Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
9%
0
N/A
2
18%
1
9%
3
27%
2
18%
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#885538 Λόγω καιρού και συνθηκών λίγα συμπεράσματα αξίζουν. Το ότι η Μακλάρεν είναι γρήγορη και το ότι ο Μαξ είναι καλός είναι τα σίγουρα. Και ότι ο Κίμι μάλλον το πάει το γράμμα. Για τον Χατζάρ και τους άλλους νέους θα περίμενα να τους δώ να τρέχουν σε κανονικό αγώνα.
Για την πολιτική της RedBull κι εγώ είμαι αμφιταλαντευόμενος, ο Τσουτσουνόντα θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα. Αλλά ίσως να ξέρουν ότι δεν τους παίρνει για φέτος με τις άλλες ομάδες να έχουν ανέβει και θέλουν να φτιάξουν και αξιολογήσουν όλους τους οδηγούς τους για του χρόνου.
Φαίνεται ότι ήταν γλιστερή η πίστα, πιο γλυστερές οι γραμμές του ποδηλατόδρομου και ίσως και η απόδοση ροπής να μην ήταν όσο γραμμική θα έπρεπε. Και πρώτος αγώνας της χρονιάς για τα αυτοκίνητα, σε τέτοιες συνθήκες, με πολλούς σε νέα ομάδα ή απλά νέους στο χώρο το δικαιολογεί.

Κι εγώ σκεφτόμουνα μήπως θα έπρεπε να δοκιμάζαν διαφορετική τακτική και η Φεράρι και η Μακλάρεν για τους 2 οδηγούς τους. Βρεγμένο στεγνό ή μεσαία σκληρή.
Όπως είπαμε δύσκολα τα συμπεράσματα σε τέτοιο αγώνα, η Φεράρι δεν ήταν κακή αλλά ελπίζω να μπορεί καλύτερα. Ο Χάμιλτον πρέπει να βρει τη σωστή επικοινωνία με τον μηχανικό του. Και αυτό θέλει χρόνο, 2-3 αγώνες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:Εγώ αν ήμανε Έλκαν , μετά το σημερινό φιάσκο θα τους είχα επιβάλλει μείωση αποδοχών 50% , σε όλους ανεξαιρέτως.

Τον Binotto τον απέλυσαν για πολύ λιγότερα πάντως... Περιμένω τον επόμενο αγώνα. Αν είναι στα ίδια χάλια και στην Κίνα, δεν τους ξεπλένει ούτε ο Τίβερης...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#885541 Δεν...

Δεν πάει άλλο...

Η κατάσταση είναι φάτσα, έκφραση και κυρίως στόμα-ουράνιο τόξο Βασίλη Λεβέντη μετά από φάρσα τύπου που του το έπαιζε καλός στην αρχή του τηλεφωνήματος.

Δεν είχα απαίτηση να είναι το γρηγορότερο μονοθέσιο, ούτε καν να είναι ίσα βάρκα ίσα νερά.
Να είναι κοντά ήθελα.

Μιλάμε για τραγωδία.
Έχασαν πολύ σε σχέση με πέρυσι ακόμα και από ομάδες που ήταν πίσω μας.
Τι στο διάολο έκαναν πάλι;
Θέλει προσπάθεια να μείνεις τόσο πίσω σε ρυθμό σε μια πίστα που με αυτή τη γενιά αυτοκινήτων είχες πάρει 2/3 νίκες.
Έβλεπα το onboard του δεύτερου γύρου του Q3 του Leclerc, που το παράτησε και δε βελτίωσε καν.
Μόλις πήγε να το πιέσει το ρδελομπού στο απόλυτο όριο γυρνούσε ο κώλος σαν τρελός, 2 ίσως και 3 φορές μέσα στο γύρο.

Χωρίς τίτλο για 16 και 17 χρόνια αντίστοιχα και ξεκινάει η χρονιά έτσι...

