Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Τι σκέφτηκαν πάλι
https://www.samsung.com/gr/rings/galaxy-ring/buy/

Καλή φάση αλλά πανάκριβο

Αν ειναι να δωσεις τοσα παρε το καλυτερο

https://ouraring.com/?srsltid=AfmBOorJz ... 3Iciy1atuQ
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886918 Ναι, κάτι με μαγνήτες και καλά!

PaNick67 έγραψε:Αν ειναι να δωσεις τοσα παρε το καλυτερο
https://ouraring.com/?srsltid=AfmBOorJz ... 3Iciy1atuQ

Ούρα ; :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#886926 Υπάρχει και καλύτερο...

Δεν καταλαβαίνω τον λόγω ύπαρξης δαχτυλιδιού που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να το φοράς όταν γυμνάζεσαι.

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#891006 Μπήκα στο mood να αλλάξω το ρολόι μου (Garmin Forerunner 55). Το εχω περιπου 2,5 χρόνια και παρατηρησα οτι η μπαταρία οταν φτασει στο 40% μετα κανει αποτονα "βουτιά". Πάλι κραταει περιπου μια εβδομαδα (αν δεν ενεργοποιησω GPS), αλλά τελος παντων αποφασισα να το αλλάξω.

Η κύρια χρήση ειναι για να παρακολουθω τις προπονήσεις μου, αλλά με ενδιαφερει και η ποιότητα του ύπνου.
Επίσης, λόγω ηλικίας πρέπει να αρχίσουμε πλέον να παρακολουθούμε και ενα σκασμό άλλους δείκτες :lipsealed:

Σκεφτομαι το Huawei Watch Fit 4 ή το 4 Pro.
Το πρωτο βγαίνει στα 135€ και το δεύτερο 223 (μετα απο επιστροφή 20% στον ΓΕΡΜΑΝΟ).
Εξωτερικα ειναι σχεδόν ιδια (μαυρο θα παρω) και οι βασικες διαφορες (που με ενδιαφέρουν) ειναι οι εξής:
Αναφέρω τι εχει το pro που δεν εχει το απλό.

-αισθητήρα ECG, για αν μπορούμε να κάνουμε ηλεκτροκαρδιογράφημα και να μετρήσουμε την ελαστικότητα των αρτηριών μας
- Σύστημα TruSense HUAWEI*
https://www.insider.gr/stiles/spend-it/ ... -prosopiko

Λόγω του οτι το pro εχει αναβαθμισμένο αισθητήρα (6 αισθητηρες σε σχέση με τρεις του απλού) για τα παραπανω, ισως παιρνει και καλύτερες μετρήσεις παλμών κλπ.
Θερμοκρασία σώματος δεν ξερω αν μετρανε και τα δυο ή μονο το pro, αλλά καλη μου φαίνεται σαν λειτουργία.

Θα ρωτήσω λοιπόν ειδικα τον skipper: Αξίζει το ηλεκτροκαρδιογραφημα τα 90€ παραπάνω; :hmmm:

*"Οι πέντε βασικές ενδείξεις του σώματός μας, αρτηριακή πίεση, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (SpO2), καρδιακός ρυθμός, ρυθμός αναπνοής και θερμοκρασία σώματος, μεταβάλλονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην εποχή των έξυπνων ρολογιών, τα wearables που φοριούνται 24 ώρες το 24ωρο και βρίσκονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του χρήστη, μετατρέπονται σε πολύτιμους αισθητήρες της ίδιας της ζωής μας. Καταγράφουν αυτές τις μικροαλλαγές σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο για την παρακολούθηση, κατανόηση και διαχείριση της συνολικής κατάστασης της υγείας μας."
Άβαταρ μέλους
By bebes
bill33 έγραψε:Πόσο καλά συνεργάζεται με το κινητό σου το Huawei ρολόι;

