Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Δεν συμφωνώ να κατάσχεται το αυτοκίνητο, εξυπηρετεί και άλλα μέλη της οικογένειας ή μπορεί να ανήκει σε φίλο, κουμπάρο, νοικιασμένο κλπ.
Αλλά το χειροπέδες και στην ψειρού για δεύτερη φορά μεθυσμένος ή πρώτη φορά αλλά με ατύχημα ναι με τα χίλια. Χωρίς συζήτηση, μέσα . και _

Δηλαδη εκανε αυτα που επρεπε να κανει η πολιτεια για την οδηγικη παιδεια και ασφαλεια, απο μαθημα στα σχολεια και καμπανιες στην τηλεοραση, μεχρι σημανση, φωτισμο, σωστη ποιοτητα ασφαλτου και ελεγχους οχι στα γνωστα σημεια εδω και 30-35 χρονια αλλα παντου, και ζηταμε αυστηροποιηση ποινων; Οταν μαλιστα η γενικη ταση ειναι να μειωνονται αυτες;

Αν περιμενουμε να γινει το ατυχημα για να φυλακισουμε τον υπαιτιο οδηγο δεν θα γινει τιποτα. Γιατι κανεις την ωρα που πιανει τιμονι δε θεωρει οτι θα σκοτωσει καποιον.

Ο ρολος της πολιτειας ειναι οχι να τιμωρει αλλα να προλαμβανει. Κανε αυτα που πρεπει και αν γινει το κακο, τιμωρησε και μαλιστα αυστηρα. Θα εχεις να λες οτι εκανες αυτο που επρεπε αλλα καποιοι λιγοι δεν παιρνουν απο λογια.

Οδηγω απο τις αρχες του 86 και αλκοτεστ μου εχουν κανει μια , (1) , ΜΙΑ , φορα. Γενικα αστυνομικο ελεγχο 5-6 φορες και απο αυτες τις μισες με την μηχανη πριν το 98. Μετα παντρευτηκα, νοικοκυρευτηκα κλπ :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:Οδηγω απο τις αρχες του 86 και αλκοτεστ μου εχουν κανει μια , (1) , ΜΙΑ , φορα. Γενικα αστυνομικο ελεγχο 5-6 φορες και απο αυτες τις μισες με την μηχανη πριν το 98. Μετα παντρευτηκα, νοικοκυρευτηκα κλπ :lol: :lol:

Τι φλασιά Θεέ μου!!
Σαν σήμερα, με την ίδια ακριβώς κέντα στις μέρες(Δευτέρα 24/3/97) έδωσα για δίπλωμα!!!
Αλκοτέστ μου έχουν κάνει και μένα μόνο μια φορά και μάλιστα επειδή κόζαραν χαμουτζήδικες πινακίδες, κάπου στην Αν. Θεσ.νικη έξω από το καζίνο.

Με λίγες δεκάδες κάμερες, τελειώνει όλο το θέμα.
Κάθονται και στήνονται για ΛΕΑ μετά τη γέφυρα Βρυούλων στον Κηφισό, ενώ πιο πριν μετά τις 3 Γέφυρες γίνονται όργια. Να ξέρεις όμως πως θα σου έρθει το μπουγιουρντί ταχυδρομικώς αν κάνεις τον έξυπνο επειδή δεν μπορείς να περιμένεις με την πλεμπαρία γύρω σου.
Και προφανώς δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο. Εδώ σκοτώνεις και είσαι έξω με εγγυήσεις, περιορισμούς κλπ. Είσαι πιωμένος; πρόστιμο, αφαίρεση κτλ. Σε ξαναπιάνουν ή έγραψες στα @@ σου τους περιορισμούς; εις διπλούν και ακόμα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#886433 Εμένα δε με εχουν σταματήσει ποτέ στην Ελλάδα για αλκοτεστ .ΠΟΤΕ.Εχω διπλωμα εδω και 28 χρόνια.
6 χρόνια που οδηγούσα στη Τσεχία μου έκαναν 4 φορές αλκοτεστ και αλλες 5 με 6 με σταματησε στο δρόμο η αστυνομία για έλεγχο προληπτικά.
Πλεον ακόμα και το παρκαρισμα ελεγχεται ηλεκτρονικά .Περναει αυτοκίνητο με κάμερες και ελεγχει τις πινακίδες...Με εγραωαν 2 φορες τα τελευταια δυο χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Οδηγω απο τις αρχες του 86 και αλκοτεστ μου εχουν κανει μια , (1) , ΜΙΑ , φορα. Γενικα αστυνομικο ελεγχο 5-6 φορες και απο αυτες τις μισες με την μηχανη πριν το 98. Μετα παντρευτηκα, νοικοκυρευτηκα κλπ :lol: :lol:

