Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887046 Ο Λακαφώσης έλεγε ότι σε αυτό το πείραμα, της έρευνας που παραγγέλθηκε από Πλακιά και άλλους, από τις αρχές του 2024, χρησιμοποιήθηκε λάδι σιλικόνης με προδιαγραφές για ανάφλεξη στους 150 βαθμούς και όχι στους 300 που έχουν οι μετασχηματιστές.

Πέρα από αυτό, τόνισε ότι η πιο βασική αντίρρηση του με αυτό το πόρισμα έχει να κάνει με τη ρευστοδυναμική των ελαίων σιλικόνης.
Ότι δηλαδή τα χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια που δεν μπορεί να μετατραπεί γρήγορα μεγάλο μέρος της ποσότητας τους σε νέφος σταγονιδίων, ακόμα και σε αυτή τη σύγκρουση.

Σε αντίθεση με τους πτητικούς υδρογονάνθρακες που μπορούν να έχουν πολύ πιο εύκολα τέτοια συμπεριφορά και από πλευράς ευκολίας ανάφλεξης τους αλλά και από πλευράς μετατροπής τους σε νέφος σταγονιδίων.

Πέρα από αυτά.

Οσον αφορά το σκάψιμο και την απομάκρυνση τεράστιας ποσότητας χώματος και κατόπιν του μπαζώματος αυτής.
Γιατί η επικρατέστερη εκδοχή πρέπει να είναι αυτή της άγνοιας ως προς το πως συλλέγονται σωστά τα στοιχεία και επίσης της ανικανότητας;

Η απίστευτη ταχύτητα με την οποία απομάκρυναν τα συντρίμμια μαζί με τεράστια ποσότητα χώματος και κατόπιν μπάζωσαν...
Χωρίς να πάρουν καμία έγκριση από εισαγγελέα και γενικότερα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με ταχύτατες διαδικασίες και κάνοντας ανάθεση σε εταιρεία που συστάθηκε μελλοντικά :dizzy: , σε εμένα δεν δείχνει ανικανότητα και άγνοια.
Δείχνει ότι όταν κάτι πραγματικά επείγει πολύ, μπορούν να συντονίσουν και να εκτελέσουν τάχιστα.

Εν τω μεταξύ ο Λακαφώσης και η ομάδα του, κατηγορείται και από την μια πλευρά και από την άλλη.
Από τη μια (κυβερνητική) ότι είναι ανεπαρκής και αντιφατικός.
Από την άλλη (Κοκοτσάκης-Καθηγητής Παπαδάκης) ότι είχε επικοινωνία με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ για να τους έκθεσει τις απόψεις του και ότι ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ, μαζί με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, την ποσότητα των υδρογονανθράκων (μόνο 2.5 - 4 τόνοι) και των νεκρών από την πυρκαγιά (μόνο 5-7) ώστε να μη φανεί η πραγματική έκταση του εγκλήματος.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν όντως ο Λακαφώσης πέφτει έξω σε αυτά τα δύο είναι κυρίως λόγω της πολύ υψηλής μετριοπάθειας του γενικά σε κάθε προσέγγιση του. Έχει εμμονή με τη ΜΗ υπερβολή αν τον έχω καταλάβει σωστά.
Άβαταρ μέλους
By nass
#887053 Ολες οι θεωρίες περί λαθραίου καύσιμου στην εμπορική (περιλαμβανομένου του πορίσματος του ΕΔΟΑΣΑΑΜ) πρέπει πλέον να λαμβάνουν υπόψη τους τα "game changer" 3 βίντεο και τη διαφαινόμενη γνησιότητα αυτών και να απαντούν στο προφανές ερώτημα, που βρίσκονταν αυτοί οι "θεωρητικοί" 2.5-5-15 τόνοι αρωματικών υδρογονανθράκων ? Γιατί στις πλατφόρμες με τις λαμαρίνες απ΄ ό,τι φαίνεται δεν ήταν :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:Ο Λακαφώσης έλεγε ότι σε αυτό το πείραμα, της έρευνας που παραγγέλθηκε από Πλακιά και άλλους, από τις αρχές του 2024, χρησιμοποιήθηκε λάδι σιλικόνης με προδιαγραφές για ανάφλεξη στους 150 βαθμούς και όχι στους 300 που έχουν οι μετασχηματιστές.

