Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887112 Έντι δεν υποστήριξα ποτέ υπόθεση 14ου βαγονιού.

Το αν κάποια από αυτά που αναφέρω μπορεί να τα βρεις και στο Βαξεβάνη δε σημαίνει ότι χρήζω απαξίωσης, με το γνωστό σου τρόπο.

Επίσης, θεωρώ πιο πιθανό τα καύσιμα να ήταν κάπου που δεν φαίνονταν, εξήγησα που.

Δηλαδή δεν θέτω ως βασική εκδοχή τα βίντεο να είναι μουσαντένια.
Αλλά ότι και αυτή η περίπτωση υπάρχει, δηλαδή να είναι μουσαντένια, για τους λόγους που εξήγησα.

Για το Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη η γνώμη σας;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887114 Γιουγκο δεν απαξιωνω τίποτα.
Είναι παρόμοια συλλογιστική.

Για τη γνησιότητα των βίντεο εσύ έκανες το σχόλιο ότι δεν είσαι σίγουρος.
Ε αν δεν είναι γνήσια τότε αλλάζει η συζήτηση για το που ήταν το παράνομο καύσιμο. Μπορεί να ήταν σε κάποιο από τα "αδεια".
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#887115 Η κουβέντα με ανθρώπους που απαξιώνουν (γιατί είναι ολοφάνερο) τον συνομιλητή τους δεν οδηγεί πουθενά.

Από την στιγμή που κάποιοι απλώς θέλουν να πουν πως όλα έγιναν εντάξει ( ή σχεδόν εντάξει) δεν υπάρχει περιθώριο για κουβέντα κατά την γνώμη μου.

Οι ευθύνες όλων όσων ασχολήθηκαν είναι δεδομένες και όλοι όσοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν δεν είναι ψεκασμένοι και ορισμένοι εδώ μέσα πεφωτισμένοι.

Πολλά από αυτά που λέει ο Yugo είναι αυτά που απασχολούν πολύ κόσμο. Όλο τον κόσμο δηλαδή που δεν θέλει να ξαναζήσει ούτε Τέμπη, ούτε Μάτι, ούτε Κινέττα, ούτε Daniel.
Για να μην μιλήσω για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι σβήνουν στην θάλασσα.

Γιατί δεν ήταν μόνον τα Τέμπη που είδαμε ανικανότητα, είναι διαχρονικό το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Isambard έγραψε:Η κουβέντα με ανθρώπους που απαξιώνουν (γιατί είναι ολοφάνερο) τον συνομιλητή τους δεν οδηγεί πουθενά.

Αυτο ισχυει Ενθεν ΚΑΙ Εκειθεν?
Δεν σε ειδα να αντιδρας οταν ο Λαφαμαζ πως γραφεται ελεγε να παω να ποσταρω για τον αιγυπτιο και τη χατζαρα :roll: και να αφησω τα του σιδηροδρομου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887117 Ισαμπραντ ποιος λέει εδώ μέσα ότι όλα έγιναν εντάξει ή σχεδόν εντάξει;

Το να πετάμε μια φωτοβολίδα που δεν ισχύει είναι χειρότερο από το να νομίζει κάποιος ότι απαξιωνεται ή θέση του.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#887118 Αρκετοί. Όπως ο αποπάνω σου για παράδειγμα. Και όχι μόνον.

Ξαναλέω όμως, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, όχι γιατί φοβάμαι, απλώς γιατί είναι ανούσια.

Η ντροπή των Τεμπών δεν μπορεί να σβηστεί με κάτι τέτοια. Όχι πως δεν θα προσπαθήσουν κάποιοι, με πρώτη την κυβέρνηση.

Μέχρι λοιπόν να διαβάσουμε ξεκάθαρα από κάποιους εδώ μέσα πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όπως δεδομένη είναι και η προσπάθεια συγκάλυψης περισσότερες από μια φορά, κουβέντα σοβαρή δεν μπορεί να γίνει. Ειδικά όταν κάποιοι ούτε καν διαβάζουν τι λένε οι υπόλοιποι.

Οπότε, προσωπικά, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να συζητάω με κάποιους που προσπαθούν με μειώσουν και να θίξουν τους υπόλοιπους.

Αν θέλω κάτι τέτοιο,πάω να γράψω στο Twitter /X, δεν θα έρθω σε ένα φόρουμ σαν αυτό. Ή απλώς θα διαβάσω και θα πάω παρακάτω, το ίδιο κάνουν πολλοί, δεν είμαι μόνον εγώ προφανώς, ούτε λέω καμία σοφία.