Eixa παλαιοτερα το Huawei GT, δεν θυμαμαι να ειχε βασικα προβλήματα συνδεσιμότητας.
Αλλωστε, απ'οσο ειδα παρακολουθωντας καπους ΥΤubers απο εξω, μεγαλο ποσοστο των ρολογιων της Huawei απευθυνεται σε κατοχους apple.
+ του οτι μου εχει μεινει μια ζυγαρια Huawei η οποία επαψε να συνδεεται και να μεταφερει γεγονοτα απο τοτε που αλλαξα μαρκα ρολογιου
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:
bill33 έγραψε:Πόσο καλά συνεργάζεται με το κινητό σου το Huawei ρολόι;

Eixa παλαιοτερα το Huawei GT, δεν θυμαμαι να ειχε βασικα προβλήματα συνδεσιμότητας.
Αλλωστε, απ'οσο ειδα παρακολουθωντας καπους ΥΤubers απο εξω, μεγαλο ποσοστο των ρολογιων της Huawei απευθυνεται σε κατοχους apple.
+ του οτι μου εχει μεινει μια ζυγαρια Huawei η οποία επαψε να συνδεεται και να μεταφερει γεγονοτα απο τοτε που αλλαξα μαρκα ρολογιου

To honor που είχα εγώ ,πριν χωρίσουν οι δύο εταιρίες,διάβαζα για πολλά προβλήματα σε σύνδεση με apple .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bebes έγραψε:...Θερμοκρασία σώματος δεν ξερω αν μετρανε και τα δυο ή μονο το pro, αλλά καλη μου φαίνεται σαν λειτουργία.
Θα ρωτήσω λοιπόν ειδικα τον skipper: Αξίζει το ηλεκτροκαρδιογραφημα τα 90€ παραπάνω; :hmmm:
*"Οι πέντε βασικές ενδείξεις του σώματός μας, αρτηριακή πίεση, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (SpO2), καρδιακός ρυθμός, ρυθμός αναπνοής και θερμοκρασία σώματος, μεταβάλλονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην εποχή των έξυπνων ρολογιών, τα wearables που φοριούνται 24 ώρες το 24ωρο και βρίσκονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του χρήστη, μετατρέπονται σε πολύτιμους αισθητήρες της ίδιας της ζωής μας. Καταγράφουν αυτές τις μικροαλλαγές σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο για την παρακολούθηση, κατανόηση και διαχείριση της συνολικής κατάστασης της υγείας μας."
Δεν είμαι skipper είμαι sknipper (προέκυψε ένα βράδυ εν πλω από τον skipper που έχει πιεί και ήταν σκνίπα). Επίσης να αναφέρω ότι θεωρώ γνωστό ότι είμαι Garminάκιας οπότε biased και δεν ξέρω για τις άλλες μάρκες.
Αν δεν έχεις λόγο να κάνεις συχνά τσεκάρισμα για κολπική μαρμαρρυγή (Atrial Fibrillation) τότε για μένα δεν αξίζει. Τυχόν έμφραγμα/στηθάγχη μπορεί να την δείξει μπορεί και όχι, αν όμως έχεις αίσθηση παλμών ή φτερουγίσματα τότε είναι βολικό να μπορείς να μετρηθείς επιτόπου.
