Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#886892 Είχε βγάλει δίπλωμα στην Αλβανία :rtfm:

Για λίγο καιρό ακόμη θα έχουμε τέτοια ατυχήματα. Θα έρθει ο νέος ΚΟΚ με όριο τα 30Kmh και όλα ΟΚ μετά! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:Εικόνα

:rtfm: :rtfm:

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα όρια δε τα τηρεί κανένας και δεν τιμωρούνται.

Πρέπει να υπάρχουν παντού κάμερες σε όλες τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας όπως στο εξωτερικό. Καμερα και κλήση στο μέιλ.

Κάθε φορά που πάω Πράγα τους χαίρομαι γιατί σέβονται. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα κομμάτι περίπου 1κμ μήκος, λίγο έξω απο το κέντρο απέναντι από κάτι γραφεία που η ταχύτητα περιορίζεται στα 60κμ αν θυμάμαι καλά λόγω θορύβου.

Μόλις μπαίνουν σε αυτό το κομμάτι όλοι κόβουν ταχύτητα και μόλις το περάσουν μετὰ επιταχύνουν.

Θέλω να πω ότι χρειάζονται δύο πράγματα. Τήρηση ΚΟΚ (γενικά) κατά το 70% και εφαρμογή με ηλεκτρονικά μέσα (30%).

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#886905 Ε, εμεις εδω κανουμε νομους για να υπαρχουν. Οπου να' ναι θα ψηφιστει ο νεος ΚΟΚ που οριζει ταχυτητα στις πολεις 30 χαω. Την οποια φυσικα δεν θα ελεγξουμε ποτε, οπως δεν ελεγξαμε και τα 50 χαω μεχρι σημερα,.
Ετσι αν εχουμε τροχαια ατυχηματα η ευκολη δικαιολογια θα ειναι η υπερβολικη ταχυτητα.
Δεν θα φταινε ουτε η μαπα ασφαλτος, ουτε ο φωτισμος, ουτε η σημανση, ουτε η |λογοκρισία| που μας δερνει που θεωρουμε τους δρομους τσιφλικι μας
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
PaNick67 έγραψε:Ε, εμεις εδω κανουμε νομους για να υπαρχουν. Οπου να' ναι θα ψηφιστει ο νεος ΚΟΚ που οριζει ταχυτητα στις πολεις 30 χαω. Την οποια φυσικα δεν θα ελεγξουμε ποτε, οπως δεν ελεγξαμε και τα 50 χαω μεχρι σημερα,.
Ετσι αν εχουμε τροχαια ατυχηματα η ευκολη δικαιολογια θα ειναι η υπερβολικη ταχυτητα.
Δεν θα φταινε ουτε η μαπα ασφαλτος, ουτε ο φωτισμος, ουτε η σημανση, ουτε η |λογοκρισία| που μας δερνει που θεωρουμε τους δρομους τσιφλικι μας

Αν το 30 υπάρχει για να πηγαίνουν όλοι τελικά με 40-50 τότε καλώς και συμβαίνει.

Δε γίνεται να προσπαθώ να περάσω το δρόμο με σκυλι και παιδιά και να έχω τα μηχανάκια να περνάνε αντίθετο για να περάσει τον μπροστά αυτοκίνητο ενώ εγω είμαι στη διαχωριστική ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για τη διάβαση.

Και μιλάμε σε δρόμο πόλης με όριο 30 διότι είναι ήπιας κυκλοφορίας.

ΖΩΑ.-

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#886910 Στην Κω ρίξανε σε όλο το νησί την ταχύτητα στα 50χλμ/ώρα λόγω των πολλών τροχαίων που γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το νησί είναι πίτα από τουρίστες, γουρούνες, σκούτερ, buggy και ότι άλλη μλκία μπορεί να τους νοικιάσει ο κάθε Κώος επιχειρηματίας