Ή θα πάω σε κάποιο άλλο θέμα, ευτυχώς έχει πάρα πολλά εδώ μέσα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887121 Το εντάξει ή σχεδόν εντάξει ισοδυναμεί με το οτι 'ΟΣΕ γαμαει, έγινε στραβή σε μια βάρδια'.

Αυτό ούτε ο Πορδοσαλτε δεν το λέει τώρα (μπορεί να το είπε λίγο το '23).

Ο αντίλογος εδώ μέσα αφορά τη σπεκουλα πίσω από το θέμα συγκάλυψη, maximou csi, hitmen Κουλη, λαθρεμπορας που έκανε τον κακό χαμό ή κυβέρνηση για να τον καλύψει.

Ο Γιουγκο έχει γράψει 15 ποστ ότι "δεν ξέρω αλλά το τάδε σενάριο δεν μου φαίνεται πειστικό, μάλλον ισχύει το αντίθετο".
Η απάντηση μου είναι ότι οποιοδήποτε σενάριο έχει στοιχεία και όχι εικασίες θα σταθεί και θα μάθουμε τι ισχύει.
Το οτι ο κύριος τάδε-εξαιρετικός μηχανικός και καλός άνθρωπος λέει ότι μάλλον δεν προήλθε ή φωτιά από τα λάδια δεν προσφέρει κάτι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887124 Έντι.

Όσο εγώ λέω "αυτό το σενάριο δε μου φαίνεται πειστικό, αλλά το άλλο μου φαίνεται" άλλο τόσο το λένε και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα υπό την αντίστροφη εκδοχή.

Δεν είναι ότι οι άλλοι παρουσιάζουν μια πιο σαφή εκδοχή και εγώ αρλούμπες που οριακά μπορούν να σταθούν.

Οπότε δεν κάνεις δίκαιη διατύπωση για άλλη μια φορά.

Ενώ έχεις δύο αντίθετες πλευρές που και οι δύο λένε τι τους φαίνεται πειστικό και τι όχι, αφαιρείς κύρος μόνο από τις δικές μου θέσεις.

Και αν ο Νίκος και ο nass διαβάσουν ψύχραιμα τι έγραψες νομίζω θα συμφωνήσουν σε αυτό μαζί μου.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887126 Και κάτι ακόμα.

Δεν θυμάμαι άλλη μέρα σε αυτό το φόρουμ να μου έχουν βγάλει έτσι το λάδι.
Ειλικρινά το λέω, δεν το περίμενα τέτοιο πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By nass
Isambard έγραψε:Η κουβέντα με ανθρώπους που απαξιώνουν (γιατί είναι ολοφάνερο) τον συνομιλητή τους δεν οδηγεί πουθενά.

Από την στιγμή που κάποιοι απλώς θέλουν να πουν πως όλα έγιναν εντάξει ( ή σχεδόν εντάξει) δεν υπάρχει περιθώριο για κουβέντα κατά την γνώμη μου.

Οι ευθύνες όλων όσων ασχολήθηκαν είναι δεδομένες και όλοι όσοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν δεν είναι ψεκασμένοι και ορισμένοι εδώ μέσα πεφωτισμένοι.

Πολλά από αυτά που λέει ο Yugo είναι αυτά που απασχολούν πολύ κόσμο. Όλο τον κόσμο δηλαδή που δεν θέλει να ξαναζήσει ούτε Τέμπη, ούτε Μάτι, ούτε Κινέττα, ούτε Daniel.
Για να μην μιλήσω για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι σβήνουν στην θάλασσα.

Γιατί δεν ήταν μόνον τα Τέμπη που είδαμε ανικανότητα, είναι διαχρονικό το πρόβλημα.

Εγώ που κατέβηκα στις διαδηλώσεις επειδή απορρίπτω εν μέρει το αφήγημα της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα απορρίπτω εν μέρει και το αφήγημα της πλειονότητας ων συγγενών των θυμάτων (διότι η αντιπολίτευση δεν έχει πρακτικά αφήγημα, έχει απλά στοιχηθεί πίσω τους) είμαι ψεκασμένος ή πεφωτισμένος ?
Και ο κύριος λόγος που κατέβηκα ήταν η τελευταία πρότασή σου, δεν θέλω άλλη Ηλιεία, Μάνδρα, Μάτι, Βόρεια Εύβοια, Τέμπη, δεν είναι ούτε το αφήγημα του ενός ούτε του άλλου.

