Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Από ότι ξέρω δεν έχει βενζίνες με αιθανόλη στην Ελλάδα.

Είσαι σίγουρος για αυτό; Από ό,τι ξέρω είναι και στάνταρ μεθοδος νοθείας ενώ με βεβαιότητα σου λέω ότι είναι η τρίτη φορά που τα αλλάζω....αυτή τη φορά τρύπησε η επιστροφή (πίεση πρακτικά μηδενική και ειδικό σωληνάκι βενζίνης, όχι ό,τι να΄ναι )

Τα ιστορικά πάντως είναι γενικά για μαζόχες. :lol:

Είναι για μαζόχες ή για φτωχούς εραστές της αυτοκίνησης (ή και τα δύο)...

Εικόνα
http://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/152880.jpg
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:
IKE έγραψε:D-jet το σωληνάκιο τι βαθύτερο νόημα έχει? :/

Ρηχό είναι το νοήμα και δεν είναι αλλό από τις τρύπες που ανοίγουν κάθε δυο και λίγοι από την οικωλοβενζίνη με αιθανόλη....
κάθε τρύπα είναι και πενηντάρικο γιατί για να μετακινηθεί η φοράδα από εκει που τη φυλάω θέλει γερανό (και όχι "γερμανό" Jmar).
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον κόσμο,γιατι μάλλον τα παρουσιάζουμε πολύ ρόδινα όσο αφορά την κατοχή και συντήρηση ιστορικών αυτοκινήτων (και για την τεκνοποίηση επίσης, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).... :protest:

Επιβεβαιώνω. Όταν μετά από 12 ώρες δουλειάς παριστάνεις τον τιραμόλα στο πάρκινγκ του διγέτιου προσπαθώντας να αδειάσεις από κάτω το ρεζερβουάρ του θεριού σε κουβαδάκια :tomato: , να δεις μετά πως εκτιμάς τΗ σκοντάρα :omg: . Ειδικά όταν έχεις ρουφήξει και τις αναθυμιάσεις.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
BEAMS έγραψε:Επιβεβαιώνω. Όταν μετά από 12 ώρες δουλειάς παριστάνεις τον τιραμόλα στο πάρκινγκ του διγέτιου προσπαθώντας να αδειάσεις από κάτω το ρεζερβουάρ του θεριού σε κουβαδάκια :tomato: , να δεις μετά πως εκτιμάς τΗ σκοντάρα :omg: . Ειδικά όταν έχεις ρουφήξει και τις αναθυμιάσεις.

BEAMS, εγώ τραγουδούσα 2 μέρες από τις αναθυμιάσεις, μετά από αυτή την καταπληκτική εμπειρία που αφειδώς μας προσέφερε το θεριό και πολλές φορές το λέω, πραγματικά έχεις απίστευτη αντοχή... :omg:
Έχασες φάση χθές, το σκηνικό γνώριμο και εγώ κουστουμαρισμένος αλλά δεδομένου ότι ήταν ψηλά δε φαινόταν τίποτα!!! Επομένως λέω, ή επιστροφή είναι ή το ίδιο το ρεζερβουάρ (εκεί να δεις πλάκα, με άλλα λόγια ή 0.0 ευρώ ή 1.5 χιλιάρικο!!! :yahoo: ... καλά, δεν έπαιζε με τίποτα, όπως μου εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα και γνωστός μάγιστρος των ιστορικών ως πατέντα, είχε να πέσει, που λες, σούπερ πλαστικό ρεζερβουάρ από βάρκα με 60 ευρουλάκια και ας πήγαινε κάθε μισή ώρα σε βενζινάδικο!! :lol: :lol: :lol: :metalo: ).
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:.......

Δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα ούτε για αστείο. Θα πάμε ένα Σάββατο στο φίλο μου το Γιώργο που έχει ήσυχο μαγαζί , ανυψωτικό, αγαπάει και τα παλιά Μερσεντόνια :inlove: , θα πάρουμε μέτρα σε όλη τη γραμμή και θα φτιάξουμε σωληνάκια αθάνατα :)

Ον τόπικ

Εικόνα

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
BEAMS έγραψε: θα πάρουμε μέτρα σε όλη τη γραμμή και θα φτιάξουμε σωληνάκια αθάνατα :)

Χα, το πιο αστείο δε στο είπα... για το μεσαίο (μεταλλικό) κομμάτι, που επίσης πρέπει κάποια στιγμή να το αλλάξω, πρέπει να κατέβει όλη η γέφυρα πίσω! :lol: Μάλλον ήρθε η ώρα της να πάει για τη γενική της (που ούτως ή άλλως θα την κατεβάσω)... :ninja:
Θα τα πάρω όλα τα σωληνάκια στο χέρι και θα τα ξαναφτιάξω από τιτάνιο με επένδυση από κέβλαρ...
Για να την κατεβάσω, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι αυτή τη μέθοδο:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By IKE
#88297 D-Jet για τι αυτοκίνητο μιλάμε?

