Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By Chris
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Χιουμοριστικό, αλλά κοντά στην πραγματικότητα. Εμείς είμαστε σαν την Γερμανία με την μόνη διαφορά ότι κανένας δεν θα έρθει στο σπίτι σου να τσεκάρει ότι όντως έχεις πάρει χρηματοκιβώτιο όπως ορίζει ο νόμος, ή ότι έχεις βάλει και συναγερμό αν έχεις από 2 όπλα και πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#884529 Χτυπάει ειδοποίηση στο τηλέφωνο για 6μηνιαία θεώρηση (έχει πλέον γίνει ετήσια με τις καινούργιες άδειες). Οι άνθρωποι στο τοπικό τμήμα ασφαλείας είναι όπως πάντα πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί (σου συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφέρεσαι), αλλά ψάχνονται να βγάλουν άκρη με τους νόμους. Πάω στο τμήμα, και είναι ένας καινούργιος που έχει δίπλα του σκονάκι:

-Φέρατε φωτογραφίες, χαρτί ψυχιάτρου και παθολόγου και βεβαίωση αγώνων από την ΣΚΟΕ;
-Δεν χρειάζονται όλα αυτά για τις εξαμηνιαίες θεωρήσεις, μόνο για την μεγάλη ανανέωση στην τριετία. Σας έχω φέρει το παράβολο.
-Χρειάζονται, το βλέπω εδώ γραμμένο. (τρώει φλασιά) Ποιες εξαμηνιαίες; Κάθε χρόνο είναι, και η ανανέωση κάθε 5. :s_scratchhead
-Κάθε χρόνο είναι για τις καινούργιες άδειες, η δικιά μου είναι ακόμα με το παλιό σύστημα.
-Σοβαρά; :s_scratchhead , ναι, σωστά. Όμως βλέπω θέλει υπογραφή του διοικητή. Θα πρέπει να ξαναπεράσετε αύριο!

:lol:

Παρεμπιπτόντως, ήταν η πρώτη φορά που στην είσοδο με σταμάτησε ο φρουρός και έλεγξε ότι είναι άδειο το όπλο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
(σου συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφέρεσαι)

Πολυ σωστη παρατηρηση :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Geo f1 έγραψε:
(σου συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφέρεσαι)

Πολυ σωστη παρατηρηση :whistlink:

99 στις 100 φορές ναι! Η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών είναι καλοί άνθρωποι που απλά κάνουν την δουλειά τους και γνωρίζω προσωπικά από Ειδικούς Φρουρούς, ως Αντιστράτηγο ε.α., ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε από την Βασιλική Χωροφυλακή και έγινε Αξκος της Αστυνομίας στην συνένωση των Σωμάτων το 1984. Μου είχε τύχει όμως μια φορά ένας αγενέστατος-τραμπούκος Αρχιφύλακας που με σταμάτησε για έλεγχο και άρχισε τη μανούρα, χωρίς να πω τίποτα. Ε εκεί τα πήρα κρανίο, έβγαλα Υπηρεσιακή Ταυτότητα και τον άρχισα στο γκάζωμα. Ξαφνικά άλλαξε το τροπάριο: «Συγγνώμη κ. Λοχαγέ, δεν ήξερα κλπ.» «Ίλαρχος είμαι, δεν βλέπεις ότι είμαι στο Όπλο των ΤΘ;» Δεν σας μαθαίνουν την αντιστοιχία των Βαθμών στην Σχολή παιδί μου, του είπα; «Για δώσε μου το νούμερό σου, να σου κάνω μια Υπηρεσιακή Αναφορά». (Που δεν την έκανα ποτέ, απλά ήθελα να του σπάσω τον τσαμπουκά). Επίτηδες έγινα εριστικός, για να μάθει ότι όταν φοράει Στολή εκπροσωπεί την Υπηρεσία και το Κράτος, και δεν μπορεί να το παίζει Σερίφης στην Άγρια Δύση!!!
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 10 Μαρ 2025, 10:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#884857 Και οι αστυνόμοι και κάθε ένστολος (όπως και κάθε μή ένστολος) με εξουσία μπορεί να είναι καλός άνθρωπος και να σου φέρεται καλά ή να σου φέρεται όπως του φέρεσαι ή να είναι κομπλεξικό, εγωμανιακό καθίκι..... Συχνά τέτοιες θέσεις ελκύουν άτομα με ανάγκη να εξουσιάσουν αλλά και η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση θρέφει τέτοιες συμπεριφορές οπότε εμένα όταν μου τυχαίνει αστυνόμος ευγενής και ανθρώπινος το χαίρομαι αλλά δεν το θεωρώ τον κανόνα, δεν ξέρω πραγματικές αναλογίες αλλά δυστυχώς έχουν κακό όνομα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Και οι αστυνόμοι και κάθε ένστολος (όπως και κάθε μή ένστολος) με εξουσία μπορεί να είναι καλός άνθρωπος και να σου φέρεται καλά ή να σου φέρεται όπως του φέρεσαι ή να είναι κομπλεξικό, εγωμανιακό καθίκι..... Συχνά τέτοιες θέσεις ελκύουν άτομα με ανάγκη να εξουσιάσουν αλλά και η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση θρέφει τέτοιες συμπεριφορές οπότε εμένα όταν μου τυχαίνει αστυνόμος ευγενής και ανθρώπινος το χαίρομαι αλλά δεν το θεωρώ τον κανόνα, δεν ξέρω πραγματικές αναλογίες αλλά δυστυχώς έχουν κακό όνομα.

