Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Bayern7 έγραψε:Έληξε η χρεωστική του γέρου μου
1/2 τους παίρνει τηλέφωνο ο γέρος μου,
Σκουπίδια.

Αν τα διάβαζε αυτά ο "γέρος" σου θα ένιωθε κι αυτός σκουπίδι. Τη θεωρώ σιχαμερή και υποτιμητική έκφραση

Αυτά, συμφωνώ και για την Πειραιώς γενικότερα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#886088 Εν τω μεταξύ, βλέπω ότι μπήκαν σε ισχύ οι νέες μειωμένες χρεώσεις για εμβάσματα και αποστολές χρημάτων σε άλλους λογαριασμούς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886089 Επίσης αυτές τις μέρες ακούω μια διαφήμιση στο ράδιο για epay κάτι με τα λεφτά σας σε λίγες ώρες. Τι εννοούν;
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Dimitris_P έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Έληξε η χρεωστική του γέρου μου
1/2 τους παίρνει τηλέφωνο ο γέρος μου,
Σκουπίδια.

Αν τα διάβαζε αυτά ο "γέρος" σου θα ένιωθε κι αυτός σκουπίδι. Τη θεωρώ σιχαμερή και υποτιμητική έκφραση

Αυτά, συμφωνώ και για την Πειραιώς γενικότερα

Πέστα στον πατέρα μου (αφού έτσι προτιμάς) αυτά να γελάσει. Και αυτός όταν αναφερόταν στον παππού μου "ο γέρος μου" έλεγε.
Ή όταν μου λέει κάτι για την μάνα μου, λέει "η γριά σου το και το", "η γριά σου είπε να την πάρεις τηλ" κλπ. :lol:
Γενικώς μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για κάτι για το οποίο δεν έχεις ιδέα.
Anyhow stay on topic. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εν τω μεταξύ, βλέπω ότι μπήκαν σε ισχύ οι νέες μειωμένες χρεώσεις για εμβάσματα και αποστολές χρημάτων σε άλλους λογαριασμούς.

Γι αυτό:

markvag έγραψε:
Φίλος εδώ πάνω, ελεύθερος επαγγελματίας, έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στις ελληνικές τράπεζες και δουλεύει μόνο με Revolut. Τον πέρασε στο taxis και όλα τέλεια. 1,6€ το μήνα συνδρομή η Revolut, η ΕΤΕ τον χρεώνε με διάφορες μ@λ@κίες πάνω από 100€ τον χρόνο. Και χοντρές προμήθειες για τα εμβάσματα που λαμβάνει από τους πελάτες του στο εξωτερικό. Ε, ας πάρει τα @@ της τώρα να έχει να πορεύεται.

:s_wink
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Bayern7 έγραψε:Πέστα στον πατέρα μου (αφού έτσι προτιμάς) αυτά να γελάσει. Και αυτός όταν αναφερόταν στον παππού μου "ο γέρος μου" έλεγε.

Κι εγω ετσι τα εμαθα τα γραμματα απο το γερο μου Παγιερ μου :s_yes

Ασε τη νεα γενια να τον φωναζει (ν)τα(ν)τυ :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#886112 ένας λόγος παραπάνω να μη χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886114 Εδώ οι δικοί μου ελεγαν τον μαύρο νέγρο ή αράπη γιατί έτσι είχαν μάθει και ήταν οκ στην εποχή τους. Όταν τους έλεγα ότι αυτό πλέον θεωρείται βρισιά με κοίταζαν σαν ουφο.
Αλλάζουν οι εποχές. Τώρα εμείς κοιτάμε σαν ουφο τις επόμενες γενιές
Άβαταρ μέλους
By glf
#887250 Μια απορία με το IRIS.
Θέλω να στείλω από ΔΙΚΟ ΜΟΥ λογαριασμό στην Α τράπεζα ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ λογαριασμό στην Β τράπεζα.
Ενεργοποιώ το IRIS για την Β τράπεζα για να δεχτεί εκεί το ποσό.
Πάω στο app της Α τράπεζας και για να στείλω μου λέει να ενεργοποιήσω και εκεί το IRIS. Μα αν το ενεργοποιήσω εκεί και διαλέξω το λογαριασμό μου της Α τράπεζας δεν κάναμε τίποτα. Πως θα πάνε στην Β;

