- 11 Μαρ 2025, 10:12
Hellenic tifosi έγραψε:
Πρόσεξε να δεις - το θέμα δεν είναι οι εξόφθαλμες περιπτώσεις που όντως σηκώνουν απομάκρυνση. Δυστυχώς στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ανατροφοδότησης για το τι δουλεύει καλά και τι όχι. Δηλαδή ανάμεσα στο "όλα μπόμπα, σουπερ ο δάσκαλος", και στο "επικίνδυνος, να πάρει πόδι", υπάρχει ένα τεράστιο εύρος μέσα στο οποίο δεν γίνεται τίποτα, και αυτό είναι πρόβλημα.
Εγώ ας πουμε θα έκανα το εξής: Κατ' αρχην, ο τοπικός σύμβουλος θα ήταν ανοιχτός στο να συζητάει με τους γονείς, όχι ντε και καλα τιμωρητικά, για το ποιον δάσκαλο θα κανουμε "ντα", αλλά για το τι προβλήματα εχουν, πως βλέπουν τα παιδιά, κλπ. Στο τέλος της χρονιας μπορουν ανώνυμα οι γονείς να αξιολογούν την όλη διαδικασία, τους δασκαλους, τις υποδομές, κλπ, κλπ. Σε βάθος χρόνου, τα κυλιόμενα αυτά στοιχεία θα δώσουν πολλή πληροφορία, αν υπάρχει διάθεση να αξιοποιηθουν. Και μάλιστα, με τόσο μεγάλο όγκο στοιχείων που μπορεί να μαζευτεί, είναι δεδομένο ότι και τυχόν κακόβουλες αξολογήσεις θα φιλτράρονται, όπως και τυχόν αβανταδόρικες.
Όχι ντε και καλα τιμωρητικά, αλλά με διάθεση βελτίωσης.
Να στο πω κι αλλιώς - έχεις κι εσύ παιδιά αν δεν κάνω λάθος, και είμαι 100% σίγουρος ότι οι γονείς μεταξύ σας ξέρετε ακριβώς τι παίζει με κάθε καθηγητή και δάσκαλο του σχολείου σας. Ε, αυτό ακριβώς είναι που κάποια στιγμή θα πρέπει να αποτυπωθεί κιόλας.
Απλά, κανένα υπουργείο δε θα ήθελε κιόλας κάτι τέτοιο, γιατί αφενός μεν θα πέφτανε σωρηδόν τα παράπονα και για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά και δε θα είχε περιθώριο για να βολεύει τις αξιολογήσεις των βυσμάτων. Οπότε.... τόμπολα.
Μαζί σου σε όλα. Αλλά, αυτά που πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη είναι τα εξής:
1) Όταν κάτι δεν δουλεύει το φτιάχνουμε. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το θέλουμε. Και δεν έχω δει καμία κυβέρνηση να έχει διάθεση να ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα.
2) Το δημόσιο σχολείο ΠΡΕΠΕΙ να δέχεται όλους τους μαθητές. Το ιδιωτικό μπορεί να επιλέγει. Αυτό το χαρακτηριστικό επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα και το προσωπικό.
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε περίπτωση που ο διευθυντής του ιδιωτικού σχολείου αρνηθεί να κάνει κάτι για έναν καθηγητή για τον οποίο υπάρχουν παράπονα, πολύ απλά ο γονιός παίρνει το παιδί του από αυτό το σχολείο και το πάει σε άλλο. Θα ήταν ανόητος να μην το κάνει. Το αντίθετο είναι απείρως δυσκολότερο.
Δηλαδή ο Μπαμπινιώτης, με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες δημιούργησε κύμα φυγής από το Αρσάκειο;
Μάλλον δεν διαβάζεις το τι γράφει ο συνομιλητής σου.
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ότι ένα ιδιωτικό σχολείο προσλαμβάνει κυριολεκτικά όποιον θέλει για μένα είναι πολύ περισσότερο πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα. Βλέπεις ποιος ενδιαφέρεται για την δουλειά και προσλαμβάνεις ανάλογα, αντί να είσαι υποχρεωμένος να φας στα μούτρα κάποιον που επέλεξε το κράτος για σένα. Αν δεν σου κάνει, αν προκύψουν παράπονα, αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, μπορείς να τον στείλεις στην ευχή του θεού και να προστατεύσεις το όνομα του σχολείου σου.
Ξέρεις σε πόσες ιδιωτικές εταιρείες έχω δει άτομα κυριολεκτικά άχρηστα να έχουν θέσεις ευθύνης και να αμοίβονται αδρά, τη στιγμή που στην καλύτερη απλά κωλοβαράνε; Στην πλειοψηφία όσων έχω δει από μέσα. Σε μία... ιδιαίτερη περίπτωση κιόλας, κάθισα και υπολόγισα τη ζημιά που ένα άτομο της απολύτου εμποστοσύνης του ιδιοκτήτη, έκανε την τελευταία 5ετία. Και μόνο αυτά που μπορούσαν να μετρηθούν εύκολα, όχι έμμεσες ζημιές (πχ απώλεια πωλήσεων από μείωση της παραγωγής από τις μ@λ@κίες του συγκεκριμένου), δηλαδή για παράδειγμα κόστος αποκατάστασης βλάβης σε μηχάνημα της παραγωγής που προκλήθηκε από τις εντολές του συγκεκριμένου (ΚΟΝΤΡΑ στο τι έλεγε ο μηχανικός). Το νούμερο ήταν κάπου στα 4εκ. Ο συγκεκριμένος είχε τον τελευταίο λόγο ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, την απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και έπαιρνε 6ψήφιο νούμερο το χρόνο. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ αυτό το νούμερο που έβγαλα, δεν είχε κανένα νόημα, το κράτησα για τον εαυτό μου. Και, τελευταία φορά που κοίταξα, είναι ακόμα εκεί, κάνοντας τα ίδια και χειρότερα, παρόλο που έχει περάσει την ηλικία συνταξιοδότησης.
Αλήθεια, ξέρετε ότι τα σχολεία πλέον δεν έχουν κανένα κονδύλι για τίποτα (ΟΚ, έχουν 500€ το χρόνο); Αυτό σημαίνει ότι αν πχ γίνει μία βλάβη κάπου, πχ να σπάσει σωλήνας αποχέτευσης στην τουαλέτα (όπως έγινε το καλοκαίρι στο σχολείο της κόρης μου), θα πρέπει να απευθυνθούν στον δήμο, ο οποίος θα πρέπει να προκυρήξει διαγωνισμό, κτλ., να βρει συνεργείο, υλικά, κτλ... Αυτό σημαίνει πως η σπασμένη σωλήνα (ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ) γέμιζε (πεντακάθαρα και μυρωδάτα) νερά την μοναδική τουαλέτα των κοριτσιών του σχολείου και επιδιορθώθηκε κανένα 6μηνο μετά.
Και φυσικά στην αρχή κάθε χρονιάς, από τότε που η μεγάλη μου πήγαινε Α δημοτικού, το σχολείο ζητάει 1 πάκο χαρτιά Α4 από κάθε μαθητή, για να έχουν χαρτί για τις φωτοτυπίες, εκτυπώσεις, κτλ., που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους! Γιατί το γ@μημένο κράτος μας δεν φροντίζει ούτε χαρτί να έχουν τα σχολεία. 9 χιλιάρικα όμως για να πάρεις Τέσλα σου δίνει

Οι προτεραιότητες του κράτους μας.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>