Ομως και για να κλείσω για να μην ζορίζω το φίλο μας το Yugo_para_sempre, τον οποίο BTW δεν θεωρώ ότι υποτίμησα σε οποιαδήποτε στιγμή, σε ό,τι αφορά το θέμα της συγκάλυψης, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το κράτος που είναι υπεύθυνο για Ηλιεία, Μάνδρα, Μάτι, Βόρεια Εύβοια, Τέμπη, κάθισε μέσα σε μερικές ώρες και έστησε μια επιχείρηση μπαζώματος για να συγκαλύψει τι ? Ως προς αυτό θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να θεωρώ σε ισχύ το Hanlon's razor.

Edit: Εν ολίγοις η άποψή μου για το όλο ζήτημα συμπίπτει με όσα αναφέρονται στο https://www.news247.gr/gnomes/kai-an-den-iparxei-paranomo-fortio/
Τελευταία επεξεργασία από nass και 31 Μαρ 2025, 08:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
EDDIE_147 έγραψε:Η απάντηση μου είναι ότι οποιοδήποτε σενάριο έχει στοιχεία και όχι εικασίες θα σταθεί και θα μάθουμε τι ισχύει.

Ε οχι δεν παει ετσι. Το εχετε πει και ξαναπει αλλα δεν ισχυει. Γιατι αυτο το στοιχειο θα πρεπει να το κανει αποδεκτο η προδικασια, να μπει στο κατηγορητηριο ωστε να το εξετασει το δικαστηριο.

Αν λοιπον απο την επομενη μερα του ατυχηματος ξεκινησαν διαδικασιες κουκουλωματος, απο το μπαζωμα, την καταστροφη αιματος των θανοντων, την μη τοξικολογικη εξεταση αυτων, την απαξιωση οποιου μιλαει για το θεμα απο τα ΜΜΕ και την κυβερνηση κλπ, αυτα που θα μπουν στην δικογραφια δεν θα ειναι η πραγματικοτητα.

Το δικαστηριο δεν ειναι ανακριτης, δεν ανακαλυπτει πραγματα παρα μονο αν ξεφυγει κατι απο καποιον μαρτυρα και τοτε θα γινει αλλη διαδικασια με αλλο δικαστηριο.

Οποτε δεν θα μαθουμε τι ισχυει οπως λες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:Ομως και για να κλείσω για να μην ζορίζω το φίλο μας το Yugo_para_sempre, τον οποίο BTW δεν θεωρώ ότι υποτίμησα σε οποιαδήποτε στιγμή, σε ό,τι αφορά το θέμα της συγκάλυψης, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το κράτος που είναι υπεύθυνο για Ηλιεία, Μάνδρα, Μάτι, Βόρεια Εύβοια, Τέμπη, κάθισε μέσα σε μερικές ώρες και έστησε μια επιχείρηση μπαζώματος για να συγκαλύψει τι ? Ως προς αυτό θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να θεωρώ σε ισχύ το Hanlon's razor.

Ολα αυτα που αναφερεις ειναι φυσικες καταστροφες. Δεν θα μπορουσαν αν εχουν προβλεφθει και για να μην ειχαν γινει θα επρεπε να εχουμε ενα αλλο κρατος, που δεν θα επετρεπε πχ τα μπαζωματα χειμαρων στην Μανδρα, την αναρχη δομηση σε ολη την χωρα, την πληρη εγκαταληψη και φροντιδα αστικου δασους επειδη ειναι πευκα, την απαξιωση της ΠΥ απο την διαλυση της Δασικης μεχρι σημερα ( το ξυλο και τα δακρυγονα στους εποχικους πυροσβεστες εξω απο την Πολ Προστασια το θυμασαι; ) και αλλα πολλα.

Τα Τεμπη ειναι δυστυχημα το οποιο οφειλεται στην μη υπαρξη μηχανισμου ασφαλειας των τρενων, δεν ειναι μονο η τηλεδιοικηση που ελειπε αλλα και μια σειρα αλλα ,ετρα τα οποια πριν την τηλεδιοικηση δεν επετρεπαν να συμβουν τετοια ακομα και σε εποχες μονης γραμμης. Εδω λοιπον οι πολιτικες ευθυνες ειναι ξεκαθαρες, δεν μπορει να φταιει ουτε η γρανα ουτε ο ανεμος.

Οπως δε χειριστηκαν την υποθεση μετα το δυστυχημα εμενα σαν αποπειρα συγκαλυψης μου μοιαζει και οχι απο ανικανοτητα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Στο δυστύχημα της Helios στο Γραμματικό ο τόπος που έπεσε το αεροπλάνο είχε αποκλειστεί για πάνω από ένα μήνα.
Έχω συγγενή στο χωριό και μου το είχε πει τότε ότι δεν μπορούσαν ούτε από κοντινό δρόμο να περάσουν.

