Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885266 όλα τα είχε η μαργιορή το NATO Phonetic Alphabet της έλειπε

https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_phonetic_alphabet

Άβαταρ μέλους
By markvag
#885280 Δεν είναι και δύσκολο, ιδίως αφού θα το χρησιμοποιείς συνέχεια, θα το μάθεις κατευθείαν!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:όλα τα είχε η μαργιορή το NATO Phonetic Alphabet της έλειπε

https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_phonetic_alphabet

Αν το μάθεις έτσι όπως λέει, να μου γράψεις. :lol:

Οι Έλληνες που έπρεπε να μάθουμε και το Ελληνικό Φωνητικό, τι να πούμε;

- Αστήρ
- Βύρων
- Γαλή
- Δόξα
- Ερμής
- Ζευς
- Ηρώ
- Θεά
- Ίσκιος
- Κενόν
- Λάμα
- Μέλι
- Ναός
- Ξέρξης
- Οσμή
- Πέτρος
- Ρίγας
- Σοφός
- Τίγρης
- Ύμνος
- Φωφώ
- Χαρά
- Ψυχή
- Ωμέγα

ΥΓ 1: Το μεγάλο γέλιο στο ΝΑΤΟ Phonetic είναι ότι όλοι οι αριθμοί της πρώτης δεκάδας προφέρονται κανονικά, πλην του 9, που προφέρεται "niner". :s_dunno :lol:

ΥΓ 2: Είχα πάρει πριν λίγο καιρό το 100 για να καταγγείλω ένα αυτοκίνητο που ενοχλούσε και ανέφερα το νούμερο με το Φωνητικό, "Ναός Ύμνος Κενόν" και μου λέει η τηλεφωνήτρια-αστυνομικός: «Ν-Υ-Κ δηλαδή;» Μου ήρθε να της πω ότι την Σχολή δεν έπρεπε να την βγάλει...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Αυτούς τους εξελληνισμούς να μην είχαμε.
< >

Ορισμένα είναι όντως για γέλιο (Οσμή ρε φίλε, αντί για Όρος;), αλλά είναι χρήσιμα σε περιβάλλον μάχης.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885446 Τα έμαθα ήδη , μου φαίνονται φυσιολογικά και λογικά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885525 Ηλίθιοι νουμπάδες στη F1 και βγάζουν εκατομμύρια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885559 ΕΕ , οταν σε έχουν μπιπ από παντού η μόνη διέξοδος που έχεις είναι αντί για αυτοκίνητα να αρχίσεις να φτιάχνεις όπλα μπας και δουλέψει κάνα εργοστάσιο έτσι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885771 Κοσμος
18 Μαρτίου 2025 | 15:48
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο – Μία νεκρή

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν είχε συμβεί σε εμας , την επόμενη στιγμή το UK θα είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:ΕΕ , οταν σε έχουν μπιπ από παντού η μόνη διέξοδος που έχεις είναι αντί για αυτοκίνητα να αρχίσεις να φτιάχνεις όπλα μπας και δουλέψει κάνα εργοστάσιο έτσι τώρα.

A few days later..

Ιταλία: Η Μελόνι μετατρέπει την αυτοκινητοβιομηχανία σε βιομηχανία όπλων
https://www.msn.com/el-gr/money/technol ... 3a56&ei=28

φαινόταν κατα που πάει το πράγμα...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#885962 είμαι περίεργος να δω στα στατιστικά πόσοι ΔΥ αυτοκτονούν
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#888403 Μακάκες Κερκυραίοι και μακάκες Μυκονιάτες. Ελάτε-πάτε αλλά μη τους αφήσετε ούτε σέντσι tips . Μη κάνετε ούτε ένα περιττό έξοδο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894347 Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι για την προσωπική μου ζωή, αλλά επειδή μπορεί να τύχει στον καθένα, θέλω να το διαβάσουν όσοι είμαστε εδώ μέσα μπας και σωθεί μια άλλη ζωή.

Πρώτη μου ξαδέλφη, η μικρή μας ετών 39, απεβίωσε την Τετάρτη. Άφησε δύο ορφανά και άντρα χήρο. Προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο. Εγκεφαλικό στον ύπνο της και αντίο. Μάλλον είχε φραγμένες αρτηρίες για να βάρεσε ισχαιμικό.

Οπότε κάντε μια εξέταση όλοι σας.