Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887557 Νίκο δεν έχει σπουδάσει γενικά στην Πάτρα.

Έχει αποφοιτήσει ως διπλωματούχος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Καταλαβαίνω τη διαφορά που λες ως προς την αρχική εντύπωση.
Δηλαδή αυτόν που είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ και έχει κάνει έναρξη, αρχικά μπορεί να τον θεωρήσουν πιο αξιόπιστο.
Αρχικά, το τονίζω.
Αν η έκθεση του άλλου είναι πιο λεπτομερής, σαφής και τεκμηριωμένη νομίζω το δικαστήριο θα κρίνει ανάλογα.

Εσύ όμως είπες...
Θα τα εξηγήσει λοιπόν σε μια μελέτη η οποία θα υπογράψει θα τη σφραγίσει και θα τη καταθέσει στο δικαστήριο ως στοιχείο.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν λέμε ότι δε μπορεί να το κάνει.

Τελικά, με βάση αυτά που ανέφερε ο Arrows, αν είναι αληθή, ελπίζω ότι είναι.
Μπορεί να το κάνει.
Άρα;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Ναι, η αληθεια ειναι οτι μπορω να σε παρω παραμαζωμα με χριστοπαναγιες , αλλα μετα θα μου ζητησεις την φορολογικη μου δηλωση. Οποτε θα παραμεινω αρνακι.

Είμαι σίγουρος γιατί τέτοιος είσαι. Γιατί μόνο έτσι ξέρεις να μιλάς. Γιατί αυτή είναι η επιχειρηματολογία σου. Γιατί τέτοιο είναι το επίπεδό σου.

Αστειάκια και τρολιες. Ο,τι κάναμε όταν είμασταν 25.

Συνέχισε και θα συνεχίσω να σε γράφω εκεί που ξέρω. :)

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Νίκο δεν έχει σπουδάσει γενικά στην Πάτρα.

Έχει αποφοιτήσει ως διπλωματούχος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Καταλαβαίνω τη διαφορά που λες ως προς την αρχική εντύπωση.
Δηλαδή αυτόν που είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ και έχει κάνει έναρξη, αρχικά μπορεί να τον θεωρήσουν πιο αξιόπιστο.
Αρχικά, το τονίζω.
Αν η έκθεση του άλλου είναι πιο λεπτομερής, σαφής και τεκμηριωμένη νομίζω το δικαστήριο θα κρίνει ανάλογα.

Εσύ όμως είπες...
Θα τα εξηγήσει λοιπόν σε μια μελέτη η οποία θα υπογράψει θα τη σφραγίσει και θα τη καταθέσει στο δικαστήριο ως στοιχείο.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν λέμε ότι δε μπορεί να το κάνει.

Τελικά, με βάση αυτά που ανέφερε ο Arrows, αν είναι αληθή, ελπίζω ότι είναι.
Μπορεί να το κάνει.
Άρα;

Άρα το δικαστήριο όταν γίνει θα αποφασίσει.

Η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει την άποψη της για κάποιον ο οποίος ο,τι δηλώνει είναι όπως πολλοί σε αυτή τη χώρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:Η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει την άποψη της για κάποιον ο οποίος ο,τι δηλώνει είναι όπως πολλοί σε αυτή τη χώρα.

< >

Τώρα αυτό τί είναι;
Εκπροσωπείς την κοινή γνώμη;
Με ποια ειδικότητα τον χαρακτηρίζεις άσχετο;

Την γνώμη σου λες όπως και κάθε άλλος
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
PaNick67 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει την άποψη της για κάποιον ο οποίος ο,τι δηλώνει είναι όπως πολλοί σε αυτή τη χώρα.

< >

Τώρα αυτό τί είναι;

Αυτό είναι η γνώμη μου. Εκτός αν σε ενοχλεί.

Εκ του αποτελέσματος είναι αναξιόπιστος.

