δεν καταλαβαινομαστε. Αυτο που λες, το ειπα και εγω ακριβως απο πανω. Αυτο που ξεκινησα να λεω στο αρχικο ποστ ειναι οτι σε παρα πολλες βουνισιες διαδρομες, μπαινει τετοια πινακιδα σε ΚΑΘΕ στροφη (ή 9/10) ενω δεν ειναι επικινδυνες, οχι κατ'εμε το "ραλλιστα" αλλα αντικειμενικα. Με αποτελεσμα μετα απο λιγο απλα να μη τους δινεις σημασια* μετα απο λιγο, πραγμα που ελεγε και ο Σταθακης και ο Ιαβερης.
*μυθος Αισωπου με βοσκο και λυκο ρε παιδι μου. Ψεμματα Λυκος, Ψεμματα Λυκος, Ψεμματα Λυκος, και οταν ηρθε ο λυκος τον εγραψαν στα @@ τους οι υπολοιποι γιατι νομιζαν οτι παλι τους λεει ψεμματα.
Νικος Παππας
αυτη η πινακιδα που συζηταμε:

σημαινει "επικινδυνη στροφη αριστερα" (και αντιστοιχα δεξια η αλλη). Ο σκοπος της ειναι να σε ειδοποιησει οτι μπροστα σου ερχεται μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ στροφη. Οχι "να κοψεις ετσι μπας και". Να κοψεις επειδη υπαρχει επικινδυνη στροφη. Η ρυθμιση της ταχυτητας που προτεινεις ("πρεπει να κοψεις") απαιτειται ΕΞΑΙΤΙΑΣ της (υπαρκτης) επικινδυνης στροφης, οχι ετσι για να εχουμε να συζηταμε εμεις εδω μεσα. Αν η στροφη δεν ειναι επικινδυνη, ουτε η πινακιδα επρεπε να μπει ουτε να ειχες κοψει. Απλο ειναι.
Οταν λοιπον εγω σε καθε δευτερη στροφη κοβω για την ανυπαρκτη επικινδυνοτητα, και μετα τη στροφη νιωθω μαλακας που εκοψα, ε θα σταματησω να τους δινω σημασια. Για αυτο λοιπον - και ΕΙΔΙΚΑ για το μπαρμπα που δεν μπορει να κρινει μονος του και ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στις πινακιδες αυτες για να καταλαβει αν η στροφη που ερχεται ειναι επικινδυνη - δεν πρεπει να μπαινουν για ψυλλου πηδημα γιατι οταν ΑΥΤΟΣ αρχισει να τις αγνοει, ΘΑ γινει η ζημια.