Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
33%
0
N/A
1
17%
0
N/A
1
17%
1
17%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
17%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By ripper
Yugo_para_siempre έγραψε:Ρίππερ νομίζω είσαι υπερβολικός.

Γενικά ο Λεκλέρκ ήταν πολύ καθαρός απέναντι στο Νόρρις.
Στο σημείο που λες δεκτό το ότι δεν του άφησε χώρο στην εξωτερική.
Μάλιστα στο λέω με την, δίκαιη κατά την άποψή μου, παλιά οπτική που δεν χρειάζεται αυτός από την εξωτερική να είναι τουλάχιστον ίσα ή μπροστά στο άπεξ για να διεκδικήσει τη θέση και να πάρει χώρο στην έξοδο.
Που τα τελευταία 3 χρόνια πρέπει να έχουν βάλει αυτό το άτυπο κριτήριο για να έχουν σημείο αναφοράς, το οποίο όμως είναι χαζό.
Δηλαδή αν κάποιος από την εξωτερική είναι αρκετά δίπλα αλλά όχι ακριβώς ίσα είναι δυνατόν να μην δικαιούται χώρο;
Ο Νόρρις λοιπόν ήταν αρκετά πιο πίσω από το να είναι ίσα στο άπεξ, αλλά κατά την άποψη μου αρκετά δίπλα ώστε να δικαιούται χώρο.
Το ότι δεν μπόρεσε να τον δώσει ο Λεκλέρκ, βλακεία-μαλακία, αλλά δεν γίνεται και Φερστάπεν...
Πρώτον γιατί θέλει και μια επανάληψη στη συμπεριφορά.
Δεύτερον γιατί ο τρόπος που έγινε ήταν πολύ πιο ήπιος και χωρίς σαφή απότομη αλητεία.

Μα συμφωνούμε απόλυτα. Δεν είπα παράνομο, είπα unfair και σύμφωνο με τα ήθη που έχει φέρει ο τρισκαταρατος.
Δίπλα του ήταν ο Norris, μπορούσε να του αφήσει χώρο, δεν θέλησε.

Geo, F1 υπήρχε και πριν τον καθηγητή της αλητείας, αν προσπαθήσεις λίγο θα ξεπεράσεις την τύφλωση και θα δεις.
Τελευταία επεξεργασία από ripper και 13 Απρ 2025, 23:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
PaNick67 έγραψε:, Μαξ να σε δούμε με χρεπι τι κάνεις.

Πολυ σωστή παρατήρηση Νικοπαππα. Καλά του πήγε έως εδώ,η μία χρονιά καλύτερη από την άλλη. Όλα στημένα γύρω του, αμάξια, ομάδα, ομοσταβλοι. Παράδεισος, πολεοδομία στην Μύκονο. Τί να λέμε.

Για να τον δούμε με το φετινό χρεπι λοιπόν, άραγε να είναι στυφτης; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#888294 Μα ηδη εχει δειξει δειγματα στους πρωτους 4 αγωνες.

Το ιδιο φανταζομαι ελεγες στην μεταβαση του Λουης απο το 2021 στο 2022 ε? :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:Ρίππερ νομίζω είσαι υπερβολικός.

Γενικά ο Λεκλέρκ ήταν πολύ καθαρός απέναντι στο Νόρρις.
Στο σημείο που λες δεκτό το ότι δεν του άφησε χώρο στην εξωτερική.
Μάλιστα στο λέω με την, δίκαιη κατά την άποψή μου, παλιά οπτική που δεν χρειάζεται αυτός από την εξωτερική να είναι τουλάχιστον ίσα ή μπροστά στο άπεξ για να διεκδικήσει τη θέση και να πάρει χώρο στην έξοδο.
Που τα τελευταία 3 χρόνια πρέπει να έχουν βάλει αυτό το άτυπο κριτήριο για να έχουν σημείο αναφοράς, το οποίο όμως είναι χαζό.
Δηλαδή αν κάποιος από την εξωτερική είναι αρκετά δίπλα αλλά όχι ακριβώς ίσα είναι δυνατόν να μην δικαιούται χώρο;
Ο Νόρρις λοιπόν ήταν αρκετά πιο πίσω από το να είναι ίσα στο άπεξ, αλλά κατά την άποψη μου αρκετά δίπλα ώστε να δικαιούται χώρο.
Το ότι δεν μπόρεσε να τον δώσει ο Λεκλέρκ, βλακεία-μαλακία, αλλά δεν γίνεται και Φερστάπεν...
Πρώτον γιατί θέλει και μια επανάληψη στη συμπεριφορά.
Δεύτερον γιατί ο τρόπος που έγινε ήταν πολύ πιο ήπιος και χωρίς σαφή απότομη αλητεία.