Η AFib είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί μετά από άσκηση ιδιαίτερα μετά από αφυδάτωση. Βέβαια αν είσαι διαγνωσμένος και παίρνεις τα αντιπηκτικά σου και ίσως και κάτι ακόμα τότε αν δεις κρίση το συζητάς με το γιατρό σου και κάνεις σοβαρή καταγραφή 1-3 ημερών. Η AFib είναι πιο σύνηθες εύρημα σε μεσήλικες που κάνουν αθλήματα αντοχής όπως η ποδηλασία.
Πίεση δεν ξέρω αν μετράνε τα ρολόγια αλλά αν το κάνουν δεν πρέπει να το κάνουν και πολύ καλά.
Τα επίπεδα οξυγόνου αν είσαι ασθματικός ή έχεις ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) μπορείς να τα κοιτάς, στην πράξη όμως τα κοιτάς κυρίως αν πας σε μεγάλο υψόμετρο.
Οι αναπνοές αυξάνονται κατά την άσκηση ή σε δύσπνοια. Οπότε δε λέει κάτι στην άσκηση αφού είναι αναμενόμενο όπως είναι και όταν έχεις χαμηλό οξυγόνο.
Η θερμοκρασία δεν είναι σώματος αλλά δέρματος και έχει μικρή σημασία, δεν είναι κάτι που θα πολυλάβεις υπόψη σου για οτιδήποτε, εννοείται ότι θα ανεβωαίνει κατά την άσκηση. Νομίζω μετράει σαν ένδειξη στρες και για αποκατάσταση (άρα όχι τόσο αυτή καθαυτή η θερμοκρασία αλλά για να υπολογιστούν άλλοι δείκτες). Δεν νομίζω να μετράει στις γυναίκες για ωορρηξία.
Το body battery, HRV, ύπνος είναι σημαντικά για να σου προκύπτει ετοιμότητα για άσκηση ή πρόταση για ξεκούραση. Ειδικά το HRV που πλέον το μετράει επί ώρες κατά τον ύπνο (τα Garmin δεν ξέρω για άλλους) το θεωρώ σημαντικό δείκτη γενική κατάσταση υγείας και ετοιμότητας για άσκηση.
Τελικά αυτά που κοιτάς είναι τα υπολογισμένα από όλα τα άλλα όπως body battery, recovery, readiness, load focus για να ξέρεις που είσαι και πόσο σε παίρνει να πιέσεις.
Καλό είναι να διαβάσεις και τεστ ή και συγκριτικά. Ειδικά για την χρήση που θέλεις, μερικά είναι πιο καλά σαν smartwatches ενώ άλλα είναι πιο καλά για το αθλητικό μέρος (όταν λες προπονήσεις τι εννοείς, πχ τρέξιμο ή βάρη). Υπάρχουν διαφορές σε GPS, ακρίβεια αισθητήρων, συνδεσιμότητα κλπ.
Για μένα όμως πλέον όλα είναι αρκετά καλά στα περισσότερα και το που σπουδαίο είναι να κρατάει καιρό η μπαταρία. Σε αυτό η Garmin τα πάει πολύ καλά και έχει πάρα πολλά πράματα οργανωμένα και δωρεάν(μετρήσεις, ρολογόφατσες, apps, widgets). Επίσης μου αρέσει η οθόνη να είναι πάντα αναμμένη και η οθόνη MIP της Garmin που γίνεται πιο φωτεινή όσο πιο πολύ ήλιο έχει είναι η προτίμησή μου (και όχι η εξαιρετική amoled).
Άβαταρ μέλους
By bebes
sknipper έγραψε:
bebes έγραψε:...."
Δεν είμαι skipper είμαι sknipper
...