Μια άποψη άποψη του Μαστοράκη

https://x.com/harhalas/status/190854614 ... 6u_I7YUjdQ

Εικόνα

< >Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
Nikos! έγραψε:
g8777 έγραψε:Ναι, η αληθεια ειναι οτι μπορω να σε παρω παραμαζωμα με χριστοπαναγιες , αλλα μετα θα μου ζητησεις την φορολογικη μου δηλωση. Οποτε θα παραμεινω αρνακι.

Είμαι σίγουρος γιατί τέτοιος είσαι. Γιατί μόνο έτσι ξέρεις να μιλάς. Γιατί αυτή είναι η επιχειρηματολογία σου. Γιατί τέτοιο είναι το επίπεδό σου.

< >

Πού σαι τσακαλε . Το μόνο που καταφέρνεις με τα ποστ σου εδώ, σε αυτό το τοπικό, είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την οξύνοια σου αφενός ( εγγραφή σε επιμελητήριο=επιστημονική επάρκεια) , αφετέρου να μην απορούμε ποιοί και πως καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στον γιδοτοπο.

Αναμένω ερώτηση -"τροφη για σκέψη " τύπου Τί σερβιετα φοράει η Καρυστιανου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:
Nikos! έγραψε:

< >

Πού σαι τσακαλε . Το μόνο που καταφέρνεις με τα ποστ σου εδώ, σε αυτό το τοπικό, είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την οξύνοια σου αφενός ( εγγραφή σε επιμελητήριο=επιστημονική επάρκεια) , αφετέρου να μην απορούμε ποιοί και πως καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στον γιδοτοπο.

Αναμένω ερώτηση -"τροφη για σκέψη " τύπου Τί σερβιετα φοράει η Καρυστιανου.

Άρρωστο το τελευταίο σχόλιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Nikos! έγραψε:

Μια άποψη για ΤΟΝ Μαστοράκη

Όλο και καλύτερο γίνεται. Συνδέεις την άποψη ενός χουντικού με την άποψη μιας κυβέρνησης που πολλοί θεωρούν ότι χουντοφερνει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Nikos! έγραψε:
PaNick67 έγραψε:

< >

Τώρα αυτό τί είναι;

Αυτό είναι η γνώμη μου. Εκτός αν σε ενοχλεί.

Εκ του αποτελέσματος είναι αναξιόπιστος.

https://x.com/harhalas/status/190854614 ... 6u_I7YUjdQ

Εικόνα

< >Εικόνα

Αφού το είπε ο Μαστοράκης εντάξει. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Σοβαρή προσωπικότητα. :svivhaha:

Εγώ στην προηγούμενη εταιρεία πάντως που έκανα δουλειά μηχανολόγου ήμουν ασφαλισμένος ως υπάλληλος γραφείου.
Λογικά άλλαζε η δουλειά μου από αυτό. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By nass
#887585 Με άλλα λόγια, στη δίκη θα καταθέσει ο Λακαφώσης (δεν χρειάζεται σφραγίδα ΤΕΕ για κάτι τέτοιο :slap: ) και άλλοι 50 μάρτυρες ότι υπήρχε παράνομο φορτίο, ο Δέδες και άλλοι 50 μάρτυρες ότι δεν υπήρχε και ότι η έκρηξη οφείλεται στα λάδια των μετασχηματιστών.
Οι δικαστές (που δεν είναι ούτε χημικοί ούτε μηχανολόγοι ούτε καν μηχανικοί) --> :dizzy: :help: :s_whiteflag
Μετά οι δικαστές θα δουν τα 3 γνήσια (κανείς δεν τα αμφισβητεί...) βίντεο και όταν ρωτήσουν "και που ήταν κύριε μάρτυς το παράνομο φορτίο, δεν φαίνεται στα βίντεο" η απάντηση θα είναι κάτι νεφελώδες "σε ειδικές κρύπτες κάτω από τα βαγόνια-πλατφόρμες", "ανάμεσα στις λαμαρίνες", "κάπου μέσα στη 2η μηχανή" (που δεν φέρει κανένα σημάδι φωτιάς ούτε στο πίσω κόκπιτ) κτλ.
Υπάρχει δικαστήριο στον κόσμο (όχι στην "πουλημένη ελληνική δικαιοσύνη") που θα καταδικάσει οποιονδήποτε με βάση τα παραπάνω ? :roll: κατευθείαν "Αθώος λόγω αμφιβολιών"... :s_no Ασε που δεν υπάρχει καν κάποιος κατηγορούμενος για το παράνομο φορτίο :oops: άρα για τι ακριβώς μιλάμε τόσα χρόνια ?