Εμενα 1 φορα στη ζωη μου με σταματησαν για αλκοτεστ πριν καμια 30αρια χρονια. Γυρνουσαμε απο Πασαλιμανι με ενα φιλο και ειχαμε πιει απο 5 ξυδια ο καθενας. Τα παλια τα χρονια με αντρικο γεμισμα του ποτηριου, οχι τα κολπα νεας τα κοπης με τις μεζουρες, που σου βαζουν 1 δαχτυλο αλκοολ και νομιζουν οτι εγκωσες ξυδι :s_mad

Με το που καταλαβα οτι ειναι αλκοτεστ, σκεφτηκα "τον ηπια". Δεν ημουνα και για να πεφτω στα πατωματα αλλα αισθανομουνα με γεματο το κεφαλι, προφανως παραπανω απο οτι θα επρεπε να ειχα πιει για να οδηγησω. Φυσαω λοιπον και μου λεει το οργανο "τα ηπιες τα ποτηρακια σου αλλα δεν εχεις περασει το οριο". Τιστομπουτσο σκεφτηκα, αλλα δεχτηκα με χαρα το αποτελεσμα του τεστ :shifty:

Τυχαια σταματηματα για ελεγχο (αδεια/διπλωμα/καλη σας συνεχεια) 5-6 σε ολη μου τη ζωη και μενα. Εκ των οποιων τα 3 τους τελευταιους 9 μηνες. Οποτε παλι τιστομπουτσο σκεφτομαι :dizzy:

Οσο για λοιπες συναναναστροφες με τα οργανα, ειχα τουλαχιστον καμια 15αρια σε ολη μου τη ζωη. 2 για παρανομο παρκαρισμα και οι υπολοιπες για υπερβολικη ταχυτητα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Ανείπωτο πόνο προκάλεσε στην τοπική κοινότητα της Λακωνίας, ο θάνατος ενός κοριτσιού μόλις 15 χρόνων, που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Κυριακής (23.03.2025), μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, δυστυχώς ήταν η 15χρονη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς της –οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα-, την άφησαν να κάτσει στη θέση του οδηγού για να κάνουν όλοι μαζί μία βόλτα στους δρόμους της Λακωνίας.

https://cretatimes.gr/lakonia-i-15chroni-odigouse-to-aftokinito-pou-epese-sto-potami-me-tous-goneis-tis/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#886499 Edited για να μην χάσουμε την ουσία... που η ουσία είναι ότι οι γονείς επέδειξαν απίστευτη ηλιθιότητα... και στον πραγματικό κόσμο τα λάθη (ενίοτε) πληρώνονται ακριβά.
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 24 Μαρ 2025, 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#886500 Αυτό το ποστ θα το περίμενα από κάτι παρτσακλα που τριγυρνάνε εδώ μέσα, όχι από εσένα Σερφ. Κρίμα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
kubiak έγραψε:Πνιγμός στο αυτοκίνητο...
Πόσο άτυχο το κορίτσι...

Και κάποιοι θα σταθούν στο οτι έφταιξε η ζώνη* για να δικαιολογησουν την οδήγηση χωρίς.

*: που καταλαβαινω ότι όντως έφταιξε, αλλά μιλάμε για 1 στις 100 που η ζώνη κανει χειρότερα τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
g8777 έγραψε:Αυτό το ποστ θα το περίμενα από κάτι παρτσακλα που τριγυρνάνε εδώ μέσα, όχι από εσένα Σερφ. Κρίμα.