Μα συμφωνούμε απόλυτα. Δεν είπα παράνομο, είπα unfair και σύμφωνο με τα ήθη που έχει φέρει ο τρισκαταρατος.
Δίπλα του ήταν ο Norris, μπορούσε να του αφήσει χώρο, δεν θέλησε.

Geo, F1 υπήρχε και πριν τον καθηγητή της αλητείας, αν προσπαθήσεις λίγο θα ξεπεράσεις την τύφλωση και θα δεις.

Θα μπορούσε ναι.

Νομίζω όμως ότι στο σημείο αυτό όλοι βγαίνουν λίγο εκτός στο όριο του κανονισμού. Επίσης νομίζω ήταν μπροστά ο Λεκ γιαυτο δεν έπαιξε θέμα ποινής. Ε και τελικά πέρασε οπότε έληξε εκεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#888300 Δε νομίζω ότι ήταν μόνο ότι δεν θέλησε αλλά ότι ήταν στο απόλυτο όριο και δεν μπόρεσε να δώσει χώρο.

Τις περισσότερες φορές φαίνεται όταν το άνοιγμα γραμμής έγινε είτε εσκεμμένα, είτε επειδή κάποιος μπήκε τόσο ακραία στη στροφή που ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να στρίψει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι δεν ήταν κάτι από τα δύο. Ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφερε.

Όταν ο Νόρρις τελικά πέρασε, ο Λεκλέρκ στο απόλυτο όριο (δες χαστούκι που του δίνει το πίσω μέρος) έδωσε χώρο.

Για να πεις για κάποιον ότι Μαξοφέρνει θέλει και επανάληψη της συμπεριφοράς αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιστατικού.

Επίσης να συμφωνήσουμε ότι έπαιξε καταπληκτική άμυνα, γενικά;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#888303 Ρε μην το ψάχνετε. Οποιοσδήποτε από τον Μαξ μέχρι τον Μπορτολέτο, αν είναι να πουλήσει σε έναν οδηγό τσαμπουκά και αυτός να μασήσει, στον Νόρις θα το κάνει. Με διαφορά ο πιο φλώρος του γκριντ.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#888342 Yugo όπως το είδα εγώ, μου φάνηκε ότι τον βγάζει εκτός πίστας επίτηδες.
Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι με τα νέα ήθη αυτό είναι επιτρεπτό από τους αγωνοδίκες και ότι δεν χαρακτήρισα τον Leclerc γενικά ότι Μαξοφερνει, μόνο την συγκεκριμένη φάση.
Η άμυνα του γενικά, ναι ήταν πολύ καλή.

Corto, o Norris έχει δηλώσει ότι προτιμά να είναι φλώρος πάρα Max, οπότε έχεις δίκιο, είναι ο πιο φλώρος του grid.
Εγώ λέω πάντως ότι όταν έχεις το ταχύτερο μονοθέσιο, μάλλον το να είσαι φλώρος είναι σοφότερη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#888346 Το τελευταίο είναι σωστό προφανώς, αλλά αυτό ισχύει αν τον ενδιαφέρει το κατασκευαστών. Γιατί η διαφορά με τον ανταγωνιστή του είναι 3 βαθμοί, όσο ένα τέτοιο προσπέρασμα.

