Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#886682 Στην Κέρκυρα θυμήθηκα ωραίο ψωμί , όπως στα παιδικά μου χρόνια. Στην Αλεξ/πολη πουλάνε από σαβούρα έως μια χρυσή μετριότητα ( σε τιμή κοσμήματος ) που δε διαφέρει αισθητά από τα κατεψυγμένα των ΣΜ.
Ε λοιπόν ψωμί από φούρνο αγοράζω 1-2 φορές τη βδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες από ΣΜ μαζί με τα υπόλοιπα ψώνια.
Μάλλον ο κόσμος κάνει το ίδιο και πλέον αγοράζει από ΣΜ περίπου ίδια ποιότητα σε καλύτερη τιμή και με μεγαλύτερη ευκολία αφού δε χρειάζεται να στήνεται σε 2η ουρά στο φούρνο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#886684 Δεν έχει διαφορά από που αγοράζεις. Μειώθηκε η κατανάλωση ψωμιού στο μισό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#886685 Μπα , εδώ δεν ξέρουνε ποιό τρένο ανεβαίνει και ποιό κατεβαίνει και βρήκανε νούμερα εισαγωγών , παραγωγής και κατανάλωσης ; μπράβο !!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
saxon_747 έγραψε:Για να έχει μειωθεί η κατανάλωση ψωμιού στο μισό, φανταστείτε τι μείωση πωλήσεων έχουν άλλοι κλάδοι...

Νταξ, μωρέ. Φάτε παντεσπάνι. :lipsealed:

Η κατανάλωση (του 2023) μειώθηκε στο μισό, σε σύγκριση με το 2011, έτσι λένε οι παραβολές που έβαλες. Στους Μύλoυς Λoύλη, που γνωρίζω, το 2024 είχε αύξηση στις πωλήσεις αλεύρων από το 2023.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dodger έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Για να έχει μειωθεί η κατανάλωση ψωμιού στο μισό, φανταστείτε τι μείωση πωλήσεων έχουν άλλοι κλάδοι...

Νταξ, μωρέ. Φάτε παντεσπάνι. :lipsealed:

Η κατανάλωση (του 2023) μειώθηκε στο μισό, σε σύγκριση με το 2011, έτσι λένε οι παραβολές που έβαλες. Στους Μύλoυς Λoύλη, που γνωρίζω, το 2024 είχε αύξηση στις πωλήσεις αλεύρων από το 2023.

Αφενός, αύξηση πωλήσεων μπορεί να προέρχεται από αύξηση μεριδίου αγοράς.

Αφετέρου, το αλεύρι δεν πωλείται μόνο για παρασκευή ψωμιού.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο οι πωλήσεις να απορροφηθούν από τον τελικό καταναλωτή, μπορεί να κάθονται στα ράφια σαν στοκ.

Τέλος, τα στοιχεία που παρέθεσα είναι της ΕΛΣΤΑΤ, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#886826 Φτιάχνουμε πίτσα τώρα που είναι της μόδας. Ψωμί δεν ψωνίζει κανένας διότι πλέον δεν υπάρχει το παραδοσιακό μεσημεριανο τραπέζι κάθε μέρα όπως στα χρόνια μας.

Φαγητό στο τάπερ το παιδί. Φαγητο στο τάπερ ο μπαμπάς, φαγητό στο τάπερ η μαμά :)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bibendum έγραψε:Φτιάχνουμε πίτσα τώρα που είναι της μόδας. Ψωμί δεν ψωνίζει κανένας διότι πλέον δεν υπάρχει το παραδοσιακό μεσημεριανο τραπέζι κάθε μέρα όπως στα χρόνια μας.