Πέρα από αυτό, τόνισε ότι η πιο βασική αντίρρηση του με αυτό το πόρισμα έχει να κάνει με τη ρευστοδυναμική των ελαίων σιλικόνης.
Ότι δηλαδή τα χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια που δεν μπορεί να μετατραπεί γρήγορα μεγάλο μέρος της ποσότητας τους σε νέφος σταγονιδίων, ακόμα και σε αυτή τη σύγκρουση.

Σε αντίθεση με τους πτητικούς υδρογονάνθρακες που μπορούν να έχουν πολύ πιο εύκολα τέτοια συμπεριφορά και από πλευράς ευκολίας ανάφλεξης τους αλλά και από πλευράς μετατροπής τους σε νέφος σταγονιδίων.

Πέρα από αυτά.

Οσον αφορά το σκάψιμο και την απομάκρυνση τεράστιας ποσότητας χώματος και κατόπιν του μπαζώματος αυτής.
Γιατί η επικρατέστερη εκδοχή πρέπει να είναι αυτή της άγνοιας ως προς το πως συλλέγονται σωστά τα στοιχεία και επίσης της ανικανότητας;

Η απίστευτη ταχύτητα με την οποία απομάκρυναν τα συντρίμμια μαζί με τεράστια ποσότητα χώματος και κατόπιν μπάζωσαν...
Χωρίς να πάρουν καμία έγκριση από εισαγγελέα και γενικότερα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με ταχύτατες διαδικασίες και κάνοντας ανάθεση σε εταιρεία που συστάθηκε μελλοντικά :dizzy: , σε εμένα δεν δείχνει ανικανότητα και άγνοια.
Δείχνει ότι όταν κάτι πραγματικά επείγει πολύ, μπορούν να συντονίσουν και να εκτελέσουν τάχιστα.

Εν τω μεταξύ ο Λακαφώσης και η ομάδα του, κατηγορείται και από την μια πλευρά και από την άλλη.
Από τη μια (κυβερνητική) ότι είναι ανεπαρκής και αντιφατικός.
Από την άλλη (Κοκοτσάκης-Καθηγητής Παπαδάκης) ότι είχε επικοινωνία με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ για να τους έκθεσει τις απόψεις του και ότι ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ, μαζί με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, την ποσότητα των υδρογονανθράκων (μόνο 2.5 - 4 τόνοι) και των νεκρών από την πυρκαγιά (μόνο 5-7) ώστε να μη φανεί η πραγματική έκταση του εγκλήματος.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν όντως ο Λακαφώσης πέφτει έξω σε αυτά τα δύο είναι κυρίως λόγω της πολύ υψηλής μετριοπάθειας του γενικά σε κάθε προσέγγιση του. Έχει εμμονή με τη ΜΗ υπερβολή αν τον έχω καταλάβει σωστά.

Ο Λακαφωσης έλεγε αυτό αρχικά:

Εικόνα

Δε πήγε πολύ καλά.

Τώρα λέει αυτό:

https://x.com/georghyzhukov/status/1905 ... 6u_I7YUjdQ

Αλήθεια με ποια ιδιότητα λέει όσα λέει; Έχει πρόσβαση στα στοιχεία της δικογραφίας; Έχει εμπειρία από τέτοια περιστατικά; Πως ακριβώς και με ποια ιδιότητα είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει αυτό που αναφέρεις στην αρχή;

Τι επαγγέλλεται και πὼς βιοπορίζεται;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί να πιστέψουμε τον Λακαφώση που έχει πέσει αποδεδειγμένα πλέον έξω και όχι 4 διαφορετικά πορίσματα που καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα;

< >
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887058 Επειδή τον έχω ακούσει αρκετές φορές.