ΟΚ να δεχτώ ότι πέρυσι γύρισε απότομα η δυναμική των μονοθεσίων, ότι είναι νωρίς ακόμα κτλ κτλ κτλ...
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.
Πόσες φορές έχει συμβεί τέτοια αλλαγή δυναμικής μέσα στη χρονιά όπως η περσινή;
Ο Μαξ πετούσε σε επίπεδο 2023 στις αρχές του 2024.
Νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αλλαγή μέσα σε σεζόν και δε νομίζω να δούμε πάλι φέτος.
Τουλάχιστον όχι από τη Φερράρι προς το καλύτερο...

Το τρομακτικό με τις Μακλάρεν είναι ότι δείχνουν να έχουν μεγαλώσει πολύ το περσινό πλεονέκτημα.
Γενικά ήταν γρήγορες, αλλά ειδικά προς το τέλος των στιντ διατηρούσαν πιο φρέσκα τα λάστιχα.
Φέτος αυτό το έδειξαν σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και στις χειμερινές δοκιμές και στο σημερινό αγώνα.
Όταν άρχισαν να φθείρονται τα λάστιχα ακόμα και ο Μαξ που μέχρι κάποιο σημείο ήταν σχετικά άνετα δεύτερος έχασε τη θέση του από τον Πιάστρι και μετά ο μικρός άνοιγε τη διαφορά σαν τρελός.
Είχε φτάσει στα 16"-17" από το Μαξ μέσα σε λίγους γύρους.

ΥΓ: Όχι ότι αυτό είναι το βασικό αλλά...
Ο μηχανικός του Λούη που ήταν και μηχανικός του Σάινθ.
Πόσο πολύ σαν αδιάφορο ρομπότ μιλάει;
Μόνο να τον ακούνε στο ράδιο πρέπει να τους ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#885543 Γιουγκο ηρέμησε.

Ποιός έχων σωας τας φρένας περιμενε την Φερράρι να χτυπά τίτλο φέτος; Επειδή περισυ ο Χόρνερ ήταν με κατεβασμένο το φερμουάρ και μίλησαν οι μουγγοι μετά τον Μαη; :iconcool:

Η επειδή πήρε τον Λούη; :roll: Μην καταντήσουμε να γιορτάζουμε 23 Απρίλη, σε θέλω σοβαρό. :adminpower:

Του χρόνου,το κοσεξι θα γυρίσει το φύλλο. :iconcool: :shifty:

Φέτος απλά πρέπει να δέσει η σαντιγί, ήδη το πρώτο μάθημα στον Λουη ( πώς απαντάς σε μαλακiες στο ράδιο) δόθηκε.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885546 Τέλος, για το θέμα του ανταγωνισμού στην κορυφή της F1 ο Βολφ δήλωσε ότι η McLaren “είναι σε ένα δικό τους επίπεδο. Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις ως θεατής, αλλά ως αγωνιζόμενοι πρέπει να ξεδιπλώσουμε όλα όσα έχουμε στο ‘οπλοστάσιό’ μας για να προσπαθήσουμε να τους πιάσουμε. Διότι όταν φεύγουν, φεύγουν μακριά και είναι αδύνατο να τους εμποδίσουμε.

Είναι απλά τόσο καλοί στη διαχείριση των ελαστικών. Πιέζεις τα ελαστικά σου και αυτά αντέχουν για έναν γύρο ή δύο, κι αν βγεις από το [θερμικό] παράθυρό τους τα ψήνεις. Εκείνοι έχουν τόσο μεγάλο ‘παράθυρο’ που μπορούν να πιέζουν και να πιέζουν και να πιέζουν τα ελαστικά σαν να μην υπάρχει αύριο”, κατέληξε ο Τότο Βολφ.
https://www.msn.com/el-gr/sports/motors ... e419&ei=14
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#885548 Δεν μπορεί να είναι αυτό το race pace και η γενικότερη εικόνα της Ferrari,θα πρόκειται για καταστροφή από την αρχή της χρονιάς.

Οι Mclaren είναι μπροστά,ήταν καλή σε βρεγμένο και στεγνό,ωστόσο πάλι δεν διαχειρίστηκαν ορθώς το δίδυμο,κοινώς τους έπιασε μικρός πανικός γι'αυτό και η εντολη κόψε ρυθμό στον Piastri,στο δε τέλος που ο Verstappen πλησίασε πολύ κοντά,έλεγαν στον Norris να μην πιέσει πολύ για να μην κάνει λάθος.