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων βέβαια τα τροχαία στο νησί γίνονται γιατί κάποιος τουρίστας έχασε τον έλεγχο του χρεπιού που οδηγούσε και έσκασε σε κολώνα, έφυγε σε χαντάκι ή σε κάνα γεφύρι από κάτω. Προφανώς και αρκετοί (ντόπιοι) τρέχανε και υπήρχαν θανατηφόρα, αλλά η λύση δεν είναι να το πας το όριο 30χλμ και να προκαλέσεις ακόμα περισσότερη ταλαιπωρία

Ο επαρχιακός της Κω είναι ιδίου πλάτους με τον δρόμο που συνδέει Brno - Βιέννη, μόλις βγεις από την εθνική. Εκεί λοιπόν το όριο είναι 90χλμ/ώρα και όπου υπάρχει κόμβος το ρίχνουν στα 70. Η ποιότητα προφανώς δεν συγκρίνεται, απλά για παράδειγμα

Το αστείο είναι ότι έχουν κάνει μελέτες συγκοινωνιολόγοι και αποφαίσανε να ρίξουν το όριο στα 50. Σκέφτονται μέχρι και για νησίδα κατά μήκος μέχρι και εγώ δεν ξέρω ποιο σημείο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Ε, εμεις εδω κανουμε νομους για να υπαρχουν. Οπου να' ναι θα ψηφιστει ο νεος ΚΟΚ που οριζει ταχυτητα στις πολεις 30 χαω. Την οποια φυσικα δεν θα ελεγξουμε ποτε, οπως δεν ελεγξαμε και τα 50 χαω μεχρι σημερα,.

Αν το 30 υπάρχει για να πηγαίνουν όλοι τελικά με 40-50 τότε καλώς και συμβαίνει.

Δε γίνεται να προσπαθώ να περάσω το δρόμο με σκυλι και παιδιά και να έχω τα μηχανάκια να περνάνε αντίθετο για να περάσει τον μπροστά αυτοκίνητο ενώ εγω είμαι στη διαχωριστική ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για τη διάβαση.

Και μιλάμε σε δρόμο πόλης με όριο 30 διότι είναι ήπιας κυκλοφορίας.

ΖΩΑ.-

< >

Δεν θα αλλαξει κατι, μονο οι πινακιδες στους δρομους. Θα πηγαινουν οσο μπορουν, θα κανουν ο,τι τους καπνισει, γιατι δεν υπαρχει αστυνομευση κι οταν την στηνουν καπου ειναι το ιδιο σημειο 30 χρονια τωρα.

Οι διαβασεις πεζων ειναι πονεμενη ιστορια. Με την μηχανη μια φορα παραλιγο να με περασει απο πανω ο πισω και δεν το ξανακανα, εχω και εγω παιδι ας μην μειενι ορφανο

Με το αμαξι σταματαω οταν υπαρχει ικανη αποσταση με τον απο πισω για να σταματησει. Παρολα αυτα δυο, τρεις φορες μου κορναραν παρατεταμενα βριζοντας με. Του εκανα νοημα να περασει απο πανω :lol:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
PaNick67 έγραψε:
BARHonda έγραψε:Alpine?

Celica

Σωστά, GT-Four, με μπερδέψανε τα φώτα εμπρός

Όπως και να χει, άλλες 2 ζωές τζάμπα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#887113 Νομίζω πως είναι ο ευθύς δρόμος που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το σταυροδρόμι που στρίβεις από Αθήνα. Δεν θα μου έκανε εντύπωση δλδ η ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας.
Και γενικά ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο κλασικός, Ελ, ορθόδοξος, επαρχιακός δρόμος, με όλα τα αρνητικά που βιώνουμε εδώ και 10ετίες σε όλη την επαρχία.
Και σχετικοάσχετα, πόοοοοσσα χρόνια διαβάζουμε για τον περιφεριακό της Εύβοιας... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
BARHonda έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
BARHonda έγραψε:Alpine?

Celica

Σωστά, GT-Four, με μπερδέψανε τα φώτα εμπρός

Όπως και να χει, άλλες 2 ζωές τζάμπα

Που το είδες οτι ειναι GT4? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#887151 Δεν είναι? Σε αυτήν φαίνεται να ταιριάζουν τα φώτα εμπρός