Πάντως και ο Λεκλέρ είχε πει ότι αν οι κανόνες είναι αυτοί τότε θα οδηγήσω κι εγώ έτσι και καλά κάνει.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#888352 Εγώ πάντως περίμενα με κάποιον τρόπο να κρατηθεί ο Leclerc μπροστά. Μπορεί να τον αδικώ τώρα, αλλά πιστεύω θα μπορούσε. Σε κάποια φάση πάτησε λίγο χώμα και εκεί ήταν που κόλλησε για τα καλά πίσω του ο Norris και στην πρώτη ευκαιρία μετά πέρασε. Καταλαβαίνω το οριακό της υπόθεσης, το overdrive, το πού ήταν ο εφτάκις teammate του με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο που μετράει; Ο Russel ας πούμε κρατήθηκε και ενάντια στη Ferrari με φρέσκα ελαστικά αλλά και στον Norris. (Γενικά ο αυγουλομάτης φαίνεται λίγο τρελαμένος φέτος). Το πήγε πολύ καλά ο Leclerc, ανάγκασε το Norris και σε λάθος, ήθελε όμως λίγο ακόμα τελικά. Δεν ξέρω, μπορεί ακόμα να του... κρατάω που δεν έκλεισε την πόρτα πέρσι στο Μπακού (μα είναι δυνατόν;).

Μ' αυτά και με κείνα ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι πριν την Μελβούρνη έδινε το στοίχημα ξεκάθαρο φαβορί τη Μακλάρεν αλλά απόδοση τον Piastri 10.00!
Άβαταρ μέλους
By ripper
#888353 Ισχύει και για το οδηγών Corto. Με αυτό το βαθμολογικό σύστημα και την εποχή των μηδενικών μηχανικών εγκαταλείψεων μια στούκα κοστίζει πολύ ακριβά. Πχ ο Piastri ενώ έχει πάει καλύτερα, με την έξοδο στην Αυστραλία είναι 2ος.

Sparticle, αν δεν ασχολείσαι, δεν μπορείς να φανταστείς τι εγκλήματα κάνουν στο στοίχημα της F1 οι εταιρίες. Έχει απίστευτες ευκαιρίες και εγκληματικά λάθη. Καμία σχέση με τα πιο δημοφιλή αθλήματα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
sparticle έγραψε:Εγώ πάντως περίμενα με κάποιον τρόπο να κρατηθεί ο Leclerc μπροστά. Μπορεί να τον αδικώ τώρα, αλλά πιστεύω θα μπορούσε. Σε κάποια φάση πάτησε λίγο χώμα και εκεί ήταν που κόλλησε για τα καλά πίσω του ο Norris και στην πρώτη ευκαιρία μετά πέρασε. Καταλαβαίνω το οριακό της υπόθεσης, το overdrive, το πού ήταν ο εφτάκις teammate του με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο που μετράει; Ο Russel ας πούμε κρατήθηκε και ενάντια στη Ferrari με φρέσκα ελαστικά αλλά και στον Norris. (Γενικά ο αυγουλομάτης φαίνεται λίγο τρελαμένος φέτος). Το πήγε πολύ καλά ο Leclerc, ανάγκασε το Norris και σε λάθος, ήθελε όμως λίγο ακόμα τελικά. Δεν ξέρω, μπορεί ακόμα να του... κρατάω που δεν έκλεισε την πόρτα πέρσι στο Μπακού (μα είναι δυνατόν;).

O Leclerc με χειρότερο αμάξι περνάει μία ΜακΛάρεν επειδή είχε 5 γύρους πιο φρέσκο λάστιχο -> νταξ, μια Κυριακή βραδάκι στην έρημο
Ο Leclerc με την αργότερη γόμα και τον αντίπαλο με την ταχύτερη γόμα στο πικ της και το ταχύτερο αμάξι του γκριντ -> ΜΟΝΟ 5 γύρους τον κράτησες ρε κουλάδι; Γιατί φρέναρες στα 87,3 μέτρα ενώ ήταν σαφές από τον καναπέ μου ότι το optimum φρενάρισμα ήταν στα 87,19;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888420 Εγώ θα πω πως είδαμε επιτέλους έναν ωραίο αγώνα, με προσπεράσεις, αγωνία και θυμηθήκαμε γιατί μας αρέσει το σπορ. Η Ferrari θα είχε πολύ καλύτερη τύχη χωρίς το safety car, αλλά κι αυτό είναι στο πρόγραμμα. Ξεχώρισαν για μένα:
Piastri, γιατί έκανε άψογο και αλάνθαστο αγώνα και δεν απειλήθηκε ποτέ και πουθενά. Υποψηφιότητα για πρωτάθλημα ξεκάθαρα έναντι του Norris.
Leclerc, με χειρότερη γόμα και πιο αργό μονοθέσιο από τον Norris, παραλίγο το βάθρο. Εντάξει, τι άλλο έπρεπε να κάνει;
Tsunoda, στον δεύτερο επίσημο αγώνα και ήταν αρκετά κοντά στον Μαξ.
Bearman, μακράν ο πιο εντυπωσιακός ρούκι, από τελευταίος στην 10άδα με τον Antonelli πίσω του και με ίδια λάστιχα.

