pro έγραψε:Επειδή τα έχουμε ζήσει τα χρονάκια μας στον μάταιο τούτο κόσμο, δεν χρειάζεται να ανατρέξω στο 1975 και τα λουλούδια του Παναθηναικού ή τους ελληνοποιηθέντες του Ολυμπιακού του Γουλανδρή. Μου αρκεί να θυμηθώ τα βασικά που έχουν συμβεί επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δλδ από το 80 και μετά, διάστημα για το οποίο έχω και ιδίαν άποψη.
Στο διάστημα αυτό λοιπόν, μόνο μιας ομάδας πρόεδρος μπήκε φυλακή για κατάχρηση υπέρ της ομάδας του, χωρίς μάλιστα η ομάδα να τιμωρηθεί παρόλο που επωφελήθηκε. Μόνο για μια ομάδα ακούστηκε "Να κερδάει και όλοι να πάνε μαμηθούν" αλλά δεν άνοιξε μύτη γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Μόνο για μια ομάδα ακούστηκαν διάλογοι επηρεασμού διαιτησίας πριν 10κάτι χρόνια, αλλά τιμωρήθηκε ο ... Μπέος. Μόνο μια ομάδα έχει δικό της δήμαρχο, ενώ ο πρόεδρος όταν δεν του κάνουν τα κανάκια κάνει ανοικτά πόλεμο με την κυβέρνηση, είτε μέσω καναλιών, είτε καθαρίζοντας και κανένα μπάτσο σε οργανωμένη καταδρομική. Μόνο μιας ομάδας τα οργανωμένα καθάρματα και οι μαχαιροβγάλτες μπαίνουν σε δουλειές, σε δήμους, σε κανάλια και γίνονται πρόεδροι στα ερασιτεχνικά. Η κατάσταση είναι πλέον αηδιαστική - και το χειρότερο είναι ότι αυτό πλέον θεωρείται κανονικότητα και οι οπαδοί των άλλων ομάδων (ακόμη και φυσιολογικά άτομα υψηλού iq) θέλουν αυτό το σίχαμα και στις ομάδες τους γιατί "μόνο έτσι θα κερδάμε". Mάλιστα τελευταία οι δικέφαλοι έχουν προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς βέβαια να φτάσουν το μεγαλείο του αυθεντικού. Και εις ανώτερα.
Ευχαριστούμε για την απάντηση, και είναι πάντα εποικοδομητικό να συνομιλεί κανείς με οπαδούς του επιπέδου σου
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι: ότι και ο Παναθηναϊκός ακολούθησε την παλιά μόδα (πριν την κατάληξη της υπόθεσης Μποσμάν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια) της ελληνοποίησης με κραυγαλαία περίπτωση τον συμπαθέστατο Μπουμπλή από το Αιγάλεω
(Φόρτσα Ρότσα - Μπουμπλής, οι παλιότεροι θα θυμούνται σίγουρα το σύνθημα...), που ήρθε από την άλλη άκρη της Γης και όταν έπαιξε σαν ξένος άφησε την σφραγίδα του στα ελληνικά βοσκοτόπια τότε.Και είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟ του 1981-82, ενώ ήταν 8 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό (σύστημα 2-1-0), τελικά έχασε το πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου με 2-1 από τον αιώνιο αντίπαλό του. Ο αστικός μύθος λέει ότι το σίγουρο πράσινο πρωτάθλημα χάθηκε λόγω της πολύκροτης υπόθεσης "Μπουμπλή" και της σκόνης που σήκωσε σε όλα τα ποδοσφαιρικά επίπεδα...