Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
bill33 έγραψε:Moιάζει με https://www.nickeyline.org/the-nickey-l ... ckey-line/ :hmmm:

Ναι, αυτή η διαδρομή είναι!
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:
bill33 έγραψε:Moιάζει με https://www.nickeyline.org/the-nickey-l ... ckey-line/ :hmmm:

Ναι, αυτή η διαδρομή είναι!

:iconcool: :ninja:
Tα γουρουνάκια τα είδες;
Άβαταρ μέλους
By Chris
egobrain έγραψε:Chris, σε κάνει οτοστόπ κανα μωράκι να το ανεβάσεις πίσω; δουλεύει θεναπώ ο μαγνήτης και στα ποδήλατα;

Άσε ρε, χαμός γίνεται, δεν τις προλαβαίνω :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:
mousatos έγραψε:Αν πάθετε λάστιχο στη διαδρομή των 17χλμ τη στρουμφισατε.
Αλλαγή σαμπρέλας και τρόμπα . Άρα κουβαλάτε αυτά τα δύο .

Ναι καλά. Θα το αφήσω εκεί, θα γυρίσω σπίτι με τα μέσα, και πάω να το φορτώσω αργότερα.

Και λίγο πιο ον-τοπικ (άλλαξα σέλα με μια που είχα να κάθεται, η δικιά του παραήταν σκληρη):

Εικόνα
Αν το αφήσεις εκεί μπορεί να μην το ξαναδείς... Εγώ έχω πάντα τρομπίτσα και σαμπρέλα και επισκευαστικό κιτ αλλά αν είναι να σου κάτσει βράδυ με κρύο και βροχή τότε έχω σκεφτεί ότι υπάρχουν και μεγάλα Uber XL, φορτώνεις το ποδήλατο και σε πάει σπίτι σου να ασχοληθείς με την ησυχία σου.

Σέλλα πολυθρονάτη για τελείως όρθια-καθιστή θέση και το τιμόνι αρκετά πιο ψηλά. Στάση θείτσας, αυτό είναι η ντροπή του ποδηλάτη. :iconcool:
Με σωστή στάση έχεις πολύ καλύτερη απόδοση ισχύος, καλύτερο μοίρασμα του βάρους εμπρός πίσω και ξαφνικά δεν θέλεις τη σέλλα τη φουσκωτή, σε ενοχλεί. Άσε που αυτές ζυγίζουν και μισό κιλό....
Για να μην πω για την ταχύτητα των 20, αν αυτό είναι χλμ και όχι μίλια σε άδειο ευθύ δρόμο με ηλεκτρική υποβοήθηση ντροπή και αίσχος. :lol: :lol:
Ωραίο ποδήλατο για βόλτες στην εξοχή +/- συνεπιβατάκι.
Και τυχερός που έχεις τέτοια όμορφη διαδρομή χωρίς αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#888411 Στα 25 επίσημα σταματάει η υποβοήθηση. Χλμ. Στην πραγματικότητα φτάνει μέχρι τα 26+ γιατί πέφτει γραμμικά, δεν κόβεται απότομα. Αλλά έχοντας φτάσει μέχρι εκεί ξεκούραστα είναι μετά πολύ εύκολο να κρατάω ένα ρυθμό στα 26-27 και να πέφτω στα 25 όταν κουραστω. Πάντως υπάρχουν λύσεις που ξεκλειδώνουν τον περιορισμό, το ψιλοσκεφτομαι. Όσο για τη θέση, έχεις δει ποτέ ολλανδικό ποδήλατο? That's how we roll here :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#888450 Τα ολλανδικά ποδήλατα όμως έχουν τελείως άλλη γεωμετρία, η ιδέα εκεί είναι άνεση και πολυθρονέ στάση αλλά με σέλα αρκετά πιο πίσω από κεντρικό άξονα και να φτάνεις εύκολα στο έδαφος.
Με σέλα πιο νορμάλ, που σε κανονική ρύθμιση ίσα ίσα που φτάνεις στο έδαφος τότε δεν είσαι Ολλανδός, είσαι θείτσα. Μόνο το παιδικό καθισματάκι σε σώζει κάπως. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891641 Τις προάλλες μου έσπασε η ντίζα των πίσω ταχυτήτων και χωρίς ντίζα αυτόματα πάει στο πιο μικρό και δύσκολο γρανάζι.... Με 34-11 η ζωή είναι δύσκολη. Πήγα στο συνεργείο και μου λένε δεν έχουμε ραντεβού μέχρι 12 μέρες μετά... ρε παιδιά πρακτικά έχω μείνει, με αυτό πάω στη δουλειά μου κάθε μέρα κλπ. Γιοκ, ραντεβού σε 12 μέρες....
Μου έκοψε και έσφιξα την H βίδα του εκτροχιαστήρα και έτσι πήγα 2 γρανάζια πιο πέρα και από 11 έφτασα στο 15. 34-15 είναι μια χαρά για εκκίνηση και μέχρι 23-27χλμ/ώ και αλλάζοντας εμπρός σχέση πάω σε 50-15 που είναι μια χαρά για 25 και πάνω. Εγώ γενικά αλλάζω πολύ ταχύτητες, συχνά δύο δύο, 4-5 πάνω 4-5 κάτω πριν σταματήσω είναι συχνό οπότε με μόνο 2 σχέσεις ναι μεν κυκλοφορούσα αλλά αισθανόμουν μια αναπηρία.
Ευτυχώς μου έκοψε και τσέκαρα στο Decathlon (εδώ έχει και επισκευές ποδηλάτων), έκλεισα ραντεβού online για την επόμενη μέρα (νομίζω είχε και αυθημερόν), και πιο φτηνά και το ανταλλακτικό περιλαμβάνεται. Πω, πω τι ωραίο πράμα οι πολλές σχέσεις, αν έχεις μάθει με ταχύτητες πραγματικά λυπάσαι αυτούς με τα fixie....