Η ουσία είναι να καταδικαστούν όσοι ήταν αυτουργοί αλλά και συνεργοί "δια πράξεων ή παραλείψεων" στο πραγματικό και μοναδικό "έγκλημα των Τεμπών", ότι επέτρεψαν στα 2 τρένα να συγκρουστούν :rtfm:

Μέχρι τότε θα υπομένουμε αυτές τις άνευ ουσίας συζητήσεις (που προφανώς κάποιοι τις κάνουν από πραγματική ανάγκη να "χυθεί φως στο σκοτάδι" αλλά κάποιοι άλλοι επειδή έχουν να κερδίσουν από αυτές :whistlink: )
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#887586 Νάσο μου, εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα για όλα αυτά με τους υδρογονάνθρακες και τα λάδια. Με το απλοϊκό μου μυαλό θεωρώ ότι φταίει αυτός που έβαλε δύο τραίνα στην ίδια ράγα, σε αντίθετη κατεύθυνση, και το σύστημα που επέτρεψε κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nass έγραψε:Με άλλα λόγια, στη δίκη θα καταθέσει ο Λακαφώσης

Ο Λακαφώσης δεν θα καταθέσει μόνος του. :rtfm:
Στη δίκη έχει καταθέσει επίσημα πόρισμα η Ε.Δ.Α.Π.Ο, μέλος της οποίας είναι και ο Λακαφώσης.

Μέλη της επιτροπής:
Γιώργος Βλασσόπουλος - Υποπτέραρχος (Ι) ε.α.
Φαίδων Καραϊωσηφίδης - Αεροναυπηγός Μηχανικός, Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων
Κώστας Λακαφώσης - Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων
Βασίλης Παπαδόπουλος - Μηχανολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων
Γιώργος Περιβολιώτης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας, Σύμβουλος Ασφαλείας

Οπότε τα επιχειρήματα "δεν έχει σφραγίδα απο ΤΕΕ" πάνε περίπατο. :iconcool:

nass έγραψε:ο Δέδες και άλλοι 50 μάρτυρες ότι δεν υπήρχε και ότι η έκρηξη οφείλεται στα λάδια των μετασχηματιστών.

Ο Δεδές συνέταξε πραγματογνωμοσύνη χωρίς παραγγελία απο ανακριτικό υπάλληλο, δικαστικό συμβούλιο ή δικαστήριο. Συνέταξε την έκθεσή του αφιλοκερδώς τον Ιανουάριο του 2025, εις μνήμην της μητέρας του. :hmmm:

Για τα ποινικά δικαστήρια, "πραγματογνωμοσύνες", ως ιδιαίτερα αποδεικτικά μέσα, είναι μόνον αυτές που συντάχθηκαν κατόπιν παραγγελίας ανακριτικού υπαλλήλου, δικαστικού συμβουλίου ή δικαστηρίου, από πρόσωπα του παραπάνω πίνακα και σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους.

Ο ίδιος, αναφέρει:

Η έκθεση που έκανα είναι η ανάλυση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, και όχι η έκθεση για την πυρόσφαιρα. Είναι η αναλυτική εξέλιξη του δυστυχήματος, από την αρχής έως το τέλος. Όσον αφορά την ανάφλεξη ήμουν υποχρεωμένος να αναλάβω τα στοιχεία της δικογραφίας και ιδίως από διαπιστευμένους φορείς, το Γενικό Χημείο του Κράτους σε αυτή την περίπτωση.