Δεν λέει πολύ διαφορετικά πράγματα.
Το μόνο στο οποίο επιμένει είναι η ύπαρξη εύφλεκτης ύλης κατά πάσα πιθανότητα πτητικών υδρογονανθράκων.
Όταν τον ρωτάνε αν θα μπορούσε να είναι κάπου δεν λέει ποτέ με σιγουριά ήταν εκεί.
Όταν ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ είπε ότι πιθανά το φορτίο να βρισκόταν στο πίσω μέρος της 2ης μηχανής του εμπορικού είπε ότι δεν θα μπορούσε να το αποκλείσει, όχι ότι έχει βεβαιότητα ότι ήταν εκεί.
Αυτό που τονίζει είναι η ύπαρξη εύφλεκτης ύλης.
Το που ήταν, είναι δύσκολο να αποδειχθεί λόγω έλλειψης κατάλληλων στοιχείων μετά...
- Το επείγον μπάζωμα με εντολή κυβερνητικών χωρίς καμία άδεια δικαστικών.
- Τη μη συλλογή δειγμάτων από το πεδίο εκείνες τις πρώτες μέρες.
- Τη μη εκτέλεση τοξικολογικών εξετάσεων στα θύματα που όφειλαν να κάνουν.
- Την καταστροφή βιολογικού υλικού των θυμάτων με εντολή ανακριτή πολύ σύντομα μετά το δυστύχημα.

Επίσης δεν είναι μόνος στις έρευνες, έχει αναφέρει ότι είναι μέλος της ΕΔΑΠΟ που έχει αρκετά μέλη με επιστημονικό υπόβαθρο τα οποία είχε αναφέρει αναλυτικά. Απλά αυτός είναι που βγαίνει περισσότερο προς τα έξω.

Επίσης και η ομάδα Κοκοτσάκη έχει βγάλει συμπέρασμα για ύπαρξη άλλης εύφλεκτης ύλης.
Που έχει εμπλέξει και τον καθηγητή Παπαδάκη από το Χιούστον που είναι μαθηματικός, ο οποίος έχει εμπλέξει τον Faisal Khan που είναι Head στο Chemical Engineering επίσης στο Τέξας.
Αυτοί είναι ακόμα πιο έντονοι στους υπολογισμούς τους και κατηγορούν τον Λακαφώση ως πολύ soft όπως είπα πριν.

Τέλος υπάρχει και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ (ο επίσημος κρατικός φορέας) που κάνει εκτίμηση για ύπαρξη εύφλεκτων υλών πιο κοντά με αυτή Λακαφώση/ΕΔΑΠΟ.

Οπότε.
Πρώτον ο Λακαφώσης δεν είναι μόνος του αλλά μέλος της ΕΔΑΠΟ.
Δεύτερον υπάρχουν και άλλες δύο ομάδες που βγάζουν συμπέρασμα ότι υπήρχαν εύφλεκτες ύλες.

Εμένα, αυτές οι εκδοχές μου φαίνονται πιο πειστικές από τις άλλες που αναφέρεις.
Ειδικά αν τις βάλω μαζί με την απίστευτη ταχύτητα του σκαψίματος τεράστιας ποσότητας χώματος και κατόπιν μπαζώματος αυτής με κυβερνητική παρέμβαση, μη λαμβάνοντας άδεια από τις δικαστικές αρχές και ενώ ήταν σαφές πως ήταν χώρος διερεύνησης δυστυχήματος ή ακόμα και εγκλήματος.
+ και τα άλλα τρία που ανέφερα σε μπούλετς παραπάνω.

Αν εσένα δεν σε ταρακουνάει τίποτα από όλα αυτά και πιστεύεις ότι και το σκάψιμο/μπάζωμα ήταν αποτέλεσμα άγνοιας και αμέλειας δικαίωμα σου.