Περιμένοντας να μου το φτιάξουν χάζεψα και με την ησυχία μου στο κατάστημα (χωρίς πίεση κόρης/γυναίκας να φύγουμε). Αγόρασα και μια αλυσίδα για να έχω 2 να κερώνω. Επίσης διάβασα ότι με το να εναλλάσσεις συχνά αλυσίδες αντίστοιχης κατάστασης μειώνεται η φθορά των γραναζιών. Γιατί η αλυσίδα καθώς φθείρεται είναι που χαλάει τα γρανάζια. Αν έχεις 2 αλυσίδες και τις αλλάζεις κάθε πχ 200χλμ κάνεις τα διπλά χλμ με αντίστοιχη φθορά οπότε κρατάει περισσότερο η κασέτα. Σκέφτομαι μήπως να πάρω και μια τρίτη αλυσίδα, τριπλή ζωή. Και κερώνεις πιο σπάνια.

Κοιτάζοντας διάφορα στο ποδηλατικό μου ημερολόγιο/excel συνειδητοποίησα ότι τα λάστιχά μου έχουν κλείσει τα 10.000χλμ (τα έβαλα Οκτώβριο του 2022). Τα προηγούμενα 2 σετ κρατήσαν περί τις 3.000 και 3.500 χλμ (Schwalbe και Panaracer). Αυτά έχουν κρατήσει τα τριπλά και ακόμα οι δείχτες φθοράς είναι εντάξει και τα λάστιχα κρατάνε. Τελικά ίσως αξίζει να πάρεις κάπως πιο ακριβό λάστιχο. Όμως έχει περάσει τόσος καιρός που έχω ξεχάσει τι παίζει από λάστιχα στην αγορά. Δεν θέλω να πάω για τα ίδια (Continental GatorHardshell), ευχαριστημένος μεν όμως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι σχετικά ανθεκτικό αλλά πιο γρήγορο. Σκέφτομαι τα Continental 4 season. Παλιό μοντέλο, δεν βγαίνει για tubeless που δεν με ενδιαφέρει είμαι υπέρ της σαμπρέλας, όχι τόσο αντοχής όσο αυτό που έχω αλλά λιγότερο λείο στην όψη (καλό για χειμώνα) και σαφώς πιο γρήγορο (45-50 λίρες το ένα). Ή να πάω στο Pirelli Cinturato Velo που είναι εξίσου ανθεκτικό με το υπάρχον αλλά είναι και πιο γρήγορο (που δύσκολα βρίσκεις ή είναι πιο ακριβό). Καλό είναι να αρχίσω να έχω το νού μου και να αγοράσω πριν χρειαστώ. Βέβαια το ίδιο σκεφτόμουν και πριν 1+χρόνο αλλά ατόνησε αφού τα λάστιχα ακόμα τραβάγανε...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#892384 Εικόνα
Εικόνα

Συνεχίζω να μαζεύω χιλιόμετρα. Τα μυγάκια μου σπάνε τα νεύρα :rant:

Η διαδρομή μου πλέον είναι 25 χιλιόμετρα και μειώνω χρόνο και υποβοήθηση.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892391 Πάντως αν οι υποδομές υπάρχουν, μόνον ο καιρός μπορεί να ενοχλήσει. Στην Ελλάδα, δεν τολμάς από το Μαρούσι να πας Χαλάνδρι, παρόλο που υπάρχουν κάποιοι ποδηλατόδρομοι.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Chris έγραψε:Θύμισε μου μοντέλο. Εγώ κάνω 36 για δουλειά, και σήμερα σχεδιάζω και ακόμα 24 για αναψυχή :lol:

Haibike Alltrack7.
Άβαταρ μέλους
By otso
Chris έγραψε:Θύμισε μου μοντέλο. Εγώ κάνω 36 για δουλειά, και σήμερα σχεδιάζω και ακόμα 24 για αναψυχή :lol:

Δηλαδη αν δουλευες Ασπρα Σπιτια θα μπορουσες να μενεις στην υπεροχη Λιβαδεια και να πηγαινοερχεσαι ανετα .