Θυμίζω οτι το Γενικό Χημείο του Κράτους έλαβε δείγματα από τον χώρο του δυστυχήματος, σε διάστημα απο 1 μήνα μετά έως 1,5 χρόνο μετα. Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει οτι και να έψαχναν, εξατμίστηκε.

nass έγραψε:Υπάρχει δικαστήριο στον κόσμο (όχι στην "πουλημένη ελληνική δικαιοσύνη") που θα καταδικάσει οποιονδήποτε με βάση τα παραπάνω ?

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει το περιεχόμενό τους, οφείλει όμως να αιτιολογήσει την αντίθετή του γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By nass
saxon_747 έγραψε:
nass έγραψε:Με άλλα λόγια, στη δίκη θα καταθέσει ο Λακαφώσης

Ο Λακαφώσης δεν θα καταθέσει μόνος του. :rtfm:

Ας το βάλω σωστό quote αφού δυσκολεύεσαι:

nass έγραψε:Με άλλα λόγια, στη δίκη θα καταθέσει ο Λακαφώσης (δεν χρειάζεται σφραγίδα ΤΕΕ για κάτι τέτοιο :slap: ) και άλλοι 50 μάρτυρες

saxon_747 έγραψε:Στη δίκη έχει καταθέσει επίσημα πόρισμα η Ε.Δ.Α.Π.Ο, μέλος της οποίας είναι και ο Λακαφώσης.

Μέλη της επιτροπής:
Γιώργος Βλασσόπουλος - Υποπτέραρχος (Ι) ε.α.
Φαίδων Καραϊωσηφίδης - Αεροναυπηγός Μηχανικός, Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων
Κώστας Λακαφώσης - Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων
Βασίλης Παπαδόπουλος - Μηχανολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων
Γιώργος Περιβολιώτης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας, Σύμβουλος Ασφαλείας

Αρα αυτοί που λες είναι άλλοι από τους 50.
Αντίστοιχους ειδικούς θα φέρει και η άλλη πλευρά από τους 50 δικούς της.
Ο,τι καταθέσουν οι παραπάνω θα είναι μαρτυρίες όχι πορίσματα διότι όπως λες (απορώ γιατί :lol: ) πορίσματα καταθέτουν επίσημοι πραγματογνώμονες, που έχει ορίσει το δικαστήριο, ο ανακριτής κτλ. Τα έκανε ταληράκια ο ArrowsFA1 πιο πριν.
Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ μάλιστα, επίσημος κρατικός φορέας
Το ΓΧΚ του κράτους επίσης
Και άλλοι από τους παραπάνω είναι επίσημοι πραγματογνώμονες και καταθέτουν πορίσματα και πραγματογνωμοσύνες, δεν ξέρω ποιοί.
Ομως επίσημος φορέας ή δικαστικός πραγματογνώμονας "ΕΔΑΠΟ" δεν υπάρχει, μια ad-hoc επιτροπή είναι που έχουν ορίσει κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων, δεν την έχει ορίσει δικαστήριο, ανακριτής κτλ. άρα ως μάρτυρες θα καταθέσουν, όχι ως επίσημοι πραγματογνώμονες και δεν έχουν κανένα "επίσημο πόρισμα" ή πραγματογνωμοσύνη.
Το λες για τον Δέδε, ισχύει, η ΕΔΑΠΟ όμως είναι ακριβώς το ίδιο, μάρτυρες είναι όλοι αυτοί.

saxon_747 έγραψε:Οπότε τα επιχειρήματα "δεν έχει σφραγίδα απο ΤΕΕ" πάνε περίπατο. :iconcool:

Συμφωνώ (άλλωστε το έγραψα) αυτά είναι σαχλαμάρες αφού μιλάμε για μάρτυρες - εμπειρογνώμονες

Από εκεί και πέρα, τα έχουμε πει 100 φορές, φτάνει.