Ο Λούης αρκετά συντηρητικός και προσεκτικός,δεν ήθελε το ντεμπούτο να συνοδευτεί με κάποια εγκατάλειψη,ωστόσο την έχασε τη θέση στον τελευταίο γύρο από τον Piastri.

Δεν μπορούσε με DRS να περάσει τον Albon.

Ο Verstappen έκανε το καλύτερο damsge limitation και από το πουθενά βρέθηκε να χτυπάει και τη νίκη.
Τελευταία επεξεργασία από Sijune21 και 16 Μαρ 2025, 15:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#885551 Μόλις τελείωσα κι εγώ τον αγώνα (μέσω Ant1+).

Μου έκαναν εντύπωση 3 οδηγοί.

Χάμιλτον: Αλάνθαστος, για μένα ηθικός νικητής του αγώνα αν σκεφτείς ότι καθόταν στην δυσκολότερη καρέκλα παγκοσμίως που μπορεί ένας Υπάλληλος να κάτσει, οδηγώντας ένα σαπάκι. Νο1 για πάντα. Τι να πούμε για αυτόν τον άνθρωπο. Όσο για τον Λεκλέρκ, ο τύπος είναι ασταθής, είναι λίγος για να οδηγεί Φεράρι. Απλά δεν.

Ράσελ: Επιλογή Λύκου, σταθερός, σοβαρός και πλέον χωρίς τον Χάμιλτον στην ομάδα θα ηρεμήσει.

ΜΑΞ: Με κεφαλαία γράμματα για πρώτη φορά που γράφω το όνομά του. Τρομερός, μεγάλη γάτα, διαβάζει τα πάντα, αλάνθαστος, έμπειρος και ώριμος πλέον. Πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η ΜακΛάρεν έχει διαστημόπλοιο αλλά και 2 παιδιά που δεν τα πάνε και πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
REALZEUS έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Μεγάλη απογοήτευση. Το πιο απογοητευτικό όλων ήταν που είχαν 4 γύρους για να κλείσουν 2" από την Χάας στο τέλος και ούτε αυτό. Αν δεν ήταν τα 6-7" από τον Ράσελ θα έλεγα ΟΚ κίνηση κωλοπίστα κλπ. Αλλά τώρα έφαγες 6-7" από τον Ράσελ σε pure pace άρα υπάρχει πρόβλημα.

Αν ήθελα να είμαι αισιόδοξος, θα έλεγα ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η βροχή δεν ταιριάζουν στην SF-25 (όπως φάνηκε στις δοκιμές προ της σαιζόν). Έρχεται όμως μετά η πραγματικότητα, που λέει ότι χθες στην ζέστη πατώσαμε στα qualies, και σου σκάει η μπάτσα στα μούτρα... Αν όντως είναι αυτή η εικόνα της Ferrari φέτος, μιλάμε για τραγωδία. :vava:

Τραγωδία... Αυτό ακριβώς.
Δηθεν ειχαμε βρόχινο σεταπ και πιπες......
Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω.
Και στο βρεγμένο και στο στεγνό όπως φάνηκε.
ΟΚ να δεχτώ το ευνοϊκότερο για εμάς σενάριο ότι δε μας βόλευαν οι συνθήκες/πίστα. Η διαφορά είναι τόσο χαωτική που απλά εύχεσαι ΟΤΑΝ και ΑΝ σε βολέψουν οι συνθήκες να μην είσαι τόσο πίσω. Οχι να διεκδικήσεις κάτι σοβαρό.

Μήπως να το πάρουμε απόφαση να πετάξουμε μια χρονιά και να φοκουσάρουμε στην επόμενη που είναι και οι αλλαγές.
Ανεμόμυλους κυνηγάμε φέτος. Τι 3οι τι 4οι.

