγια που έδειξα πριν 2-3 σελίδες και θα καταλάβετε πως μόνο απαρχαιωμένη δεν είναι η τεχνολογία τους.
Φυσικά και δεν είναι απαρχαιωμένη η τεχνολογία τους. Εξελλίσονται διαρκώς και για κάποιους έχουν και το ενδιαφέρον τους. Απλά είναι ξεπερασμένα εδώ και δεκαετίες στη βασική τους λειτουργία, αυτή του να μετράνε σωστά, εύκολα και αξιόπιστα το χρόνο, και το πιο πιθανό να μην καταφέρουν να ανακτήσουν ποτέ κανενός είδους πρωτεία σε αυτούς τους τομείς, και όχι μόνο.
Επενδύουν λοιπόν χοντρά σε άλλα κριτήρια και χαρακτηριστικά, αυτά του στάτους, της πολυτέλειας, των πολύτιμων μετάλλων και λίθων, της επιθετικής διαφήμισης, του heritage, της συλλεκτικότητας κ.α. Ο καθένας όπως μπορεί.
Ξέχασες να αναφέρεις τον σχεδιασμό του μηχανισμού και την κατασκευή που είναι και το πιο σημαντικό αλλά δεν πειράζει.
Πολύ ωραία, σύμφωνοι. Τότε όμως το casio και το κάθε quartz είναι πλέον σήμερα ακόμα πιο άχρηστα αντικείμενα από τα μηχανικά ρολόγια, διότι αφ' ενός και τα quartz χάνουν...
The relative stability of the resonator and its driving circuit is much better than its absolute accuracy. Standard-quality resonators of this type are warranted to have a long-term accuracy of about 6 parts per million (0.0006%) at 31 °C (87.8 °F): that is, a typical quartz clock or wristwatch will gain or lose 15 seconds per 30 days (within a normal temperature range of 5 °C/41 °F to 35 °C/95 °F) or less than a half second clock drift per day when worn near the body.
Modern Mechanical COSC Certified watch
Worst Case Scenario +6/-4 seconds per day 99.994% accuracy
Typical +/-3 seconds per day 99.996% accuracy
Excellent +/- 1 seconds per day 99.998% accuracy
(Δηλαδή ένα άψογο μηχανικό ρολόι θα χάσει 30 δεύτερα σε ένα μήνα σε σχέση με ένα quartz που θα χάσει 15... ΟΥΑΟΥ!!)
Αφ' ετέρου, δεν είναι χρήσιμα διότι αφού θέλω να βλέπω τον χρόνο με τόοοοοση ακρίβεια και αυτό είναι το θέμα μου, έχω το κινητό που έχει ρολόι και είναι το ίδιο ακριβές με τα quartz, μάλιστα άμα θέλω το βάζω να ρυθμίζεται μόνο του και να παίρνει ώρα από το ίντερνετ, η οποία ώρα προέρχεται από ατομικά ρολόγια τα οποία είναι πολύ πιο ακριβή απο ένα quartz. Άρα τελικά γιατί να δώσω ακόμα και αυτά τα 50 ευρώ για ένα ρολόι, όταν έχω πολύ πιο σωστή ώρα από ένα κινητό, το οποίο θα έχω πάντα μαζί μου ούτως ή άλλως.