Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
9%
0
N/A
2
18%
1
9%
3
27%
2
18%
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Nikos! έγραψε:
BARHonda έγραψε:Να πει και ένας άσχετος τη γνώμη του γιατί πολύ γνώση μοίρασε ο satosmou και δεν ξέρω εάν οι υπόλοιποι θαμώνες του τοπικού μπορούν να την επεξεργαστούν

https://www.fia.com/events/fia-formula- ... nformation

Το Q κρίθηκε στο 3ο σέκτορ. 1ο/2ο μικρές διαφορές μεταξύ McLaren/Verstappen (ακόμα και Ferrari) αλλά στο 3ο σέκτορ και ειδκά στο Q3 οι McLaren μοιράσανε πόνο. 5χλμ παραπάνω τελική ο Verstappen από Norris/Piastri, εάν θεωρήσουμε ότι οι πίσω αεροτομές προσφέρουν ίδιο DF, τότε μάλλον (όπως και τα προηγούμενα χρόνια εξάλλου) έχει καλύτερο drag η Red Bull. Αυτό το 32.2 του Hamilton στο 3ο σέκτορ πρέπει να ήταν τρομερή φωτοβολίδα, δεν ξέρω πως το κατάφερε, εάν μπορούσε να το επαναλάβει στο Q3 δεν θα ήταν 8ος. Οι Ferrari φάνηκε να μην μπορούν να βγάλουν τον απόλυτο χρόνο από τα ελαστικά στην πρώτη προσπάθεια, κάτι το οποίο νομίζω είχαν και πέρσι, μία αδυναμία στο 1-lap pace. Το καλύτερο 3ο σεκτορ του Leclerc ήταν οριακά καλύτερο από το αντίστοιχο του στο FP2.

Όλα αυτά βέβαια λίγη σημασία έχουν για αύριο λόγω βροχής

Νομίζω ότι οι Ferrari δεν είχαν καθόλου φρέσκο σετ και έβαλαν used αναγκαστικά.

< >

Οφείλεις να κρατήσεις ένα καινούριο σετ για το Q3. Ο LEC το έβαλε στο πρώτο run του Q3 και το ξαναέτρεξε στο 2ο, ο ΗΑΜ έτρεξε με used το πρώτο run (λογικά αυτό που είχε το τετακέ) και έβαλε το καινούριο στο 2ο
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Nikos! έγραψε:
BARHonda έγραψε:Να πει και ένας άσχετος τη γνώμη του γιατί πολύ γνώση μοίρασε ο satosmou και δεν ξέρω εάν οι υπόλοιποι θαμώνες του τοπικού μπορούν να την επεξεργαστούν

https://www.fia.com/events/fia-formula- ... nformation

Το Q κρίθηκε στο 3ο σέκτορ. 1ο/2ο μικρές διαφορές μεταξύ McLaren/Verstappen (ακόμα και Ferrari) αλλά στο 3ο σέκτορ και ειδκά στο Q3 οι McLaren μοιράσανε πόνο. 5χλμ παραπάνω τελική ο Verstappen από Norris/Piastri, εάν θεωρήσουμε ότι οι πίσω αεροτομές προσφέρουν ίδιο DF, τότε μάλλον (όπως και τα προηγούμενα χρόνια εξάλλου) έχει καλύτερο drag η Red Bull. Αυτό το 32.2 του Hamilton στο 3ο σέκτορ πρέπει να ήταν τρομερή φωτοβολίδα, δεν ξέρω πως το κατάφερε, εάν μπορούσε να το επαναλάβει στο Q3 δεν θα ήταν 8ος. Οι Ferrari φάνηκε να μην μπορούν να βγάλουν τον απόλυτο χρόνο από τα ελαστικά στην πρώτη προσπάθεια, κάτι το οποίο νομίζω είχαν και πέρσι, μία αδυναμία στο 1-lap pace. Το καλύτερο 3ο σεκτορ του Leclerc ήταν οριακά καλύτερο από το αντίστοιχο του στο FP2.