Δεν γίνεται να είμαι βέβαιος, κλείνω προς κάπου όμως.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που ο συνδυασμός των παραπάνω δεν σας ξενίζει καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887059 Γιουγκο ο Λακαφωσης έχει πέσει στην παγίδα της πολυτεχνικης ξερολιασης του.
Πριν ένα μήνα ζωγράφιζε δεξαμενες στο σόου Ευαγγελάτου και τωρα δεν κάνει τεχνική κουβέντα με μη τεχνικό.
Για το αν και που έχει κάνει λάθος έχουν μιλήσει άλλοι τεχνικοί - αν τα είχες διαβάσει θα σε παραξενευαν και αυτά.

Yugo_para_siempre έγραψε:ΕΔΑΠΟ

Επειδή το γράφεις σαν να είναι η all star united μηχανικών Ευρώπης, ξέρεις τι είναι η ΕΔΑΠΟ;

Το ξέρεις ότι υπάρχουν και τα πορίσματα του ΣΥΞΠΕΤ;
Άσχετα αν έχουν περιορισμένη δημοσιότητα.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887062 Δεν έγραψα πουθενά ότι η ΕΔΑΠΟ είναι allstar... Μην με αδικείς με το καλημέρα.

Απλά ανέφερα την ΕΔΑΠΟ ως απάντηση στο Νίκο, για να του δείξω ότι ο Λακαφώσης δεν είναι ένας μόνος του σε αυτά που λέει αλλά ουσιαστικά μέλος μιας ομάδας με κοινή γραμμή. ΕΔΑΠΟ =
Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών

Ποτέ δεν έχει πει με σιγουριά οι ύλες ήταν εκεί.
Ακόμα και οι ζωγραφιές ήταν σχόλιο στο πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ, που τοποθετούσε, ίσως, τις εύφλεκτες ύλες στο πίσω μέρος της 2ης μηχανής του εμπορικού.
Αυτό που είπε είναι ότι δεν θα το απέκλειε. Μόνο αυτό.

Κάποιοι αντικρούουν το Λακαφώση. Εμένα μου φαίνεται πιο πειστική η εκδοχή της ύπαρξης εύφλεκτων υλών, που όπως ανέφερα, την υποστηρίζουν σε διαφορετική έκταση, τρεις ομάδες, όχι μόνο μια.

Η άλλη πλευρά μέχρι σήμερα ήξερα ότι είναι ο Βέλγος της Hellenic Train, το πόρισμα για λογαριασμό Πλακιά και τρίτος ο Λιόλιος.
Το τελευταίο που λες δεν το ξέρω.
Παρέθεσε το.

Όσον αφορά τα σχόλια μου για το μπάζωμα. Θέλω το σχόλιο σου.
Είναι ακραία η οπτική μου;
Αν δεν μου κάθεται καλά η άγνοια και η αμέλεια ως αιτία του;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#887063 Γιατί ο Λακαφωσης και όχι ο Πουρναρακης ρε παίδες?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#887065 Yugo_para_siempre ο Λακαφώσης λέει πολλά, όμως επί της ουσίας δε λέει τίποτα. Προφανώς και δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά διότι δε ξέρει και τελικά ό,τι λέει καταρρίπτεται, οπότε νομίζω σιγά-σιγά αρχίζει και κρατάει πισινή.

Συνεπώς ό,τι λέει το λέει χωρίς καμία σιγουριά, χωρίς αποδείξεις, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα και εμπειρία σε τέτοια περιστατικά (όπως πχ η Burgoynes). Οπότε τον θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο τη στιγμή που καμία θεωρία του δεν έχει βγει σωστή.

Σχετικά με το «μπάζωμα», απαντήθηκε. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να στηθούν οι γερανοί να σηκώσουν την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. Μάλιστα στη σημείο ήταν παρόν και η αντιπολίτευση η οποία δεν έφερε καμία αντίρρηση η πρόταση διότι (όπως όλοι) εμπιστεύθηκαν τους ανθρώπους στο πεδίο.