Αρνητικά ξεχωρίζω, Norris (πολλά λάθη), Lawson (αν συνεχίσει έτσι δε θα βγάλει τη χρονιά), Doohan (πολύ πίσω σε σχέση με τον Gasly), Sainz (δεν έχει κάνει κανένα καλό αγώνα στη Williams).

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως αυτά τα μονοθέσια θέλουν φαρδιές πίστες για να δούμε σοβαρό αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#888433 Ο Νόρις είναι πολύ καλός όταν είναι πρώτος στον ανοιχτό δρόμο, δε θα τον ξέγραφα έτσι απλά. Βέβαια αν σταματήσει να υπερέχει στα Q δε νομίζω να έχει το σθένος να επιστρέψει, αλλά μακάρι. Γιατί αν περιμένουμε να κοντράρει κάποιος άλλος για τους τίτλους καληνύχτα. Τον Doohan τον βρίσκω αξιοπρεπέστατο, τον Lawson πάλι όχι, αλλά πρέπει να του έχει κουρελιαστεί η ψυχολογία. Σε όλους τους άλλους αγώνες που συμμετείχε ακόμα και πέρσι με την RB δεν είχε αυτό το χάλι. Δυστυχώς η Φ1 δεν είναι ο χώρος να φτιάξεις ψυχολογία, τον βλέπω σύντομα πίσω στο DTM ή κάτι τέτοιο. Ειδικά με τόσο κόσμο να έρχεται από πίσω.

Γενικά η πρώτη εικόνα που δίνουν οι Ατζάρ, Κίμι, Μπέρμαν, ακόμα και ο Μπορτολέτο που μπορεί να είναι πάτος, αλλά στα ίσια με τον Χουλκ, δείχνει ότι οδηγοί στυλ Μάγκνουσεν, Γκροζάν, Οκόν που κάνουν 10 χρόνια καριέρα στο mid pack, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Και καλύτερα έτσι. Κρίμα που δεν έχει βέβαια ένα άλλο tier (όπως τα superbikes) για open wheels ώστε να μπορεί να τους απορροφήσει. Αλλά μέσα σε μόνο τρεις αγώνες υπάρχει κάποιος που με τέτοια απόδοση από τους ρούκις, αναπολεί τον Τσέκο ή τον Ρικ;

Καλά την τελευταία πρόταση δεν την σχολιάζω καν. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ίμολα και Σουζούκα είναι πλήρως αναχρονιστικές πίστες
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888435 Ίμολα πρέπει να φύγει άμεσα. Σουζούκα όσο και αν την αγαπάω, ασφαλώς. Αν θέλουμε αγώνα στην Ιαπωνία να βρεθεί άλλη πίστα ας πάνε στο Motegi στο Fugi κάπου αλλού, μιας και η Suzuka δεν έχει και χώρο να μεγαλώσει ή να αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#888452 Corto παντα θα εχουμε μεγαλες προσδοκιες απο τον Leclerc, αλλιως ας μεναμε με Sainz. Κουλαδι δεν ειναι, εξαιρετικο αγωνα εκανε, απλως το κατι πολυ παραπανω θα ηταν να κρατησει το βαθρο μετα απο ολα αυτα που εχουν γινει και απο την αρχη της σεζον. Ο Russel με 82 θεματα στο μονοθεσιο κρατηθηκε δευτερος. Κι αν ο Περεζ ειχε περασει τον Αλονσο πριν κανα δυο χρονια στη Βραζιλια, παλι εξαιρετικο αγωνα θα ειχε κανει ο Ισπανος. Αλλα… Αλονσο.