Και διώχτε τον ανίκανο καράφλα.
#vasseurOUT

sknipper έγραψε:Όπως είπαμε δύσκολα τα συμπεράσματα σε τέτοιο αγώνα, η Φεράρι δεν ήταν κακή αλλά ελπίζω να μπορεί καλύτερα. Ο Χάμιλτον πρέπει να βρει τη σωστή επικοινωνία με τον μηχανικό του. Και αυτό θέλει χρόνο, 2-3 αγώνες.

wat :dizzy:

ΆΛλον αγώνα έβλεπες ή απλα μας ειρωνεύεσαι και στρίβεις το μαχαίρι στην πληγή που δεν λέει να κλείσει εδώ και 16 (και σύντομα 17) χρόνια;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#885554 Ο Λουης εκτος απο το χρεπι που του δωσανε να οδηγαει, πρεπει να μαθει να αντεχει και τα ζωντοβολα τους Ιταλους :s_yes

Ο Λερκλερ απο τη μερια του δειχνει να εχει παθει ανοσια στη βλακεια του μηχανικου του και του απαντησε οπως επρεπε οταν ο "τσακαλος" αποφανθηκε οτι για το βρεγμενο κοκπιτ ευθυνεται το νερο. Μου θυμισε μια φαση στην 3η-4η δημοτικου. Πιανοντας με το χερι μου το γονατο ειχα πει σε ενα συμμαθητη μου οτι "με ποναει το γονατο μου". Και η απαντηση του γιατρου ηταν "απο το γονατο ειναι ο πονος". :lol:

Κουιζ για δυνατους λυτες:
Αναμεσα στο μηχανικο του Λουη και του Λεκλερ, ποιος ειναι ο ηλιθιος και ποιος ειναι ο πανηλιθιος? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#885557 Ο οδηγός και ο μηχανικός του πρέπει να ζούνε μαζί για ώρες, να μάθουν ο ένας τον άλλον, τον τρόπο ομιλίας, την όλη νοοτροπία, εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές, τους υπαινιγμούς, κώδικες επικοινωνίας κλπ. Είναι σοβαρή η σχέση τους, σαν παντρεμένοι ένα πράμα, να πιάνει ο ένας τον άλλον από μερικές λέξεις ή από το ύφος. Δεν διδάσκεται, εκπαιδεύονται και οι δύο μαζί από την συμβίωση. Και μερικοί δένουν όμορφα άλλοι όχι. Ειδικά όταν είσαι χρόνια με ένα μηχανικό δεν είναι εύκολο να τον αντικαταστήσεις έτσι άμεσα. Η σχέση αρχικά θα είναι τελείως ψυχρή και αντικειμενική, ρομποτική και σιγά σιγά θα εξελιχθεί. Ή ίσως χρειάζεται άλλος μηχανικός με άλλη προσέγγιση. Κι αυτό όμως θα θελήσει καλλιέργεια.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#885562 Απογοήτευση 1ου αγώνα για μας και τα πέτρινα χρόνια που δείχνουν συνεχίζονται. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, την υποστηρίζουμε.
Όλοι όμως είχαν τις στιγμές τους που θα μπορούσαν να τους στείλουν στον τοίχο, αλλά κάποιοι γλίτωσαν....
Οι Μακλαρανεοι θα φάνε τα μουστάκια τους μεταξύ τους με team orders από τον πρώτο αγώνα. Ο Μαχ χτύπησε όταν έπρεπε, μετά είδε ότι δεν τον έπαιρνε και έκατσε για να μην γίνει κι άλλη στραβή.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#885563 Διαβάζω κάποια σχόλια και πραγματικά απορώ με κάποιους.

Βασερ. Είναι ο λόγος που η Ferrari πέρσι έφτασε στο 2ο μισό της σεζόν να διεκδικεί πρωτάθλημα!! Ο τρόπος του έχει αποσυμπιέσει την ομάδα.

Λεκλερκ. Λίγος; ΑΣΤΑΘΗΣ (γελάμε); Άλλο άθλημα βλέπετε; Ο Σαρλ είναι από τους πιο ταλαντούχους και σταθερούς οδηγούς του γκριντ σήμερα.

Μη προσπαθείτε με αυτόν τον αγώνα να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτά τα κάνουν οι δημοσιογράφοι να πάρουν κανένα κλικ.

Η βροχή φέρνει πάντα τα πάνω κάτω και ακόμα δεν έχουμε δει καλά καλα το πάνω.

< >