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ πολύ για το εκτενές και βοηθητικό πόστ :s_howdy

Το "η" το εφαγε η μαρμάγκα, το θυμομουν πολύ καλά, αλλά μάλλον δεν...πατήθηκε.

Απο θέματα υγείας ευτυχώς δεν εχω κατι, δεν παιρνω καποιο φαρμακο και οι εξετασεις μου (για την ωρα) ειναι καλές :)
Κανω συνήθως 4 προπονήσεις την εβδομάδα, 2 κρεβάτι πιλάτες και 2 βάρη σε personal (+15-20' διαδρομο αν δεν βιαζομαι).
Με το garmin που εχω, ενεργοποιω πριν την προπονηση το προγραμμα και μετα μου βγαζει την ενεργεια που ξοδεψα, ωρες αποκαταστασης, το διαγραμμα των σφίξεων κλπ.
Δεν ξερω αν θελω κατι παραπάνω, μάλλον... θελω να αλλάξω ρολόι :s_wink

Θα συζητήσω με του κουνιαδο (γιατρο) αυτα που μου εγραψες, να μου τα εξηγησει πιο απλά, θα πεταχτω στο ΠΛΑΙΣΙΟ που τα εχει και τα δυο να τα δω απο κοντα,
...
...
και θα παρω οποιο μου "γυαλίσει" στο μάτι :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bebes έγραψε:...Απο θέματα υγείας ευτυχώς δεν εχω κατι, δεν παιρνω καποιο φαρμακο και οι εξετασεις μου (για την ωρα) ειναι καλές :)
Κανω συνήθως 4 προπονήσεις την εβδομάδα, 2 κρεβάτι πιλάτες και 2 βάρη σε personal (+15-20' διαδρομο αν δεν βιαζομαι).
Με το garmin που εχω, ενεργοποιω πριν την προπονηση το προγραμμα και μετα μου βγαζει την ενεργεια που ξοδεψα, ωρες αποκαταστασης, το διαγραμμα των σφίξεων κλπ.
Δεν ξερω αν θελω κατι παραπάνω, μάλλον... θελω να αλλάξω ρολόι :s_wink
Θα συζητήσω με του κουνιαδο (γιατρο) αυτα που μου εγραψες, να μου τα εξηγησει πιο απλά, θα πεταχτω στο ΠΛΑΙΣΙΟ που τα εχει και τα δυο να τα δω απο κοντα, ... και θα παρω οποιο μου "γυαλίσει" στο μάτι :lol:
Από τη στιγμή που δεν τρέχεις, ποδήλατο, βουνά δεν χρειάζεσαι καν GPS θα βολευόσουνα και με απλό fitness tracker.
Αλλά όπως λες, θέλεις να αλλάξεις ρολόι και θα πάρεις όποιο σου γυαλίσει το μάτι. Με βάση τα παραπάνω μια χαρά είναι το σχέδιό σου. Με το καλό. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#891138 Πηρα τελικα το Watch Fit 4 pro.
να πω την αλήθεια μου άρεσε καλυτερα το σχημα του (ενω στις φωτο φαίνονται ιδια).
Το 4 ειναι λιγο καμπυλωτο στο πλάι (όπως το iphone 11 πχ), ενω το pro ειναι επιπεδο με πιο εντονη ακμή (όπως τα επόμενα iphone).
Ισως και το χρωμα του αλουμινιου, λιγο το λουρακι... Λογικό απο την Huawei να τα κανει να εχουν και καποιeς εξωτερικές διαφορές.
Τελος παντων, δυο μερες τωρα το δοκιμαζω, η μπαταρια επεσε κατά 35% σε 48 ωρες (με αρκετο σκάλισμα και οθόνη πάντα ανοιχτή).
Τις λειτουργίες ακομα τις μαθαίνω, προβλεπω βεβαια σε 2-3 μερες να χρησιμοποιω μονο του υπνου, προπόνησης και ισως τα βήματα :lol:
Επίσης, ειδα οτι ειναι αξιοπρεπέστατο στις κλησεις. Ακούω και με ακούνε καλα αρκει να μην υπάρχει πολύ φασαρια στον περιβάλλοντα χώρο.

Μεγειά μου λοιπόν :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#891315 Μετά απο 4 24ωρα η μπαταρία εφτασε στο 10% και το εβαλα για φορτιση (η οποία παρεμπιπτόντως γίνεται πολύ γρήγορα).
Ηταν οι πρωτες μερες και το "σκάλιζα" αρκετά + προπονήσεις, + καποιες κλησεις.
Θεωρω οτι μια εβδομαδα θα τη βγάζει.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο το μενου και απο την (μεγάλη) οθόνη που δινει πολλές πληροφορίες.
Αν και εχει παρα πολλά πρωτόκολλα προπόνησης, νομιζω οτι το Garmin ειχε καλυτερη καταγραφη (τουλαχιστον σ' αυτα που χρησιμοποιώ).

Ευχαριστημενος λοιπόν μεχρι στιγμής :)

*μου εδωσαν και κατι ακουστικά δωρο. Τα ειχα ξεχασει μεσα στη σακουλα και τα ειδα τωρα τυχαια.