Η θεωρία του «μπαζώματος» ποιά είναι και πως θα έβγαινε αληθινή τελικά όταν ούτε παράνομο φορτίο υπήρχε τελικά και η θεωρία της «πυρόσφαιρας» του Λακαφώση τελικά δεν αποδεικνύεται? Βασίζεται στη θεωρία της «συγκάλυψης»? Τι να συγκαλύψουν ακριβώς? Ποιό το κίνητρο?

Σχετικά με τα υπόλοιπα που αναφέρεις, έχουν απαντηθεί από το ηχητικό του δικηγόρου που είχα βάλει πριν λίγες σελίδες (είναι λίγο μεγάλο άλλα άκουσέ το) και θα αποδειχθούν εν καιρώ στο δικαστήριο πιστεύω.

Το 4ο είναι το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

Για μένα χάνεται όλη ουσία και τελικά χρόνος.

Όταν στο εξωτερικό συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα οι ανεξάρτητες αρχές διερευνούν τους λόγους με σκοπό τελικά να δημιουργηθούν μηχανισμοί ώστε οι σιδηροδρομικές/οδικές/αεροπορικές μεταφορές να γίνουν πιο ασφαλείς.

Για μένα (επειδή με ρωτάς) εκεί είναι η ουσία και αυτό με ενδιαφέρει. Να μπορώ να πάρω το τραίνο με τα παιδιά μου (ή τα παιδιά μου αργότερα μόνα τους αν σπουδάσουν εκτός Αθηνών) χωρίς να έχω άγχος και έννοια και να είμαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές.

Όλα τ’αλλα για ξυλόλια, πυρόσφαιρες, μπαζώματα κλπ είναι δευτερεύοντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887066 Δε σε αδικώ αλλά ΕΔΑΠΟ = μια ομάδα μηχανικών ιδιωτών.
Δεν έχει κάποια παραπάνω ισχύ ή κύρος από το να πεις σκέτο Λακαφωσης.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν αντικρούω κανένα Λακαφωση, παρατηρώ ότι μετά την εμφάνιση των 3 βίντεο άλλαξε επικοινωνιακη τουλάχιστον προσέγγιση.
Από εκεί που μετραγε τόνους, τώρα ψάχνει που μπορεί να βάλανε τα μπιτονια.

Τέλος ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ λέει κάποια ωραία πράγματα με αντίστοιχα ωραίες υποσημειωσεις --> λέει εμείς δεν είμαστε χημικοί μηχανικοί, θα έρθουν άλλοι να συμπληρώσουν το παζλ.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887070 Νίκο η εξήγηση για το μπάζωμα δεν με πείθει.
Μια αναφέρεται ότι ήταν αναγκαίο για ευστάθεια του εδάφους, μια ότι έχει από κάτω αγωγό φυσικού αερίου, μια ότι ήταν απλά αγνοία και αμέλεια.

Εγώ δεν πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει για να πατήσουν οι γερανοί, όπως και άλλοι.
Αλλά έστω ότι όντως έπρεπε.
Γιατί τέτοια ταχύτητα;
Γιατί μετά από τέτοια πυρόσφαιρα, να μην πάρουν δείγματα φρέσκα για να ερευνηθούν για κάθε ενδεχόμενο;
Γιατί η δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή έρευνα ποιος έδωσε την εντολή, άρα έχει ενδείξεις ότι κάτι έγινε με ύποπτο τρόπο;

Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ως προς την απόρριψη Λακαφώση/ΕΔΑΠΟ;
Δεν νομίζω ότι έχεις πάτημα τέτοιας ασυνέπειας από πλευράς τους.
Επίσης είναι και άλλες δύο ομάδες, το τονίζω, η μια με Head καθηγητή Χημικό Μηχανικό.