Αν αγοράσεις οτιδήποτε παλιό, το φέρεις σε κατάσταση καινούριου, αλλάζοντας/επισκευάζοντας ΟΛΑ τα σημεία που χρειάζεται, ασχέτως αν κοστίζουν όσο το μισό αμάξι, στο τέλος το ετήσιο κόστος πόσο να είναι? Τίποτα παράλογο, ανάλογα και το αυτοκίνητο.

Πχ έστω μία Mercedes όσο της φωτογραφίας. Πες κοστίζει 20.000 και δίνεις άλλα 10.000 να φτιάξεις τα ΠΑΝΤΑ, πόσο κόστος να έχει το χρόνο? 1000 ευρώ? Δε νομίζω παραπάνω. (τα ποσά είναι εντελώς χύμα, διόρθωσέ με μόνο αν έχω πέσει ΕΝΤΕΛΩΣ έξω).

Σου κοστίζει δηλαδή όσο μία καινούρια C200. Το σημαντικό όμως είναι να αλλαχθούν όντως τα πάντα, στα λεφτά που υπολόγισα (έβαλα 10χιλ ενδεικτικά) δεν θα αλλάξει κανείς ούτε μετακαυστήρα, ούτε μοριακό μετατροπέα, όλα θα είναι χαζομαρίτσες και εργατοώρες, σωληνάκια κλπ. Δεν είναι παράλογο, η δουλειά αυτή έχει κόστος.

Το λάθος πιστεύω είναι να θεωρήσει κανείς πως θα πάρει κάποιο αυτοκίνητο 40ετίας, με 4-5χιλ, θα δώσει άλλα 2-3 και 10 ώρες από τον χρόνο του και θα έχει κάτι ανάλογο ενός καινούριο yaris με 10ετή εγγύηση.

Το συγκεκριμένο σωληνάκι πόσο κοστίζει να φτιαχτεί, ΕΝΤΕΛΩΣ? 1000 ευρώ? Τα δίνεις και το φτιάχνεις, πάλι κερδισμένος είσαι.

ontopic:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By IKE
#88479 Έχεις δίκιο D-jet, άνοιξα νέο τόπικ εδώ.

on topic, το κουκλίνο Nissan Figaro:

Εικόνα

Τροφή για σκέψη, γιατί θα πρέπει να μοιάζει ένα Micra με κιτς διαστάυρωση διαστημόπλοιου με τσιχλόφουσκα αντί για κάτι τόσο ευχάριστο και απλό όσο το παραπάνω. Το ότι είναι ρετρό δεν αφαιρεί κάτι, ο σχεδιασμός του εξυπηρετεί το σκοπό. Αντίθετα, ένα σύγχρονο micra (ή τόσα άλλα καινούρια αυτοκίνητα) έχουν απίστευτα φλύαρο σχεδιασμό που δεν εξυπηρετεί τίποτα, υπάρχει απλώς και μόνο για να 'εντυπωσιάζει' γιούφτους.

Αυτό είναι ακριβότερο*, ασχημότερο και χειρότερο (σαν design πάντα).

*=ακριβότερο στην κατασκευή, το κόστος του σχεδιαστή του Figaro θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό ενός οποιουδήποτε απόφοιτου σχολής id, και οποιοσδήποτε μπορεί να σχεδιάσει αυτό
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#88516 Οφείλεις να είσαι σύγχρονος ως σχεδιαστής ΙΜΟ. Δεν οφείλεις να είσαι φλύαρος και κακόγουστος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#88625 Φρεατιο ειναι.

Ο ντι-τζετ οφειλει να επενδυσει σε ενα 4K monitor ή το ακριβοτερο Ultrasharp της Dell για να μη μας παιδευει με διευκρινισεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
IKE έγραψε:Έχεις δίκιο D-jet, άνοιξα νέο τόπικ εδώ.

on topic, το κουκλίνο Nissan Figaro:

Ακόμα πιο ωραίο από κοντά.