- 18 Μαρ 2025, 10:20
ambient έγραψε:Και τα McDonlad's εκλιπαρούν για κόσμο
Έχουν γεμίσει την Αθήνα με την παρακάτω διαφήμιση.

Αναρωτιέμαι αν έχουν σκεφτεί να τους πληρώσουν καλύτερα...

Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι πως όλοι γκρινιάζουν ότι δεν βρίσκουν κόσμο (από ανειδίκευτους εργάτες, μέχρι εξειδικευμένα διευθυντικά στελέχη), αλλά οι μισθοί είναι οι ίδιοι.
Και γιατί ρε π@π@ρα να φύγω από εκεί που είμαι, που τα ξέρω τα κόζια και να έρθω σε εσένα, που μπορεί να είναι καλύτερα, αλλά μπορεί να είναι και χειρότερα, αν δεν έχω κάποιο κίνητρο; Γιατί έχεις ωραία μάτια;

Ξέρεις τι ωραία μάτια έχουν στη Γερμανία και τη Σουηδία; Μπλε, τσακίρικα... Μάλιστα ξέρω και περιπτώσεις ανθρώπων από τη Δράμα, που εργάζονται στη Βουλγαρία (40 λεπτά από το κέντρο της Δράμας), με ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ μισθούς από αυτό που είχαν Ελλάδα. Ναι, πλέον είμαστε στο σημείο που Έλληνες περνάνε τα σύνορα κάθε μέρα για να δουλέψουν στη Βουλγαρία!
kubiak έγραψε:8,7% η ανεργία λένε, λογικό να ψάχνουν με το τουφέκι από τη στιγμή που όλοι δουλεύουν...
Και μάλιστα σε πλήρη απασχόληση...
Ή δεν καταλαβαίνω κάτι καλά...
8,7% ανεργία δεν είναι πλήρης απασχόληση, είναι πολύ μακριά από την πλήρη απασχόληση (πρέπει να πέσει γύρω στο 3% για να είμαστε εκεί).
Επιπλέον, δεν πιστεύω με την καμία το 8,7%, γιατί πριν 2-3 χρόνια που ο τότε υπουργός Εργασίας "κος" Χατζηδάκης (ναι, ο άεργος χαραμοφάης που μας έλεγε πως να δουλεύουμε) κοκορευόταν για την μείωση της ανεργίας κάπου στο 10κάτι%, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ήταν πάνω από 1εκ (δηλαδή κάπου στο 20% του εργατικού δυναμικού). Κοινώς έλεγε ψέμματα. Νομίζω το είχα γράψει και εδώ.
Βέβαια, τώρα, η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση, στο νέο site του πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ, έχει εξαφανίσει τα στατιστικά. Το νούμερο αυτό αναγράφεται μόνο στις ανακοινώσεις της υπηρεσίας και πρέπει είτε να το βρεις ψάχνοντας σε άλλα site, είτε θαμμένο στις ανακοινώσεις (που βγαίνουν καθημερινά). Και μιας που τ' αναφέραμε:
Σε 981.374 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ για τον ΙανουάριοΚαι με ένα εργατικό δυναμικό κάπου στα 4,5-5εκ ανθρώπους (που θεωρώ χάρην ευκολίας ότι όλοι εργάζονται ή αναζητούν εργασία), τα μαθηματικά δεν βγάζουν 8,7% ανεργία. Να υπενθυμίσω ότι η ανεργία υπολογίζεται ως ποσοστό του ενεργού πληθυσμού (του εργατικού δυναμικού) που ΔΕΝ έχει εργασία, αλλά ΘΕΛΕΙ να εργαστεί και ΑΝΑΖΗΤΕΙ εργασία. Αν πχ κάποιος παραιτήθηκε από τη δουλειά του και αποφάσισε για 2 μήνες να μην ψάξει καν για δουλειά, δεν λογίζεται ούτε ως άνεργος, ούτε ως εργατικό δυναμικό.
Για να είναι η ανεργία όντως στο 8,7%, θα πρέπει να είχαμε τους μισούς εγγεγραμμένους στον ΔΥΠΑ. Απ' ότι καταλαβαίνω βέβαια, η υπεραγία κυβερνησάρα, υπολογίζει επί του γενικού πληθυσμού για να βγάλει το 8,7%. Δηλαδή ως εργατικό δυναμικό μετράει τους συνταξιούχους, τα βρέφη, κτλ...

Ή κάτι τέτοιο
saxon_747 έγραψε:
Ο ΟΑΕΔ αναφέρει 980000 ανέργους, η ΕΛΣΤΑΤ 410000, γιατί δε λαμβάνει υπόψη τους μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών χωρίς εργασία)
Επίσης, δεν καταμετρούνται σαν άνεργοι όσοι παρακολουθούν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ή πρόγραμματα επιδοτούμενης εργασίας ορισμένου χρόνου.
saxon_747 έγραψε:
Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να δούμε και ποιο ήταν το εργατικό δυναμικό της χώρας σήμερα σε σχέση με πριν 5 & 10 χρόνια.
ΈφτασεεεεεεΕΛΣΤΑΤ έγραψε:Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.266.094 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 115.538 άτομα σε σχέση με
τον Ιανουάριο του 2023 (2,8%) και κατά 28.810 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 (0,7%).
• Οι άνεργοι ανήλθαν σε 495.132 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 34.245 άτομα σε σχέση με τον
Ιανουάριο του 2023 (-6,5%) και αύξηση κατά 1.741 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 (0,4%)
Άρα, το εργατικό δυναμικό είναι 4.761.226 άτομα, δηλαδή με 981.374 εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΔΥΠΑ, μας κάνει ποσοστό ανεργίας 20,61%.
Zorz έγραψε:Μήπως είναι τυπογραφικό και εννοούν €900 την εβδομάδα; 
Αν διαβάσεις και την υπόλοιπη αγγελία θα δεις ότι αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>