Φαγητό στο τάπερ το παιδί. Φαγητο στο τάπερ ο μπαμπάς, φαγητό στο τάπερ η μαμά :)

Ψωμί δεν καταναλώνεις μόνο το μεσημέρι. Ψωμί με μαρμελάδες / μέλι για πρωινό, ψωμί για τοστ το απόγευμα. Όλα τα εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία δουλεύουν με ψωμί. Μέχρι και στην εκκλησία, ψωμί δίνουν για αντίδωρο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#886830 Οκ ειχαμε μειωση στις φρατζολες.
Το εμπεδωσαμε νομιζω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dodger έγραψε:Η κατανάλωση (του 2023) μειώθηκε στο μισό, σε σύγκριση με το 2011, έτσι λένε οι παραβολές που έβαλες. Στους Μύλoυς Λoύλη, που γνωρίζω, το 2024 είχε αύξηση στις πωλήσεις αλεύρων από το 2023.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δει τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται το διάστημα της κρίσης, όχι απλά να αυξάνονται. Ωστόσο, εξ' όσων γνωρίζω, αυτό προέρχεται κυρίως από εξαγωγές και όχι από την εγχώρια αγορά.

Η πτώση στην κατανάλωση ψωμιού πάντως δεν είναι κάτι καλό, γιατί το ψωμί θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης... και γι αυτό έγινε θέμα. Εκτός αν υποδεικνύει αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών.
Άβαταρ μέλους
By edmond
markvag έγραψε:...Εκτός αν υποδεικνύει αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών.

Θα πόνταρα λιγουλάκι σ' αυτό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:
markvag έγραψε:...Εκτός αν υποδεικνύει αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών.

Θα πόνταρα λιγουλάκι σ' αυτό.

Αν κρινω απο το δικο μου σπιτικο, σταματησαμε τις φρατζολες που την επομενη μερα ειναι σαν λαστιχο και δεν τρωγονται, με αποτελεσμα να πετας ψωμι και αγοραζουμε ζυμωτο Αγιου ορους συνηθως το οποιο παει με το ζυγι.

Ειναι ακριβοτερο μεν αλλα δεν πεταμε ψιχουλο. Κραταει μεχρι και 3 μερες αφρατο και μαλακο, οπως πρεπει να ειναι το ψωμι και την 4η μερα 15 δευτερα στον φουρνο μικροκυματων το κανει σαν να βγηκε μολις απο τον φουρνο.

Σε εβδομαδιαια βαση αγοραζουμε λιγοτερα κιλα ψωμι
Άβαταρ μέλους
By edmond
#886845 Ναι κάτι τέτοιο, τα ψωμιά που παράγονται πλέον δεν έχουν και πολύ σχέση με τα πριν 20-30 χρόνια ξέρωγω, δεν αναφέρω καν τα pure ζυμωτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες στα χωριά.
Και γω προσπαθώ να έχω φρέσκο ψωμί στο σπίτι (ημέρας δλδ) αλλά πολλές φορές παίρνω τα έτοιμα που έχει στα ράφια του ο ΑΒ συνεργάτης που έχω στη γωνία του σπιτιού μου. Και που φυσικά μετά από 3-4 μέρες είναι όπως την πρώτη μέρα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#887320 Εχω εγγραφεί στο newsletter του lidl εδώ και πολλά χρόνια.
Εδώ και 2 με 3 εβδομάδες έρχεται email να εγγραφώ στο καινούργιο newsletter.Το κάνω,έρχεται και το email για να πατήσω επιβεβαίωση ,το κάνω ...........και την επόμενη εβδομάδα πάλι απο την αρχη...... να εγγραφώ στο καινούργιο......κλπ κλπ .

Συμβαίνει και σε άλλον ή μονο σε εμένα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:Εχω εγγραφεί στο newsletter του lidl εδώ και πολλά χρόνια.
Εδώ και 2 με 3 εβδομάδες έρχεται email να εγγραφώ στο καινούργιο newsletter.Το κάνω,έρχεται και το email για να πατήσω επιβεβαίωση ,το κάνω ...........και την επόμενη εβδομάδα πάλι απο την αρχη...... να εγγραφώ στο καινούργιο......κλπ κλπ .

Συμβαίνει και σε άλλον ή μονο σε εμένα;

Ναι συμβαινει και σε εμενα. Δεν το εχω κανει ομως, θα περιμενω να σταματησει αν ερχεται το παλιο , αν σταματησει και μετα