Όλα αυτά βέβαια λίγη σημασία έχουν για αύριο λόγω βροχής

Νομίζω ότι οι Ferrari δεν είχαν καθόλου φρέσκο σετ και έβαλαν used αναγκαστικά.

< >

Οφείλεις να κρατήσεις ένα καινούριο σετ για το Q3. Ο LEC το έβαλε στο πρώτο run του Q3 και το ξαναέτρεξε στο 2ο, ο ΗΑΜ έτρεξε με used το πρώτο run (λογικά αυτό που είχε το τετακέ) και έβαλε το καινούριο στο 2ο

Σωστά. Στο 2ο run o lec δεν είχε φρέσκο σετ και ίσως γιαυτο έχασε χρόνο

< >
Άβαταρ μέλους
By ripper
#885407 Δεν το πρόσεξα, αλλά δεν έχει λογική αυτό. Πάντα κρατάνε το καινούργιο σετ για τον τελευταίο γύρο όπου συνήθως η πίστα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αν δεν το έκαναν είναι και λάθος στρατηγική.
Επίσης οι δυνατές ομάδες φροντίζουν να έχουν δύο καινούργια σετ για το Q3.

Τώρα για τις αποδόσεις των ομάδων ας έχουμε υπόψη μας ότι κάποιοι μπορεί να θυσίασαν απόδοση για να έχουν περισσότερο φτερό για το βρεγμένο αύριο (νομίζω κάτι τέτοιο είπε ο Leclerc στις δηλώσεις)
Επίσης οι αλλαγές από πίστα σε πίστα και η εξέλιξη καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, γνωρίζουμε ότι μπορούν να φέρουν πολύ μεγάλες αλλαγές, δεν χρειάζεται καν να τα συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Bayern7 έγραψε:01/03/2025

άρα φέτος, όπως δείξαν οι δοκιμές, η McLaren είναι μπροστά και η Φεράρι τριτοτέταρτη.
1. McLaren
2. RedBull
3-4. Mercedes-Ferrari :lipsealed:

βαι βαι. τα δείχναν οι δοκιμες και δεν θέλαμε να τα πιστέψουμε.
τέλος η χρονιά και φέτος.
επικεντρωνόμαστε στο 2026. :thumbsdown:

cazzo merda
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#885411 Η Μclaren ειναι λογικο να ειναι μπροστα,ειχε απλως να βελτιωσει το ηδη υπαρχον μονοθεσιο που ηταν ηδη σε καλη πορεια,παρα το γεγονος που εφαγε μπαν για το mini drs.

Απο εκει και περα ναι ο αγωνας αυτος με χαμηλες θερμοκρασιες,ισως και βροχη ενδιαμεσα δεν θα ειναι ασφαλης για συμπερασματα,αλλα ισως καποιες ομαδες θυσιασαν λιγο για pace αυριο.

Η Williams ρε παιδια που εχει βρει τοση ταχυτητα,τι εκανε ο volwes ξαφνικα,να δουμε τον Sainz πανω απο τις δυο Ferrari,θα ειναι μεγιστη τρολια.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Bayern7 έγραψε:Καθίστε ρε. Μέχρι πέρσι δεν είχαν ένα εξτρα σετ μαλακης οι ομάδες που περνούσαν στο Q3?
Αλλαξε αυτό φέτος;

Ξέρω ότι στις ομάδες η Pirelli δίνει 8-3-2 σετ ελαστικών (μαλακή - μεσαία - σκληρή).

Μετά το FP2, αυτή ήταν η κατάσταση

https://x.com/AlbertFabrega/status/1900472965881372807

Οι Ferrari χρησιμοποιήσανε 2 σετ μαλακής στο FP3, οπότε ξεκινάνε Q με 4 σετ. Αυτό που λες το έχω διαβάσει και ισχύει:

How many tyres do drivers get each weekend?
On a standard Grand Prix weekend, drivers are given 13 sets of dry weather tyres, four sets of intermediates and three sets of full wets. An extra set of softs is reserved for those who reach Q3 in Qualifying, while all drivers must use at least two different slick compounds during the race, providing the track is dry.