Έντι ο Λακαφώσης δεν έχει πει ποτέ πολύ μεγάλη ποσότητα. Το μέγιστο που έδινε ήταν 3.5 τόνοι, έως τόσο.
Δεν έχει κάνει αναδίπλωση.
Ο Κοκοτσάκης και οι άλλοι μιλούν για 15+ τόνους.
Ιδιώτες μηχανικοί είναι η ΕΔΑΠΟ.
Αλλά δεν είναι ένας.
Έχει σημασία.
Δεν είναι μοναχικός Δον Κιχώτης.

Επίσης η δικιά σου εκδοχή του μπαζώματος ποια είναι.
Δεν μου έχεις απαντήσει.
Άβαταρ μέλους
By nass
Yugo_para_siempre έγραψε:Όταν ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ είπε ότι πιθανά το φορτίο να βρισκόταν στο πίσω μέρος της 2ης μηχανής του εμπορικού

Επειδή το αναφέρεις και παρακάτω, ο ΕΔΟΑΣΑΑΜ δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο (και εν γένει δεν κάνει κάποια υπόθεση για το που βρισκόταν οι υδρογονάνθρακες), απλά λέει ότι το πίσω κόκπιτ της 2ης μηχανής δεν εντοπίστηκε στα συντρίμια στο Κουλούρι :rtfm:

Αν κατάλαβα καλά Link με αφορμή το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ πήγαν μετά στο Κουλούρι ειδικοί της Πυροσβεστικής και τελικά εντόπισαν το χαμένο κόκπιτ διαλυμένο (προφανώς επειδή έπεσαν πάνω του οι λαμαρίνες από τις πλατφόρμες), χωρίς ίχνη καύσης-έκρηξης. Αρα μάλλον η θεωρία λαθραίων στο 2ο κοκπιτ μάλλον δεν στέκει.

Yugo_para_siempre έγραψε:Τέλος υπάρχει και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ (ο επίσημος κρατικός φορέας) που κάνει εκτίμηση για ύπαρξη εύφλεκτων υλών πιο κοντά με αυτή Λακαφώση/ΕΔΑΠΟ.

Αυτό είναι σωστό, ο ΕΔΟΑΣΑΑΜ λέει ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την πυρόσφαιρα με βάση τις γνωστές εύφλεκτες ουσίες στα 2 τρένα (πχ. τα λάδια των μετασχηματιστών) και άρα υποθέτει την ύπαρξη μίας "άγνωστης μέχρι στιγμής καύσιμης ύλης" την ποσότητα της οποίας (με βάση την υπόθεση ότι είναι κάποιου είδους υδρογονάνθρακες και από τις διαστάσεις της πυρόσφαιρας) υπολογίζει (αν θυμάμαι καλά, τα είχα γράψει πιο πριν σε αυτό το θέμα) σε 2.4 m3 δηλ. κάπου 2 τόνους.

Αλλα πορίσματα πάλι λένε ότι μια χαρά εξηγείται η πυρόσφαιρα από τις γνωστές εύφλεκτες ουσίες και η (σποραδική) παρουσία του ξυλολίου από τις καύσεις των λαδιών.
Και είναι και τα 3 βίντεο, όπου η "άγνωστη καύσιμη ύλη" δεν φαίνεται πουθενά (και δεν μιλάμε για ένα μπιτονάκι αλλά για 2.4 κυβικά στην καλύτερη περίπτωση.
Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτά ? Μια που λες:

Yugo_para_siempre έγραψε:Δεν γίνεται να είμαι βέβαιος, κλείνω προς κάπου όμως.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που ο συνδυασμός των παραπάνω δεν σας ξενίζει καθόλου.

δεν σε ξενίζουν όσα αναφέρονται αμέσως πριν ?

