Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Dimitris_P έγραψε:Έχουν αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο στα λάστιχα τα τελευταία χρόνια

Τα λάστιχα και τα ηλεκτρονικά είναι τα πράγματα που έχουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#889774 Θα βάλω πρώτη φορά λάστιχα στο Jazz. Τώρα έχει τα continental eco contact 6.
Να εμπιστευτώ μόνο εταιρεία ή παίζει και το μοντέλο;
πχ michelin energy saver+ ή pirelli cinturato p1 verde;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#889779 Τα Falken είναι budget friendly εταιρεία πάντως σε σχέση με τις άλλες. Δε λέω πως είναι άσχημα, δεν έχω και εμπειρία κιόλας από αυτά, αλλά για να προτιμηθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερα από τα υπόλοιπα που κοιτάει.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
egobrain έγραψε:όχι δεν βγαίνει.
από falken υπάρχει το SN110 ecorun

Αυτά έχω στο 107, ικανοποιητικό κράτημα και φθορά σε αστικές μετακινήσεις.

Τι διάσταση έχεις;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Isambard έγραψε:Τα Falken είναι budget friendly εταιρεία πάντως σε σχέση με τις άλλες. Δε λέω πως είναι άσχημα, δεν έχω και εμπειρία κιόλας από αυτά, αλλά για να προτιμηθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερα από τα υπόλοιπα που κοιτάει.

Η διαφορά τιμής σε σχέση με Michelin Primacy 4+ σε διάσταση 205/55/16 είναι 100-120€.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
saxon_747 έγραψε:

Τι διάσταση έχεις;
175/65 14άρα

απροπό, σε σύγκριση με τη βδομάδα κατασκευής τους, στους πόσους μήνες και πάνω τσινάτε στον λαστιχά;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Τι διάσταση έχεις;
175/65 14άρα

απροπό, σε σύγκριση με τη βδομάδα κατασκευής τους, στους πόσους μήνες και πάνω τσινάτε στον λαστιχά;

Τ005 βγαίνουν στην διάσταση σου, πολύ καλό λάστιχο.

Μέχρι 6-8 μήνες μια χαρά είναι.
Φρεσκαδουρα ζητάνε οι γκαζιαρηδες και οι μοτοσυκλέτες ( στις οποίες η αλλαγή είναι κάθε δύο χρόνια, οπότε το φρέσκο λάστιχο μετράει.)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
saxon_747 έγραψε:Δες αν υπάρχει στη διάσταση σου Falken ZE320
Φτιάχνονται πλέον στην Τουρκία με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Παλιά ήταν made in Japan
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
egobrain έγραψε:Να εμπιστευτώ μόνο εταιρεία ή παίζει και το μοντέλο;

Φυσικά παίζει ρόλο το μοντέλο Γιάννη. Βέβαια όλες οι γνωστές εταιρείες βγάζουν από καλά λάστιχα και πάνω, αλλά δεν είναι όλα τα μοντέλα ίδια.

Isambard έγραψε:Τα Falken είναι budget friendly εταιρεία πάντως σε σχέση με τις άλλες. Δε λέω πως είναι άσχημα, δεν έχω και εμπειρία κιόλας από αυτά, αλλά για να προτιμηθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερα από τα υπόλοιπα που κοιτάει.

Όχι απαραίτητα. Τα 320 που πρότεινε ο Saxon (αν και δεν υπάρχουν στην διάσταση του φίλου) βγαίνουν στα τεστ καλύτερα από τα Michelin Primacy 4. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα 310 (το προηγούμενο μοντέλο). Δεν είναι τόσο σπορτίβικα όσο τα Bridgestone 002 που είχα πριν (το καταλαβαίνεις στην λιγότερο κοφτερή συμπεριφορά - το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται λίγο πιο νωχελικά στις αλλαγές κατεύθυνσης), αλλά έχουν άψογη πρόσφυση και είναι πολύ φιλικά, σε σημείο που με εκνευρίζουν γιατί το Focus έχασε τον χαρούμενο ποπό που είχε με τα Bridge. :lol:

PaNick67 έγραψε:Φρεσκαδουρα ζητάνε οι γκαζιαρηδες και οι μοτοσυκλέτες ( στις οποίες η αλλαγή είναι κάθε δύο χρόνια, οπότε το φρέσκο λάστιχο μετράει.)

Το υπερβολικά φρέσκο δεν είναι και πολύ καλό. Η διαδικασία βουλκανισμού διαρκεί ως και 6 μήνες μετά την παραγωγή. Αλλά ΟΚ, οτιδήποτε από 3 μήνες και πάνω είναι καλό. Προσωπικά και 1 έτους αν είναι δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να ήταν σωστά αποθηκευμένο (πράγμα που δεν μπορείς να γνωρίζεις βέβαια).

Dimitris_P έγραψε:Φτιάχνονται πλέον στην Τουρκία με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Τι συνεπάγεται αυτό δηλαδή; Τα λάστιχα της Pirelli για την F1 φτιάχνονται στην Τουρκία.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#891971 Γνωρίζει κάποιος τι διάρκεια έχουν οι μπαταρίες στους αισθητήρες TPMS? Έστειλα μία τετράδα ζάντες για βάψιμο και οι αισθητήρες σε αυτές είναι αυτοί με τους οποίους ήρθε το αμάξι, ~ 6 έτη. Σκεφτόμουν να αγοράσω μία τετράδα καινούριους μιας και δεν είναι ακριβοί, για να γλυτώσω μετά το άσκοπο βγάλε/βάλε (μιας και τα καινούρια λάστιχα που θα μπουν θα βγουν μετά από καμιά 5ετία)