αλλά αυτό το reserved σημαίνει μάλλον ότι οι ομάδες πρέπει να κρατήσουν οπωσδήποτε ένα καινούριο σετ στην άκρη

Ο HAM έβαλε 2 καινούρια στο Q1, οπότε αναγκαστικά είχε μόνο από ένα καινούριο για Q2-Q3. Αλλά στα onboard του LEC που ξαναβλέπω, χρησιμοποίησε ένα σετ μόνο στο Q1, ξεκίνησε με αυτό στο Q2 και έβαλε καινούριο μετά, και τελικά χρησιμοποίησε 2 καινούρια στο Q3
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#885416 Να τα μας

Thunderstorm Warning Prompts FIA to Re-evaluate Australian GP Start Time

Lando Norris took pole position for the Australian GP ahead of his teammate Oscar Piastri. McLaren looked to be ahead of the field with a significant margin during the qualifying session. While they were the class of the field on Saturday, race day could prove to derail their weekend.

The weather forecasts predict changeable conditions for the race window, with some models saying it could be heavy. There is also reportedly a chance thunderstorms could hit the track for lights out. And the FIA is considering all options to get the race underway.

FIA could move Australian Grand Prix start time
During the driver’s briefing on Friday, they were reportedly told the race’s start time might have to be changed. This was due to the threat of thunderstorms and heavy rain throughout the day. This would disrupt the day’s race program, including races for the junior formulas.

With the rain predicted, the FIA have contingency plans in place. This is after the 2021 Belgium Grand Prix, where heavy rain meant just three laps were completed behind the safety car. Due to the race start being at 3 pm local time, the race would need to be brought forward.

Although there is the possibility of a change in the start time for the Australian Grand Prix, there is still hope based on how the weather changes in the coming hours. If the rain forecast shows only light rain during the start time, the FIA will continue with the scheduled time.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#885417 Κρατάω αυτό που ειπε ο Nikos!

Οι rookies φάνηκαν να θέλουν δουλίτσα όλοι και θα είναι ενδιαφέρον πως θα συμπεριφερθούν σε συνθήκες αγώνα. Έξοδοι, τρακαρίσματα, χρωαμτιστες σημαίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
BARHonda έγραψε:Ξέρω ότι στις ομάδες η Pirelli δίνει 8-3-2 σετ ελαστικών (μαλακή - μεσαία - σκληρή).

Μετά το FP2, αυτή ήταν η κατάσταση

https://x.com/AlbertFabrega/status/1900472965881372807

Οι Ferrari χρησιμοποιήσανε 2 σετ μαλακής στο FP3, οπότε ξεκινάνε Q με 4 σετ. Αυτό που λες το έχω διαβάσει και ισχύει:

How many tyres do drivers get each weekend?
On a standard Grand Prix weekend, drivers are given 13 sets of dry weather tyres, four sets of intermediates and three sets of full wets. An extra set of softs is reserved for those who reach Q3 in Qualifying, while all drivers must use at least two different slick compounds during the race, providing the track is dry.

αλλά αυτό το reserved σημαίνει μάλλον ότι οι ομάδες πρέπει να κρατήσουν οπωσδήποτε ένα καινούριο σετ στην άκρη

Ο HAM έβαλε 2 καινούρια στο Q1, οπότε αναγκαστικά είχε μόνο από ένα καινούριο για Q2-Q3. Αλλά στα onboard του LEC που ξαναβλέπω, χρησιμοποίησε ένα σετ μόνο στο Q1, ξεκίνησε με αυτό στο Q2 και έβαλε καινούριο μετά, και τελικά χρησιμοποίησε 2 καινούρια στο Q3

Ακριβώς. Άρα δε τίθεται θέμα κάποιος να μην έχει φρέσκο σετ μαλακής στο Q3.
Τελείωσε αυτό.