Εγώ πάντως που ήμουν πεισμένος ότι υπάρχει "άγνωστη καύσιμη ύλη" ομολογώ ότι τώρα το ξανασκέφτομαι :hmmm:

Οσο για τα μπαζώματα κτλ.: αν είσαι 100% πεισμένος ότι υπήρχε "άγνωστη καύσιμη ύλη" τότε το "μπάζωμα" ως τρόπος "συγκάλυψης" έρχεται ας πούμε φυσικά. Βέβαια και πάλι ΙΜΟ δεν κάνει νόημα, όλη αυτή η επιχείρηση του διαβόητου για την ανικανότητά του ελληνικού κράτους για να προστατέψουν ποιόν, ένα μικρολαθρέμπορο που στέλνει 2 τόνους λαθραίο "ξυλόλιο" πάνω σε ένα τρένο και μάλιστα σε μια πλατφόρμα με λαμαρίνες ορατή στους πάντες ενώ στο ίδιο τρένο υπήρχαν στο τέλος ολόκληρα άδεια κλειστά κοντέινερ... που δεν έχει ένα κατάλληλα διαμορφωμένο βυτιοφόρο να μεταφέρει όχι 2 αλλά 20 τόνους ?

Αλλά αν δεν υπάρχει λαθραίο τότε μπάζωμα και συγκάλυψη γιατί ? Δεν είναι λογικότερο ότι απλά ήθελαν
(1) όντως να διαμορφώσουν το χώρο για να πατήσουν οι γερανοί γιατί κάτω από τα βαγόνια υπήρχαν όπως αποδείχθηκε νεκροί (εξ ου και η βιασύνη)
(2) να "τα χώσουν όλα κάτω από το χαλί" επειδή έρχονταν και εκλογές και ήλπιζαν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τι έγινε, να ξεκινήσουν τα τρένα, γενικά "κανονικότητα" "nothing to see here" κτλ. ?

και δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι επρόκειτο για "σκηνή εγκλήματος" (μάλλον διότι είχαν ήδη πειστεί ότι "φταίει ο σταθμάρχης 100%"). Εμένα το (1) μου φαίνεται απόλυτα λογικό και το (2) απόλυτα αναμενόμενο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#887074 Σου απάντησα χτες ότι το σενάριο "Χούντα γαμωσπιτου καλύπτει λαθρεμπορο" μπάζει περισσότερο από το μπάζωμα.
Επίσης υπάρχουν στοιχεία άσχετα με το χώμα (κατάσταση βαγονιων, κατάσταση πτωμάτων) που δεν κρύφτηκαν.

Συγκεκριμένα ρώτησαν το Λακαφωση πως γίνεται να μην κάηκαν οι σωροι των οδηγών της εμπορικής και ζητούσε αντίγραφο πτυχίου από πολυτεχνειο για να απαντήσει.

Για να μην έχεις απορίες που σε προβληματίζουν θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο να κριθούν επίσημα όλοι αυτοί.

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι πάνε κουβα αρκετές σπεκουλες.
Βλ. σχόλιο Λακαφωσης για 'ανοησίες' στη δικογραφία.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#887075 Σταματηστε να ειστε λογικοι. Αυτα δεν πουλανε και χαλανε το αφηγημα για να πεσει ο Κουλης..... :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#887077 Ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σε συνέντευξη του σε εκπομπή έδειξε το πίσω μέρος της 2ης μηχανής του εμπορικού ως πιθανή εκδοχή.
Δεν είπε σίγουρα.
Ο Λακαφώσης είπε ότι ίσως θα μπορούσαν να είναι εκεί.

Αν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο.
Το κίνητρο συγκάλυψης δεν είναι απαραίτητα ότι καλύπτουν λαθρέμπορο.
Αλλά ότι δεν ήθελαν να φανεί ότι πέραν της απίστευτης κατάστασης που οδήγησε στη σύγκρουση, επιπρόσθετα είναι τόσο χάλια τα πράγματα που υπήρξε και τεράστια ανάφλεξη και επιπλέον νεκροί λόγω λαθρεμπόριου.
Δηλαδή μη φανεί ακόμα περισσότερο μπουρδέλο η κατάσταση.