Πρέπει να έχω δύο ξεχωριστά νούμερα για να κάνω μεταφορές σε δικούς μου λογαριασμούς;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
glf έγραψε:Μια απορία με το IRIS.
Θέλω να στείλω από ΔΙΚΟ ΜΟΥ λογαριασμό στην Α τράπεζα ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ λογαριασμό στην Β τράπεζα.
Ενεργοποιώ το IRIS για την Β τράπεζα για να δεχτεί εκεί το ποσό.
Πάω στο app της Α τράπεζας και για να στείλω μου λέει να ενεργοποιήσω και εκεί το IRIS. Μα αν το ενεργοποιήσω εκεί και διαλέξω το λογαριασμό μου της Α τράπεζας δεν κάναμε τίποτα. Πως θα πάνε στην Β;

Πρέπει να έχω δύο ξεχωριστά νούμερα για να κάνω μεταφορές σε δικούς μου λογαριασμούς;

Απο οσο ξερω ναι, εκτος αν εχεις στην Β τραπεζα τον λογαριασμο κοινο με μελος της οικογενειας
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#887259 Το IRIS ιδιωτών είναι μεταξύ κινητών τηλεφώνων ή ΑΦΜ για τους επαγγελματίες. Άρα δεν μπορείς να κάνεις IRIS από ένα λογαριασμό σε άλλον. Χαζοί είναι να χάσουν το 0.50;
Άβαταρ μέλους
By glf
#887261 Confirmed :) Πάντως υπάρχει και το loophole που λέει ο admin, να κάνεις IRIS στον κοινό λογαριασμό, λογικό αν το σκεφτείς.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#887263 Συμπτωματικά σήμερα έκανα αυτό για το οποίο ρωταει ο glf.

Εστειλα απο Eurobank σε alpha, απο δικο μου σε δικο μου λογαριασμό μεσω ιρις.
Απλά, δεν με αφησε να στειλω το 500αρικο που εστελνα πχ απο λογαριασμό της συζύγου.
Εστειλα 300€

Επειδη δεν ειχα τον αριθμό μου αποθηκευμενο στις επαφες του κινητού μου, τον εβαλα χειροκινητα.
Μια χαρα τον πήρε, απλά δεν ξερω γιατι δεν μοπορω να στειλω ολο το ποσό
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:Συμπτωματικά σήμερα έκανα αυτό για το οποίο ρωταει ο glf.

Εστειλα απο Eurobank σε alpha, απο δικο μου σε δικο μου λογαριασμό μεσω ιρις.
Απλά, δεν με αφησε να στειλω το 500αρικο που εστελνα πχ απο λογαριασμό της συζύγου.
Εστειλα 300€

Επειδη δεν ειχα τον αριθμό μου αποθηκευμενο στις επαφες του κινητού μου, τον εβαλα χειροκινητα.
Μια χαρα τον πήρε, απλά δεν ξερω γιατι δεν μοπορω να στειλω ολο το ποσό

Κάπου διάβασα ότι η €μπανκ έχει πιο χαμηλά το όριο απο τα 500€ ,δεν βρίσκω όμως πως αλλάζει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#887272 Κάτσε. Έχεις ενεργό το IRIS και στις δύο τράπεζες που έχεις λογαριασμό; Και στα δύο έχεις δηλωμένο το ίδιο κινητό;
Αφού δε γίνεται να έχεις ταυτόχρονα δύο IRIS στο ίδιο τηλέφωνο!