BARHonda έγραψε:Να τα μας

Thunderstorm Warning Prompts FIA to Re-evaluate Australian GP Start Time

Lando Norris took pole position for the Australian GP ahead of his teammate Oscar Piastri. McLaren looked to be ahead of the field with a significant margin during the qualifying session. While they were the class of the field on Saturday, race day could prove to derail their weekend.

The weather forecasts predict changeable conditions for the race window, with some models saying it could be heavy. There is also reportedly a chance thunderstorms could hit the track for lights out. And the FIA is considering all options to get the race underway.

FIA could move Australian Grand Prix start time
During the driver’s briefing on Friday, they were reportedly told the race’s start time might have to be changed. This was due to the threat of thunderstorms and heavy rain throughout the day. This would disrupt the day’s race program, including races for the junior formulas.

With the rain predicted, the FIA have contingency plans in place. This is after the 2021 Belgium Grand Prix, where heavy rain meant just three laps were completed behind the safety car. Due to the race start being at 3 pm local time, the race would need to be brought forward.

Although there is the possibility of a change in the start time for the Australian Grand Prix, there is still hope based on how the weather changes in the coming hours. If the rain forecast shows only light rain during the start time, the FIA will continue with the scheduled time.

Καλά κουράγια σε όσους ξυπνήσουν αχάραγα για να δουν τα μονοθέσια παρκαρισμένα.
Εγώ γι αυτό το φιάσκο δε χαλαλίζω τον ύπνο της Κυριακής. Μετά και τα χάλια της ferrari. :lipsealed:
Κονσερβούλα ότι ώρα ξυπνήσω, σκιπάροντας τις κόκκινες σημαίες και τις αναμονές.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#885421 Πολύ λογικά τα βλέπω τα αποτελέσματα του Q. Όλοι ήρθαν με την ίδια φορά του 2024. Σίγουρα είχαμε περισσότερα προσδοκίες από τον Lec αλλά μπορεί να είναι και στρατηγική αγώνα, εν όψη βρεγμένου (εσωτερική δικαιολογία).
Οι newbies, πράγματι θέλουν δουλίτσα και σε βρεγμένο όλα γίνονται.
Για την ώρα τώρα, έτσι αλλιώς 7 ξυπνάω κάθε μέρα, οπότε δεν μου πέφτει βαρύ να το δω με τον καφέ μου...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
cmarin έγραψε:Για την ώρα τώρα, έτσι αλλιώς 7 ξυπνάω κάθε μέρα, οπότε δεν μου πέφτει βαρύ να το δω με τον καφέ μου...

Αυριο βάλτο 1 ώρα και κάτι νωρίτερα. 5:45 ειναι καλα, να προλάβεις να κάνεις και τον καφέ σου. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Sijune21 έγραψε:Η Williams ρε παιδια που εχει βρει τοση ταχυτητα,τι εκανε ο volwes ξαφνικα,να δουμε τον Sainz πανω απο τις δυο Ferrari,θα ειναι μεγιστη τρολια.

Ήταν γρήγορες και πέρσι με τον ρούκι τον αργεντίνο , που μετά άρχισε τις επισκέψεις στα ντουβάρια και πήρε πόδι. Σιγά μην κρατούσαν αργεντίνο τα εγγλεζάκια. πάνε και βρίσκουν κάτι πουθενάδες νεοζηλανδούς κι άλλα αστέρια της κοινοπολιτείας.
Βάζω στοίχημα οτι ο Σαϊνθ θα είναι μπροστά από τις ferrari τουλάχιστον σε έναν αγώνα.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 15 Μαρ 2025, 16:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bibendum έγραψε:Κρατάω αυτό που ειπε ο Nikos!

Οι rookies φάνηκαν να θέλουν δουλίτσα όλοι και θα είναι ενδιαφέρον πως θα συμπεριφερθούν σε συνθήκες αγώνα. Έξοδοι, τρακαρίσματα, χρωαμτιστες σημαίες κλπ.

Βάλε και τη βροχή. Θα δούμε ωραίο αγώνα

Δε χρειάζεται ξυπνητήρι ρε

Εικόνα

< >