Ισχύει. Γιατί στα αεροπορικά δυστυχήματα υπάρχει εδώ και δεκαετίες συγκεκριμένο πρωτόκολλο και φορέας διαχείρισης. Αν θυμάμαι λεγόταν Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και είχε ως επικεφαλή έναν αξιοσέβαστο πρώην αρχιπιλότο της Ολυμπιακής τον Ακριβό Τσολάκη.
Ενώ για τα σιδηροδρομικά δεν υπήρχε τίποτα (για την ακρίβεια το θέμα χειριζόταν η Τροχαία :help: ) μέχρι τη μετεξέλιξη της ως άνω επιτροπής σε ΕΟΔΑΣΑΑΜ, που αν κατάλαβα καλά ήταν (όπως και στη ΡΑΣ) μπουρδέλο η κατάσταση μέχρι τα Τέμπη (εννοείται με ευθύνη της κυβέρνησης. αφού σε ενδιαφέρει τόσο :rtfm: ).

PaNick67 έγραψε:Εδώ μέσα σε μία μέρα ξεκίνησαν εργασίες "καθαρισμού" στο σημείο. Τυχαίο;

Δηλαδή μπορείς να πεις μετά βεβαιότητας ότι δεν χρειαζόταν διαμόρφωση του εδάφους εκεί που πάταγε ο μεγάλος κόκκινος γερανός ώστε να μπορεί να σηκώσει με ασφάλεια ολόκληρα βαγόνια και μηχανές ? Αυτό έκαναν τις πρώτες 1-2 ημέρες.
Ο "καθαρισμός" που λες έγινε αρκετά μετά.

Ναι απολυτα. Οι γερανοι ειναι σχεδιασμενοι γι'αυτον τον σκοπο. Αλλωστε δεν μιλαμε για καλλιεργησιμη περιοχη αλλα για ενα μερος με σκληρο εδαφος κι οποιος εχει επιχειρησει να σκαψει σε χερσο μερος ανοιχτο στον ηλιο και τις βροχες ξερει.
Ακομα κι αν χρειαζοτνα διευθετηση θα ηταν μικρη ισα ισα να πατησουν πιο ισια τα πεδιλα.

Αντιθετα:
Οι χειριστές δίνουν από δυο καταθέσεις, τον Ιανουάριο και τον Μάιο του 2024. Οι εργασίες των μηχανημάτων στο χώρο ξεκινούν τη νύχτα του δυστυχήματος και ολοκληρώνονται στις 8 Μαρτίου.
https://www.news247.gr/magazine/reporta ... to-bazoma/
nass έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Αν είσαι οπαδός του κουλισταν ναι

:thumbsdown:
Υπενθυμίζω ότι το 2005 (Helios) πάλι ΝΔ Καραμανλή είχαμε στην κυβέρνηση.

Παλι δυστυχημα χωρις να εχει καμια ευθυνη ομως.

Οσο για τους οπαδους του κουλισταν που σε χαλασε, ειναι η γνωμη μου και δεν εχει σχεση μονο με αυτα που γραφονται εδω
Άβαταρ μέλους
By nass
PaNick67 έγραψε:Ολα αυτα που αναφερεις ειναι φυσικες καταστροφες.

Ναι, όμως η αντιμετώπισή τους από το Ελληνικό Κράτος είναι ο λόγος που τα βάζω στην ίδια κατηγορία με τα Τέμπη.

PaNick67 έγραψε:Τα Τεμπη ειναι δυστυχημα το οποιο οφειλεται στην μη υπαρξη μηχανισμου ασφαλειας των τρενων, δεν ειναι μονο η τηλεδιοικηση που ελειπε αλλα και μια σειρα αλλα ,ετρα τα οποια πριν την τηλεδιοικηση δεν επετρεπαν να συμβουν τετοια ακομα και σε εποχες μονης γραμμης.

Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ λέει ποιές ήταν οι 2 κύριες αιτίες και δεν συμφωνεί μαζί σου και λέει και ποιοί ήταν οι επιβαρυντικοί παράγοντες, όπου αναφέρονται όσα λες. Θα συνταχθώ με το πόρισμα.

PaNick67 έγραψε:Εδω λοιπον οι πολιτικες ευθυνες ειναι ξεκαθαρες, δεν μπορει να φταιει ουτε η γρανα ουτε ο ανεμος

Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.

Στα υπόλοιπα μένω σε όσα ήδη πολλά έχω γράψει.