Η 15χρονη μπορεί να μην έφταιγε λογω ηλικίας. Οι γονείς από την άλλη, που και νομικά έχουν την ευθυνη του παιδιού, είναι για τη μπουζού και, καλώς ή κακώς, επέδειξαν απίστευτη ηλιθιότητα... και τα λάθη πληρώνονται (ενίοτε) στον πραγματικό κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Serf έγραψε:
kubiak έγραψε:Πνιγμός στο αυτοκίνητο...
Πόσο άτυχο το κορίτσι...

Και κάποιοι θα σταθούν στο οτι έφταιξε η ζώνη* για να δικαιολογησουν την οδήγηση χωρίς.

*: που καταλαβαινω ότι όντως έφταιξε, αλλά μιλάμε για 1 στις 100 που η ζώνη κανει χειρότερα τα πράγματα.
Όχι απαραίτητα, μπορεί χωρίς τη ζώνη να είχε κοπανήσει και να είχε σκοτωθεί επιτόπου ή να είχε μείνει αναίσθητη (που μπορεί και να έμεινε δε γνωρίζω), η ζώνη είναι εκεί για να σου δώσει μια ευκαιρία ακόμα, ή τη μονη ευκαιρία να ζήσεις...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#886507 Κάπου διάβασα ότι βούτηξε ένας αστυνομικός και έκοψε τη ζώνη αλλά και πάλι δεν μπορούσε να την τραβήξει επειδή κάπου είχε σφηνώσει το σώμα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Serf έγραψε:Edited για να μην χάσουμε την ουσία... που η ουσία είναι ότι οι γονείς επέδειξαν απίστευτη ηλιθιότητα... και στον πραγματικό κόσμο τα λάθη (ενίοτε) πληρώνονται ακριβά.

Δεν μπορώ να είμαι πολύ αυστηρός γιατί και εγώ στους αγροτικούς δρόμους του χωριού έπιασα πρώτη φορά τιμόνι.

Το γεγονός επίσης ότι είχαν μάθει στο παιδί να φοράει ζώνη ασφαλείας δε μου δείχνει τόσο ανεύθυνους γονείς.
Από τις λίγες φορές που θα πω για "κακιά στιγμή" μιας και θα μπορούσε να είχε πέσει σε κάποιο χαντάκι, αντί για το ποτάμι, ενώ και το βάθος του ποταμού είναι πολύ μικρό. Αν δεν είχε αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο, πιθανότατα θα ζούσε το κορίτσι.

Βασικά πιστεύω ότι δεν θα άλλαζε κάτι ακόμη και αν το κορίτσι ήταν 18 χρονών, είχε κάνει "μαθήματα" σε σχολή οδηγών και είχε περάσει τις Ελληνικές εξετάσεις οδήγησης για δίπλωμα αυτοκινήτου.

Πολύ κρίμα... :(
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#886864 Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Χωρίς δίπλωμα ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που «καρφώθηκε» σε κολώνα

Με συντριπτικά κατάγματα η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος - Εξετάζεται αν φορούσε ζώνη ασφαλείας

Δύο 20χρονοι τραυματίστηκαν μετά το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27.3.2025) στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τροχαίο έγινε περίπου στη 1 τα ξημερώματα, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το αυτοκίνητο, που κινούταν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της οδού Τερψιχόρης, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα ο 20χρονος οδηγός, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. Μάλιστα, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η μηχανή του οχήματος βρέθηκε σε απόσταση από το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του οχήματος έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ η 20χρονη συνοδηγός του εκτινάχτηκε εκτός του αυτοκίνητου και έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Η ίδια φέρει συντριπτικά κατάγματα σε όλο της σώμα και εξετάζεται αν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 20χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ έχει υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημείωσε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε μπει στη διαδικασία να βγάλει δίπλωμα βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του, όποιον άλλο έμπαινε στο αυτοκίνητό του αλλά και τους άλλους οδηγούς».

Τόνισε πως «έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της τροχαίας, έχουν αυξηθεί και οι παραβάτες που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη, κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς. Οι παραβάσεις αυτές έχουν διπλασιαστεί».