Χρήστο μου, επειδή τα ξέρω εκ των έσω, όντως ορισμένοι παίρνουν ψηλά τον αμανέ όταν τους επιδίδεται ένα ξίφος Αξιωματικού και μια υπηρεσιακή ταυτότητα. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι υπηρέτες και προστάτες του Λαού. Όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές τρελαίνομαι. Το βλέπω πολύ πιο συχνά στην Αστυνομία, από ότι στις Ε.Δ. Η πειθαρχία τους εκεί είναι πιο χαλαρή.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#884860 Κατα την αποψη μου οι ανθρωποι μεταλλασσονται αναλογα με τη φαση της ζωης την οποια περνανε. Για την ακριβεια τα ανθρωπακια εχουν μια ταση να αλλαζουν (προς το χειροτερο) οταν παιρνουν εξουσια/χρημα/αναγνωρισιμοτητα. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ισχυει για ολους :s_smile

Το εχω δει να συμβαινει σε συναδελφους που πηραν προαγωγη σε καποια φαση, σε πουθεναδες που για μερικα φεγγαρια τους ετυχε να βγαζουν καλα λεφτα, σε γνωστους που μπηκαν σε καποιο σωμα ασφαλειας, ακομα και σε απλους χρηστες ενος φορουμ που εγιναν Μοντερεητορς!

"Αν θες να δοκιμασεις το χαρακτηρα ενος ανθρωπου, δωσε του εξουσια" ειχε πει ο Αβρααμ Λινκολν. Σοφα λογια :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#884872 Ένας χαμούλης από κόσμο χτες στο ΚΕΒΟΠ, κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα, σε βαθμό που υπήρχε μποτιλιάρισμα, εκεί που πρέπει να σταματήσεις για να πάρεις αριθμό εισόδου.

Στην δε επιστροφή για το σπίτι, πέφτανε κορμιά στο ποτάμι αλλά και στην παραλιακή, σε βαθμό που to Apple Maps που γενικά έχει αλεργία στους μικρότερους δρόμους, έβγαλε διαδρομή από σημεία που δεν με έχει ξαναπάει ποτέ.

Ένα κλειστό σκοπευτήριο στα νότια προάστια θα μας έλυνε τα χέρια.

Υπάρχει κάποιο σκοπευτήριο στην Ευελπίδων;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπάρχει κάποιο σκοπευτήριο στην Ευελπίδων;

Υπάρχει, αλλά είναι μόνον για στρατιωτικούς.
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#884955 Στο ανοιχτό ΠΒ της ευελπίδων πάντως κάθε Κυριακή βαράμε με τον σύλλογο μου ;-)
In other news, ήρθε η ανανεωμένη άδεια , με δύο όπλα μέσα. Ίδια ημερομηνία λήξης με την παλιά, μέχρι και το κουτάκι του πρώτου έτους ήταν θεωρημένο ήδη (είχα θεωρήσει την παλιά πριν κανα μήνα για έτος).
Οπότε ΣΚ θα ξε(παρθ)καπνίσω το CZ! Είτε Βάρη είτε στο κλειστό σκοπευτήριο στου Βαρύτη (ως φιλοξενούμενος). :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#884957 Και Μαλακασα έχει νόημα , τώρα που ανοίγει ο καιρός, ωραίες πίστες IPSC, εξαιρετικός ο αλυτάρχης/ιδιοκτήτης. Απλά θέλει να πας με παρέα, κανα δυο ακόμα, για να έχει και λίγο σασπενς
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#884981 ΑΣΟΑΤ (έχει κάτι τηλ στο WWW.ASOAT.GR, το κινητό είναι του γραμματέα, εξαιρετικός κύριος). Έλα να ρίξεις καμια φορά, εγώ πάω σε διαφόρους συλλόγους και ρίχνω, για την εμπειρία (τυγχάνει στο γραφείο να είναι άλλοι 2 σκοπευτές, ο καθένα σε άλλο σύλλογο).